roket adam Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Selam gençler. Bu sene Kocaeli Çevre Mühendisliği 1. sınıftayım. 2. sınıf için erasmus başvuruları başlamış. Hemen araştırdım. Şöyle birkaç üniversite var. Yanlarında da ülke ve hangi dille eğitim yaptığı yazıyor. Bazıları yazılmamış,koordinatörlüğe sorun demişler. Almeria Univ. İspanya - İspanyolca George Asachi Din Iassi Romanya Metz Univ. Fransa Fransızca Padova University İtalya Rovira i Virgili Univ. İspanya İngilizce Setubal Univ. Portekiz Portekizce Weihensthephen Fachochschule Almanya Almanca Bir de yabancı dil problemi var. Öğretim dilinin yabancı dilinde sınav yapıyorlar, o not da önemli. Ben İngilizce ve Almanca biliyorum, Almanca'dan Sprachdiplom sahibi olduğumdam sınava girmeme gerek yok. Tercih yaparken bunu da göz önünde bulundurdum. Başvurular 14 Şubatta bitiyormuş bu arada. Şimdii, sizce bu okullardan herhangi birine gitmeme değer mi_? 2. sınıf erken midir? Yoksa 1 sene daha bekleyip, seneye TU Berlin ya da farklı büyük bir alman okuluyla ikili anlaşma ayarlayıp 3. sınıfta o okula mı gitmek daha mı mantıklı? Erasmus olsun çamurdan olsun mantığıyla da hareket etmek istemiyorum, Fachhochschule nin bana çok fazla bir katkı sağlayacağını sanmıyorum açıkçası, bizdeki yüksek okul ayarında bir okul çünkü bu düzey okullar (RWTH hariç) Bilemiyorum, bu okul listesi pek aklıma yatmadı, ne dersiniz= Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Benim de erasmus niyetim var ama erasmus prosedürleri vs bilgim = 0 2. sınıf işletme okuyorum. son senemde gitmeye niyetim var. Erasmus için gerekli olan gano, yeterlilik sınavı vs kaç puan ister? çok kasar mı? ingilizce işletme olarak hangi avrupa ülkelerini önerirsiniz araştırmam için vs. yardımlarınızı bekliyorum erasmus noobu olarak. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Turkiye'de kalacaksan Almanca iyidir. Alman okuluna git. Egitim kalitesini falan bosver, erasmusa giden tum arkadaslarim geyik yaptilar. Muhtemelen sen de oyle yaparsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Ya almanca iyidir tabii de, Weihenstephan köy kadar bir yer, 50 bin nufuslu bir ilçe hatta. FHS Weihenstephan desen dediğim gibi ufak bir okul, yüksekokul. E geyik te yapılmaz ki yani :) Almeria ile Metz çok güzel aslında, ama onların da dilleri İspanyolca ile Fransızca. Öğrenim dili pek işime gelmiyor yani. TU Berlin, RWTH, London Imperial, Paris Tech (Paris Institute of Technology de çevre mühendisliği yok sanırım gerçi) falan varken şimdi köye gitmek istemiyorum açıkçası :) Fikir ve tavsiyeleri beklemeye devam ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 napıcan eğitimi abi, sevdiğin houşna giden şehir-ülke kriterlerine bak git işte. gidenler pek memnun en azından duyduklarım böyle. gidip de gelmemeyi isteyen çok. 2.sınıf tam zamanıdır kanımca, 3.sınıfta "ulan seneye son senem pfff gerim gerim geriliyorum" moduna giriosun. varsa fırsatın bas git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2009 Hocaya telefon edip konuşmayı deneyeceğim. Bi ikili anlaşma daha yapabilirse bu sene istediğim okullardan, 3. sınıfa bırakırım. Yapamazsa seneye gidebilirim. Bakalım. Başka fikri olan varsa yazıversin, bir nevi uplama mesajı bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2009 sprach diplom 2 sene geçerliydi diye hatırlıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Ocak 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2009 yahu erasmusa basvurabilmek icin 1 seneyi bitirmek gerekmiomuydu??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2009 2. sene gitmek istiyorsan 1. senenin ortasında başvuruyorsun. En azından koü de böyle. Bürokrasisi uzun sürdüğünden böyle. Sprachdiplom da 2 sene geçerlidir tarzı bi olay yok. Diğer dil sınavlarından biraz daha farklı bi sınav o, TOEFL gibi değil yani. TOEFL a girmek için mesela herhangi bir şart yok, ingilizce eğitimi gibi, ama dsd sınavı için en basitinden bilmemkaç bin saat almanca öğrenimini tamamlamış olman gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2009 Ok, hocayla konuştum, okulları ve bilgilerini bana mail ile yolla, biz değerlendirelim, yazışmalara başlayalım dedi. İlk etapta TU Berlin, RWTH Aachen, London Imperial falan yazayım diyorum, belli olmaz bakarsın kabul ederler :) Üniversite önerin bana, şehir önerin aloo. Bizim okulun başka bölümden danimarkadaki Aalborg üniversitesi ile de anlaşması varmış, ona ne dersiniz? Çok yardım lazım gençler, üniversite önerin. Eğitim dili ingilizce veya almanca olsun yalnız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Önümüzdeki sonbahar için ben de Erasmus düşünür oldum ancak okul bulmakta oldukça zorlanıyorum (uygun ders ve eğitim dili bulmak açısından). Bilmediğim dilde eğitim veren bir okul tercih etsem ve yaz tatilinde gitsem oraya, sonbahar'da eğitim başlayana kadar yeterince o dili öğrenmiş olabilir miyim sizce? (Almanca veya İspanyolca için bu sorularım, Hollandaca da olabilir belki) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Ekonomik olarak çok rahat değilsen Setubal'ı düşünebilirsin. Padova'nın oldukça eğlenceli olduğunu duymuştum oraya üniversiteye giden bir arkadaşımdan. Diğer üniversiteler için bir şey diyemiyeceğim. Şimdi fark ettim, topic biraz eski tarihliymiş. Son soruya dönersek, millet çat pat dil bilerek erasmus'a gidiyor. Yazın gidip kursa başlasan bile başlangıç seviyesini anca geçersin. Ama ben öyle fazla ders vermesem de olur dersen, idare edebilirsin. Bazı üniversitelerde dönüp bütte verebiliyorsun dersi erasmustan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Ben de seneye Jönköping'deyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar