Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 kim öldürdü bilmiyorum ama radikal dinci terörizmi temize çıkartma çabaları cok can sıkmaya başladı son 7 senedir dindar değildi rakı içerdi felan. sivas katliyamını yapanlarıda aklayacaklar yakında ergenekon diye, o sakallı şerefsiz hala rahat rahat gezerken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 sir said: mesele utanç değil ki, genellemelerle bir kesimi töhmet altında bırakmak, meseleyi bir örgütlenmeye değil de "zihniyete" havale etmek. oradan da bu zihniyetin her türlü yolda tasfiyesinin meşru olduğu sonucuna varmak. üstelik bu yönlendirmeyi yapanlar, aslında cinayeti işleyenlerle ortak. zaten cinayet hem örgütün deşifre olmasının önünü kesiyo, hem de provokasyon amaçlı kullanılıyo. nasıl bir tasfiyedir ki bu ülkede hala ezanlar okunuyor, namazlar kılınıyor, oruçlar tutuluyor, hacca gidiliyor. dini, yönetimi ele geçirmek gibi bir gayede kullanırsan her laik ülkede seni tasfiye ederler. sıradan dindar vatandaş üzerinde uğur mumcu ve diğer islamcı terörsitlerin işlediği (söylenen)cinayetlerle ilgili ne bir suçlama, ne de bir baskı var. Bu ülkede mücadele hep dini dünya işlerinde kullananlarla(sömürenlerle) olmuştur. Sıradan dindar vatandaşın da bu konularla hiç alakası olmamıştır (zaman zaman kandırılıp oyunun alınması dışında). Mehmet emmiyi kendi savaşlarının içine çekmeye çalışanların "dindarları töhmet altında bıraktılar" gibi argümanlarını garip bulmuyorum o yüzden. Kaç kişiyi kandırırlarsa kardır. Şu senin bilmem paranoyak bilmem gerçek argümanını şöyle kullansam: Hrant Dink'i aslında Türkiye'yi zor durumda bırakmak isteyen Ermeni Diasporası öldürttü. Zaten Hrant Dink onların fikirleriyle aynı fikir yapısında değildi, iyisiyle kötüsüyle Türkiye Cumhuriyeti'nin yanındaydı. Ermeniler onu öldürtüp bir taşla iki kuş vurmuş oldular. Nasıl oldu? Seninki kadar güzel oldu mu? Daha bile güzel oldu. söylediğin şey imkansız değil, ama bağnazca "kesin böyle oldu" diye iddia etmen komik geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 zaten tasfiyeden kastım, kamusal alandan ve siyasetten uzak tutma çabası, yoketme değil, etkisizleştirme. muhafazakarlıktan doğan bir siyasi hareketi, üzerine cinayetler yıkarak engelleme. ha dinciler cinayet işlemiştir bu ülkede, tıpkı ülkücüler ve solcular gibi. ancak bu işin bir de derin devlet ayağı var. derin devlet tarafından işlenen bir cinayetin toplumsal kargaşa ve kutuplaşma yaratmak için kullanılması var. bu zaten bu devletin içinde yüzlerce kez tekrarlanmış bir oyun, bunu nasıl göremiyorsunuz? uğur mumcunun ölmeden önce yaptığı açıklamalara, yazdığı makalelere ve kontrgerilla üzerine yazdığı kitaba bir göz at derim. kimlerin üzerine gittiğini ve hangi çevreleri gerçekten rahatsız ettiğini görmek hiç de zor değil. hrant dink suikastinden sorumlu olanlar da bir bir gün ışığına çıkıyo, zaten o faili meçhul bile sayılmaz o yüzden saçma bi önerme olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 sir said: oysa biraz yakından takip eden ve araştıran insanlar bilir ki uğur mumcu kontrgerilla'yı deşifre etmek üzereyken öldürüldü. burasi dogru. Ugur Mumcu olmeden once cok onemli bilgilere ulastigini, bunlari aciklaycagini soylemisti. PKK nin devlet eliyle (derin devlet) kurulduguna dair belgelere ulastigi soylenir, son kitabinida bu konu ustunde, Kurtler ustunde falan yaziyordu. O kitapta basildi ama yarim kaldigi icin bu bilgiler yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 dini içeren her siyasi hareket tasfiye edilir, buna niye şaşıyorsun ki, laik değil mi bu devlet? muhafazakarlıktan doğsun, neyden doğarsa doğsun, dini kullanamazsın, nokta... kamusal alandan ve siyasetten uzak tutulmaya çalışılması da bu nedenle hiç garip değil. Ha yazdığın senaryolar olmamış mıdır, olmuştur belki, bilemem. Atatürkten sonraki hiçbir hükümete kefil değilim. (Keşke bu bahsettiğin olaylar, bu tasfiyenin tasfiye edilenler yakasında olanlar