Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okullarda teknoloji kullanımı

Befounder

Öne çıkan mesajlar

Merhaba Arkadaşlar,

Biraz bilgi toplamak için, biraz da meraktan konuyu açıyorum. Universitenizde teknoloji kullanımı ne safhada?

- Bilgisayar lablarınız var mı? Mac labi var mı? Bölümlere özel, sadece o bölümün elemanlarının girebildiği labler var mı?
- Okulunuzda fotokopi/print gibi olayları başka bir firma mı hallediyor, yoksa okul içinde bir sistemle kendiniz mi? Mesela okul kartınız aracılığıyla bir makineden istediğiniz fotokopi/çıktıyı alabiliyor musunuz?
- Okuldaki network ne durumda? Her öğrenci/öğretim üyesinin kendi emaili var mı? Bu emaile nasıl ulaşıyorsunuz? Bilgisayarlar düz açık mı yoksa kendi kullanıcı adı+şifrenizle login olmanız mı gerekiyor? email'ler kullanılıyor mu? Okuldaki dosyalarınıza evden erişebiliyor musunuz?
- Dersler dilekçe ile mi yoksa internet üzerinden mi alınıyor? Derslerin, hocalarının, kitaplarının hakkında internet üzerinden bilgi alabiliyor musunuz?
- Uzaktan eğitim imkanı var mı? moodle yada Blackboard gibi.Bu tür sistemlerle ilgili deneyiminiz nedir?
- Okul web siteniz ne kadar işlevsel?
- Nelerin eklenmesini yada çıkarılmasını eklersiniz? Teknoloji zaman zaman gereksiz de olabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kocaeli Üniversitesi

- Bilgisayar lablarınız var mı?
Var
Mac labi var mı?
Yok
Bölümlere özel, sadece o bölümün elemanlarının girebildiği labler var mı?
Bazı bölümlerin olması lazım
- Okulunuzda fotokopi/print gibi olayları başka bir firma mı hallediyor, yoksa okul içinde bir sistemle kendiniz mi? Mesela okul kartınız aracılığıyla bir makineden istediğiniz fotokopi/çıktıyı alabiliyor musunuz?
Kampüs içindeki fotokopicilerden.
- Okuldaki network ne durumda? Her öğrenci/öğretim üyesinin kendi emaili var mı? Bu emaile nasıl ulaşıyorsunuz? Bilgisayarlar düz açık mı yoksa kendi kullanıcı adı+şifrenizle login olmanız mı gerekiyor? email'ler kullanılıyor mu? Okuldaki dosyalarınıza evden erişebiliyor musunuz?
Herkesin emaili var, okulun internet sitesinden erişiliyor. K.adı. şifre lazım onun için. Web alanı yok, mailleri de hocalar dışında kimse kullanmıyor.
- Dersler dilekçe ile mi yoksa internet üzerinden mi alınıyor? Derslerin, hocalarının, kitaplarının hakkında internet üzerinden bilgi alabiliyor musunuz?
Tamamıyla internetten.
- Uzaktan eğitim imkanı var mı? moodle yada Blackboard gibi.Bu tür sistemlerle ilgili deneyiminiz nedir?
Yok.
Rezalet, her yeri dökülüyor. Cold Fusion denen, milattan önce kalma bir teknolojiyle yazılmış bir otomasyon sistemi var. Sıkça çöküyor, bugları var, hata veriyor, ama destek verecek kimse yok okulda. E çalışıyorsa elleme mantığıyla kimse de dokunmuyor. 2. senem anca öğrenebildim kullanmayı
- Nelerin eklenmesini yada çıkarılmasını eklersiniz? Teknoloji zaman zaman gereksiz de olabiliyor.
Okula yakışır bi web sitesi yapmak lazım, web alanı da fena olmaz, ismini kendimizin belirleyebileceği düzgün bi mail adresi falan lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Sabancı Üniversitesi

- Bilgisayar lablarınız var mı? Mac labi var mı? Bölümlere özel, sadece o bölümün elemanlarının girebildiği labler var mı?

Bilgisayar lableri var 5 milyon tane falan ama arada mac labi var mı bilmiyorum. Ayrıca okul öğrencilerine laptop verdiği için bilgisayar konusunda bi sıkıntı olmuyor.

Fotokopi için Canon'un tükanı var, ama okul kartına para yükleyip okulun muhtelif yerlerindeki fotokopi makinelerine kaydırmak suretiyle kendin de çekebiliyosun fotokopini

- Okuldaki network ne durumda? Her öğrenci/öğretim üyesinin kendi emaili var mı?

Network bildiğin network. Herkesin kendine özel maili var evet. Ders dışı network kullanımını da merak ediyorsan bir paylaşım programımız var, toplam 30 terabayt kadar dosya paylaşılıyor, yani film dizi oyun müzik ot bok ne ararsan rahatlıkla erişebiliyorsun.

-Bu emaile nasıl ulaşıyorsunuz?

Valla nasıl ulaşıyorsunuzdan kastın ne anlamadım da kendi bilgisayarımda thunderbird kullanıyorum, başka bi yerdeyken de okulun webmail sitesi var, oradan erişiyorum

-Bilgisayarlar düz açık mı yoksa kendi kullanıcı adı+şifrenizle login olmanız mı gerekiyor?

Dediğim gibi, herkesin kendi laptopu olduğu için bilgisayar labi olayı görsel tasarım gibi bölümlerde okuyanların dışında çok işlevsel değil. Hatta şu anda farkettim ki yılladır hiç kullanmamışım.

-email'ler kullanılıyor mu? Okuldaki dosyalarınıza evden erişebiliyor musunuz?

Emailler kullanılıyor tabi haberleşme maksadıyla, gerek öğrenci-öğrenci, öğrenci-öğretmen arasında falan. Onun dışında SUCourse diye bir sistemimiz var esas kullanılan, mail gibi değil ama. Şöyle mesela, amfi derslerinde hoca o şeyin adı neyse ona yazıyo, projeksiyonla tahtaya fırlıyo işte yazdıkları, sonra ders bitiminde o lecture noteları SUCourse'da o dersin altında Lecture Notes bölümüne tarihiyle beraber yerleştiriyo, sınavlara falan çalışırken mesela oradan takır takır açıp bakıyosun. Bunun yanında işte dersler hakkında duyurular, sınav notları vs. vs. de buradan görülüyor.

Dersler, ders seçim günlerinde internetten alınıyor. Diğer okullar gibi aldığın dersleri advisorlara onaylatmana da gerek yok, almışsan alıyorsun yani. Okulda açılan bütün derslerin açıklamalarını vs. görebiliyosun rahatlıkta evet.

Uzaktan eğitim olanağı yok. O dediğin sistemlerle bir yakınlaşmam olmadı.

İyidir girip bakabilirsin şuradan.

108 mbit internet var sözde ama dışarı çıkışlar network zorlanmasın diye kısılmış vaziyette olduğu için artık pek tadını çıkaramıyoruz, onu açsalar şukela.
Sosyal ağlarda paylaş

İstanbul Ticaret Üniversitesi

Bilgisayar lableri var ancak makineler hem çok eski hem de bakımları yapılmıyor. Bölümlere derslere ve bölümlere özel labler var mesela iletişim için mac lab var, o daha bir eli yüzü düzgün ancak ders olmadan, izin almadan, kısacası değmeyecek kadar uğraşmadan kullanamıyoruz.

Başka firma hallediyor ama okul bünyesindeki mekan proje çıktısı falan alabilecek kapasitede değil ki zaten oda kadar bir yer. Genelde okulun karşısındaki fotokopicilerden hallediyoruz.

Ders için olmayan lablerdeki bilgisayarlarda internet var. Eskiden wireless vardı ama artık şifreli. E-mailler için saçma sapan bir arayüz var o sebeple kimse kullanmıyor. Web space bildiğim kadarıyla yok. Özetle network, wireless falan hikaye.

Dilekçe ile alıyorsun ve ders programı son haline gelene kadar siteye herhangi bir bilgi yazılmıyor. O son halinin değiştiğini de gidince görüyorsun.

Yok.

İşlevsel değil. Sadece anonslara bakmak için kullanıyoruz. Ne programlar ne bölümler ne de dersler hakkında adam gibi bir bilgi yok. Ders iptali gibi şeyleri netten öğrenmek falan bunlar bizim okula göre Cylon teknolojisi.

Teknoloji gereksiz olamaz. Valla liste çoook uzun olur. En azından derslerle alakalı işleri internetten yapabilmeyi, ders iptallerini falan siteden görebilmeyi beklerdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilkent.

Lab çok fazla var, ama Mac labı yok. (Güzel sanatlar fakültesini bilmiyom gerçi. belki vardır.) Bölüme özel lablar da var.

Print muhabbeti için her öğrencinin bir dönemlik 100 sayfa kotası var. extra her 100 sayfa için de 3.5 TL veriyoz. Bu kotayı okul ağına bağlı herhangi bir makinede kullanabiliyoruz. Fotokopi çeken ise iki yer var. Biri kütüphanede diğeri İİSBF'de.

Network iyi durumda, ellerinden öper amcası. Herkesin e-maili var. bu e-mail ve şifre aynı zamanda labdaki bilgisayarlara login olmak için kullanılıyor. Evden erişme olayı da var. VPN sayesinde sanal ağ üzerinden okul networküne bağlanıp her türlü işlem yapılabiliyor. Mesela Labda save ettiğimiz bir dosyayı evden indirebiliyoz.

İnternet üzerinden alıyoz dersleri. Hatta kağıt hiç dönmüyor. Dersle ilgili her şey internetten.

Moodle var, hocaların websiteleri var. Bi de New York On Air olayı var, amerikadan ders anlatıyo hocalar video konferans ile. pek bi numarası yok ama sırf artistik sdfs.

Web sitesi statik ama STARS denen öğrenci işleri zımbırtısı var. Notlar, genel durum, transkript, dersler cart curt oradan kontrol edilip izlenebiliyor.

Yurtlara printer koysunlar sdfsd.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında istanbul ticaretin lablar için söylenenlerin çoğu üsküdar kampüsü için geçerli; küçük yalıdaki bilgisayarlar oldukça iyi, internet bağlantısı da sağlam orda.

öğrenci mailları ve arcanein bahsettiği nokta otomasyon sistemi arayüz de final dönemleri aktif oluyo, dönem sonu notları ordan açıklanıyo.

ama hakkaten de bu saçma sapan dilekçeyle ders kaydı yaptırma gibi sistemlerle teknoloji olarak oldukça geri olduğunu söyleyebilirim okulun. sadece itonun iki senedir her kayıt olan öğrenciye vermeye başladığı laptoplar o konuda bir artı olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Befounder said:
Merhaba Arkadaşlar,

Biraz bilgi toplamak için, biraz da meraktan konuyu açıyorum. Universitenizde teknoloji kullanımı ne safhada?

var, mac lab'ı da var,bölümlere özeller lablar da var.
okul içinde fotokopici var fakültelerin içinde, + kütüphanede kartla çektirme şeysi de var
herkesin kendi maili var, özellikle hocalar kullanıyor soru sorunca cevaplıyor vs, bazı pc lablarında pc ler açık bazınlarda login olmak gerekiyor, bildiğim kadarıyla dosyalara evden erişilemiyor:S
dersler netten alınıyor, ama bazı bazı sürekli sorun çıkıyor dilekçe gerekiyor, kitaplar hakkında bilgi yok hoca ile konuşmak gerekiyor, bence yeterli bilgi yok nette
bildiğim kadarıyla yok
7/10 derim

teknoloji gereksiz olmaz bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Marmara Bahçelievler Kampüsü (lol) için konuşuyorum.

2 adet bilgisayar lab.ı, 1 adet de bilgisayar boostlu sınıfı var (şöyleki sıralarda bilgisayarlar var, ama lab gibi değil garip birşey) Ayrıca wireless var okulda.
Okulda kırtasiye var, zaten öğrenci kartı dediğin şey üstünde resim olan bir zımbırtı bizim okulda, bir özelliği yok.
- Okuldaki network ne durumda? Her öğrenci/öğretim üyesinin kendi emaili var mı? Bu emaile nasıl ulaşıyorsunuz?
Network var ama yalnızca öğretim üyeleri vs. kullanabiliyor işlevsel birşekilde, ayrıca öğrencilerin mail alabildiği rivayet ediliyor ama alabilene rastlamadım henüz.
Bilgisayarlar düz açık mı yoksa kendi kullanıcı adı+şifrenizle login olmanız mı gerekiyor? email'ler kullanılıyor mu?
ID/passle girilen 1 lab, isteyenin kullanabildiği başka bir lab var, ayrıca bir de internet kafe tadında bir yer vardı, bina yıkılınca o gitti. Bahsettiğim diğer sınıfa ise ancak ders için girilebiliyor. (Biz ekonometri olduğumuz için girebiliyoruz gerçi nereye istersek, seviyor insanlar bizi.)
Okuldaki dosyalarınıza evden erişebiliyor musunuz?
Okulda dosyamız olamıyor, sınavları halen panolardan öğreniyoruz en basidinden, o kadar ilkeliz. Hatta notlar bilgisayar çıktısı değil el yazması olarak asılıyor panoya, daha ötesi yok.
Marmara Üniversitesinde ders alınmaz, yukarıdan dikte edilir.
Var, okula gelmiyorsunuz, arkadaşlarınız notlarını size scan edip mailliyorlar, evde çalışıyorsunuz.
Çok, içinde herşey var yalnız navigasyon sistemi efsane olduğu için aradığım hiç bişeyi bulamıyorum. Mesela bu senenin ders programını dönem bitmesine rağmen bulamadım ama tüm senenin yemek listesini bulabildim.
Bizim kampüsü olduğu gibi çıkartsınlar, zaten 1000 kişi falan kaldık heralde. Eğer bina inşaatlar sırasında temel kaymasından yıkılmazsa seneye onlar yıkacak gerçi.
Ciddi olmak gerekirse, artık hiç birşey istemiyorum okuldan. Sadece aldıklarını geri versin.
Sosyal ağlarda paylaş

Uludağ Üniversitesi, İİBF

Evet var.

Kırtasiyeler aracılığı ile cebimizden para çıkararak çektiriyoruz. Öğrenci kartı zaten sınavdan sınava bakılıyor. İşlevsiz bişi.

Öğretim üyeleri vs yararlanabiliyor network'den sadece.

İnternet üzerinden sözde otomasyon ile alıyoruz ama her sene bir bokluk çıktıgından öğrenci işlerinin yolunu aşındırıyoruz.

Sözde altyapı varmış. Ama görmedik daha.

5/10
Her sene bir sorun çıksa da yine de işe yarıyor denebilir.

Diplomamı alayım yeter asf.
Sosyal ağlarda paylaş

Gaziantep Üniversitesi

Var , her bölümün özel labı da var , mac labı yok.Wireless dersen o da var , internet hızımızla ilgili bir problemimiz yok .canavar gayet .

başka 2-3 firma hallediyor .

Okuldaki network öğrenciler arasında fazla yaygın olmasa da kullananlar var .her öğrencinin e-maili vardır ama her öğrenci hatırlamaz.
Bilgisayarlar düz açık . Okuldaki dosyalara evden erişebilioruz/b]

[b]İnternet ve dilekçe kombinesi. hocalar ve kitapları hakkında dersle ilgili internetten bilgi alamıyoruz ders seçerken

yok öyle bi dava.deneyimimiz yok

fazla değil .kötünün iyisi

Teknoloji iyidir , bir şeyler devamlı eklensin.Çıkarılacak bir şey yok .Ha var .torrent ve paylaşım programları sınırlamalarını kaldırsınlar , onlarla bile internetimiz gayet hızlı .
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:
okullara teknik destek/danismanlik isine mi giriyosun?

Yok hayır, sadece kendim okulumla diğer okulları karşılaştırıyorum. Bunları daha sonra bitirme projesi gibi birşey de bana yardımcı olarak kullanabilirim.

Zaman ayırıp cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Diğer arkadaşlarınızı da dürtüp cevap vermelerini sağlayabilirseniz, çok işime yarar. Elimde ne kadar data olursa o kadar iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hatta notlar bilgisayar çıktısı değil el yazması olarak asılıyor panoya, daha ötesi yok.

Yuhannes.
said:
Var, okula gelmiyorsunuz, arkadaşlarınız notlarını size scan edip mailliyorlar, evde çalışıyorsunuz.

Ahahhaha aynen.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Maltepe Üniversitesi, Marmara Eğitim Köyü

Genel bir lab var. Mühendislik fakültesinde. Yeni binalara geçildiğinde mac labımız olacağı söyleniyor.

Cüzi bir ücret karşılığı, bazı ders notları hocalar tarafından verilip çoğaltılıyor.

- Okuldaki network ne durumda? Her öğrenci/öğretim üyesinin kendi emaili var mı? Bu emaile nasıl ulaşıyorsunuz?
Network derken. Bazı kör noktalarda wireless bağlantısını yakalayabilirseniz yada cafelerde o şekilde internete bağlanabiliyorsunuz. :) Onun dışında hp epclerden oluşan sıkıcı kütüphane bilgisayarlarını kullanmak zorundasınız. Öğretim üyelerinin email adresleri var. Bizlerinde öğrenci numaraları ile başlayan email adreslerimiz var. Webmailden ulaşıyoruz.

Bilgisayarlar düz açık mı yoksa kendi kullanıcı adı+şifrenizle login olmanız mı gerekiyor? email'ler kullanılıyor mu? Okuldaki dosyalarınıza evden erişebiliyor musunuz?
Bilgisayarlar şifreleri maltepe olmak üzere düz açık sayılırlar. Okul dosyalarına evden erişilebiliyor.

- Dersler dilekçe ile mi yoksa internet üzerinden mi alınıyor? Derslerin, hocalarının, kitaplarının hakkında internet üzerinden bilgi alabiliyor musunuz? İnternet üzerinden seçiliyor. Hocalar hakkında bilgiyi internette bulmak mümkün ama kitaplar hakkında hocalar ilk derslerde açıklıyorlar.

Uzaktan eğitim yeni başladı sanırım. Bizim de öyle bir dersimiz var. Ama kullanmayı düşünmüyorum o saatlerde zaten okulda olduğumdan derse iştirak edeceğim.

Diğer üniversitelerin aksine oldukça işlevsel buluyorum ben web sitesini. Aradığımı kolayca bulabiliyorum.

Kullanılabilir bir bilgisayar laboratuarı eklenmesini isterim.
Devamsızlığın kalkmasını isterim :D
Sosyal ağlarda paylaş

galatasaray üni.

mühendis bakış açısından, diğer fakültelerdeki tanıdıklarımın şikayetçi olduğum şeylerin yarısına sahip olmadığını belirteyim :

binalara göre ayrı ayrı var, okul kıç kadar ama merak edip gezmediğim için hepsini bilmiyorum, sadece bölüme özel lab olayı yok ; derse özgü (autocad vs) lablar varsa kilitli oluyor zaten kapıları, derse gelirken hoca açıyor onun dışında kullanamıyor kimse.

tesadüfen arkadaşım tam da bugün "olm mac labı varmış şu binada" yaptı, 20-25 tane koymuşlar, çok övdü falan da muhtemelen mac=roxxors diye düşündüğü için, bilmiyorum nedir oradakiler.

okulun kendi fotokopi odası var, kart mart yok (zaten ziyaretçi yasağı var halihazırda, gerçi olmadığı vakit de buranın öğrencisi misin değil misin geyiğini hiç yaşamadım)
not bırakma olayı var bilgisayarlara bir de, 1. dönem/2.dönem şeklinde hocaların/öğrencilerin bıraktığı notlara erişebiliyor herkes, herhalde okulun en "teknolojik" olaylarından biri sdfgsd

maillar var ama öğrencilerin başvurması lazım sanırım fazladan,
onu geçtim çok kötü çalışıyor ; hocalar bile gmaildan falan adres alıp onları veriyor ödev/soru yollanacağı zaman.
dışarıdan içeriden login olunuyor diye biliyorum olanlardan duyduğum kadarıyla.

moodle var ama işlevselliği göreceli.
genelde derslerin yarısı olmuyor, olsa da hocası döküman koymayabiliyor.
ha ama bu sene 3-4 tanesi yoğun olarak moodle üstünden döküman yolla-oku modunda, geçen sene ödev verip de "ya üstten alanlar var, derse gelememiş olanlar var onlara da söylersiniz" diyen hoca şokundan sonra sevindirdi beni (hazırlık sınıfı falan değil, 3 sınıf + üstten alanlar).

web sitesini yoksayıyorum okulumuzun, sadece başvurursanız not kartı, ortalama hesaplama vb atraksiyonlar , bir de her ay geleneksel olarak "abi şimdi benim şu dersim kaldı sınıf geçmek için ot çöp" muhabbetinde kullanılmak üzere yönetmelikler duruyor.

bunların haricinde duyurular falan var, hatta fakültemizin bütünleme takviminin yayınlanması gibi halisünasyon gördüğümü sandıracak kadar yenilikçi atılımlar yapılmıyor da değil ama maalesef bu üçünün dışında hiçbir işe yaramıyor.

=> hocaların dökümanlarını geçin, ders açıklamaları bile yok. resmen new blank page template tadında, duruyor orada ama boş içi.

dilekçe ile, okulun çeşitli yerlerine gidip geliyorsunuz imzalatmak için.
en sonunda alacağınız derslerin olduğu bir kağıt geliyor, her dersin yanına çarpı koyup hocaya tüm belgelerle direk veriyorsunuz , ders saati, hoca seçme vb yok çünkü. yoklamanın pratikte olmadığı derslerde alternatif bir hoca varsa isterseniz onunkine girebilirsiniz, nitekim mühendisliğin 2. sınıfındaki matematik dersinde benim dersi aldığım saatlerde geçen sene 4 (dört) kişi ders yapıyorduk.

hocalarımızın internetle daha haşır neşir olması, kaçan derslerin/ödevlerin her ders için takip edilebilmesi, hocaların dökümanlarına ulaşabilmek,....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...