Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Last Samurai

Invulon

Öne çıkan mesajlar

film bana göre ana karakter nathan algren i anlatmıyor..nathan ın yolcugulu uzerinden son samurayların hikayesini bizle aktarıyor..(hatta bana gore son samuray ken watanabe - katsumoto) ben gercekten filmden etkilendim..tamam temposu agır işliyor fakat görüntü yönetimindeki ustalık gercekten bana parmak ısırttı. diger bir onemli nokta ise filmde cok sukur amerikan propagandası yapılmaması - ki benim en buyuk korkum buydu. Her acıdan oldukca basarılı bir film ancak sonu cok daha iyi olabilirdi..
Sosyal ağlarda paylaş

Filmi izlerken 2 grup "cıvık" vardı. Japonların tiplerine gülüp durdular sürekli. Deliriyordum, kalkıp "ulan niye gülüyosun negatif zeka" falan diyecektim zor tuttum.

Resmen 70'lerdeki Türk Sineması seyirciliğine dönmeye başladık gibi. Kaliteli seyirci kitlesi azalıyor. Gereksiz sahnelerde gülen, alkışlayan, ıslık çalan, yorum yapan tipler türedi. Yazık... Yani "Filmler sinemada izlenir" düşüncesi depişecek "Filmler DVD'de izlenir" olacak böyle giderse.[signature][hline]LathspeLL
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Sosyal ağlarda paylaş

gecen underworldde ole tıpler varkı
88 lı falan cocuklar
gulup duruyorlardı konusuyorlardı yuksek sesle falan
arkalarında oturan adam sap dıe elinin iciyle bı kodu kafasına bı tanesının
bunlar kaldı bole yarıldık arkada bız.[signature][hline]
With each kill I grow wiser... with every added wisdom I grow stronger -Artemis Entreri
Sosyal ağlarda paylaş

said:
THARKAS, 15 February 2004 14:53 tarihinde demiş ki:
gecen underworldde ole tıpler varkı
88 lı falan cocuklar
gulup duruyorlardı konusuyorlardı yuksek sesle falan
arkalarında oturan adam sap dıe elinin iciyle bı kodu kafasına bı tanesının
bunlar kaldı bole yarıldık arkada bız.

ii yapmıs ne zaman oyle bi olay olsa aynısının yapılması lazım
tabii cesaret ister...
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
said:
Bonecrusher, 10 Şubat 2004 23:37 tarihinde demiş ki:
aman sam kızacak minigun değil gatling gun eheheh..

yok sana kızmadım, sharky'e dellenecektim ama o da doğru yola gelmiş.. :-p

film gayet güzeldi ama trailer o kadar başarılıydı ki beklentim fazla yükselmiş olsa gerek, birşeyleri eksik hissettim filmde. mantıksızlık filan değil de, nasıl desem sanki bazı şeyler eksik, karakterleri ve konuyu iyice şekillendirecek dialoglar eksik gibi geldi. savaş sahneleri müthişti ve cgi filan da değildi ki önemli bir nokta bu artık lotr gibi cgi savaşları bundan sonra sık sık göreceğimiz düşünülürse..

beğenilmeyecek bir durumu yok ama gladiator ya da braveheart'ın etkileyeceğine ulaşamıyor maalesef ki senaryo biraz daha iyi kurgulansa onlarla beraber sıklıkla anılabilirdi. yazık olmuş maalesef böyle düşününce..

ha bu arada gatling'leri görünce yüzümün aldığı şekli görecektiniz, neyse ki karanlıktı da millet sapık olduğumu düşünmedi.. :-p budur işte olay, adamları top tüfek durduramadı lakin 2 gatling bozdu fiyakalarını..

içimde kaldı kaç vakittir yazasım geliyordu..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 yıl sonra ...
The Last Samurai filmini tekrar izledim ve çok daha hoşuma gitti.
Özellikle 300 ve Meiji olaylarını daha iyi öğrenmem sayesinde göndermelerden daha çok haz almam önemli bir etken.

Abi Karakterler nedir öyle ya, her biri muhteşem. Muhakkak bir dizisi neyin çekilmeliydi bu adamların.
Katsumoto (Ken Watanabe) - Süper lider, kafa adam. Böyle bir liderim olsun, bir dediğini iki etmem (:P)
Ujio (Hiroyuki Sanada) - Zırhın ve katananın en çok yakıştığı adam kendisi. Film boyunca en karizmatik hareketleri yapan bu adam. Attan düşüp yuvarlanıp hiç bir şey olmamış gibi kalkan ve bu sırada çektiği kılıçla da bir kişiyi doğramayı ihmal etmeyen bir adam. Go go Ujio, Kara Murat Ujio, Katsumoto'nun fedaisi Ujio.
Silent Samurai (Seizo Fukumoto) - Akira Kurosawa filmlerinden fırlamış bir adam. Yaşlı maşlı ama "çok pis döverim" bakışı yetiyor.
Nakao (Shun Sugata) - İri yarı, Naginata ve Jujutsu bilen Samurai. Suratı resmen animelerden fırlamış gibi.

Ne yazık ki filmde Tom Cruise'a abancaz derken esas güzel karakterleri fazla geride bırakmışlar.

banshee said:

Tamam goruntuler cok guzel ama bir suru mantik hatasi var. Filmi izleyenlerin yarisi butun film boyunca guldu.

o kadar göze batacak mantık hatası yoktu filmde hiç, gülünecek birşey de yoktu.
Sosyal ağlarda paylaş

filmi ikinci kez dingin kafayle tekrar izledim.Film görsel olarak harika ama batıda da iş görsün diye ne yazk ki sacmalıklarla dolu.Samurayları anllattıkları,felsefelerinden bahsettikleri yerler süper;ama diger japonların alayını salak yapmıslar ya.Bu Amerika Birleşik Devletleri başkanı sahnesini ve buna benzer saheneleri düsünün.Diger haz almadıgım yerler:

Adamlar bushido yu ömürleri boyunca kavrayamıyor.Bir batılı geliyor 6 ayda bushido yu bitiriyor,üstüne samurayların en iyi ikinci adamından iyi hale geliyor.Hayatlar kurtarıyor,herkes ölüyor tek kurtulan bizim eleman.Öldürdügüm adamın karısını da aşık ederim,o kadar saglam duruşluyum imajını da basıyor.Her şeyi geçtim samurayların derebeylik şeklinde hüküm sürdügü bir dönemde geliceksin,bilmem kac tane samuray öldürüceksin orada lay lay lom dolasıcaksın eh.

Velhasıl kelam,Twilight samurai,Seven samurai veyahut shogun gibi yapımlar varken bence last samurai sadece gişeye oynamıs bir yapım.Güzel olmasının tek sebebi filmin dogu kökenli oyuncuları ve samuray kültürünü iyi işlemelerinden ileri geliyor.Yoksa diger sahnelerin kara murat mizahseninden farkı yok bence.
Sosyal ağlarda paylaş

keldron said:

Adamlar bushido yu ömürleri boyunca kavrayamıyor.Bir batılı geliyor 6 ayda bushido yu bitiriyor,üstüne samurayların en iyi ikinci adamından iyi hale geliyor.Hayatlar kurtarıyor,herkes ölüyor tek kurtulan bizim eleman.Öldürdügüm adamın karısını da aşık ederim,o kadar saglam duruşluyum imajını da basıyor.Her şeyi geçtim samurayların derebeylik şeklinde hüküm sürdügü bir dönemde geliceksin,bilmem kac tane samuray öldürüceksin orada lay lay lom dolasıcaksın eh.

epey eksikler var dediklerinde.
şöyle ki:
- derebeyliğin hüküm sürdüğü diyorsun da, tokugawa shogunluğu bitmiş, meiji imparatorluğu başlamış bir dönemden bahsediyoruz.
- ikinci adam dediğin tarafından eğitiliyor bu. ustası iyi olduğu için yükselmesi daha hızlanıyor.
- 6 ayda bushidoyu bitiriyor diyorsun da, diğerlerinin bushidoyu bilmediği, bunun bushidoyu ezberlediği filmde geçmiyor. yani "ben sizden daha çok şey biliyorum artık" tarzı bir olay mevcut değil.
- ayrıca bu adamın katana eğitimi almadan da birçok samuraiyı tek başına öldürebildiğine de dikkatini çekerim.
- herkes ölüyor tek kurtulan bizim eleman değil aslında. general ve bu adam sağ kurtuluyor bir tek. ama yenildikleri için general kendisine harakiri yapıyor. adam japon veya "samuray" olmadığı için kendisine harakiri yapmıyor.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...