Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metrobüs / Avcılar - Söğütlüçeşme son durum

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu durumda nereden daha fazla yolcu bindigine ve nerelere gittigine gore dogru hat tayini yapilmasi gerekli. Peki bu yapilir mi? Hayir. Eger onca insan mecidiyekoy'e gitmek icin sogutlucesme'den biniyosa, ara duraklarda durmasina gerek yoktur. Heleki tam kapasite dolmussa, herkes ayni yere gidiyorsa, bu otobusun transit sefer yapmasi gerekli. Yapabilir mi? Yapamaz.
Sonuc:
Seceneklerden birisi mi? Evet.
Cozum getiriyor mu? Kismen.
Sorun yaratiyor mu? Kismen.
Basarili mi? Hayir.

Basari tam cozum getiren, veya sorun yaratmayan cozumdur. Herkes aklina ilk gelen seyi arastirmadan, dusunmeden isleme koyarsa topbas olur; motosiklet kullananlar olur, hizli tren kaza yapar, iskele batar vs. vs. Seceneklerden birisi de herkesi evinden helikopterle alip gidecegi yere goturmektir. Bu da cozumdur, ama sorun yarattigi icin basarili degildir. Metrobus'e yapilan yatirim metro hatti icin yapilsaydi; IDO'ya daha fazla destek cikilsaydi ve IDO sacmalamayi birakip is yapar hale gelseydi bu sorun yaratmayan cozum olurdu.
Mesaj tarihi:
aa öle deme rig, metrobüşü yapanlar zengin oldu.

geçici bir çözüm diye düşünmüşlerdir dicem de, bunu yapacaklarına etilere metro getirseler de 2 dk da 2 liraya işe gitsem ben :p valla oy vercem.
Mesaj tarihi:
Abi oy icin de olmaz bu is; mevcut durumda oy oranlari %40-45 arasi. Buna bir de hayali secmenlerini eklemen lazim ki zerre kadar oya bagli bir is yaptiklarini sanmiyorum. Ha insanlarin kafasinda daha sonra "nasil oldu da oylari dusmedi?" tarzi bir soru olusursa, "icraatlarimizdan" diyebilmek icin belki yapiyorlar (Zula olayinin yanisira)..
Mesaj tarihi:
iyi de kalıcı olarak marmaray geliyor
metrobüs te hem geçici veya kalıcı(ne olacağı belli olmaz) hem de yapılacak olan metro güzargahlarına bir alternatif

bunun tek kötü yanı durakların metro kadar kullanıma müsait olamıycak olması, engelli vatandaşlar için her durağın uygun olmayacak olması

yoksa 1 saat dur-kalk yapmayı baştan kabul edip o trafiğe giren sürücelere denecek zaten bişey yok
bir yoğunluk problemi sonuçta istanbul trafiği
belediyeye düşen toplu taşımayı yolcu kapasitesine göre modern bir şekilde inşa etmek, bunlar yapıldıktan sonra hala trafiğe çıkan sürücülerin bişey demeye hakkı olmaz
şimdi var ama kimsenin salladığı yok bu da ayrı bir konu
Mesaj tarihi:
Bugun denicektim metrobüsü ama dersim iptal olduğu için okula gitmedim ve kullanma fırsatım olmadı.

Politikayı bırakın da, söleyin bakalım memnun kaldınız mı? köprüde iş çıkışı veya sabahın köründe çok trafik varken, rahat bi şekilde geçebilio mu metrobüs karşıya. Kalabalık olacaktır o sorun deil ama 10-15 dakka sürüosa çekilir o kalabalıkta durmak.
Mesaj tarihi:
Saat 9 gibi bindim bugun -evet ise gec kaldim =P- ve 20 dakikada vardim Zincirlikuyu'ya.