tarafından sorgulanmasaydı. Bugün akp'nin yaptığı budur, gün gelip devran dönünce eskiden mazlum rolündekinin eskiden zalim rolündekini ezmeye çalıştığı bir intikam oyunudur. davacının yargıç olmasıdır.) uğur mumcu'nun son yazdığı kitap yüzünden öldürülüp öldürülmediğini de aynı sebepten bilemem. yarın başbakan öldürülse "almayın o gazeteleri" dediği için "kesin aydın doğan öldürttü" diye bi sonuca varabilir miyiz? Uğur mumcu cinayetinin de bin tane sebebi olabilir, araştırılsın, neyse gerçek çıksın ortaya, ama 16 senede bir yeniden soruşturulup gelen hükümete göre yeni katiller/suçlular bulunuyorsa, bugün çözüldü dediğin hrant dink cinayetinin 16 yıl sonra ermeni diasporası tarafından (burada abartma sanatı kullanıyorum, gerçek çıkarsa herhangi bir bağlantım yoktur) işlendiği ortaya çıkarsa ne olacak? Önermem yanlışsa 16 yıl önceki uğur mumcu önermeleri ne oldu o zaman? Nasıl bir adalet işliyor bu ülkede? Yani inanmak istediğine inanmakla kalmıyorsun, onu mutlak doğruymuş gibi kabul ediyorsun, olayların henüz iddiadan öteye olmadığını kabullenemiyorsun. Anti derin devlet diye bir din bulmuşsun, ona tapıyorsun. E ülkede din ve inanç özgürlüğü var, o yüzden başka birşey söylemeyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 sg-1 said: Nasıl bir adalet işliyor bu ülkede? işlemiyor işte uğur mumcunun katledildiği zamanı hatırlayıp, gerçek katillerinin bulunduğuna inanan bir insan var mı şurda? hiç sanmıyorum. buldular bikaç günah keçisi, ve olay bitti. ve adam öldürüldüğü zaman derin devletle pkk arasında ilişki bulduğuna dair şeyler söylüyor(muş, burda okudum bende, bunun kanıdını verirseniz sevinirim) eh, çözülmemiş cinayet, rahat rahat suikast yapan bir kurum, ve motivasyon (motive in türkçesi nedir la hahah) 'u yanyana koyunca ortaya bir teori çıkıyor ne kadar doğru ne kadar yanlış orasını bilemeyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Bizler tabii ki gozlemciyiz tam olarka bilemeyiz tahmin ederiz, birde saglikli kaynaklarin soylediklerine bakilir. Mesela bu ulkede adi gecen otoriteler der ki (cok bilinen birsey oldugu icin soyluyorum) hizbullah devlet eliyle kurulmustur. Bu bilinen bir gercektir, ama cikip ispatlayamassin %100. Ugur mumcu cinayetide oyledir, arastirirsaniz gorursunuz, tahmin degildir eldeki bilgiler onu gosterir. Bu ulkede derin devlet vardir. Bu da bilinen birseydir. onun gibi birsey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 yok kanıttan kastım, nerden duydunuz, uğur dündar arenada mı söyledi, reha muhtar show tvde mi söyledi o anlamda kanıt. yoksa %100 bişi aramıyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Bu sözü kim söylemiş? Uğur Mumcu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Arastirma denen sey bunun icin var. Son kitabini okursun, teorileri incelersin, kendisinin olmeden once soyledigi seyler, onu taniyanlarin soyledigi seyler ve diger bilgiler birlesir ve bu sonuca cikilir. Reha Muhtar ya da Ugur Dundar soylese zaten yazmazdim, o zaman tahmin olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Sir, bu yazinin konusu Ugur Mumcu'yu dincilerin oldurmedigini savunmak falan olsaydi, insanlar da gelip HAYIR DINCILER OLDURDU! diye cevap verseydi, o ilk yazdigin mesajin bi anlami olurdu. Da yok iste yani, burada elestirilen adamin seviyesizligi ve ettigi kustah laflar. Insanlari kapalilikla suclayip her firsatta boyle seylerde bi kesimin yaninda olunca da oyle etiketler yapisiyo tabi uzerine. Ne alakasi var simdi bu yazinin derin devletle, kontrgerillayla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 said: Koca koca devlet adamları bu ülkenin suç işlememiş vatandaşlarına yalancı şahitler tutarak iftiralar atamayacakoff adam 1 yildir haber okumuyo galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 haklisin penth konuyla direkt alakasi yok ama deginilmesi gereken bir konu icindeyiz. 1 yildir haber okumama olayini bilmiyorum ama gundemi sadece paticikden takip edenlerin olduguna yuzdeyuz inaniyorum. Cok bariz ornekler yasaniyor zaman zaman.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Gözüme çarpan bir kaç mesajı eklemek istedim,kaynak sözlük. soz said: aramızdan çalınışının dördüncü yılında 28 şubat oldu, sekizinci yılında gaffar okkan katledildi, onuncu yılında akp iktidara geldi, on dördüncü yılında hrant dink katledildi ve ismail cem hayatını kaybetti, on altıncı yılında artık uğur mumcu'yu kaybettiğimiz günden çok daha kötü bir hâldeyiz. devlet televizyonunda ne idüğü belirsiz fethullahçı istihbaratçılar cirit atıyor, türkiye'nin en büyük ikinci medya kurumu başbakan'ın damadı tarafından yönetiliyor, rtük'ün başında deniz feneri'nin kuryesi oturuyor, dişli'ler topbaş'lar fırat'lar gökçek'ler unakıtan'lar el birliğiyle ülkenin içine ediyorlar. biz uğur mumcu'yu yılda bir kez hatırlıyoruz; ama akp'yi yılın her günü tekrar tekrar görüyor ve kahroluyoruz. uğur mumcu bugün hayatta olsaydı, muhtemelen "ergenekon'dan içeri alınmış olacaktı". neden şaşırıyorsunuz? ilhan selçuk'u almadılar mı? mustafa balbay'ı almadılar mı? (roseinthefist, 24.01.2009 13:48 ~ 13:51) #15170940 !? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Enginar mı yoksa diyecektim okurken.. zamanmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 sir said: uğur mumcu kontrgerilla'yı deşifre etmek üzereyken öldürüldü. bu kisim dogru. ama de$ifre etmek istedigi kontrgerillanin da devlet eliyle yaratilan ki$lalarda egitilen hizbullah oldugunu da unutmamak gerekir. hizbullah in temel amaci kurtleri yok etmekti, dogru. Ama bunu din ile bagda$tirarak yapiyordu. Hayret ki zamanda sadece 'kontrgerilla' denmekle yetinilmi$. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 yazıya yorum yapacaktım ama sayfayı aşşağıya indirince altta "zaman.com.tr" yazısını görünce zaten başka söze gerek olmadığını gördüm. kendince attention whore'luk yapıyor. ha bi de, obvious troll is obvious. yok uğur mumcu gereksiz insanmış, ama fetullah gülen bu ülkeye çok büyük hizmetler etmiş felan... yersen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Zaman cumhuriyet mitinglerindeki bir meydan eli bayraklı insan resminin altına "bayram değil seyran değil bu bayraklar neden?" yazmış bir gazete. Tahminimce iyi yanar, başka bir işe yaramaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Uğur Mumcu bugün yaşasaydı emin olun ergenekon tertibinde içeri alınacak ilk insanlardan birisi olurdu. Şimdide adamı ergenekon öldürdü diyorlar. Hala ergenekonun amerikanın ve f tipi yapılanmanın ortak bir senaryosu olduğuna inanmayanlar elbet tarih önünde hesap vereceklerdir. Kukla kürt devletini bop eşbaşkanıyla beraber kurmaya çalışan Amerika, önündeki en büyük engel olarak kemalistleri ve orduyu görmektedir. Ergenekon gibi bir uydurmayla orduyu ve aydınları sindirme çabasında olduğunu görmemek için ya gercekten "sığır" olmak gerekir, yada cidden art niyetli bir "şerefsiz" olmak gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Turkiye devleti hizbullah i kurdu demissinizde.. Soyle 1-2 yazi yollasaniza cunku ya ben cok cahil kalmisim bu durumda yada siz onune gelen teror orgutune hizbullah demeye baslamissiniz.. Benim bildigim Hizbullah bambaska birsey cunku :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 dincilerin genel ahlaksızlığı deyip geçin... üzerine kafa yormaya bile değmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 gellidus said: Turkiye devleti hizbullah i kurdu demissinizde.. Soyle 1-2 yazi yollasaniza cunku ya ben cok cahil kalmisim bu durumda yada siz onune gelen teror orgutune hizbullah demeye baslamissiniz.. Benim bildigim Hizbullah bambaska birsey cunku :D 2 tane hizbullah var karıştırıyor olmayasın? biri lübnanda diğeri türkiyede. kelime anlamı olarak "allahın partisi"ne yakın bir anlamı olduğu için dinci örgütlerce sıkça kullanılan bir isim aslında :D edit: 2 yerine 3 yazmışım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar