Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 onu ben de anlamadım açıkçası merak ettim neymiş o diplomayı kiraya verme olayını. ama hiç sanmıyorum yasal bir şey olduğunu dediğim gibi denetçiler geldiği zaman eczanede duvarda asılı diploma sahibinin orda olmasını bekliyorlar. böyle bir olay varsa bile yanlış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Diplomanı kiraya veriyosun, verdiğin adam senin adına eczane açıyor. Sen de arada bir denetleme falan olduğunda gidiyorsun. Bu arada ben de dahil olmak üzere ne çok anne babası eczacı olan varmış paticikde... Bi de son olarak eczacılara "kendi işinin patronu hede hödö" denmişde illa her eczacı eczane açacak diye bir durum söz konusu değil, gayet maaşla çalışan eczacılar veya hastane eczacıları da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Diploma kiralama olayı çok yaş. Sıkı denetimi var ve yakaladılarmı kan alıyorlar adamın bi yerinden. Aslında iki tarafta haklı görünüyor bu tartışmada. Bi taraf benim de bu sektöre girmek hakkım olmalı diyor. Öbür taraf bunun ticari bir iş olmadığını söylüyor. Merak ettiğim bir başka nokta var. Her sene yeni yeni eczacılar mezun oluyor. Mezun olan her eczacı eczane mi açıyor acaba. Yani önümüzdeki senelerde işssiz eczacıların sayısı artacakmıdır. Çünkü her yer eczane oldu. Ha bide, diplomaya göre eczane açıorsunuz. Peki eczanenin sahibi öldüğünde o eczane ne oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Syn said: tartışmaya açılan bir konuda, herhangi kaydadeğer bir yorumu olmayıpta çekirdek çıtlatan tipler gibi milletin karakteri hakkında yorum yapmakta bu forumda yeni moda olmuş galiba. Üstte birşeyler anlatmaya çalıştım ancak başaramadım. Çabuk pes ettim üzgünüm :( . edit: unutmadan, benim de babam eczacı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Flameoffear said: Merak ettiğim bir başka nokta var. Her sene yeni yeni eczacılar mezun oluyor. Mezun olan her eczacı eczane mi açıyor acaba. Yani önümüzdeki senelerde işssiz eczacıların sayısı artacakmıdır. Çünkü her yer eczane oldu. tek sektör bu değil, ilaç üreten şirketlerde kalite kontrol müdürlüğü vs gibi bir yolda ilerleyebiliyorsun (tabi girer girmez değil ama benzeri işler yapa yapa o tarz bir konuma gelebilirsin zamanla) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konunun tamamını okuyamadım. Ama ben de az çok matama ya hak verdim açıkçası. İki bilgisayar dükkanı düşünün mesela. Birisi içinde birkaç tane bilgisayar mühendisi çalıştıran, işinin ehli insanlarla çalışan bir yer. Diğeri ise kulaktan dolma bilgilerle çalışan elemanlara sahip bir yer. E, tüketici bilgisayarı bozulduğunda bu tamircilerden herhangi birini seçmekte özgürdür sonuçta. Az para verip riske giren adam da haklıdır, çok para verip bilgisayarını emin ellere teslim eden adam da. "E ama olmas ki eczacılar hata yaparsa insanlar ölür :((" kardeşlerimize de bu örneği atıyorum otomobil tasarlayan makina mühendisleri veya laz müteahhit vs. inşaat mühendisi şeklinde değiştirebileceklerini söylemek istiyorum. Sonuçta yine insan hayatını doğrudan etkileyebilecek çoğu işlemde eczacılara uygulanan kadar, bu denli bir denetleme uygulanmıyor. "SERMAYEPARABABASIHEDEHÖDÖ" insanlarına da laflar hazırladım. Kapitalizmin giremediği son yer olarak ilaç sektörünü görüyorsanız gerçekten uyuyorsunuz demektir. Ayrıca matama nın da dediği gibi, neden hayatı dolaylı veya doğrudan yollardan etkileyebilecek çoğu mesleği önüne gelen yapabilirken, neden eczacılara bu hak tanınıyor? Kısacası, ben de bu son yasa tasarısını desteklemekteyim. Konunun hepsini okuyamadım, bir kısmını okudum, eksik kalmış haksız olduğum noktalar olabilir, düzeltin, zengin değilim, devlet üniversitesine gidiyorum, ayfonum yok, ferrarime de 3 taksit kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Ardeth said: hayır bana devletin adam gibi işletemediği bir alanla gel telekom ya da eğitim gibi ona yaklaşımım daha pozitif olur çünkü açık ara bir şekilde özel okullar devlet okullarından daha iyi ve bir üniversitenin iyi olması, ülke açısından çok fazla getiri demek. aynı şekilde telekom çok iyi müşteri hizmeti isteyen bir alan ve devlet kuruluşuyken bu hizmeti şimdiye göre çok daha kötü sağlıyordu (gerçi hala sorunları var ama temel mantık daha iyi hizmetin gerekli olmasıydı). asıl amacını yerine getirmekte başarılı olan bir sistemin içine özel sektörü sokmaya çalışıp onu bozma riskini almanın mantığı nedir bunu bana açıklamadın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 roket adam said: Konunun tamamını okuyamadım. Ama ben de az çok matama ya hak verdim açıkçası. İki bilgisayar dükkanı düşünün mesela. Birisi içinde birkaç tane bilgisayar mühendisi çalıştıran, işinin ehli insanlarla çalışan bir yer. Diğeri ise kulaktan dolma bilgilerle çalışan elemanlara sahip bir yer. E, tüketici bilgisayarı bozulduğunda bu tamircilerden herhangi birini seçmekte özgürdür sonuçta. Az para verip riske giren adam da haklıdır, çok para verip bilgisayarını emin ellere teslim eden adam da. Eczacılar kulaktan dolma bilgilerle çalışan insanlar değillerdir. Böyle birşey demen için eczacıların şu an hizmeti yetersiz sunması gerekir ki böyle birşey yok. said: "E ama olmas ki eczacılar hata yaparsa insanlar ölür :((" kardeşlerimize de bu örneği atıyorum otomobil tasarlayan makina mühendisleri veya laz müteahhit vs. inşaat mühendisi şeklinde değiştirebileceklerini söylemek istiyorum. Sonuçta yine insan hayatını doğrudan etkileyebilecek çoğu işlemde eczacılara uygulanan kadar, bu denli bir denetleme uygulanmıyor. İnsan hayatından söz ettiğimiz yerlerde ilaçların migros gibi süpermarket benzeri yerlerde satılmasından bahsetmiştik. Yani başta eczacı olarak nitelendireceğimiz birinin olmayacağı durumlardan. İşte o zaman insan hayatı riske girebiliyor. said: "SERMAYEPARABABASIHEDEHÖDÖ" insanlarına da laflar hazırladım. Kapitalizmin giremediği son yer olarak ilaç sektörünü görüyorsanız gerçekten uyuyorsunuz demektir. Ayrıca matama nın da dediği gibi, neden hayatı dolaylı veya doğrudan yollardan etkileyebilecek çoğu mesleği önüne gelen yapabilirken, neden eczacılara bu hak tanınıyor? Yazılanların hepsini okudum ancak kaçırdığım bölümler var sanırsam. Hangi hayati mesleği önüne gelen yapabiliyor? said: Kısacası, ben de bu son yasa tasarısını desteklemekteyim. Konunun hepsini okuyamadım, bir kısmını okudum, eksik kalmış haksız olduğum noktalar olabilir, düzeltin, zengin değilim, devlet üniversitesine gidiyorum, ayfonum yok, ferrarime de 3 taksit kaldı. Biraz anlayışlı bakmak gerek bu konuda. Duygu sömürüsü gibi olacak ama, senin annen baban eczacı olsaydı böyle bir tasarıyı eminim desteklemezdin. Biraz daha keyifli hizmet alayım diye (ki eczane zincirlerinden nasıl daha iyi hizmet alınır hala anlayabilmiş değilim ama) bilmem kaç ailenin gelirlerini kapatmaya lüzum yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Tamamını okuyamadım konunun ama şöyle bir gerçek var; taşrada doktor olmaya yerlerde eczacılar bir nevi "light" doktorluk yaparlar. Dolayısıyla eczacılık o kadar basit bir meslek değil. Kaldı ki bu topici açana ne batmış anlamadım, niye eczacılar büyük şirketlerin kölesi olmuyor diye falan mı düşünmüş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 yazim yazmim dedim, yazayım madem. bu işin bu şekilde devam etmesinin tek sebebi, ilaç firmalarının doktorları tesir altına alma yarışında kendilerine rakip olabilecek sermayeye sahip dağıtım kanalları istememesidir. ilaç üreten firma, ecza deposuna şu kadar günde bu kadar koli x ilacı satarsan bu kadar koli daha bedava vereceğim der. sonra yarış başlar, atlar bunlar araçlarına tanıdık tanımadık bütün doktorları gezerler, bahsi geçen parti büyükse doktorların aklını çelmek için kim bilir neler yaparlar. e şimdi ben yurt geneline yayılmış 1000 tane eczanesi olan bir firma olsam, yurtdışından mesela çin'den en ucuz ötesi şekilde jenerik ilaç temin edebilecek olsam ve doktorların aklını çelme noktasında yukardaki oyuna dahil olsam...? tezgah ne biçim karış di mi? bu sebeple eczacılar öyle zannettiğiniz gibi büyük, kötü, orospuçocuğu sermayeye karşı savaşın son cephesini oluşturan kimseler değildirler. ha eczacı bu oyunda etkisiz eleman, onlar ekmeği peşinde koşuyor; onları tenzih ederim bu sebeple. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 İlaç firmalarının eczanelerle fazla işi olmaz ki. Onların derdi hastalara kendi ilaçlarının yazdırılması. Hayati tehlike denmişte. Ya siz hangi hayat tehlikesinden bahsediyorsunuz ben o kısmı kaçırdım sanırım. Sonuçta eczane açmak için yine eczacı gerekecek. Reçeteli ilaçları onlar verecek. Çırak yerine eczacı çalışıyor olacak. Burada hayati tehlike insan sağlığı elden gidiyor gibi bir şey görmüyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 yukardaki yazıyı okusaydın orda hepsi yazıyordu niye başka bir işletmecinin işletmesinin sorun olduğunu. adam diyorki ilaç firmasi ilaçları sağlarken büyük ecazaneler onalara daha çok kar yapan ilaçları tercih edicek ve doktorlara onu empoze edicek diyor ve şu an bu olay amerikada var olan bir olay. Mesela şu an benzer bir olay kemik erimesinde var. Kemik erimesi ilaçlarının piyasada satışı 4,5 kat arttı ve bunun tek nedeni ilaç firimalarının doktorlarla bu konuda karşılıklı çıkar ilişkisi içinde olması. Eğer bu çıkar ilişkisine birde 3. şahıs olarak eczacılarda gelirse ortada dönücek rantı kimse tutmaz. Amerikan sağlık sistemine döneriz. Tamamen kar sistemi üsütüne oturutulmuş bir sağlık sistemi. (bu konuda micheal moore un sicko'sunu da önerebilirim izlemeniz için) Rant üstüne dönen bir sağlık sisteminden de karlı çıkan hastalar olmıycaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Büyük ilaç depoları zaten onu yapıyor. Daha ne yapacaklar. Doktora verdinmi hediye kisvesi altıdna rüşveti istediğini zaten yazdırıyorsun. Büyük ecza şirketleri olduğunda birşeymi değişecek. Yine doktora verecekler rüşvet yazdıracaklar. Senin dediğin belgeselde de sigorta sistemi ile ilgili. Eczacılık dğeil. Yukarda da sağlık tehlikesi ile ilgili mantıklı bir şey görmedim ben. Yazanların hepsi duygusal düşünce ile yazan eczacılar. Yine aynı şekilde eczaneler kurulacak. Tek fark patronun eczacı olmaması, çalışanın eczacı olması. Nerede burda insan sağlığı tehlikesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diazepam Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Şimdi ilaç depolarının doktorlarla işi olmaz hatta ve hatta doktorlar depo çalışanlarını tanımaz ve görmezler. İlaç firmalarının, üreticilerinin doktorla işi olur. Doktora gaz verenler onlardır. Sıkıntı aslında burda. Ben askerdeyken revirdeki doktorumuz gece ertesi günkü askerler için reçeteleri hazırlardı. Hepsinde X bir antibiyotik standart. Düşünün doktora gidiyorsunuz reçetedeki 1 veya 2 ilaç sizden önce yazılmış. Hastalığınız ne olursa olsun o ilaçları alacaksınız. Tabiki tüm doktorları tenzih ederim ama hastalık önceliğinin değişip yerini parya bırakmasının sonucudur bu. Aynı şeyi eczanede de yapmak aptalca. Örnek vereyim. Doğuda (ki bende doğuda eczacıyım şu anda) eczacısı başında olmayan, diplomasını başkasının çalıştırdığı (ki bu iş yasal değil hem de çok baş ağrıtır bu tamamen ayrı bir konu) bir eczaneye çocuğun biri gelir. "Boğazımdan içeri sinek kaçtı" der. Eczaneyi işleten adam bir antibiyotik verir çocuğa sonrada ağzına sinek ilacı sıkar gönderir :S. Antibiyotiği bile vermeye gerek yoktur aslında. Ama maksat sadece ilaç satıp para kazanmak. Açayım : Her hasta her şikayeti için doktora gitmez, gidemez. Basit olduğunu düşündüğü şeyler için eczaneye gelir. Eczaneme karın ağrısı ile gelen hastayı direk doktora gitmesi için zorlarım. Neden? Karın ağrısının 50 tane sebebi olabilir ve bunun teşhisini kesinlikle doktorun yapması gereklidir. Mali insiyatif bende olduğu için hastanın önceliğini gözetirim ilaç satmayı değil. Meslek eğitimini ve etiğini almamış insanların hepsinden bunu beklemek saflıktır. Sahibi sizin olduğunuz bir eczanede çalışan eczacı bu rahatlığı bulamayabilir. Sahibi fırçalar "Yahu verseydin bir ağrı kesici" vb. der. Bilemezki hastanın belki apandisi patlamış olabilir. Belki hastayı doktora yönlendirmemekle ciddi bir sağlık sorununa yol açacağız. Burdaki esas yanılgı eczacının sadece raftan ilaç veren, hiçbir insiyatifi olmayan bir meslek olduğunu sanmanızdır. Eczacı doktorun ilacını başka bir grup ilaçla değiştiremez (muadil olanlarla değiştirir. yasal haktır.) ama ilacı vermeme, dozunu aşan ilaçlar için doktoru uyarmak ve sorumluluğu üstüne alması için ekstra yazı almak gibi bir sürü hakkı vardır. Doktor karıştıp aynı antibiyotiğin iki farklı firmaya ait olanını (muadil olan) aynı anda reçeteye yazsın. Bana hiç bir güç o iki ilacı aynı anda verdiremez. Versemde devlet ödemez. Doktorda niye vermedin deyip karşıma gelemez. Hatta özür diler vb. Mesela ben eczaneme li-da sokmadım ve satmadım. Xenical denen zayıflama ilacını reçetesiz asla vermedim. Gülben Ergen hemoroid ilacını göz altına cilt gerdirici olarak sürüyor diye eczaneye o dönem hergün gelen 5-10 kadına bu niyetle kullanacaklarını bildiğim ve zararlı olduğunu düşündüğüm için bu ilaçları vermedim vb. Burası salt ticarethane olsaydı. Sahibi tücar olsaydı seve seve vermek zorunda kalacaktım. Minionlarından eczacıya ulaşamazsınız ama eczacının orda olmasıdır mesele. Personeli kendi yetiştirir. Reçetelerin akşam kontorllerini kendi yapar. Ben nasıl karın bölgesi ağrısı için ilaç vermiyorsam personelimde bilir vermez. O minion dedikleriniz en az 3-5 senedir eczane çalışanıdır. Raftan ilaç vermesine izin verdiğimiz personel en az 2-3 yıl çalışır yoksa yerleri temizler, küpür keser. Şimdi diye bilirsiniz ki reçetesiz ilaç hiç satılmasın böylece eczaıya baş ağrısı, diş ağrısı için kimse gelmez mecburen önce doktora giderler. Efendim ülke şartlarımız dahilinde bu imkansızdır. Genel sağlık hizmetleri bu iş için yeterli değildir. Her bş ağrısı için doktora giden bir Türkiye düşünsenize. Yukarda uzun uzun bu işin özel bir iş olduğu, rekabete bile izin verilmediğini vb. detaylıca anlattım. Bu insiyatifi önceliği para olacak kişilere teslim etmek aptallıktır. Ha her eczacıda etiktir demek değil tabiki bu ama geneli böyledir. Keşke doktorlarla ilaç firmalarının da bağı kesilse. Benim ilacımdan 1000 kutu yazarsan bu ay sana laptop hediye edeceğim diyen tipler olmasa. Eczanelerin mali sorumluluklarını tüccarlara verirseniz iş iyice karışır. Bakınız doktorlar örneği. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 said: Bu insiyatifi önceliği para olacak kişilere teslim etmek aptallıktır. Yazdıklarının tamamını okudum ve bu konudaki en içerikli ve güzel yazı, ama bence bu insiyatifi para önceliği olan şirketlere teslim etmek bir standart oluşturur. Yani dediğin gibi şu an her eczanenin kendi insiyatifi var ve her eczacının etik önceliği aynı değil, fakat 10000 tane ezcane aynı şirketin zinciri olduğu zaman ve bu şirketin önceliği para olduğu zaman belirli bir etik standart uygulamaları gerekecek. Önceliği para ise elbette müşterisinin iyiliğini de düşünmek zorunda, çünkü şirket XYZ kötü uygulamalarla diyelim ki karnı ağıran bir insanı doktora paslamak yerine ilaç basar ve o insanın başına birşey gelirse onun masrafı çok daha fazla olacak, itibarını yitirecek vs. Yani bir amerikada mesela muhtemelen bir ezcaneler zinciri türkiyede ortalama bir ezcacının aldığı önlemlerden ve müşterilerine gösterdiği özenden daha fazla özen gösteriyordur, zira para önceliği olunca aynı zamanda kalite önceliği de oluyor önemli bir yere kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 @Diazepam okudum okudum okudukca ne kadar hakli oldugumu gordum, birincisi doktorlara nolmus ozel hastaneler cikinca onu bir ogrenmek isterim, su an devlet hastanelerinden cok daha iyi hizmet verildigini goruyorum ben. Neyse konu bu degil. Dedigin olaylarin hepsi standartlasmamis eczanelerin hatasi ve bu yazdiklarin beni o kadar guzel kanitliyorki. Herkesin emin oldugu bir konu var eger standarta baglanmis buyuk gruplarin yatirim yaptigi eczaneler calismaya baslarsa(tipki amerikadaki, ingilteredeki gibi) sinek kacti deyip gelen adama oradaki eczaci antibiyotikte kakalamaz. Ha kendi sectigi markayi verebilir ama ekstra ilac kakalamaz. Kaldiki bence dahada dogrusu ki bence onu yaparlar lutfen doktora gidin, doktor beyin/bayanin kararina gore size ilac verelim demektir, muhtemelen onlarda onu yapar. Doktor olmak isteyen eczacilar olmaz boylece. Basit bir bas agrisi cok agir seylerdende kaynaklanabilir, cok onemsizde olabilir buna karari doktor vermeli bence. Neyse acikcasi ben cok basit bir mantikla bakiyorum olaya mantigiminda hatali olmadigina inaniyorum. Simdi kardesim bu ilac piyasasindaki net alici vatandas degil mi? Simdi bu vatandas isterse ilac deposu acabiliyor, ilac firmasi kurabiliyor, hastane acabiliyor, poliklinik acabiliyor bu zincirdeki herseyi ama hersey yapabiliyor. Nicin eczane acamiyor. Eger bu kadar ulu onemli degerliyse digerleri degersiz mi? Kendinizi dunyanin en degerlisi gostermektense deseniz kardesim biz bu isin rantini yillardir aliyoruz birakmayiz. Ben kendi adima mesleginizi assagilamiyorum ama bu meslegi egitimli bakkalcilik veya lokman hekimlik icin degil bu kadar farmakoloji egitimini ilac gelistirmek icin aldiginiza inaniyorum. Neyse sonucta okuyorum okuyorum isin sonunda anladigim kardesim biz bu isten para kazaniyoruz baskasina yedirmeyizden baska birsey anlayamiyorum. Mardinli midyeciler gibisiniz bu konuda onlarda aralarina baska midyeci sokmuyorlar istanbulda :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 @nuki yapmayin ya benim cevremde bir yigin ilac firmasi represantari(bolemi yaziliyor bu kelime) var. Adamlar doktorlardan cok eczanelerin pesinde kosuyorlar. Sanki su an eczacilar o kadar temiz ve durust calisiyorki donup bu islere pabuc birakmiyorlar yok oyle birsey, yapmayin cocuk mu kandiriyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 eczaneler dürüst çalışıyor demedim ki ama bir zincir sahibi eczane düşün. O zaman çok daha tehlikeli bir konum alır bu ilaç şirketi-ecazane ikilisinde rant davası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 abi eczacılar birlik olup duygu sömürüsüne girişmişler valla şaka gibi. herkes "eski değerlerimizden mahalle eczacılığını koruyalım" triplerine girmiş. bakkallığında okulunu açsınlar madem migroslar kapansın. ayrıca şöyle birşey var, eczacı olup kendi dükkanına sahip olan adamın düşünce yapısıyla zincir eczanede çalışan adamın düşünce yapısındaki fark tamamen müşteri lehine olur rekabet olduğu için. bi tarafta "benim dükkanım istediğimi yaparım herkes bana mahkum" varken diğer tarafta "akıllı olayım patron kıçıma tekmeyi basar benden daha iyisini bulur" olur. biride demiş 4 sene okul okuyup başkasının yanında köle gibi çalışçakmı bilmemne. e 4 sene okul okuyan mühendis, ekonomist, kimyager, ot, bok başkasının yanında uzmanlaştığı dalı icra etmiyor mu zaten? son olarak hastane yanı filan diye bok atmışsınız açanlara, ayıp bişey değil sonuçta ticaret yapıyorsun, en iyi fırsat nerde varsa oraya gideceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 ahah 4 sene okuma muhabbeti iyiymiş. üniversiteden mezun olanı CEO yapıyoruz çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 mollalar irana, komiler kübaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 matama said: Baska bir forumda tartisiliyordu buraya acayim dedim. Ben sunu savunuyorum, eczane denen yeri acmak icin eczaci olma zorunlulugu olmamali. Ben gayet guzel parasini yatirip eczaneler acip eczane zincirleri acip, kaliteli hizmet verebilmeliyim. Receteli ilaclar icin eczaci bulundurma zorunlu olmali kabul ediyorum ama nicin su an ki sinirsiz eczaci tekeli devam ediyor butun meslekler liberalken eczaciligin ne ozelligi var. market açmakla ezcane açmak arasında fark olduğu için... ezcanenin ne olduğunu bilmeden bunu savunman ilginçmiş. o diğer forumda da buna benzer şeyler savunan insanlar varsa hatalı... ezcane açabilmek için ilaç bilgisi olması şart. yani illa kimyagerlik, tıp gibi bir alanı bitirmiş olması gerekir. ikisini birden öğrenerek mezun oldukları için ezcacılar eczahane açabiliyor. market ile eczahane arasındaki fark şu. sen gidip market açtığında sattığın ürünlerde herhangi bir sorumluluk taşımıyorsun. müşteriler senin marketten kendi istedikleri ürünü alıyorlar. "sen bana bu ürünü satmaman gerekiyordu, benim buna yat etkim varmış" gibi bir şikayetle üstüne gelemez, eğer malda bir bozukluluk varsa sorumluluk o malı yapan şirkette oluyor. fakat eczahanelerde malı satan eczacı sorumludur o maldan. basit bir meyve sebze satmıyorsun ki bu kadar basite indirgiyeceksin? o ilaçların içinde bilimum kimyevi malzeme var. bunun hepsini bilmesi ezberlemesi gerekiyor eczacıların. doktordan reçete geldiğinde bunu anlıyabilecek kadar sağlık bilgisi olması şart. eczaneye gelen kişinin tansiyonunu ölçme, pansuman yapma gibi temel sağlık becerilerini bilmesi de gerekiyor. ezcane bir mağaza değildir. doktorların özel muayehanesi gibi bir duruma tabiidir. üniversite hastahanesi gibi üniversite eczahanesi gibi bir durum olmadığı için de hep küçük küçük yerler mevcut. sen diyorsun ki "isteyen gitsin açsın arkadaşım ne var bunda" al bu dediğini AKP yapıyor zaten. şu çok önemli "eczacı tekelini" kaldıracak bir olaymış. yapılacak düzenleme "eczacı tekelini" kaldırıp yerine "işletmeci tekeli" koymaktır, bunu savunmak ise abesle iştigal'dir. AKP'nin zerre sağlık bilgisi olmadığı ve insanları zerre önemsemediği için, zincir eczanelere özel yasa getircekler. isteyen parayı bastırıp eczahane açabilecek. maksat işletme mezunlarına ve para babalarına para kazanabilecek bir ortam oluşturmak... hadi diyorsun ki "e ne var bunda, eczacı çalışan olur gene aynı şey". ya tabii aynı şey. o şirketin patronu herhangi bir insan olduğunda, kendi altında çalışan "lesser" bir kişinin sözlerini takacağını mı düşünüyorsun? eczacı diycek patrona, "ee patron bey, şu ilaç tüm dünyada yasaklanmış, biz satmasak olmaz mı?" patrondan gelecek cevap belli: "o ilaç çok kazandırıyor, eğer bu ilacı satmak istemessin kapı açık, istediğin zaman gidebilirsin". böyle birşeyin gerçekten olmasını istiyor musunuz? "eczacı tekeli"ni yoketmek uğruna sağlık ve kimya bilgisi olmayan güvenilir insanların eczaların başına herhangi para sahibi birisinin gelmesini mi istiyorsunuz :) hani denilmiş ki "e şimdi de zaten eczacı diplomasını veriyor, orda kalfa konumunda biri çalışıyor..." ama bu şekilde bile o eczahanenin sorumluluğu o eczacıya aittir. diploma laf olsun diye verilmiyor, herhangi bir sorunda sorumluluk o eczacıya ait olduğu için veriliyor. matama said: odiflame o zaman soyle yapalim butun bilgisayar dukkanlarini sadece bilgisayar muhendisleri acsin, bakkal acmak icin isletme okumak gereksin hatta donelim komunizme basliyalim nasil fikir sence? issiz eczacilar olsunmus, e o zaman daha az kisi eczacilik okur cunku bu kadar kisinin okumasinin gereksiz oldugu ortaya cikar. senin mantiginda halk en kotu hizmeti almali oha amma abartmışsın ve saçmalamışsın. sağlık sektöründen bahsediyoruz burda, bilmem farkediyor musun? bilgisayar dükkanıyla eczahaneyi nasıl aynı kefeye koyuyorsun? hani senin bu mantığınla gidersek oldu olacak hastanede ameliyat olup olmayacağıma sigortacılar karar versin? yeterli kar elde edilecek mi bu ameliyattan, ona göre ameliyat olalım? doktorlar karar vermesin, hatta ameliyatları da musluk tamircileri yapsın? çünkü senin mantığına göre eğer bu olmazsa komunizm olacak. yukarda bunu savunmuşsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Bone said: hadi diyorsun ki "e ne var bunda, eczacı çalışan olur gene aynı şey". ya tabii aynı şey. o şirketin patronu herhangi bir insan olduğunda, kendi altında çalışan "lesser" bir kişinin sözlerini takacağını mı düşünüyorsun? eczacı diycek patrona, "ee patron bey, şu ilaç tüm dünyada yasaklanmış, biz satmasak olmaz mı?" patrondan gelecek cevap belli: "o ilaç çok kazandırıyor, eğer bu ilacı satmak istemessin kapı açık, istediğin zaman gidebilirsin". bu ne ya ahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 nileppezdel said: Ha eczacılar o kadar okusunlar bi yığın ilacın her bişeyini ezberlesinler sonra para babaları işçi olarak çalıştırsın onları? Oldu... +1 "halk en kötü hizmeti almamalı" diyenlerin bunu savunması ilginç. Eralp said: Eczacılara bakkal diyenlere de bir gün bir eczaneye gidip yanlarında durmalarını öneriyorum. Veya bir hal hatır sorsanız da olur. Yanlarına yaklaşmadığınız belli de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 bone bastan oku topic birilerinin verdigi cevaba verilen cevaba binayen yazilari tek tek cevaplama lutfen. Ben zaten eczane acarken icinde receteli ilaclar icin eczaci bulundurulsun ama bende acabiliyim o eczaneyi dedim. neyse birde senle tartismiyacam ama basindan okursan hemen hemen her sorunun cevabini gorursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar