Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Ne başlık bu, ne konu bu demeyin, iyice kafam karışık ve yüksek bir durumda şu anda. Alay edin gülelim ama arada biri de bana n'olduğunu açıklasın lütfen! 1 - en.wikipedia.org/wiki/Tuncay_Güney Bu adrese girin lütfen. Evet, ü harfiyle, u diyince olmuyor. Ne zamandır ü internet adreslerinde bir harf. Ne oluyor? Komplo var, kaç! 2 - forum.paticik.com/read.php?13,3807848,3808041 Bu konuya girin. Arkadaşımız açıklamada bulunmuş. Eeee, tamam, bulunabilir, insandır, dudakları vardır, konuşur. Bu arada fransızlar dudaklara yüzdeki yara derler bazı şiirlerinde ama bunun konumuzla tej ilgisi en fazla bizi Tuncay Güney'in ya da Devlet'İn bir yarasını düşünmeye itmek olabilir. 3 - en.wikipedia.org/wiki/Tuncay_Güney Bu sayfaya tekrar girin, üsteki açıklamanın ışığında okuyun. Sonra referanslara bakın. Hepsi son 3 aydan. 16 Mart 2001 diyen de son 3 aydan. Okuyunca anlarsınız. Sonra sayfanın klasmanına bakalım. Türk yahudiler diyor. Tamam, normal, bir insan yahudi olabilir. Bir de 2008 Aralık kaynaksız güncel makaleler diyor. 4 - Şimdi tüm bunların ışığında düşünün: Devlet Baba güvenilirliğini arttırmak için kaynak uydurup Wikipedia makalesi mi yazıyor? Wikipedia'da çirkef mi var? Kalın sağlıcakla, içelim güzelleşelim, intenetten batak oynayıp yenilelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 GERGE said: 1 - en.wikipedia.org/wiki/Tuncay_Güney Bu adrese girin lütfen. Evet, ü harfiyle, u diyince olmuyor. Ne zamandır ü internet adreslerinde bir harf. Ne oluyor? Komplo var, kaç! Nasıl olduğu hakkında bilgim yok, anca tahminlerim var da, o Tuncay Güney dediğin şey bir klasör değil, db'den sorgusu yapılan bir variable muhtemelen. Benim "bacyo.com/hede.php?hebe=Tuncay_Güney" şeklinde alabileceğim bir variable'ı çeşitli siteler böyle çok daha kısa formlarda alabiliyor. Ondandır yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Hocam benim beynim şu anda ambele olmuş vaziyette malıum final dönemi giriyoruz, tam olarak çakozlayamadım demek istediğini? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 klasör adında da unicode karakter olabilir ki sonuçta :) hatta türkçe karakter kullanılabiliyor artık com.tr gen.tr vs domainlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 öncelikle url içinde türkçe karakter kullanılabilir. domain isimlerinde türkçe karakter kullanılamaz(dı. ama o da değişti. neyse o da konumuz değil). hatta aynı sayfaya ie ile girmeyi deneyin, türkçe karakterleri hex'e çevirecektir. tam desteği olmadığı için vs. ek olarak wikipedia, url writing yöntemini kullanıyor. yani o kayıtların hepsi birer klasör değil. ama bu da önemli değil. neyse, gerge sanırım teorisini güçlendirmek istedi ama türkçe karakterin falan konuyla hiç bir bağı yok aslında (hatta örnek olarak recep_tayyip_erdoğan'a falan bakın ne biliyim). wikipedia'ya devletin taraflı bilgi girmesine gelince; bu kesinlikle olası. geçen sene bir üniversite öğrencisi, wiki'ye nereden, ne zaman hangi makaleler üzerinde düzenleme yapıldığını bulan bir uygulama geliştirmişti (google'larsanız bulursunuz aslında siteyi, üşendim şimdi).. o zaman ortaya çıkmıştı, cia'in ırak vs. girdileri mi dersiniz (ölüm sayılarını falan değiştirmişler), amerikan gazetelerinin bazı kritik bilgileri nasıl değiştirdiğini mi falan diye uzar gider. yani wiki'ye sonsuz güvenmek tabii ki de en baştan beri yanlıştı. kusura bakmayın ama wiki iyi bir başucu kaynağı ama kesin/güvenilir/bilimsel bilgiye erişebileceğiniz yer değildi hiç bir zaman. çıkar çevreleri de bunca zamandır wiki'yi kullanıyor nitekim, türkiye'ye özgü bir şey de değil. bilmiyorum, ya ben gerge'yi yanlış anladım(?) ya da gerge konu üzerinde biraz fazla heyecanlanmış(?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 yanlız hep içimde kalmıştır bi doğumgününde yazdık doğumlara ismi lan 10dk da sildiler anasını satayım o kadar abuk subuk şeyler var tr wiki de onlar yıllardır duruyor ne biçim iş arkadaş ya sinir oluyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Ben fazla heyecanlandım. Yoktan adam var ettiler gibi geldi. Kafam iyi deil bir de, mazur görün... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar