Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 bu olaya bir kaç ülke daha girmedikçe uluslarası politikada çok büyük bir etkisi olur mu bilmiyorum da hala komik bir şekilde israil düşmanımız oldu artık tavrını takınanlar varsa vaz geçsin bi 10 sayfa önce falan vardı zira. türkiye bence (-bence diyorum çünkü engin bir tarih bilgim yok) diğer devletlerin gözünde hiç bir zaman işgal edilecek bir ülke olmadı daha ziyade şekillendirilecek bir ülke oldu, korkacaksanız ondan korkun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 http://www.gencsiviller.net/haber.php?haber_id=130 Bazı yorumlara dikkat. Bir de 'Sürekli anti-emperyalist olduğunu söyleyen ulusalcıların bu olaya tepkisinin ne olacağını ise merakla bekliyoruz.' diye bir söz söylemişler haberde.Ben de şunu ekleyeyim.Sürekli anti-milliyetçi olduğunu söyleyen liberallerin tepkilerini merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 bakkal dukkani isletmiyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Arkadaşlar selam. Evime geldim ben de 2 satır karalayayım dedim hemen. 14 sayfaya kadar okudum bu arada, bi geldim çok olmuş. Öncelikle RTE nin bu sefer başarılı bir iş çıkardığını ve haklı olduğunu düşünüyorum ve karşı çıkan arkadaşların tepkilerine de anlam veremiyorum. Ben bir TC vatandaşı olarak, Peres'in benim ülkemin başbakanının yüzüne karşı azarlarcasına konuşmasına acayip gıcık oldum, tv başında utandım, sıkıldım. Adamın ses tonu bir yana, ciddi ciddi azarlarcasına konuşuyordu. Hatta NTV ye bağlanan bi gazeteci "Peres i çeviri kulaklığından dinliyordum fakat kulaklık sesini sonuna kadar açmama rağmen hala peres in normal sesini duyuyordum" dedi. Böyle bir konuşmanın ardından, benim ülkemin başbakanının bir nevi "sallanmaması" bence ciddi bir skandaldır, utandırıcı bir olaydır ve RTE bunun cevabını gayet net bir şekilde vermiştir. Büyük çoğunluk gibi ben de tepkinin biraz kasımpaşa ağzıyla verildiği düşüncesindeyim, bunu da başbakanın yeterli hitap yeteneğine sahip olmamasına ve duygusallığına bağlıyorum. TC Başbakanı olacak adam biraz daha adam akıllı tepkiler verebilmeliydi. Zaten ing. konuşamaması da bu tarz tartışmalarda 1-0 yenik başlamasına sebep oluyor. RTE tamamen haklıdır. Yaptığı konuşma da çok yerindedir. Peres ve mal moderatöre karşı verdiği tepki de tamamen yerindedir. "Eyvah, erzakları hazırlayın, yandık bittik" muhabbeti de yapmayalım arkadaşlar artık, 21. yüzyıldayız. Evet "yüz bin şehit daha verir orayı da alırız ulan" gazı var biraz da, bazı şeylerin bedeline katlanmak lazım, sürekli bağımsızlık başkaldırma hede hödö diyen arkadaşlar neden şimdi vazgeçti, aman konuşma tayyip yandık bittik diyorlar anlayamadım. Bu arada millet çok gaz oldu, tayyip 4 sene daha bizimle önümüzdeki seçimlerde, Diyarbakır da dahil bir sürü ili de alacaklar haberiniz olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 hala israil hakli mi haksiz mi yok israil atom bombasimi atmis bunlari tartismiyoruz. israil nazilerden bile kotu olabilir onemi yok bunun. insan olarak her kisinin olmesi benim icin onemli. ama turkiye olarak taraf degiliz hele israile karsi hic taraf degiliz. savundugu filistin turkiye degil kendinize gelin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 @roket adam hocam katlanalim acliksa aclik yokluksa yokluk, eger vatanimiz icin donup bakiyorsak namertiz. ama adam turkiyeyi savunmuyorki filistini savunuyor, banane ya filistinden, ben filistin icin ac kalmak geri kalmak istemiyorum. beni ilgilendirmiyor bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Çok olumlu etkileri oldu bence. Öncelikle gerek İsrail, gerek Amerika'dan gelen açıklamalara baktığımız zaman olayın değil uzun vadede, kısa vadede de israil'le ilişkilerimiz de pek bir sorun oluşturmayacağı gözüküyor. Öte yandan dünya basınında yankı bulan bu olayda bir çok ülkenin desteğini aldığımızı düşünüyorum. Türkiye herşeye kafa sallayan imajından sıyrıldı, haksızlığa karşı duran ve tepki veren kahraman bir ülke konumunda şu an birçoklarının gözünde. Tabi bizim hedefimiz yaşam standartlarımızı, medeniyetimizi batı ülkelerinin seviyesine getirmek, ama doğu ülkelerine de tamamen sırt çevirmemizin faydası yok. Doğu ile batı arasında bir köprü oluşturabiliriz, çünkü kesinlinle arap ülkeleri bize herhangibir batı ülkesinden daha çok güveniyorlar, aynı şey batı ülkeleri için de geçerli. Yani işin özeti biraz akıllı davranır ve taraf olmak yerine, taraflar arası bir alabulucu olabilirsek, bizim icin en iyi yol bu olur düsüncesindeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 karısı çok ağlamış hıçkırıklar içinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 matama said: @roket adam hocam katlanalim acliksa aclik yokluksa yokluk, eger vatanimiz icin donup bakiyorsak namertiz. ama adam turkiyeyi savunmuyorki filistini savunuyor, banane ya filistinden, ben filistin icin ac kalmak geri kalmak istemiyorum. beni ilgilendirmiyor bu kadar basit. İsraille ilişkimiz kopsa (Ki olmayacak bir ihtimal), Türkiye aç ve geri mi kalacak? Kasma çok sen zaten geri kalmışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Decrepify Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Onu bunu boşverin adam bi 4 sene daha gider bu olaydan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 @dennis azicik tarih okursan yahudilere karsi cikanlarin taa 1400 lerde ispanya kralindan itibaren ne hale geldiklerini anlarsin niye dert ettigimi. kurtlar vadisi gencligi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Dünya 1400'lü yılların dinamikleriyle hareket etmiyor artık bırakın şu safsataları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Telefon görüşmesindeki özürdileme muhabbeti ile çok uğraşmışsınız gereksizce. Resmi kayıtları zaten yayınlandı haberlerde. Evet özürdileme kelimesi yok ama genel itibari ile özürdilendi varsayılabilecek bir konuşma. Hadi dilemedi diyelim , erdoğanın lafı telefon görüşmesinde de bence esirgememiş. buyrun, said: Peres; Dostlar arasında böyle şeyler olur, bugün olanlar için son derece üzgünüm. Her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Başbakan olarak size olan saygım ve takdirim hiçbir zaman değişmedi. Erdoğan; Tabii her şeyden önce dostlar kendi aralarında şüphesiz ki tartışma yaparlar, ama uluslararası bir toplulukta böyle bir kabile lideriyle değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin lideriyle yüksek sesle böyle konuşulmaz. Peres; Sesimi yükselttim. Zira arkadaşlarım sesimin az çıktığını ve anlaşılamadığını söylerler. Bunun, (sesimin yüksek çıkmasının) Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıyla ilişkimle hiçbir ilgisi yoktur. Bugün olanlar için üzgünüm. Erdoğan; Biraz sonra bir basın toplantısı yapacağınızı duydum. Peres; Bugün değil, yarın. Erdoğan; Yarın yapacağınız basın toplantısında şu anki samimi duygularınızı açıklayabilirseniz, öyle zannediyorum ki bu sıkıntı bir ölçüde giderilmiş olur. Peres; Elbette bu söylediklerimi basına da (Publicly) aynen ifade ederim. Erdoğan; Telefonunuz için teşekkür ederim Sayın Cumhurbaşkanı. Peres; Ben de size teşekkür ediyorum iyi yolculuklar dilerim. Artı olarak Giovanni'nin mesajını tekrarlıyorum. İsrailin saldırılarını sadece hamasa karşı olduğunu düşünenler için. Giovanni said: Mete Çubukçu'nun geçen günkü yazısı okumaya değer[http://www.ntvmsnbc.com/news/473346.asp]: Tüm tarım alanları, portakal, zeytin bahçeleri, büyük, küçük baş hayvanlar, fabrikalar, yani Filistinlilerin hayatlarını devam ettirtmek için ihtiyaçları olan herşey, kökünden sökülmüş, toprağa gömülmüş. Ağaçların sökülmesi ise geleceği yok etmekle eş anlamlı burada. Filistinliler için ağaç, kök salmak, toprağa sahip çıkmak anlamına geliyor. İsrail saldırısında her şey planlanmış; kasıtlı ve bilinçli bir yok etme politikası yürütülmüş. Böylesine bir yıkımın sadece Hamas’ı hedeflemediği Gazze’de dolaşınca çok daha kolay anlaşılıyor. Yoksa, Tel Hawa semtindeki 15 katlı apartmanların gelişi güzel vurulması, en üst katların füzelerle delik deşik edilmesi, balkonlardaki insanların öldürülmesi ya da Cebel Seyit’teki portakal ağaçlarının kökünden sökülmesinin anlamı ne olabilir ki? Abed Rabbo bölgesinin, tek bir bina ayakta kalmayıncaya kadar bombalanması ve her türlü üretim alanının yerle bir edilmesinin Hamas’la ilişkisini anlamak da zor. Hamas bahanesiyle dümdüz edilen Gazze’de hayatın zorluğu bundan sonra başlayacak. Binlerce binanın yeniden nasıl inşa edileceği, bu yıkımdan nasıl çıkılacağı belli değil. Ambargo nedeniyle, ev yapmak için tek bir torba çimento, tek bir demir parçası yok. İsrail’in, Filistinliler’in Hamas’tan uzaklaşmaları, Hamas’a tepki göstermeleri için düzenlediği bu planlı ve sistematik saldırının amacına ulaştığı söylenemez. Ama İsrail’in Gazze’yi yıkmayı başardığı ortada. Hamas’ın ne kadar direndiği ise tartışmalı. Dayak yeme pahasına 6 aydır ilk kez tüpgaz almak için kuyruğa giren bir Filistinlin söylediği gibi: “Ne Hamas ne de Fetih kaybetti. Kaybeden Filistin halkı oldu.” Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 :) Gereksiz mi? Kusura bakma ama politikadan anlamadigin belli horizon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Gereksizce demek istediğim zaten haberlerde boy boy çıkmış olmasından. Bunu dedimi demedimi yerine bi haber sitesinden açıp yazılabilinir buraya. Yanlış anlamışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 raw power said: http://www.gencsiviller.net/haber.php?haber_id=130 Bazı yorumlara dikkat. Bir de 'Sürekli anti-emperyalist olduğunu söyleyen ulusalcıların bu olaya tepkisinin ne olacağını ise merakla bekliyoruz.' diye bir söz söylemişler haberde.Ben de şunu ekleyeyim.Sürekli anti-milliyetçi olduğunu söyleyen liberallerin tepkilerini merak ediyorum. Hükümet yalakası genç sivil mi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 muhalif olmak için muhalefet yapmıyorsa neden aynı fikirde olamasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Çünkü yalaka olması için aynı şeyi savunması yeterli. Biz de böyle , ya sağdan yürü ya soldan , ortadan yürüyorsan iki taraftan da dayak yersin. Bu arada milliyetçilik ile aşırısını , veya ırkçılığı da karıştırmayalım. Her insan kendi çapında milliyetçidir bana göre. Ama bakış açısı ve düşünce tarzından dolayı bu milliyetçilik kişiden kişiye değişebilir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Çok açık birşey sordum ben o mesajda.'Sürekli anti-milliyetçi olduğunu söyleyen liberallerin tepkilerini merak ediyorum.'Hadi liberal demeyeyim,liberal düşmanı gibi gözümek istemem,zira kendim de liberalim.Sürekli anti-milliyetçi olduğunu söyleyen 'Genç Sivillerin' tepkilerini merak ediyorum diyeyim. Önceki mesajlarda Sir'e de söyledim,ben siyah/beyaz olarak bakmıyorum.Eğer bir eylem demokrasiye,barışa katkıda bulunuyorsa bunu desteklerim.TRT Şeş'i,Ermenistan ziyaretini destekledim.Mesele Tayyip'in İsrail'e çıkışmasından çok,kabadayılıkla,milliyetçilikle kazanmak istediği oy.Şu an milliyetçi rüzgarlar esiyor ve bu beni bir liberal olarak rahatsız ediyor.Sizi etmiyor mu?Başkaları estirdiği zaman yüksek sesle dile getiriyordunuz itirazlarınızı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 tayyip cark edip canim cigerim israil demezse 24 nisanda gorusuruz neyle hareket ediyormus ogrenirsiniz dunya. Nessarien said: Dünya 1400'lü yılların dinamikleriyle hareket etmiyor artık bırakın şu safsataları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 valla ben şahsen olumsuz buldum tayyip'in hareketini, vaktinde "nolacak kuzeyden gireriz basra'dan çıkarız" diyenler, şovmen şavez'i şakşaklayanlar düşünsün heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 hükümet yalakası karikatürist ve aydın olduktan sonra, genç sivil adı altında ne idüğü belirsiz insanlar baya baya olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Bone said: fastreloader said: şimdi ne olacak senin sesin çok çıkıyor diyip iyice ezecekler Siz de bizi tam eblek ülke yaptınız ya. "aman sesini çıkarma, polis gelir alır götürür" tarzı olaylara benzedi. burda kastım bizi değil amerikanın tayyibi gözden çıkarmasıydı --- bu arada gelişmelere bakılırsa tayyip o kadar da kötü davranmamış gibi "gözüküyor". ama zaten kısa vadede karlı da olsa uzun vadede neler olacağını bilmiyoruz. 24 nisan var önemli bir tarih.. bir de cidden bu adam zamanında beni deliğe süpürmeyin kullanın diyen(kendine dedirten) şimdi çıkıp tavır koyunca delikanlı mı oldu? türk halkının hafıza hakkaten 21 gün falanmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 peresin aciklamalarini koymaniz hos olmus. ezik olmayan bir diplomat-siyasetcinin nasil davranmasi gerektigi ortaya cikiyor. adam ulkesine inanmis savunuyor tum gucuyle (yalanlarla yanlislarla) bu arada diplomasiyi de bozmamaya calisiyor. yapmasi gereken de o. bozulmasi gerektigi zaman bozulur ama isine gelecek bir zaman olmasi lazim. turkiyenin ne kadar isine geliyor israile bu kadar sert bir cikis yapmak ben bunu merak ediyorum. ha varsa bi cikarimiz arap kardeslerimizden ki kendileri bile boyle bir cikis yapmiyor buyrun yapalim. insanlik diyorsaniz israilin yaptigi suc ama siz polis degilsiniz. filistin de sutten cikmis ak kasik degil. mahkemeye ciksalar kim hakli kim haksiz ibre baya sasar. adam acik acik cikiyor ben monser degilim delikanliyim diyor. kendi ulkesinin diplomatlarini bir kalemde harciyor yanlisini ortmek icin. siz hala onu savunuyorsunuz. diplomat degilsen orada isin ne? yanlis yapabilirsin ama yanlisin bir siniri var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 aslinda soyle bir israil turkiye savasi ciksa, acaba attigimiz fuzeler israili mi vurur yoksa doner bizi mi vurur merak ediyorum :) sonucta butun programlamayi yapan israilliler, kod lar tamamen kapali falan. neyse coluk cocuk dolmaya baslamis paticik onu gordum bir tanesi dunya 1400 yil onceki halinde degil yahudiler guclu degil diyor :) bir ara bak bakalim borsalara sirketlere borc aldiklarimiza soy adlari niye hep witz lerle falan bitiyor :) yillardir amerikada bizim icin lobi yapan tek kurulus yahudiler olmasida ayri bir konu. Ben hala bu isin plansiz yapildigina inanmiyorum, bna oyle geliyor ki irana karsi yeni bir guc yaratiyorlar, arap yarim adasinda halkin seni sevmesini istiyorsan israile bagirican yeter. Iran cok fazla guclenmisti son gunlerde halk arasinda ozellik irakta. Ben tayyip in bile bu kadar densizce dusunmeden hareket edicegini dusunmuyorum. ha yok ettiyse ve bunu halk hala savunuyorsa cidden bombos musuz, nerdeyse 2000 senelik devlet kulturu var ya, monser diyor adam yikti atti butun terbiyeyi. Gerci okullarda butun verdigin dersler nasil avrupaliyi dovduk nasil bunu yiktik olursa sonuc bu olur halkta. Oturup victoria donemlerini falan bir anlatsalar dunyanin nasil dondugunu cok daha iyi anlar bizim malkocogullari. Sam said: valla ben şahsen olumsuz buldum tayyip'in hareketini, vaktinde "nolacak kuzeyden gireriz basra'dan çıkarız" diyenler, şovmen şavez'i şakşaklayanlar düşünsün heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar