Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okullarda Filistin'e Saygı Duruşu

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Hamas'ın savaş başlatan 200 füzesi ve hala da ateşkesi konuşurken, ezildiği halde, insanları öldüğü halde günde en az 5 - 10 füzesi için haydi hep beraber 1 dakikalık saygı duruşu. Ne de güzel savaşı devam ettiriyorlar.

Ulan madem insan ölmesin diyorsun, atma kardeşim füze, 3 gün atma, insanın için otur ateşkesini yap, Türkiye'de gelsin BM'si de gelsin, arabı da gelsin korusun seni, ama yok olur mu, 5 füze atayım 1 yahudi öldüreyim benden 100 müslüman olsun önemli değil. Biz de bu harekete saygı duruşu yapalım.

İsrail'in Hizbullah ve El Fetih'i saf dışı etmek, Filistin'de söz sahibi olmak için kurduğu Hamas, şimdi İsrail'e saldırıyor ama arada Filistinlileri katlediyor. Yoksa orada da bir ergenekon olabilir mi? Aslında İsrail Hamas'la işbirliği içinde Filistin ve Gazze'yi kontrol altına almak için bu tertibi düzenlemiş olabilir mi? Neden olmasın?
Sosyal ağlarda paylaş

Bosna sava$inda ya Azerbaycanin i$galinde herhangi bir saygi duru$u yapildigini hatirlamiyorum.

Hatta rhuanda da araplar afrikalilara yillardir soykirim yapiyorlar goz gore gore, onun icin saygimizi gosteremedik.

Hatta Irak'ta 6 yildir suren bir izdiham var, sava$ta ve bari$ta olen cocuklarin sayisi, clintonun zamaninda irak a koydugu ilac ambargosu yuzunden olenlerin sayisi ile toplaninca 3x filistin yapiyor.

herneyse bunu bir kenara birakalim. Siyasi kavramlar, devletlerin guclerine gore subjektiflik kazanirlar. Kimine gore teror eylemi olan hareket, kimi icin kurtulu$ mucadelesidir. Hangi devlet uluslararasi arenada daha uzaga i$iyorsa -ki bu da zaten guc ile dogru orantilidir- , istedigi terimi kendine gore yontar.

Amerika goz gore gore i$gal ettigi iraka, bm kararini tanimayarak, ozgurle$tirme harekati diye girdi.

$imdi filistin konusu bm de uzerinde en cok durulan ilk konudur, ikincisi ise kibris meselesidir. Iki konunun da benzerligi, uluslararasi camiada, hem KKTC nin hem de Filistin Devletinin TANINMIYOR olmasidir. Devletin unsuru, bir toprak, uzerinde ya$ayan bir halk ve bu halki koruyucu ve hukuka baglayici bir guc olmasidir. Ancak onemli bir unsur da, diger devletlerin sizi bir devlet olarak tanimasidir.

kisacasi, eger bir devlet olarak taninmiyorsaniz, sictiniz.

sonuc: Filistine son derece saygiliyim, bana gore bir kurtulu$ mucadelesi veriliyor, ama ´saygi duru$u" cok daha muhim meseleler icin uygulanabilir kanaatindeyim. Dunyanin her yerinde insanlar oluyor, cok daha aci olaylar ya$anabiliyor. Ama bu durumda resmen taraf seciyoruz, dolayli olarak secmi$ oluyoruz, siyaset bu kadar bayagi hareketleri affetmez. Baktigimiz zaman israil ortadoguda muttefikimiz.
Sosyal ağlarda paylaş

11 eylul saldırılarında ölenler, boğulmamak için ikiz kulelerin camlarından atlayıp bayılmayı tercih edenler içinde saygı duruşu düzenlesinler. biraz geç oldu ama. Hamas ın intihar bombacılarıyla havaya uçurduğu otobüsler içinde düzenlesinler. Hizbullah ın yaptığı saldırılar içinde düzenlensin. Ha bunlar oy getirmez ama. Seçimlere az kalmışken nekadar güzel oy topluyor AKP.

Camiler kışlamız, minareler süngümüz diyen insan bugün oy için Nazım Hikmet in şiirlerini okuyor. Eşi aynı şekilde. timsah gözyaşları döküyor, üstüne takıp takıştırmış yüzükleri eksik olmuyor ama parmaklarından. Ondan sonra samimiyetlerine inanmamız bekleniyor. Hadi canım ordan. siz gidin ümmetçi tayfayı kafalayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun bir insanlık sorunu olarak algılansaydı dendiği gibi olmuş olan ve devam eden o kadar katliam var, onlarda da saygı duruşu yapılırdı.
Olayın destek noktası "MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİ ÖLDÜRÜYOLAR!!!" olduğu için insanlıkla değil, doğrudan doğruya ümmetçilikle alakası var olayın. Yoksa müslüman olmayan insan değildir, ölsün np diye düşünen yoktur herhalde... yoktur dimi?
neyse...
ufacık çocukların kafasına ümmetçiliği sokmak için böyle birşey yapmalarını da saçma buluyorum doğal olarak.
Hele o resim ve kompozisyon yarışması filan rezaletin daniskası olur tahminimce.

Hadi bırakın afrikalıları filan, o kadar şehit verdik teröre. Onlara bile saygı duruşu yapılmadı, şimdi niye?
Birilerinin "müslüman kardeşleri", vatanımızın mehmetçiklerinden daha mı değerli?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Darfur katliamının sorumlusu Ömer el Beşir i ağırlayan bu hükümet acaba kendisinin yapmış olduğu soykırım için okullarda saygı duruşunda bulunulması için emir verecek mi ?

Vallahi bravo, iyi hatırlattın. Adamlar, Filistin ile mukayese bile edilemeyecek bir insanlık trajedisinin baş kahramanı hayvanoğlu hayvanı el üstünde ağırlıyorlar. Sonra biri çıkıyor esiyor,gürlüyor kendi çapında; karısı çıkıyor zırlıyor televizyon karşısında; öbürü çıkıyor el kadar çocuklar üzerinden popülizm yapmaya çalışıyor. Bu mu lan adamlığınız, nerede İsrail'i resmi kınama? İki kuruşluk adamlar hepsi, iğreniyorum samimiyetsizliklerinden. Bunun adı ne duyarlılıktır ne de diplomasi... küçük hesaplar peşinde koşan küçük insanlar.

Sosyal sorumluluk projeleri birçok ülkede ufak yaşlardan itibaren uygulanır; böylece çocuklara belirli bir bilinç aşılanır. Ama böyle ucuzluklarla yapılmaz, derslerde işlenir; yanlışla doğru anlatılır, uygulamalar yapılır. Ne eğitimle ne pedagojiyle uzaktan yakından alakası olmayan biri kalkıp daha hiçbir şeyden haberi olmayan çocukların duygularını alet etmiş kendi emellerine. Ağlayan çocuklar gördüm kim bilir neler düşünüyorlar, neler anlatıldı onlara? Bazı kesimler, toplu histeri nöbetlerini çocuklara da bulaştırmaya çalışıyor. Çocuk psikolojisinde ne gibi etkiler yaratabileceğini hiç düşünmeden.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu bizim sorunumz gayet de. Bu kadar da kısa vadeli düşünmeyin. Bugün İsralin ya da Amerika'nın "bize vurdular" diye bir ülkeyi siviller dahil darma dağın edebilmesinin sebeplerinden biri de diğer ülkelerin tepkilerinde ve yardımlarında yetersiz kalması. herkesi kendi ikili ilişkilerine bırakırsak bu düyanın sonu hiç hayırlı olmaz, 100 sene sonra ne olacağı belli ama çevremizdeki ülkelerin bu tarz olaylara duyarlı olması için bu özelliği şimdiden kazanmaları lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Biz şuan kendi belimizi doğrultamıyoruz ki.
Tepki verilecekse, bu bir yaptırım üzerinde uygulansın ki işe yarasın. Bizim İsraile yaptırım uygulatacak kuvvetimiz şu aşamada var mı? Yok. O zaman yapacağımız hiçbir şey de işe yaramayacaktır.

Ha dersen ki tüm araplar örgütlense ortak bir yaptırım uygulansa bizde desteklesek. Ütopik derim ona da. Kendi kardeşleri filistin bile gazzeye sırtını döndü.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama tabi saygı duruşu yapmak, toplanıp ağlaşmak falan bana da gayet sahte hareketler gibi geliyor, özellikşe gerçekten Darfur olayından sonra. Bu olayın ne kadar ciddi olduğunu görmek istiyorsanız avaaz.orgun şu yazısına bakın

said:
Dear friends,

On Monday, the International Criminal Court indicted Sudan's President Omar Al Bashir for genocide. He is charged with killing hundreds of thousands of people in Sudan and its Darfur region, and corralling the surviving women and girls into terrifying camps where they are being quietly and systematically raped until their peoples are destroyed.

In response, Al Bashir's regime is threatening more terror against Darfurians and the UN, and appealing to powerful international friends who buy oil from and sell weapons to Sudan to give him protection. Al Bashir knows that he will be caught only if other governments, especially Arab and African governments, agree to help the International Criminal Court (for example by arresting him when he travels abroad).

Targeting Al Bashir is our best hope to end the terror of Darfur's rape camps, and take a major step forward for international justice. Many of Sudan's neighbours are Muslim countries where rape is a scandalous crime – and Al Bashir's henchmen have killed and raped thousands of Muslim women. To raise awareness of this, Avaaz is launching a large regional ad campaign, urging leaders to help the ICC. Our ads will run in just a few days, and a full page ad in an Egyptian newspaper is just 3000Euros($5000), so we need just 50,000 Euros ($75,000) to get our message across.

