aquila Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 lathspellle kimse dalga gecmiyo bence.
DiadanLocke Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 videolar var mi o bahsettiginiz konferanstan?
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Haktan Akdogan videolari yayinlayacaklarini soyledi ya netten verecekler yada DVD yapacaklarmis.
DiadanLocke Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 dvd yapip satarlarsa dicem ki kesin yalan dolan.
Norak Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 bu öğlen kalkıp gelseler uzaylılar, bu adamları, cult kurmuş uzaylı allahtır diyen tipleri falan bırak uzaylıların, gemilerin yanına bile yaklaştırmazlar olm, vururlar direk lol devlette veya bilimsel ortamda hiçbir yetkileri yok bu adamların istediği kadar dvd kitap satsın :p en fazla tayyibi (of) veya obamayı çıplak bi uzaylıyla el sıkışırken görebiliriz ehe.
fede Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 http://www.ananova.com/news/story/sm_3339591.html?menu= doğru mu bu
odiflame Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 doğru olup olmadığını bilemem ama o çarpan şeyin bir kuyruklu yıldız olabileceği söyleniyor.azıcık iri olsa dünyada güzel bir felaket oluşurdu.
Innuendo Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 hayatta en nefret ettigim bir seye at gozlugu ile bakmak. mesela su haberturk videosunu izledim. nasa'dan (hani tum ufocularin her seyi ortbas ettigini soyledigi kurum) aldigini iddia ettigi goruntu var. kamera otomatik kayitta. yaklasik 15 saniyelik bir goruntu ve arkadan bir isik beliriyor yaklasik 2 saniye belirip kayboluyor. fakat isigin bir anda yanip sondugu veya uzaktan yaklasip geri gitti tam muamma. yaklasiyor dediysek de yassi bir isik oldugu farkediliyor o kadar. ortada isik oldugundan baska hicbir sey belli degil. ama herif direk "aha bakin iste ufo resmen ben buradayim diyor ve kendini belli ediyor" dedi. ulan ayni seyi izlemesek sanacagim ki bildigin alien craft 5 metre yakina gelip sellektor yapiyor. artik bu nasil bir hirs, nasil bir ciddiye alinmama sorunuysa adam direk senaryo moduna gecti. ayni sey genelde gecerli. elde somut bir sey yok. milyon tane "olay"dan bahsediliyor ama sallanan kamera esiginde yassi isiklar disinda elle tutulur bir sey yok. ama adam oyle bir profil cikarmislar ki utanmasa aksam yemeginde ne tercih ediyorlar, haftanin rukusu kim onu bile soylecekler. bilim & bilimsel diyorlar ama bilimi gecip bilimkurgu'ya giriyorlar. ne bileyim mesela bi dinazor ornegi var. milyonlarca yil once yasayip tukenmisler. goren eden yok ortada. onlar icinde ayni sekilde teoriler uretiliyor ama boru gibi fosil kanitlar var kaynak olarak. bilimsel bir yaklasim bunun gibi olur. belirsiz sallanan bir isiktan "cloaking device var haci bunlarda" cikarmanin nesi bilimsel? elinde uzay aracinin fari olur inceler cikarirsin ne varsa ama oda yok. ha pardon var ama amerika hukumeti saklayip kendi uretiyordu pardon. zaten 2. dunya savasinda bir ufo havada parcalanmisti. ufonun zirhi almanyaya dustu onlarda panzeri icat etti, silahlari israile dustu onlarda silah icat etti. gosterge paneli de isvece dusmustur onlarda volvoyu cikarmislar iste. al sana bilimsel ufocu gercekleri. gostere gostere "biz goklerdeyiz bilinsin" diyorlarmis da bunu gelip kapici mehmet, site bekcisi yalcin abiye 400000 feet yukardan soyluyorlar anasini satayim. is "gercekleri gostermek"den cikip hayal dunyasina gecmis, tarikat bile olmus. ne kadar bastirildikca o kadar bilimden cikip kurguya gecmis. iyi niyetle yaklassan bile bir yerden sonra daha da ice kapanmalar. "iyi de adamlar o kadar art niyetli dalga gecen kimselerle muhattap oluyorlar" demeyin madem boyle ucuk kacik teorilerin var, madem bu kadar iyi niyetle gercekleri anlatacaksin o zaman anlat iste. din gibi olmus yahu, sorgulama yok at gozlugu ile inanacaksin o kadar. simdi gercek teori; ya bu ufo'lar gelecekten gelen insanlarsa? misal aralik 2012'de dunyanin %99'u gitti (deep impact senaryosu) ve geriye onceden secilmis bilimadamlari vs.. kaldi. hadi radyasyona maruz kalip mutasyon veya evrim gecirdik o cuce ve kel tiplere donduk. zaman yolculugu yapip tekrar dogal yasami uretmek icin dogayi inceleyip hayvan ve bitki ornekleri aliyorlarsa? ayni amacla insanlardan ornekler aliniyorsa? bozulan atmosferi kurtarmak icin surekli gokyuzundelerse? ortaya cikip herkesi panikletmek yerine sadece hukumetlerle iletisime gecip dr brown gibi "yaptiginiz plan ise yaradi o yuzden son ana kadar bekleyin" dedilerse?
Arkansis Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 geçeceksin onun bunun yorumunu o anda cisim görüyorsun sandığın haraketlerin dışında davranıyor insan yapıtı veya değil tanımlayabiliyormusun tanımlayamıyormusun ? tanımlayamıyorsan ufodur tanımlayabiliyorsan ismini söylersin bu kadar basit
Greeny Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 oha lan adam insanlar ufo' ya inanmıyor diye mi ayrıldı forumdan. allah' a inanmayanlar da var napalım şimdi aman yarabbe!
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 17, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2009 Innuendo, bahsettigin videoyu biliyorum sanirim, hani yaklasiyor denilen cismin altinda mekanik bir kol var mekige bagli, o mu? O ise evet ona ufo diyorlar ama bariz degil. Videoyu hizli oynatirsaniz isigin kolun hareketi ile dogru orantili arttigini gorebiliyorsunuz, buda isik yansimasi olayini benim icin kanitliyor. Yani o videoda ki cisim ufo degil. Dedigin dogru, cogu insan olmayan seyede ufo diyor. Mesela konferansin 2. gununde ufo goruldu, bende gordum hatta, ama sonra videoya cekileni izledik bariz poset havada ucuyor. Ben yanimda ki kadin ben poset diince "hemen karar verme bence ufo" dedi. Olmayan seye dahi inaniyorlar. Onu gectim. UFO gozlem olayindan sonra disarda Dr. Leir ile takiliyorum, 30-40 kisilik grup o ilk ufo gozlem olayini yasayamadi, heyecandan gokyuzunde gordukleri her seye BAKIN UFO BAKIN!!! diye bagirdilar. 2 tane marti ucuyor biraz yuksekte, "BAKIN AYRILIP BIRLESIYOR UFOLAR UFOOOOO" diye dellendiler. Yani konunun icine girdikce yeni yeni seyler goruyorum, oldukca sasirtiyor. Insanlarin davranislari enteresan.
aquila Mesaj tarihi: Haziran 17, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2009 abi gorup de tanimlayamadiklari ucan herseye ufo diyolar zaten.
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 17, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2009 NÜBUC Ne üdüğü belirsiz uçan cisim
Arkansis Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 LathspeLL said: Innuendo, bahsettigin videoyu biliyorum sanirim, hani yaklasiyor denilen cismin altinda mekanik bir kol var mekige bagli, o mu? O ise evet ona ufo diyorlar ama bariz degil. Videoyu hizli oynatirsaniz isigin kolun hareketi ile dogru orantili arttigini gorebiliyorsunuz, buda isik yansimasi olayini benim icin kanitliyor. Yani o videoda ki cisim ufo degil. Dedigin dogru, cogu insan olmayan seyede ufo diyor. Mesela konferansin 2. gununde ufo goruldu, bende gordum hatta, ama sonra videoya cekileni izledik bariz poset havada ucuyor. Ben yanimda ki kadin ben poset diince "hemen karar verme bence ufo" dedi. o kadar mesafe uzaklıkta nasıl poşetmiş o kocaman banada verde üretim hattından çıkan metalleri taşıyalım madem parçalanmıyor o kadar yükselikte, yere düşmedende uçabilmiş belki kargo faturasındanda kurtuluruz =) şaka bir yana sen söyledikten sonra sirius sitesinden baktım bulutlar ile aynı doğrultuda gitmiyor ayrıca bir hayli hızlı geldi poşet olabilir ama biraz büyük gibi sanki poşette olabilir gerçi kararsızım ya şöyle anlarza zaman makinası olsa o anda çıkıp oraya /noclip baksak neymiş diye hay çıldıracam !
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Basina verilen goruntuler 3. nesneden. 5 gozlem gerceklestirildi. En cok yanki yapani ilk ikisiydi. Ilk ikisi ayni cisim deniyor, ben ilkini gormedim ama hemen 5 dakka sonra geceni gormustum, o cok uzakta degildi, otelin tepesinden biraz daha uzaktaydi ama falza birsey soylenemiyor uzaklik olarak. Sadece bulutun onunden gectigini biliyoruz. Ben poset demistim, konferansta gosterdiler ve poset oldugu bariz belliydi. HaberTurk'e verilen ise 4. ve 5. gozlem. 4. olan beyaz nesne ve oldukca yukarda ve hizli hareket ediyor, bisey soyleyemeyiz. Ben normal gozlede gordum onu, ucaga falan benzemiyordu hic (ki bir suru ucak rahatlikla gozlemleniyordu, isik iyiydi baya). Diger siyah olani ise gormedim, daha kaliteli bir video lazim.
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Ayrica eklemek istiyorum, poset cikti nesne ama ciplak gozle bakildiginda hic poset ucusuna benzemiyordu, belli bir patern'i takip ediyordu nesne, boyle ruzgara kapilmis savrulan nesne hareketleri sergilemiyordu, o yuzden tuhafti ama %90 poset yani. Fakat benim icin buyuk bir training oldu. Sonucta gercek gozle gorunen UFO benzeri bir cisim ile kamera kaydiyla neler elde edildigini gordum. Cok enteresan bir olay vardi mesela, posetin videosunu Antonio Urzi adli ufo gozlemcisi ile Kumburgaz videosunu ceken Yalcin abi beraber cektiler. Yalcin abide Canon'un pro-consumer kamerasi var, Antonio urzi'de ise Canon'un HandyCam'i var. RAW goruntuyu oynattiklarinda poset oldugu cok rahat anlasiliyor. Ozellikle Yalcin abinin kamerasinda cok net. Fakat urzi bir RAW gosterdi birde slow motion falan koymak icin yaptigi bir EDIT'li halini gosterdi. Ilginc kisim burada, Edit'li halinda poset oldugunu daha zor anliyorsunuz, goruntude trail kaliyor. Bunuda study etmis oldum. guzel oldu ;)
DiadanLocke Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 abi sovereign ve sen guzel turkcemizi katlettiniz helal olsun. diablo calismiyo :(
HellHound Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 sir cozuldu topic kilitlensin
Bone Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 haha adamlar toplanmış uçurdukları balonları çekiyorlar :D
Bone Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Quel-Thul said: böyle geyik amaçlı bi platformda bu konuları tartışmak biraz amaçsız paticik (ya da ultimatr, pepelek) geyik amaçlı bir platform değildir. Forum olması tartışma ve fikir alışverişi için ortam olduğunu gösterir. 2001-2002-2003 gibi dönemlerde, extra-terrestrial concept gibi bir konudan daha "saçma" konuları ciddiyetle tartıştık. isteyen istediği konuyu tartışsın, "burası geyik ortamıdır, böyle konuları tartışmanız gereksiz" gibi bir düşünceye gerek yok. bir kişiye bile katkısı oluyorsa ne güzel. (çok mu polyannasal oldu bilmiyorum)
Öne çıkan mesajlar