Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

24 Ocak 1993 - Uğur Mumcu. Uğurlar olsun.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
O gün halen gözümün önündedir. Ankara'da Uğur Mumcu için toplanan insan seli inanılmazdı.
Gözlerine bakmaya cesareti olmayan insanlar Uğur Mumcu'yu öldürmüştü. Şimdi de Uğur Mumcu'ları susturmak için çaba gösteriyor.
Kendisini saygı ve sevgiyle anıyoruz.

http://www.youtube.com/watch?v=fNKxw7JVFzk

Bir Pazar Sabahıydı Ankara Kar Altında
Zemheri Ayazıydı Yaz Güneşi Koynunda
Ucuz Can Pazarıydı Kalemim Düştü Kana
Zalımlar Pusudaydı Bedenim Paramparça
Ucuz Can Pazarıydı Kalemim Düştü Kana

Uğurlar Olsun Uğurlar Olsun
Hüzünlü Bulutlar Yoldaşın Olsun
Bir Keskin Kalem Bir Kırık Gözlük
Yürekli Yiğitlere Hatıran Olsun

Çevirdim Anahtarı Apansız Bir Ölüme
Şarapnel Parçaları Saplandı Ciğerime
Ucuz Can Pazarıydı Kan Doldu Gözlerime
İsimsiz Korkuları Katmadım Yüreğime
Bembeyaz Doğruları Yaşadım Ölümüne

Uğurlar Olsun Uğurlar Olsun
Hüzünlü Bulutlar Yoldaşın Olsun
Bir Keskin Kalem Bir Kırık Gözlük
Yürekli Yiğitlere Hatıran Olsun

(Ali Çınar / Selda Bağcan)
Mesaj tarihi:
o günü unutmak mümkün mü yaa çocuk halimle oturup ağlamıştım.. uğur mumcu'nun ne olduğunu kim olduğunu ne ifade ettiğini bilmezdim pek o zamanlar ama ilk okumaya başladığımda evdeki kütüphaneden onun adını okurdum hep.. büyüdük , anladık daha da üzüldük ne durumdayız diye..

Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi!
Mesaj tarihi:
uğur mumcu'yu uğur mumcu yapan , sonu ölüm olsa da düşündüklerini korkmadan yazıp , halkı uyandırmaya bilgilendirmeye çalışmasıydı..

şimdi gazetelerde kendi kendilerine kelime oyunları yapıp , ulusal televizyonlarda bikini haberleri sunanların vicdanı sızlamıyor mu acaba?

uğur mumcu'nun "u"su kadar konuşabilecek biri olsa keşke de , üstümüzdeki ölü toprağı bi kalksa..

nur içinde yatsın..
Mesaj tarihi:
Ali Kemal lerin kendilerine yazar, demokrat, özgürlükçü ve aydın dediği bu günlerde Uğur Mumcu yu unutmak mümkün mü?

Bu ülkede susturulan, kalemini sadece sadece doğruları yazmak için kullanan ve hiçbir şekilde doğru bildiği yoldan ayrılmayan bir vatanseverdi Uğur Mumcu.
Mesaj tarihi:
kendisinin ölümünden sonra araştırmacı gazeticilik gizli servislerden bilgi pompalamaya düştü. necip hablemitoğluyla birlikte belki de son araştırmacı gazeticiydi. öylesi de daha gelmedi.

uğurlar olsun.
Mesaj tarihi:
said:

'Vurulan' Uğur Mumcu'yu sizce 'halkı unuttu' mu? Cenazesine katılan yüz binler Mumcu'nun katledilişine tepki gösterirken, ölümünün 16. yıl dönümünde cinayetin halen aydınlatılamaması ve arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılamaması karşısında, toplumdaki tepkisizliği nasıl yorumluyorsunuz? Bu tepkisizlik cinayetin arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmamasında etkili olmuş mudur?

BC: Hangi halk?.. Kömürle-nohutla oyunu satan halk zaten ortada yoktur. Hiçbir zaman olmadı. Onlar bu ülkenin yüzde 40'ı mı, yüzde 50'si mi bilemem... Ama onlar bu ülkenin kara yazgısıdır. Onların yüzündendir çocukların erken ölümü, açlık, işsizlik, geri kalmışlık, eziklik... Onların olduğu bir ülke asla iflah olmaz ve tabi ki onlar Mustafa Kemal'i de unuturlar, Uğur Mumcu'yu da. Ben onlara "Göbeğini kaşıyan adam" diyorum. Allah'tan toplumun bir başka kesimi var. Emeğiyle yaşayan, alın teri ile çocuklarını büyüten, mağrur, gururlu, tepkili... Onlar Uğur Mumcu'yu unutmadılar. Cinayetin aydınlanmamış olması ise, böyle bir toplumun tercihi ile gelen ve tıpkı kendisini getirenlere benzeyen iktidarlardır. Ve arada bir sızlayan yara gibidir bu...

daha söylenecek laf var mı yaa
Mesaj tarihi:
Uğur Mumcu' dan alıntılar:

“biz unutkan bir ulusuz. olanları bitenleri çabuk unuturuz. bugün yarın kanlı olaylar için yas tutarız, sonra, daha önceki olaylar gibi bu son kanlı olay da unutulur. ve bu olayların sorumluları, katilleri, kan içicileri, gizli örgüt şefleri, olaylar büsbütün unutulduktan sonra, bir yenisini, sonra bir başkasını yaratmak için pusuya yatarlar.1968 yılında, beyazıt meydanında sırtından kurşunlanarak öldürülen taylan özgür’ün katili bulunsaydı, devlet her olayın üzerine gidebilseydi, kan seli bugünlere dek uzanır mıydı?"

“biz unutkan bir ulusuz. unutuyoruz olup bitenleri. unutuyoruz ve oğulları kızları ölen ana-babaları, kanlı gözyaşlarıyla baş başa bırakıp gidiyoruz.

unutmayalım, unutturmayalım!”

“ben atatürkçüyüm, ben cumhuriyetçiyim, ben laikim, ben anti-emperyalistim, ben tam bağımsız türkiye’den yanayım, ben özgürlükçüyüm, ben insan haklarının savunucusuyum, ben teröre karşıyım, ben hırsızların, yobazların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım….!

öyleyse vurun, parçalayın! her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır”

Yeryüzünde sayıları ne yazık ki çok az olan en cesur, en güzel, en insan gibi insanlardan biriydi. Onun gibilerin, onun gibi olmak isteyenlerin artması dileğiyle...
Mesaj tarihi:
Böyle gazetecilere ihtiyacımız var , kalemini satmayan , zor durumda kalınca medya patronlarının kuklası olmayan.

Tekrar Allah rahmet eylesin , toprağı bol olsun ve uğurlar olsun.
Mesaj tarihi:
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın"

Sevdiğim sözlerinden biridir.

Ama ne yazıkki bizde unutuk Uğur Mumcuyu. Ölüm yıldönüğmünden ölüm yıldönümüne,15 dakikalığınada olsa hatırlıyoruz sadece. Ne sorumluların bulunmasını istiyoruz, ne izinden gidiyoruz.
Mesaj tarihi:
İzmirde çok güzel etkinlikler yapıldı bugün.Ben Balçovadakine katıldım.Her şey iyiydi güzeldi fakat katılanların yaş ortalaması açıkcası üzücüydü.Genellikle orta yaş üstü katılım göstermişti.Gençlerden pek katılım gelmedi.Diğer yerlerdekilere gençlerden de katılım olmuştur umarım.Herkesin bir kez daha durup düşünmesi gerek.
Uğurlar olsun.
  • Yeni Oluştur...