Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 7

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Windows desktop'unun gucu explorer'inin cekirdekle entegre bicimde calismasindan geliyor (aslinda gucsuz oldugu yerlerde bu sebebten bence). Linux kernel mail gruplarinda linux desktop ve grafik uygulamalarinin hantalligi uzerine bir konu tartisiliyor - kernelin grafik ile ilgili dusuk seviyeli fonkyisonlari saglamali mi saglamamamli mi, vede oncelik hadisesi nasil olmali.
Sosyal ağlarda paylaş

Oncelikle Windows 7 x64 surumunu kullaniyorum belirteyim, onceki sayfada birileri sormus. Asagida performans bilgisini alacaksiniz zaten.

Mum_Chamber said:
Yani "vista cok dandikti, windows 7 ise super" gibi review yazacaklarin (kesin boyle adamlar cikacak) isletim sisteminden ne anladiklarini az cok kestirebilecegiz

Vista cok dandikti windows 7 ise super. 7000 surumunden once diger surumu kullaniyordum, cok iyiydi. Beta1 cok daha iyi.
Acikca soyluyorum eger W7 ciktiginda beta1 kivaminda performans sergilerse herkes atlayacak W7'ye. O kadar guzel diyorum.

XP'den hizli ya alet. Cidden hizli yani. Genel performansi olsun, oyun performansi olsun cok cok iyi. Ben W7 cikana kadar Beta'da kalmayi planliyorum acikcasi.

Tamamen stabil, full versiyon gibi resmen. Tek sorun COD4 punkbuster'i W7 desteklemiyor o yuzden PB sunucularinda online oynayamiyorum suan. Ama mesela CoD:WaW calisiyormus. Diger oyunlar cok hizli, resmen XP ile yarisiyor. Vista'nin hantalligi yok. Ki gelip vistayi savunmasin kimse pls.

En garip olayda GTA4'te yasadim. WinXP'de surunuyordu oyun, bilinen butun tweak'leri, testleri yaptim oyunda bir turlu duzgun oynayamadim. W7'de 3 kati performans aliyorum, inanilmaz birsey. Takilmalar gitti. Oyun problemli olmasina ragmen W7'de kaymak gibi calisiyor.

Microsoft dogru yolda ilerliyor. W7 herkesin topluca migrate edecegi bir isletim sistemi olma yolunda.
Sosyal ağlarda paylaş

heh yok w7 vista bilmemnesini kullanıyormuş yok OS den anlamazmış insanlar.

ok babs. end-user için bunlar hikaye.

vista user friendly miydi? hayır
hızlı mıydı? hayır

xp hızlı mıydı? evet
user friendly miydi? ilk gördüğümde menüler filan garibime gitmişti ama hayvan gibi KLASİK GÖRÜNTÜYE GERİ DÖN tuşu vardı. istemeyeni zorlamıyordu.

windows 7 yi görmedim daha ama insanların dediğine göre başarılıymış.

yani vistanın bilmemnesi yeniymiş yok öleymiş yok şuymuş yok buymuş. bahane bunlar.

işletim sisteminin arka planda nasıl çalıştığından kime ne?

vista sux.
Sosyal ağlarda paylaş

Dun yukledim beta1 7000 64 bit build, gayet iyi gorundu,Vista da Xp de kullandım , Anlasılan Her ikisinin de iyi taraflarını alıp Windows 7 cıktı ortaya.Yalnız Klasik Baslat menusu yok sanırım Windows 7 de , Yada ben bulamadım. Bulan varsa soylesin lutfen.
Ayrıca en begendiğim tarafı surucu problemi hic yasatmadı.
Donanım desteklenmese bile surucuyu yuklerken compartibility den yukleyince hop sorunlar cozulüveriyor.Bu şekilde X-fi gamer ses kartımı vista 32 bit olarak.Logitech mx620 mouse yi Xp olarak.G15 logitech klaviye i vista 64 bit olarak,Saphire HD 4850 ekran kartımı da vista 64 bit olarak kurulu.bunu da deneme amaclı yaptım :).Gayet sorunsuz calısıyor su an.Eger bu şekilde driver destekli (emulator mu desem ne desem bilemiyorum) cıkarsa xp de vista da unutulacak.Gayet sorunsuz ve smooth olarak calısıyor simdilik,Gerci daha dun kurdum,net bir şey soylemek su an icin mumkun değil.Ufak bir bug farkettim bir hdd den diğer hdd ye dosya kopyalarken. Menu cıkıp calculatıng te takılıyor,herhangi bir hareket yapmiyor ama aslında o anda dosyaları kopyaliyor.(ya da o bug bana ozel)
ama kurup ta hic bir sey calıstıramayan arkadaşlarım da var. ya da onlar beceremedi:)

amma yazmışım simdi farkettim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Mum +1

Bu arada niye DirectSound hakkında hiç birşey bulamadığımı öğrendim. Kaldırmışlar. Yerine XAudio2 (Xbox 360'ın sistem, ne kadar üzgün bir durumda olduğumu siz düşünün). diye bir şey gelmiş. Ve bulabildiğim teknik verilere ve Microsoft açıklamalarına göre bu tamamen tüketici için. İşte, Windows 7 kullanma ihtimalin büyük oranda uçtu.

Bir soru daha, bunun cevabına göre Windows 7'yi tamamen atarım: Kernel real-time mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:
Jadelith said:
işletim sisteminin arka planda nasıl çalıştığından kime ne?

boyle bakan adam oturup da yeni cikan isletim sistemleriyle ilgili review yazmasin lutfen.

yeni çıkan işletim sistemleriyle ilgili review yazdığımı hatırlamıyorum nedense?

yazmadığımdan olabilir.. hmmm

ayrıca dediğim gibi, eğer reviewde "valla normalde 0 verirdim ama yeni bilmemne yapmışlar o yüzden 100" yazıyorsa, bir daha okumam öyle review : ) www.imacomputernerdlolzorskernel.com sitesinde yazabilir de, normal bir kullanıcının okuyacağı bir review sitesinde yazması saçma olur.
Sosyal ağlarda paylaş

@jadelith, review yazdin demedim zaten. konunun genelinde review yazan, forumda gorus belirten insanlarin sig anlayisindan bir yakinma vardi. sen de cikip reroro diyince, oyle dusunen adam nasil istiyorsa dusunsun, bizi ilgilendirmez ama oturup review yazmasin dedim.

son 1-2 sayfada yazilmis mesajlarin ozetini cikarmak da garip oldu. acip okursan farkedebilirsin.

@abso, Q3 diye gecmisti yanlis hatirlamiyorsam. yine de Q4 diye beklemekte fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

XP hızlıydı diyen arkadaşlar, XP nin piyasaya sürüldüğü tarih Ekim 2001. O zamanlar Willamette kod adlı, 1.4 ghz hızındaki Pentium 4 ler piyasaya sürüleli daha birkaç ay olmuştu. O zamanın en hızlı işlemcisi oydu sanırım. (internette hızı hakkında pek veri bulamadım ama, 1.5 GHz lık P4 ler için 1500 MIPS yazıyor)

Şu anda 4 çekirdekli sistemler piyasada. Çift çekirdekli bir AMD Athlon FX-60 18,938 MIPS verebiliyor. Intel Core 2 Extreme QX6700 ise 49,161 MIPS verebiliyor. Hadi bunlar çok uç işlemciler, biraz daha yavaş ve eski bir işlemci seçelim, 2005 çıkışlı AMD Athlon 64 3800+ X2 14,564 MIPS verebiliyor.

2005 çıkışlı AMD Athlon 64 X2 bile neredeyse 10 kat daha güçlü, düşünün evdeki quad core sistemleri.

E doğal olarak hızlı çalıştırabiliyorsunuz XP yi, zira 10 kat daha yavaş bir işlemciye göre tasarlanmış & yazılmış bir işletim sistemi. XP hızlı diyen arkadaşlar xp nin o sancılı dönemlerini yaşamadılar sanırım.

Peki Vista'ya o zamanı tanıdık mı? Hayır. Üreticiler enteresan bir biçimde yavaş hızlı bütün sistemlerinde vista dayatması uyguladılar, millet tiksindi. Ama bu gerçeği değiştirmiyor.

Belki de 8 sene sonra çıkacak işlemcilerde Vista çok hızlı çalışacak, kim bilir.
Sosyal ağlarda paylaş

yanli$.

bu mantikla bakarsan, bundan 10 sene sonraki makineye xp yuklediginde hizdan kullanamaz hale gelirsin. Ama ben p3 800de de cok cok kastigini hatirlamiyorum xp nin.hatta ME ile hemen hemen ayniydi kasmasi diyebilirim.

vistada bu olmayabilir, zaten sorun sadece hiz da degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben böyle düşünüyorum. XP ilk çıktığında elimde PII 350 vardı, 64 mb ramli. Kurmuştum, çok çok zorlanmıştı alet, sonra ram almıştım da sürüne sürüne kullanmıştım 192 ram ile.

Vista çıkınca da elimde P 530j 3.0 Ghz 512 ram vardı. Vista kurdum, aynı şekilde aşırı yavaş çalıştı. Sonra 2 gb ram daha aldım, 2.5 gb ile idare ediyor şimdi.

Olay neredeyse aynı yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
İşletim sisteminin hızını belirleyen bir sürü şey vardır. Vista'nın kernel hantal'dı. N'olursa olsun yavaştı yani.

Şöyle açıklayayim, kabaca, üstünkörü:

Reklamını sık sık yaptığım Arch Linux'u düşün. Kurduğunda komut istemi ile karşılasıyorsun. Grafik sistemi yok. Kendin var olan Linux görsel istemcilerinden birini şeçip yükleyeceksin ve bu da o komut sisteminin üzerine bir kabuk gibi oturacak.

Eğer KDE3.5 şeçersen ulaşabileceğin en yavaş sisteme ulaşırsın. LXDE çok hızlıdır. KDE4 epey hızlıdır. İlk önce 6 yıl sonra gelen KDE4'ün aynı sistemde 3.5'dan daha hızlı olduğunu söylemeliyim. Yani çıkış zamanı o kadar da öneli değil günümüzde.

İşte Vista'nın üzerine Aero'nun, Office'in, Explorer'ın falan kabuk gibi oturduğu bu temel sistemi yavaştı.

Occam neşteri (Türkçesi ne bunun) aşırı kullanıldım, yanlış bu demeyin yani ama Vista'nın yavaşlağını umarım anlatabilmisimdir. En azından ana fikri.

Ayrıca NTFS'de epey yavaş ve parçalara bölünmeye meyilli, sürekli bakıma muhtaç bir sistem. Windows 7 cephesinde NTFS için ne yapılmış bilen var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...