Hatta tas gibi de bi hatun oturdu yanima ama o metrobus hizmeti degildi sanirim.
Mesaj tarihi:
bugun sabah 7 de uyandım 8 10 da okuldaydım. göztepeden ayazagaya.eskiden okula göztepeden minibüsle kadıköye, kadıkoyden vapurla kabataşa,kabataştan funikülerle taksime,taksimden metroyla 4. levente, leventten minibüsle ayazagaya şeklinde gidiyodum şimdi minibüsle söğütlüçeşmeye ordan zincirlikuyudan ayazaga otobusune
Mesaj tarihi:
ben dönüşte kullanıyorum metrobüsü
okula giderken metrobüse anaduraktan binemiyorum, çok kalabalık olur diye denemedim daha
ama dönüşte maslak-zincirlikuyu yapıyorum ordan da metrobüsle anadolu yakası
hatta bugün metrobüsle köprüden geçerken birisi köprüden aşağı sarkıtmıştı kendini
polis falan ikna etmeye çalışıyodu, noldu bilmiyorum işallah atlamamıştır
Mesaj tarihi:
bu gün tam anlamıyla işkenceydi...

malesef bu otobüs zincirli kuyudan incirliye (evet incirli durağınd iniyoum ben şahsen) gitmiyormuş.. yani 128 e binsem de pek bi şey fark etmedi keza 20 dk da köprüyü eçtim ama zincirli kuyu bugün mahşer yeri gibiydi.. eskiden 30 sn d ebir kalkan metrobüz bugün 10 dk da geç geldi.. üstüne üstlük benim bindiğim metrobüsün kapıları bıozuldu milleti indirdiler (ki ben önce indiğim için arkadan gelen metrobüze bir şekilde binebildim) insanlr sefil oldu bekledi.. edirne kapıdan sonra her durak insanlarla doluydu ki anca boş bir metrobüs gönderilereik bu insanlar istediklerei yere gidebilirdi.. sonradan öğrendim ki 10 metrobüs birden bozulmuş/arıza yapmış o yüzden metrobüs yetmemiş.. ben ilk dersimi kaçırdım (ki bugün sırf o ders için kilometrelerce yol gidiyordum)
ikinci derse girdim dinlendim çıktım allahtan çıktığım saattte yoğunluk yoktu.. 63 daikada söğütlüçeşem-avcılar diye reklam var ama ben incirliye (ki 6 durak öncesi avxıalrın) tam 2 saatte gidebildim..

olmaz olsun böyle metrobüs.. 85B ve 85M otobüslerini yolculuktan kaldırmasalrdı mecidiyeköye kdar yürüyüp oradan b
inecektim.. ama yok öyle bir altrnatifimiz!!!

ben böyle toplu taşımanın içine edeyim
Mesaj tarihi:
ben memnunum.
sabah 10 trafiğinide hafiflettiği bariz. sadece söğütlüçeşme-zincirlikuyu arasını yavaş gidiyor. yani heralde 40-50 ile falan gıdıo. 60-70 yapsa baya iyi olcak
Mesaj tarihi:
2 günde 3 kere bindim , şu ana kadar benim için oldukça yararlı oldu.Eğer trene yakın bir yerde oturuyorsanız ulaşımınıza oldukça katkılı oluyor.Ama metrobüste olsa transit birşey olmadığı sürece gene en az yollar 1 saat sürüyor , istanbuldan hayatımızdan süreleri çalıyor.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Baggioya göre tıklım tıklım dolu olması bir işe yaramadığının göstergesi.

Çok tuttum ben bu yorumu... offffffffffffff :)

toplu tasima insanlari bir yerden bir yere en ucuza, en hizli sekilde tasimaktir. evet dogrudur ama insan tasimaktir, hayvan tasimiyosunuz arkadasim. metrobuse bindinmi hic yogun saatlerde. daha dogrusu soyle diyim, metrobuse binmeyi denedinmi ? o eziyeti cekmek yerine 1 saat arabamda trafik cekerim ya en azindan, haraketsiz ve oksijensiz kalmaktan daha iyidir.
metrobus
Mesaj tarihi:
anadolu yakasında metrobüs hiçbir sorunu çözmez köprü gene bildiğiniz gibi devam eder.metrobüsün sorunu çözeceğini düşünmek tamamen eşyanın tabiyatından haberdar olmamaktan kaynaklanıyor.

