Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kıbrıs Rum Kesimi, Rus'lardan tank almış

Bone

Öne çıkan mesajlar

Haberlerde duydum ama gazetelerde göremedim. Radyolarda özellikle bahsediliyordu.

Rus'lar zaten eskiden beri Rum'lara hayran. Rum kesimine "denizinizde tatbikat yapabilir miyiz" diye sormuş, izni almışlar, karşılığında da Rum'lara bolca tank, helikopter ve silah hediye etmişler.

Bizim burdaki Kıprıs gençcikleri halen "Rum'larla barış yapacağız" diye fantaziler kursun, Rum'lar kendi bölgelerinde PKK kampları yaratıyor, şimdi de Rus'lardan silah desteği almış durumda.
Gizli gizli savaş hazırlıkları yapılıyor.
Acaba Filistin-İsrail savaşının bitmesini mi bekliyorlar diye düşünmeden edemiyorum.

Cümlemize hayırlı uğurlu olsun.

(Savaş çıkarsa en sıcak gelişmeleri bizden alabilirsiniz, "bizi izlemeye devam edin anacım")
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Kaynak olsa iyi olurdu.

iyi olurdu da hürriyet'te veya habertürk'te göremedim. cumhuriyet'te de yok.
belki yarın koyarlar.
sipeyskeyk said:
Her silahlanan ülke savaş çıkaracak olsa ohooo

Kıbrıs Rum Kesimi'nden bahsediyoruz di mi?
Ne işine yarıycak ki? Sınır güvenliği mi koruycak? Irak burayı tehdit mi etmiş?
UN yetmiyor mu adamlara küçücük adada?

Savaş çıkarmak dışında ne yapacak o tankları "ohooo" demeden önce onu da söyleseydin güzel olurdu...
Sosyal ağlarda paylaş

Söyleyeyim o zaman.Bu tankı bize karşı aldıkları doğru eğer senin de komşun daha önce sana hardcore girmiş olsa sen de silah alırdın o zaman da herhalde Türkiye gelip bize saldıracak diye beklemiyorlardı şimdi birleşmiş milletler güvencesine rağmen önlemlerini alıyordur adamlar.Sonuçta her silah alan hacı 5 tank yolla da arkadaşa girecektik diye almıyor caydırıcı etken diye birşey var.Belli ülkeler dışında kimse kimseye kolay kolay giremez artık şimdiki dünyada.Hele ki avrupa birliği üyesiyse :)
Sosyal ağlarda paylaş

Durduk yerde beklemiyorlarken girmiş yani Türkiye oraya,
vay vay ben hiç bilmiyormuşum tarih, yada cümlede hafif anlam bozukluğu var. :=)
Komşun daha önce sana hardcore girmiş neden girmiş tekrar etme komşunda sana tekrar hardcore girmesin...

sipeyskeyk said:
Söyleyeyim o zaman.Bu tankı bize karşı aldıkları doğru eğer senin de komşun daha önce sana hardcore girmiş olsa sen de silah alırdın o zaman da herhalde Türkiye gelip bize saldıracak diye beklemiyorlardı şimdi birleşmiş milletler güvencesine rağmen önlemlerini alıyordur adamlar.Sonuçta her silah alan hacı 5 tank yolla da arkadaşa girecektik diye almıyor caydırıcı etken diye birşey var.Belli ülkeler dışında kimse kimseye kolay kolay giremez artık şimdiki dünyada.Hele ki avrupa birliği üyesiyse :)
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:
buyur ?

Sence rumlar orda olay çıkarirken Türkiyenin biyeri sıkar da gelir bizi duman eder diye düşünmüşler midir ? veya gelir türk askeri buraya yerleşir adayı ikiye böler falan diye ? bir de şöyle bilmişlik yapmıyor musunuz...

ilk çıkartma operosyonu 1964'te planlandı ve ABD'ye falan haber verilerek kamuoyuna açıklandı Johnson Mektubu vs... 1965'te açıklanmıştır Hürriyet gazetesi tarafında.Yani evet gelicez dedik.2'ye bölmek hesapta vardı, gerçi tam olarak değil biz federe devlet istiyorduk ama sonuçta gelmek istediğimizi belli ettik.ABD ile Tr'nin NATO'da olmasına güvendi onlar.

Bence sen bilmeden bilmişlik yapıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...