Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Almanya'nın Türkiye'yi işgal planı


_TaYFo_

Öne çıkan mesajlar

he nazilere capulcu demekten korkuyorum fuhrerim marsdan dondugunde kulagimi ceker diye

adam gibi izah ediyoruz iste, ha obur anlamiylada kullaniyorum bak boldda koyiyim

naziler capulcudur, kopek surusudur cok kotu insanlardir hatta insan degildirler, adolfunda tek testisi var burnuda kocaman

oldumu?

varmi nazileri savunmak istiyen?

ehahahahah
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi korkyorsun mu dedim? dedim ki ss lere çapulcu demek saçma. bunun führerle,siyasi bir düşünceyle falan hiç bir ilgisi de yok gerçekten. hani objektif bakinca hiçte çapulcu tiplere benzemiyorlar. hayır çapulcu dediğin adamlar dünyaya savaş açtilar daha ne yapsınlar? ve çapulcu dedigin adamların açtıgı savaşı 6 yılda çapulcu olmayanlar anca bitirebildi . yapma etme.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pronoit said:

SS lere çapulcu demekte nasil bir işse? tamam bişileri vurgulamak için diyorsun bunu ama ayip yani ss'ler çapulcuysa önünde duramayan onca şeye ne sıfat verceksin merak ettim şimdi


onunde durulmıyan ss değil wermacht, hanı onunde durulmayan dediğimizde yok aslında. onunde pek ala durulmuş, hem biritanyada, hem rusyada.

SS'in askeri başarılarla biri lgisi yok. Varsa, askeri kuvvetin bölünüp, alman muhendisliğinin fetişize edilmesiyle ciddi kaynak kaybına sebep olması ilgisi var.

ozunde ss dediğğin insanlar hitlerin polis devletinini polisleri, ole akedemik bir gecmişleri eğitimleri yok coğunun (nerdeyse hepsinin, butun akedemiler nazi rejimine karşı cıkıyor sorna bastırılıyor), işlevleri sorgusuz sualsiz, hitlerin emirlerini yerine getirebilmek.

capulcudan kasıtda bu zaten, SSler gercekten sokaktan toplanıp düşünmedne en acımasız emirleri bile yarine getirecek tipler işte, veya genclik kollarından toplanmış beyni yıkanmış 20lik delikanlılar.

"actıkları savaşı 6 yılda bitirdiler" meselesi değil.
Adamlar bir savaş başlattı, milyonlarca insan öldü, sonunda keybettiler, dunyay tamir edilemiyecek kadar zarar verilmesine sebep oldular. Asla geri donmiyecek doğal kaynakları tükettiler. O kadar korkunc şeyler yaptılarki, ikinci dunya savaşından biri, butun emperyalistler, kendilerini Third reichla karşılaştırarak relative olarak kabul edilebilir gosterebiliyorlar.


butun dunyayı feth etme yoluna cıkıp, başaramıyacağını anlamıycak kadar aptal olmaları bile capulcu demek icin yeterli.

hiç bir şekilde hiç bir zaman başaramıycaklardıi ne moskova düşşeydi, ne afrika petrollerini alsalardı, ne bizim üstümüzden gecip, Irak'a inselerdi, ne battle of brainde kazansalardı.

Sonucta ne oldu, saptantılı bir grup insanı (ss oluyor bunlar), başarılı ve zamanın otesinde bir ordu (wermacth) ve calışan bir halk(alamanlar bunlarda) taşıyabildiği kadar taşıdı, bi yerden sonra cöktü ve başladıklarından cok daha kötü bir noktaya geldiler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abicim neden anlamiyorsunuz? wehrmacht dediniz elemanları savaşa kim gönderdi?o savaşı kim çıkarttı? daha 20 yil önce yaşadikları hezimetin üstüne halkı o savaş havasına kim soktu? dediğiniz gibi çapulcu tipler olsalardı bu savaş başlamadan diğer askeri olmayan dış güçler tarafından rahatça da bastırılabilirdi dediniz gibi çapulcu olsalardı.


hani bunlar çapulcularla yapılınılabilecek olsa iki üç güne bir ww görürdük heralde değil işte. gayette adamlar sağlamlar. hi adamlara iyi demiyorum. ama tarihten bahsederken Onlar kim ya alayı çapulcu şeklinde takılmak hoş değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış düşünüyorsun.