metrobüs duraklarından sadece baştaki söğütlüçeşme durağı kullanılabilir durumda geri kalanlar hem alakasız noktalarda hem ulaşımı çok zor.

iyide ben zaten kadiköye gittikten sonra karşıya yarım saatte geçerim metrobüsü ne yapayım.

ayrıca sabahları birçok hat için kadiköye inmek dert mesela benim kullandığım hatlarda saat 6:45 den sonra o istikamete giden bütün otobüsler full ve hani arkada kapı filan yalan olmuş şekilde durakta durmadan devam ediyorlar.

bide benim anlamadığım metrobüs 30 dakikada zincirlikuyuda oluyor 15-20 dakika mekandan çıkmak için kesin yiyeceksin etti sana 50 dakika zincirlikuyuya gitmek için harcadığın zaman eee ne anladım bu işten ben zaten araba ile 45 dakikada geçiyorum(araba otomatik durkak demeyin kendi kendine gidiyor :) benzin deseniz yemişim benzini).şayet metrobüsle geçersem en az 40 dakikada metrobüse ulaşmak için harcıyacam.

teşekkürler son padişah teşekkürler kömürcü kadir.
Mesaj tarihi:
söğütlüçeşmede arkadaşımın zincirlikuyu otobüsüne bindiği saatte (kalkmasını beklemiş 5 dk kadar) ben bostancıdan 128'e bindim, aynı saatte köprüyü geçtik. sonradan 5 dk kadar kazandı o yıldız sapağı ile zincirlikuyu arasında trafik olduğundan, o kadar.

bu olay saat 09 da oldu
Mesaj tarihi:
taksime en yakın nereden geçiyor bu alet

yani merak ettiğim taksime gitmek için köprüyü geçene kadar metrobüsü kullanıp kısa sürede vasıta değiştirebileceğim nokta varmı?
Mesaj tarihi:
benim metrobuste takildigim konu bu tutunma demirlerinin turk insaninin ortalamasina uymayacak kadar yukarida olmasi. boyum 1.77, basimin bittigi yerden bir karis kadar yukarida demirler. yani 1.85-90'da filan herhalde. insanlar tutunurken cidden zorluk cekiyor. otobusleri alirken hollanda boy ortalamasina gore olan uretimi aynen almislar sanirim.
Mesaj tarihi:
1.85 ve üzeri boyda olan insanlar da var, ve tahmin edemeyeceğin kadar sıkıntılı oluyo alçak demirler. kafaya çarpmasın diye eğilmekten gollum olucaz ya, bana kalsa daha da yükseltilsin derdim=)
normal otobüslerde, metrobüste filan yine bi parça çekiliyo da çift katlı otobüsler resmen işgence. kahrolsun gnome faşizmi!
Mesaj tarihi:
Metrobüsün içinde tutunma demirlerinin üzerinde tutacaklar varmı bilmiyorum ama , demirler alçak olduğunda tutacaklar otobüs giderken ayaktaki insanın kafasına sağdan soldan çarpınca hiçmi hiç hoş olmuyor. Hay bunları böyle alçakta yapanları diye devam ediyorum içimden :).
Mesaj tarihi:
var ama yeterli degil. valla ulke ortalamalarina gore yapilmasi lazim boyle seylerin. türkiyenin 168 santim hatirladigim kadariyla. ulkenin buyuk bir kismi yetisemiyor demirlere. hollanda avrupanin en uzun ulkesi sanirim. herkes benden uzundu neredeyse. orasi icin boyle bir sey normal ama turkiye icin degil.
Mesaj tarihi:
rahatsiz said:
benim metrobuste takildigim konu bu tutunma demirlerinin turk insaninin ortalamasina uymayacak kadar yukarida olmasi. boyum 1.77, basimin bittigi yerden bir karis kadar yukarida demirler. yani 1.85-90'da filan herhalde. insanlar tutunurken cidden zorluk cekiyor. otobusleri alirken hollanda boy ortalamasina gore olan uretimi aynen almislar sanirim.

O demirleri kafasına neredeyse hergün yiyen birisi olarak seni esefle kınıyorum, demirler tam anlımın çatına denk geliyor.
  • 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...