Böyle bir insanın ülkeye gelip anıtkabiri gezmesi, ordaki deftere imza atması cumhurbaşkanı ile kanka moduna girmesi sonrası çıkıp terörü lanetleme ve sahte göz yaşları dökme. Mide bulandırıcı insanlar bunlar gerçekten de dolayısıyla onların yaptığı hiç bir hareketin samimiyetine inanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ölen Filistinli çocuklar çocukta, ölen israilli çocuklar ne?

İlla bir saygı duruşunda bulunulacaksa terörde/savaşta hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulur.

Terör olayını veya savaşları hala bir GS - FB (müslüman-ejnebi) maçı gibi görmeye devam etmek tam bir salaklıktır ve ayıptır.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Umur, "sen hic evini kaybetmedin ki T_T" edebiyati yapmissin bikac mesajda, bir de PKK ile kiyaslanir mi demissin.

1- Bu heriflerin dedeleri gidip ulkelerini satarlarsa literally, bu adamlar cezasini ister istemez ceker.

A-)Soykırımın faturasının Filistine kesilmesi ve Ingilizler başta olmak üzere U.N'ın ülkeyi bölmesi.
Bölgedeki Yahudi nüfusunun %11 olması, 48'den sonra %33'e çıkması. Geri kalanların Arap olması.
Buna rağmen saçma sapan şekilde bölünmesi.
Yahudilerin kendi devletlerini kurması, buna rağmen yetinmemeleri ve diğer bölgeleri de kendi bölgelerine katması.

Bu durumda en büyük ibneliğin aslında Ingilizler tarafından yapılmış olma gerçeği.

B-)Dedelerin ülkeyi satması.

Seç.

2- Her ne olursa olsun, direnisse adam gibi direnis yapsinlar. Direnis denen sey Tel Aviv'de bi cafeyi gotune bomba sokup havaya ucurmak degildir. Filistin direk terorle hareket etti. Israil de devlet eliyle teror yapmiyor mu? Yapiyor. Ama direnis demesinler yani su yaptiklari seye, Israil'inkinden farkli birsey yapmiyorlardi sivil canina kast ediyorlardi hala ediyorlar. Benim icin de onemli nokta odur, sivile saldiran kisi/orgut/devlet benim gozumde biter.

Pardon da, bana adam gibi direnişin tanımını yapar mısın?
Sayfalardır açıklıyorum adamların içinde bulunduğu durumu, sen de akıllı adamsın biliyorsundur bu durumu.
Batı Şeria senelerdir işgal altında, bunun çözümünü diplomatik yollarla da senelerce aradılar. Dediğim gibi konuşarak olmayınca fiziksel şiddet uygulamaya geçiliyor.Bunu ne ben aklayabilirim ne de başkası, ama eğer adamlara ait toprakları işgal edersen barış beklemen abesle iştigal olur.

Gayette direniştir, belki adamların sivillerini öldürürsen, "Vatandaşımız canı mı daha değerli düşmanımızın toprağı mı?" dilemmasından çıkarırsın. Israil çıkmıyor.

3- Birileri dag bombalamakla sehir bombalamak ayni mi demis. O sehirden ulkene yaylim atesi acilacak, orda insanlarina saldiran canli bombolar, gerillalar yetistirilecek, ve sen birsey yapmayacaksin? Her ulke Turkiye degil arkadaslar, bunun cevabi o agiz kirilarak verilir. Adam gibi bir ulke, tek bir vatandasinin can guvenligi icin her seyi yapmalidir, tabi ki insanlik sucu islememelidir olayi katliam boyutlarina getirerek ki Israil'i o yuzden hakli bulmadigimi deflarca soyledim.

Üstte söylediklerimi tasdiklemişsin resmen burda, olay çözülüyor zaten burda.

6- Son olarak, Che ve Ataturk de zamaninda terorist diye isimlendirilen insanlar, zira ikisinin de ortak ozelligi asla sivillere karsi birsey yapmamalari. Hamas sivil cani aliyor, ve boyle bir orgute saygi durusu yapilmasini ben ulkem adina yediremiyorum.

Hamas'ın ve Israil'in sivil öldürdüğünü sen bugün yaşadığın için biliyorsun. Mass Media sayesinde biliyorsun.
Sky News yada Fox ve benzeri medya kuruluşları hiç bir zaman bu şekilde yansıtmıyor olayları, Israil Filistin çatışması hep dün başladı şeklinde yayınlanıyor. Sıkıldım artık George Galloway videosu koymaktan koymayacağım o yüzden. Anladın sen.

Ama Che ve Fidel yönetimi önceki rejimin askerlerini gayet takır takır öldürdüler, kendi rejiminin karşısında olan her türlü sivili de korkutup ülkeden çıkardılar, yada yine öldürdüler.

Kansız devrim olmaz.

Son olarak "Sen hiç evini kaybetmedin ki" edebiyatı demişsin de, kızdım bu dediğine, başkası olsan da ağır konuşurdum öyle diyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

paspatur said:
Ölen Filistinli çocuklar çocukta, ölen israilli çocuklar ne?

İlla bir saygı duruşunda bulunulacaksa terörde/savaşta hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulur.

Terör olayını veya savaşları hala bir GS - FB (müslüman-ejnebi) maçı gibi görmeye devam etmek tam bir salaklıktır ve ayıptır.

Ya bırakın lütfen ya, 948 kişi öldü bunların 3'te 1'i çocuk.
Israilli kaçırılan ya da öldürülen bütün askerlerin adı sanı biliniyor. Kaç Israilli öldü şu çatışmalarda lütfen söyle bana ya.

Bu çatışmalardan önce, Hamas yada Hizbullah herhangi bir çatışmaya yapmadan önce Gazze'de durmadan sivil öldürüyordu Israil birlikleri.

O yüzden onların canı can da öbürünün ki patlıcan mı demeyin, çok bariz fark var arada.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya saygı duruşunu geçtim, bağış yapılmasına bile laf edenler olmuş. Zorla para topluyorlar sanki.... Olayın destek noktası müslüman kardeşlerimiz falan da değil gayet, sadece bir kısım olayları kendi istediği yöne doğru çekiyor, onların öyle yapması hiçbirşeyi değiştirmez. Zaten Türkiye'de her fanatik kesim olayları kendi yönüne çekmeye çalışıyor, demek istediğim bu fanatik kesimlerden birine taraf olmaktansa, olayları objektif olarak kendi içinde bakıp değerlendirmemiz lazım. Ne demek istediğinizi de anlıyorum, insan böyle olayları kendi tarafına kullanmak için yırtınan insanları görünce sinirleri bozuluyor, ama sonuçta dediğim gibi bunları görmezden gelip olayları kendi içinde değerlendirirsek daha sağlıklı bir sonuca ulaşırız. Hamas'a bir terorist grup demek gayet saçma, herşey güzel giderken Hamas diye bir örgüt kurulup sağa sola intihar saldırısı düzenlenmedi. İşgal altında bir direniş gücü olarak çıktılar, ha intihar saldırılarını gayet de yanlış buluyorum ama oradaki insanların çoğunun akıl sağlığı bile yerinde değil yaşadıkları sonunda. Yine de sivil hedeflerden vazgeçmeleri, direnişlerini daha doğru bir şekilde devam ettirmeleri lazım. 12 Eylül'de ölen insanlar için de çok üzüldüm, ama aradaki fark oradaki insanlar için yapabilecek birşeyimiz yoktu, burada siviller, çocuklar hergün göz göre göre öldürülüyor. Buna da üzülmezsek insanlığımızdan ne kalır ki geriye...
Sosyal ağlarda paylaş

Savaş alanına girmesin çocuklar ne yapalım demişler de (lol çocuklarımızı dans pistinden alalım, lütfen?) okulları, hastaneleri, ibadethaneleri vurmanın adı savaşa girmiyor.

ayrıca 1000 filistinli öldüyse ölen israilli sayısı bir elin parmağını geçmez. onlar da sivil, çocuk değildir zaten.

Obama, abd, avrupa da gıkını çıkaramıyor. malum kriz ortamını daha da beter etmemek lazım yahudileri karşına alarak.

ha tekrar diyorum saygı duruşu falan çok yapmacık gelen şeyler. icraat gerekli. bak hugo chavez postaladı israil büyükelçisini. posta koyacaksan aha böyle olur.

@paspatur

abi inanmıyorsan verme. kimse zor koşmuyor. kişinin kendi bileceği iş o. inanıyorsa o paraların zor durumda insanlara yardım olarak gideceğini gayet verebilir. gayet de şık, insancıl bir davranış.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca azıcık insaf ya.

abd ikiz kule saldırılarında ölenler için dünyada yas ilan edilmedi mi?

londra tren istasyonu bombalı saldırılarında ölenler için uluslararası futbol müsabakalarında dahi saygı duruşlarında bulunulup yas ilan edilmedi mi?

tabi güç, şan, itibara bakar bu işler..

hoş.. Konyada Kuran kursunun çökmesi sonucu ölen Türk kızlarına bile sevinen tiplerin olduğu bir yerde savaş adı altında katledilen başka bir topluma saygı göstermesi beklenemezdi zaten.

/quit
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...