Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uyurgezer'in afrika günlüğü


uyurgezer

Öne çıkan mesajlar

delilik yapıp lisenin son iki senesi için afrika'nın güneyinde bir ülke olan swaziland'ın başkenti mbabane'a gelmiş bulunmaktayım.

internette, televizyonda kısacası medyada böyle hep kurak fakir bir afrika gösterirler. aslında hiçte öyle değil. çok güzel bir yer afrika. böyle karşılaştığım ilginç şeyleri buraya yazayım dedim. hem bana anı olur, hemde belki size de ilginç gelir diye düşündüm.

23 Ocak 2009

mbabane şehri çok ucuz bir yer. yani gerçi tüm afrika öyle. buraya sadece kıyafet getirdiğim için, neredeyse bütün şehri satın aldım ve sadece 190 rand ödedim. (19 dolar oluyor) içinde kettle türü malzemelerde var bu aldıklarımın.

gelin alışverişlerinizi afrika'dan yapın. evet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wikipedia dan

said:
Ülkenin coğrafi yapısı oldukça dağlıktır. Ekonomi büyük oranda Güney Afrika Cumhuriyeti'ne bağımlıdır. Ortalama yaşam süresi Birleşmiş Milletler verilerine göre 32 yıl (erkek) ve 33 yıl (kadın)'dır. Nüfusun %40'ına AIDS virüsü bulaşmış olduğu tahmin edilmekte olup, yaşam süresinin kısalığı bunun bir sonucu olmaktadır. Ülke, kronik olarak fakirlik ve açlık sorunlarıyla karşı karşıyadır.


aids kapma aman :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hööhh nasıl yolladı ailen o yaşta seni oralara ya!? ülkenin yarısı aidsli, ortalama yaşam süresi 30 sene falan. ortalık resident evil gibi lan bu ne bööle. aman diyim inş bütün aşıları olmuşundur gitmeden. ama aids ve daha bilumum sinekten böcekten bulaşan ve henüz aşısı bile olmayan hastalık varken ne işin var oralarda cok ilginç bi seçim gerçekten... neden orayı tercih ettin onuda bi yazarsan meraklandık harbi:D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:


asfdasf bi git ya nasil kötü değil.


o kadar da kötü değil, ikinci olduğuna göre ondan daha kötüsü de var

said:
According to a survey for the period 1998–2000 compiled by the United Nations, South Africa was ranked second for murder and first for assaults and rapes per capita.[84] Total crime per capita is 10th out of the 60 countries in the data set.
Crime has had a pronounced effect on society: many middle-class South Africans moved into gated communities, abandoning the central business districts of some cities for the relative security of suburbs. This effect is most pronounced in Johannesburg, although the trend is noticeable in other cities as well.[citation needed] Many emigrants from South Africa also state that crime was a big motivator for them to leave. Crime against the farming community has continued to be a major problem.[85]


sdfsf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hepinizin sorularina cevap vermeye calisayim.

ben swaziland'da united world colleges adi altinda bir organizasyona bagli olan waterford kamhlaba(kamhlaba dunyanin bir araya geldigi yer demek-kral okula ziyarete geldiginde bu adi vermis okula) adinda bir lisedeyim. aranizda ib programini duymus olanlar vardir sanirim. lisenin son iki senesinde okunan sonunda uluslararasi diploma alinan bir program. okul fetullah'in falan degil. kesinlikle yalan soylemiyorum. internetin normalden daha iyi oldugu bir gun sizinle paylasmak istedigim komik fotograflarim var ayrica.

http://www.waterford.sz
http://www.uwc.net

aids konusuna gelince bu konuda swaziland'in tarihcesine girmek lazim biraz. swaziland 1970'lere kadar bir ingiliz kolonisiydi ve su an burda olan ingiliz kominitesi disinda yasayan swazi kabilesi vardi. su an tam hatirlayamadigim bir yilda kral miswati swaziland'in bagimsizligini ilan ediyor ve bugun mozambik ve guney afrika sinirinda olan swaziland kralligi doguyor. baskenti mbabane.

aids cinsel yolla gecmesinin yaninda, burda buyuk cogunluk anneden cocuga geciyor. zaten gecmesi icin uc tane yol var. cinsel iliski, kalitim ve emzirme. ikisini yapamayacagim bir yana ucuncuyu de bir swazi yerlisiyle yapmak gibi bir planim yok.

insanlar aids yuzunden cok erken yasta oldugu icin yetimhaneler dolmus tasmis durumda. biz okul disinda yaptigimiz community service'lerle aids konusunda insanlari bilinclendirmeye calisiyoruz ayrica gidip yetimlerle vakitte geciriyoruz. sahsen gecen hafta mbabane'da bir ciftlige yakin bir yerlerde bir grup arkadasimla bir anaokulu insaatina yardim ettik.

asi swaziland ve guney afrika icin gerek yok. eger kenya turu ulkelere giderseniz asi olmak zorundasiniz, yoksa ulkenin kapisindan geri cevirilirsiniz.

burda 50 ulkeden insan var. karayip adalarindan iskandinav ulkelerine kadar her yerden. birlesmis milletler gibiyiz. su an bir cinli ve mozambikli onumde bilardo oynuyor ornegin.

sehri gezdigim kadariyla kucuk teknoloji magazalari var ve cogu ingiliz mali satiyor. kargo olayi hakkinda da hicbir fikrim yok.

burda hersey var. sadece isimleri degisik kentucky fried chicken disinda. burger king yerine steers var ornegin. (patatesi turkiyedekini dover ayrica :) )

bi de ricam var gidip benim yerime adana yiyin lutfen. birde iyi kahvalti yapin. icimden misir gevregi agaci cikacak. sucuk falan yiyin :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...