Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tıkanana kadar KFC'den kanat yemenin dayanılmaz kolestro ... yok hafifliği üzerine


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Doktor söyledi, kolestrolüm 213 olmuş. Yemeksepeti'nden (Şişli, Merkez) alabileceğim sağlıklı yemekler önerin bana, basit tariflere falan yönlendirin.

Nasıl yemek yapılır? Hayatımda sadece makarna ve türevlerini yaptım. Sağlıklı beslenmeye başlamam lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Enginar favorimdir. Zeytinyağlı fasulyeler, barbunyalar falan da güzel. Zaten zeytinyağı şart her halde artık?

Bir de o değil de, internetten de bulabiliyorum tarif ama bir tutam diyor, tutam ne? pembeleşene kadar diyor, eee? bu soğanlar pembe olmuyor hiç. Yani tarifleri anlayamıyorum. Tariften beceremiyorum. Beni bu konuda aydınlatabilirseniz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir tutam
baş parmak işaret parmağı ve yüzük parmağı arasında tutabilceğin kadardır
soğanlar kısık ateşte pembeleşir yani her soğan pembeleşmez =)
zeytinyağı tavada pek kızdırmamaya bak tencere yemeklerine gönül rahatlığı ile koyabilirsin
istediğin yemekleri zaten yazmışsın tarifde buldum dedin =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
soğanlar kısık ateşte pembeleşir yani her soğan pembeleşmez =)

abi sadece şunu diyeyim.. kör birisi bu lafı atmış. ya da kırmızı soğan kullandığını farketmemiş bi şekilde.

normal bildiğimiz soğanların pembeleştiğini hiç görmedim. gören varsa gözlerinin sağlığından şaşarım hatta.

soğanın pembeleşmesi dediği böle o soğanların denizanası gibi kendini salması durumudur. yeseni çatır çutur yenmez yani çiğ değildir..

öle bişi.

ha bi de sonuçta kendin evde yapıcan, yarışmya girmiyeceksin. sal yap. yani "aman soğanlar pembeleşsin" diye bekleme başında. karıştır iki defa, tamam işte. git otur sen ara ara bak. kendi kendine pişer onlar. bi de yağsız tavuk göğsü dedikleri rahat yapılır. az yağla at bi tavaya, koy üzerine kapağı kısık ateşte. git oyun falan oyna. ama oyuna çok kaptırma kendini.. arada bak işte. mis gibi yemek hazır. istersen yanına ince doğranmış havuç falan da at.. yavaş yavaş pişsin işte öküzler (pardon piliçler)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Teşekkürler hepinize. Mercimek çorbası yapmayı becerdim, mutluyum, gururluyum.

Patatesli tavuk ve zeytinyağlı fasulye deneyeceğim yarın.

Ve evet, şarap ve peynir gibisi yok ya. Hem az alınınca sağlığa da yararlı.

Not: Çok pissin Norak :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle yapabilirsin,

bir tencereye azcık su koyuyorsun, tencerenin üstüne süzgeç koyuyorsun, brokoli ve karnıbaharları süzgeçe koyup suyu kaynatıyorsun. en bilindik ve basit alet. yanlız haşladıktan sonra brokolileri çok mıncıklarsan kusmuğa dönüyorlar (mıncıklanan omlet sendromu) fazla oynama onlarla sos falan ekleyeceksen. öte yandan internetten bir de ekşi tatlı sos tarifi bulup onu üstüne yaparsan gayet güzel oluyor.

bir de o suda et de haşlayabilirsin aynı zamanda ben öyle yapıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...