SS'lerin yaptığı tek şey dünyaya savaş açmak,alman halkını sürekli gazlamak,işgal edilen ülkelere kabus yaşatmak,hitlerin emirlerini sorgusuz sualsiz uygulamak ve olabildiğince acımasız olmaktı.

Başarı alman mühendislerinindir,alman işçilerinindir,alman komutanlarınındır.Ne hitlerin,ne nazilerin ne de ss birlikerinindir.Hitler avrupanın o anki durumundan çok iyi yararlanmış ama bokuyla bile kavga edip şuan belki de süper güç olmuş olabilecek bir ülkeyi,bir halkı harcamıştır.

Almanyaya 1. dünya savaşında haksızlık yapılmıştır,doğru.Ama hitlerin çıkıp evet bunlar bunlar bizim hakkımız şimdi de alıyoruz diyerek müthiş bir potansiyeli harcamasına alkış tutmaya gerek yok.

Övecekseniz ruh hastası ss'leri değil.Alman halkını,komutanlarını övün.

edit: alman halkını savaş moduna kim soktu demişsin.

O dönemki alman halkını kıçıma kaş göz çizip yahudilere küfür etsem ben de havaya sokardım.Alman halkının o anki durumunu,psikolojisini iyi irdelemende yarar var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
konuya oy verenler,hangi düşünceyle oy verdi anlamak mümkün değil,bu ülke konyanın ovası marmara gibi görece düzlük coğrafyalarla ibaret değil,başarılı olurdu diyenler doğuda süren 25 yıldır bitmeyen pkk terörüne bir göz atsın derim,düz ovada bitirebilirler belki ama,bir avuç çeçenle 200 yıldır o dağlarda uğraşan ruslar gibi dağlarda bitiremezlerdi ve tahminim odurki,bu halk onları gerilla taktikleriyle verem edip kendi memleketlerine çekilmek zorunda bırakırdı .

bide kısa bir not :

tarihi amerikanın yaptığı propaganda belgesellerinden izleyeceğinize,bu konu hakkında yazılmış bilimsel makaleleri ve birinci ağızdan alman tarafından dinleyin bakalım birde,almanlara saygım var şahsen ama ülkemin tek taşına değişmem topunu,CcC :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nazi Almanya sı Balkan ları işgal edince sscb nin tepkisini süratle çekmiştir bunu kendisine tehdit unsuru olarak algılamıştır.Almanya sscb nin uzantısı olarak görülen protestan balkan milletini işgal etmekle iki seçenek ortaya çıkmıştır.Ya sscb tarihinin tozlu sayfalarındaki yerini alacak ya da sscb ile balkanlar için masaya oturacaktır.Sscb ye saldırmadan Türkiye ye saldırsaydı sscb Türkiye ye tıpkı kurtuluş savaşında olduğu gibi hem parasal hemde cephane bazında yardımını yapacaktı ve almanya türkiye de bataklığa uğrayacak bölgeden çekilecek sscb nin eli güçlenecek türkiye ile masaya rahatça oturabilecekti.Türkiye nin Çanakkale de ve istiklal harbinde yaptıkları baz alındığında Hitler in çekinceleri hat safhadaydı ayrıca Hitler in demeçlerinden birinde Türkiye yi işgal planı sorulduğunda Hitler Marmara da 23 tümen Türk askeri var bizim burayı almamız için 50 tümen askere ihtiyacımız var demesi olmuştur yani 100 Türk askeri için 220 Alman askerine ihtiyaçolduğunu ima etmiştir.Sscb ile yapılan 1945 yılına kadar olan anlaşmayıda göze alarak Hitler Türkiye ile anlaşma yapmış akabinde sscb ye saldırmıştır.Almanya nın savaşı kaybetmesinin önemli etkeni japonya yı müttefik olarak görmesidir.Almanya kış girmeden sscb nin işini görüp japonya nın abd ye savaş ilan etmesini tahmin etmiştir.Almanya rahat rahat sscb ile uğraşacaktı ama kışa girmeden beklentiler gerçekleşmeyince 1936 yılından beri bekleyen Japonya Abd ye savaşilan etti abd önce japonya nın hızını kesti ve almanya ile müttefikleri önce afrikada sonra batı avrupada savaşlar kazandı ve süper güç olma özelliğini kazandı.Sscb düşmeden japonya nın abd ye saldırması savaşın döngüsünü değiştirmiştir.
s
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Bildiğim kadarıyla aşırı nazist bi arkadaşım vardı Hitlerin Türkiye sınırına geldiğinden burdan sonrası Türk süngüsüdür diyip rusyadan ( bu arada hitlerin rusyadan ilerleme sebebi afganistan petrolüne sahip olma isteğiymiş.)devam etmiş. Bide Türkiyede aryan ırkından geliyo demişti o yüzden falan filan sizce bu doğrumudur danışayım dedim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Meğerse Hitler bizi kurtarmış..

kinci Dünya Savaşı'nın çıkış sebebi sayılan Stalin-Hitler anlaşması (Molotov-Ribbentrop paktı) sonrası, eski SSCB diktatörünün Türkiye ilgili sinsi planlarının olduğu ortaya çıktı. 25 Kasım 1940 yılında Stalin, "Türkleri Asya'ya kovacağız. Zaten orada topu topu 6-7 milyon Türk var" diye öneride bulunmuş.

STALİN'İN TÜRKİYE İLE İLGİLİ GİZLİ PLANI

Rusların ünlü askeri tarihçisi ve Sovyet Askeri Bilimler Akademisi öğretim görevlisi Lev Bezımenski'nin 2000 yılında kaleme aldığı "Çarpışma öncesi Hitler ve Stalin" eserinde, Rus diktatörünün Türkiye ile ilgili gizli planları yer aldı. 2007 yılında vefat eden Bezımenski İkinci Dünya Savaşı sırasında tercüman, gazeteci ve araştırmacı gibi çeşitli vasıflarla Kızıl Ordu'da görev yapmıştı.

HİTLER MOLOTOV'LA BULUŞUYOR

Eserde, Sovyet Dışişleri Komiseri Vyaçeslav Molotov'un Kasım 1940 yılında Almanya'ya yaptığı ziyaret anlatılıyor. Başkent Berlin'de Nazi lideri Adolf Hitler başta olmak üzere Alman üst düzey yetkililerle buluşan Molotov, Stalin'in direktifleri üzerine Almanlarla bazı gizli konuları görüşüyor. Molotov'un gizli gezi not defterine ulaşan tarihçi Bezımenski, Alman liderlerle yapılan görüşmenin ana başlıklarında Bulgaristan ve Türkiye konusunun da yer aldığını belirtiyor. Geziden bir gün önce Molotov Stalin'le buluşuyor. Stalin Molotov'a Hitler'le ele alınacak bazı konuları belirliyor. Bu konular arasında SSCB'nin Bulgaristan'a Sovyet askeri birliklerinin girmesini istemesi ve Türkiye ile ilgili konular da yer alıyor.

STALİN: TÜRKLERİ ASYA'YA KOVACAĞIZ

Tarihçi Bezımenski araştırmasında Türkiye Cumhuriyeti ve Sovyet Rusyası arasında 1921 yılında imzalanan Kars anlaşmasının Stalin için bir baş ağrısı olduğunu iddia etti. Stalin'in Molotov'a verdiği direktiflerde Türk-Rus ilişkilerindeki gerginliğin olduğu not edilmişti. Araştırmada, Türkiye ve SSCB arasında yeni anlaşmanın imzalanmasıyla Eylül 1939 yılında yapılan ikili görüşmelerin de çıkmaza girdiği belirtildi. Yazıda, "Türkiye'nin çevresinde 1940 yılında zor diplomatik oyun işliyordu. Moskova'yı sadece boğazlar ilgilendirmiyordu. Stalin'in Molotov'a verdiği ek talimatlardan şu anlaşılıyor: Stalin, Türkiye'nin parçalanmasıyla ilgili konunun Almanya'da masaya yatırılması için Molotov'u görevlendirmişti.

TÜRKİYE'DE ÇOK AZ TÜRK VAR!

Türkiye'nin Bulgaristan ve SSCB arasında paylaşılmasına ilişkin konunun ele alındığını da tahmin edebiliriz. Stalin Bulgar Komünist Georgi Dimitrov'a 25 Kasım 1940 yılında, "Biz Türkleri Asya'ya kovacağız. Ne Türkiyesi? Zaten orada iki milyon Gürcü, 1,5 milyon Ermeni, bir milyon Kürt ve başkaları yaşıyor. Türkler topu topu 6-7 milyon." diye öneride bulunmuştu." denildi.

TÜRKİYE'Yİ HİTLER KURTARDI

Fakat, yazara göre Stalin bu hesaplamaları yapmakla hata yaptı. Öncelikle boğazlarda Sovyet üslerinin kurulmasına İtalya karşı çıkıyordu. İkincisi ise Hitler'e göre SSCB'yı boğazlar konusunda oyalamak ve Hindistan konusuna itmek gerekiyordu. Tarihçiye göre, Hitler Molotov'la yaptığı konuşmada Moskova'nın Türkiye'yi ortadan kaldırması planlarına engel oldu. Bezımenski, Stalin'in Molotov'un Berlin ziyareti öncesinde Türkiye ilgili planlarının altüst olduğunu da belirtti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkler Aryan ırktan kabul ediliyor olayı şöyle birşey. Bir kitap vardı orada şöyle bir anı vardı...Türkiye'den, yetiştirilmek üzere Nazi Almanyası'na madencilik eğitimine gönderlen gençler 2. 3. sınıfa geçtiklerinde o sırada nazizm iyice palazlanıyor ve yabancı öğrencilere karşı kötü davranışlar ve hakaretler başlıyor. Bunun üzerine Türk gençlerin eğitimiyle yakından ilgilenen bir profesör ki adı profesör Schumacher'dir. O sırada Nazi Almanyası'nda faaliyet gösteren ırksal araştırma enstitüsü gibi bir kuruma mektup yazıyor ve ''Türkler Aryan ırktan mıdır? tarafımın acilen bilgilendirilmesini arz ederim''diye soruyor. Gelen cevapta Türkler'in Aryan ırktan oldukları söyleniyor ve bu mektup üniversitede yayılmaya başlıyor kulaktan kulağa bunun üzerine parti üyesi öğrenciler bizimkilerle uğraşmayı bırakıyorlar. Zaten savaş başlamadan da bizimkiler eğitimlerini tamamlayıp ülkeye dönüyorlar.

Kitabın ismi Nazilerle 5 Yıl...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ole bir olay buyuk capta yokta almanlarin boyle bir plana izin vermemesinin temel sebebi sovyetleri yeralti kaynaklari zengin anadoluya kendi elleriyle yerlestirmek istememeleri

almanlar polonyanin paylasimini kabul etti cunki zaten sovyetlerle savasip geri alma planlari var adamlarin

turkiyeyi avrupada gormediklerindne pek ilgilenmiyorlar ama slavlar gibi asagi irk filan gormuyorlar

hitlerde ataturku taktir eder cunki nazilerin ciksi noktasi ve ilk sorunu olan versayin turk versiyonu olan sevr i imzalamaya sonuan kadar direnip muttefikleri ulkesinden atan basarili bir komutan gormustur karsisinda ama ataturkun olumunden sonra turkiyeyi basiretsiz insanlar yonetiyor diyede soylemistir

almanlar savasi kazansalardi bile burda darbe filan yaptirir kendi gudumunde bir hukumet kurdururdu sempatizanlarina
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
almanların türkiye yi işgal etmeye cidden niyetli olduklarını öne sürmek zor. esasen ekonomik,politik veya askeri bir hedef teşkil etmiyordu ülkemiz. geçerli bir sebep ancak o.doğu petrollerine ulaşma amacı olmasıydı belki. ama bu yönde bir girişim için, yolları, demiryolları elverişli olmayan bir ülkeyi işgal etmek isteemzdi almanya. kaldı ki ww1 den kalma eski bir silah arkadaşlığı da vardı.

kanımca petrole ulaşmak istese almanya, türkiye yi işgal ederek değil ama, zoraki bir müttefikliğe sokarak, barış içinde ordularını geçirmek isterdi. kaldı ki zamanın hükümetinin de -inönü- de bu tür bir alman isteğine çok karşı çıkabileceğini söyleyemeyiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...