Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metrobüs / Avcılar - Söğütlüçeşme son durum

paspatur

Öne çıkan mesajlar

Bindiğim toplu taşıma aracının trafikten etkilenmemesi lazım bence. Zaman sabit olmalı.
Şimdi metrobüste anladığım kadarıyla bi yerde trafiğe giricek.

evet metro pahalı ve uzun emek isteyen bir yapı. ama uzun soluklu çalışılıp iyi paralar akıtılırsa ve istanbulun neredeyse her semti metroyla bağlanırsa ne kadar rahat olunacağını düşünün.
Şimdi hayal gibi geliyo
Sosyal ağlarda paylaş

normal otobüsü karşıya geçiremeyenlerin e otobüslerden sonra metrobüsleri çıkartması ayrı bi kepazelik aslında ya neyse..

yoksa 15dakikada bir kalkması gereken otobüsleri kaldırmaktan aciz, basiretsizler..

bugün çok çile çektirdiler arkadaşlar..

sevgilerimi sunucam sandıkta. gerçi sadece partilere oy verecek insan sayılan oy verme hakkına sahip kelle sayısı yüzünden pek bi nihayete ulaşmayacak olsa dahi yine de sevgilerimi sunucam ben..

öpüyorum hepsini..
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
egimden dolay hafif metro yapilamiyor

sonra adamlar amsterdama metro yapiyorlar sehir suyun icinde istanbul neymis

Hafif metro ile kasıt normal bildiğimiz metrolarsa, zaten yerin altında olmayacaklarmı? neyin eğimi ozaman? Kartaltepe- Sağmalcılar arasında fazlasıyla eğim yokmu?
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi medeni bir şehir olan paris'te en sağ şerit otobüs şeriti bazı yollarda ve ordan otobüs dışında başka bir araç geçemez. duraklarda metrodaki gibi kaç dk içinde otobüsün o durakta oluacağı bile yazıyo. ve cidden de otobüs tam vaktinde geliyor. neden? çünkü o yol sadece otobüse ait. bunu herkes biliyor. böyle birşeyin istanbulda olmasının hayal olması bile büyük bir olay olur bence.

metrobus yüzünden çok insan rahatlicak, Topbaşım sağolsun bize hizmet etti rahatlattı filan dicek ama genel anlamda bence felakete sürükler durumu.
Sosyal ağlarda paylaş

milliyet.com.tr said:
Erdoğan'ın açılışını yaptığı törende dikkat çeken afiş

İstanbul’un iki yakasını birleştirecek Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattının açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ‘padişah’ gibi karşılandı.

Hattın açılışı öncesinde halka seslenen Erdoğan, Metrobüs ve yapılan diğer yatırımlarla ilgili konuşurken açılışın olduğu alanda açılan bir afiş büyük dikkat çekti.

Özellikle son Davos çıkışının ardından bazı kesimler tarafından ‘Yeni Osmanlı’nın temsilcisi olarak gösterilen Başbakan Erdoğan için hazırlanan afişte ise şunlar yazıyor: “Son Osmanlı Padişahı 1. Recep Tayyip Erdoğan!”

ne zaman şu pankart açılıcak diye düşünüyordum sonunda açıldı. hamdolsun.
Sosyal ağlarda paylaş

hayir hafif metro bursa ray gibi olan metro

yerin altindan degil ustunden gidiyor arada sirada altina giriyor

Toledor said:
matama said:
egimden dolay hafif metro yapilamiyor

sonra adamlar amsterdama metro yapiyorlar sehir suyun icinde istanbul neymis

Hafif metro ile kasıt normal bildiğimiz metrolarsa, zaten yerin altında olmayacaklarmı? neyin eğimi ozaman? Kartaltepe- Sağmalcılar arasında fazlasıyla eğim yokmu?
Sosyal ağlarda paylaş

metrobüs düşüncesi güzel.ama bi yararı olmayan birşey

yani istanbul trafiği öyle kötüki.metrobüs gibi yararlı gozuken ama aslında daha da zararı olan birşey bize iyi geldi

metrobüs bedava bile olsa trafikten yine araç eksilmicek.eksilmez.bence avcılar-zincirlikuyu arası yapıp bırakıcalardı.anadoluya hiç gelmicekti

şimdi ztn tıkalı olan trafik yollar daralınca dahada tıkandı

birde metrobüs nerdeyse 1dk da bir kalkan birşey.ona ragmen içine alınan bir insan sınırı yok.yine göt göte.yine akrabalar ediniosun.e o kadar sık kalkıo.sık durak.5dk git dur.5dk git dur.tıka basa doldur.yine işkence.

hızlı gitmio.metrobus yolunda metrobüs trafiği oluyo bu sefer.sık sık kalktıgı için.arka arkaya gidiolar.yeterli hıza ulaşmıo

metrobüs istanbula yapılan en gereksiz şeydir.avcılar-zincirlikuyu iyi.başkada yapmicaklardı

çift katlılar yönetir.kopru traiği çekerim.yine binmem metrobüse

ahaha topbaş canlı yayında.metrobüsle gidiolar.kopru traiği fena.dahda beter olucak trafik.rezil ettiler
Sosyal ağlarda paylaş

Metrobüsün iyi olup olmadığını yolculuk süresi %50 hatta %60 kısalan insanlara sormak lazım.

Benim arkadaşım var eskiden iş trafiğinde 1 buçuk saati geçen yol süresini yarım saat 45 dakikaya indirdi. Memnun olunmasa bukadar fazla talep görmezdi zaten.

İstanbul gibi şehirlerin hatta mini ülkelerin ulaşımda toplu taşımadan bakşa bir alternatifi yoktur. Bu tarz metro ve metrobüs gibi seçenekler , insanlara gereksiz yere çıkardıkları özel taşıtlarını bırakmaya teşvik edecek seçenekler. Bu dönüşüm olmadan çözüm olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT said:
metrobus hattına girmesi için özel zırhı olması lazım. o yola girmek kolay mı sandın :p

Valla cuma gunu birtane audi a3 girmisti gayet guzel :)

direkleri o celik hatlari falan paramparca etmisti.. Hatta tam ilerde son 3 gun yaziyordu kendi kendime dedim bu kaza yuzunden bi yarim gun ertelenir bu diye :)
Sosyal ağlarda paylaş

bugun kullandım metrobusu.2 de okuldan çıktım ayazagadan arabayla zincirlikuyuya gittim ordan aşaya inip metrobuse bindim ardımdan oluk oluk insan geldi tıkabasa olduk 2 3 dakka sonra kalktı metrobus. oglen saati oldugundan ztn yollar bomboştu kopru üstünde hiç durmadık 3 4 tane durak var sogutlucesmeye gelene kadar, hepsinde 2 3 yolcu indi son duraga geldigimizde saat 2:28 yada 38di tam hatırlayamıyorum :D. sogutlucesmede inip minibüse bindim 2:48 de evimdeydim. yarında sabah kullanıcam o zaman belli olcak işe yarayıp yaramadıgı.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:
olay orda ztn.80 bin kişi araçlarını çıkarmıomuş.80 bin istanbul trafiğini etkilicek bi rakam değil malesef.

işine yarayanlar olmuştur tabiki.ama genel olarak yararsız

genele vurursan öylede, o yol için konuşursak -ki o yol zaten konu- çok iyi bir rakam. 2-3 arabayı azaltmak bile güzel birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

Sabah Şirinevler'den bineyim desem mesela, metrobüs başına 3-5 kişi anca biniyor, girecek sığacak yer yok çünkü. Sabahları kalkış duraklarından oy toplamak dışında bir şeye yaramıyor yani. Yapılış amacının bu olduğunu düşünürsek gayet başarılı bir uygulama tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

seçimlerden sonra kapatacaklar zaten :)

herkes oy için çalışıyor, yol kenarlarından topladıkları çöpleri bile, caddelerin sana güzel gözükmesi için değil oy için yapıyorlar. bu ülkede herşeyin temeli kazanmak üzerine. para kazanmak, seçimi kazanmak. sana okulda ders anlatan hoca bile seni sevdiğinden anlatmıyor sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

metrobüsü şimdiye kadar bir kere kullanma fırsatım oldu. onda da avcılara gittim. çok fazla otobüs var niye bu kadar fazla diye düşünürken yine de peşpeşe giden bu otobüslerin hemen hepsi gün ortasında gayet de doldu. sabahları ve akşam iş çıkışlarını düşünemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...