Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ergenekon Tertibi'nde yeni dalga

pekaziz

Öne çıkan mesajlar

Mister Tentacle said:
zaman değil cumhuriyet okurum ben ama olayları hep siyah yada beyaz gören insanlardan, hep bir düşman olması gerektiği düşüncesinde olan insanlardan mümkün olduğunca uzak kalmaya çalışıyorum.

ayrıca evriminde kanunudur, değişimlere uyum sağlayamayan yok olur.hep eski günleri yaad ederek geleceğe bir şey katamayız işte akp bu yüzden başarılı(idi).

işçi partisi gibi grupları bu yüzden sevmiyorum ne yaptıkları belli değil ve taraftarları çok fanatik.fanatizm bizi 80 lere geri götürür ve bundan rant sağlayacak insanlarda tek tek içeri bu yüzden atılmaya başlıyor.

Biz su an 1956'da yasiyoruz.

1950 sonrasi

.....
1950-1954 yıllarında Türkiye ekonomide kalkınma dönemine girdi. Bu dönemde serbest piyasa ekonomisine geçişe hız verildi. Yabancılara petrol arama ve çıkarma izni verildi. Yabancı sermayeyi teşvik yasası çıkarıldı. Gelen krediler özellikle tarım alanında kullanmaya başlandı. Tarımda makineleşme çalışmaları yoğunlaştırıldı. Marshall Planı'nın da katkısıyla ülkede yeni sanayi tesisleri kuruldu. Örneğin, yassı çelik (sac) imal eden Ereğli Erdemir Demir-Çelik Tesisleri bu tesislerden biriydi. 1954 yılında Türkiye Vakıflar Bankası kuruldu. Bu dönemde Türkiye'nin gayri safi milli hasılası yılda ortalama %9 oranında büyüdü.

2 Mayıs 1954 tarihinde yapılan seçimlerde DP büyük bir zafer kazandı. Oyların % 56'sını alarak iktidarını tek başına devam etiirdi. DP 502, CHP %35,9 oy oranı ile 31, CMP %4 oy oranı ile 5, bağımsızlar 3 millatvekili çıkardı. 17 Mayıs'ta Menderes 3. kabinesini açıkladı. Bu kez kendisine daha yakın isimleri bakan olarak seçimişti çünkü önceki 4 yıl içinde İçişleri Bakanı 5, İşletmeler Bakanı 5, Çalışma Bakanı 5, Ulaştırma Bakanı 4, Gümrük ve Tekel Bakanı 4 kez değişmişti.

1955 yılında ekonomide tıkanmalar başlamıştı. Dış borçlar giderek artıyordu, ödeme dengesi bozulmuştu, döviz girişi yeterli değildi. Bu durum ülkede çeşitli sıkıntılara neden olmaya başladı. DP meclis grubunda ekonomik gelişmeler nedeniyle huzursuzluk giderek artıyordu. Yine bu dönemde Birleşik Krallık'ın, egemenliği altında bulunan Kıbrıs'tan yeni düzenlemeler yaparak çekilmek istemesi üzerine 29 Ağustos 1955'de Londra'da Yunanistan Birleşik Krallık ve Türkiye arasında 3'lü görüşmeler başladı. Görüşmelerin 1. turunda hiçbir sonuç alınamadı.Yunanistan adanın kendi kaderini kendisinin belirlemesi gerektiğini, Birleşik Krallık 3'lü bir askeri yönetimi, Türkiye ise statüko bozulacaksa adanın kendisine verilmesini istiyordu.
.....
http://tr.wikipedia.org/wiki/Adnan_Menderes

Sosyal ağlarda paylaş

Evet, bencede bütün partiler kötü, bir AKP demokrat, halkçı, ilerlemeci...
Canım topu sülalecek paranın, zenginliğin dibine vurmuşlar ben iş bulamazken ama olsun. Görmeyiverin o kadarını.
Zaten Ergenekon diye bir illet de varmışki...

Ulan daha fazla yazamadım... Offf offf...
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlis anlasilmis sanirim, benim CHP diye kastettigim parti 1990'da kaldi.

1955'le ayni miyiz? Bakis acina gore degisir. Nedenler ve sonuclarina baktiginda belki farklilik gosterir elbet, bu nedenle 1980'e donmek gibi bir sey de soz konusu olamaz. Ama o zaman olanlarla simdi olanlar arasindaki paralellik de ortada. Bu nedenle 1956'dayiz dedim.

Ayrica ekonominin ihracata dayali oldugu konusu cok daha farkli bir tartisma konusu. Eger neden sadece yurtdisindaki demand'in azalmis olmasindan dolayi ithalatin azalmasi olsaydi, tamamen yurticindeki kapali sisteme calisanlarin bu kadar etkilenmemesi gerekirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:
vay be akp halkçı oldu,
ananıda al git lan, şov yapma lan diyen baykal heralde

ne içtiysen aynısından istiyorum

dogru, akp bürokratlara elitlere hitap ediyor statüko savunucusu, + olarak dan da yuzde 47 si elit bu milletin :)

bence senin gazozuna bişey atmışlar farkında degilsin :D
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
said:
İkinci Ergenekon davasından 29 aydır tutuklu olan Teğmen Mehmet Ali Çelebi gözaltına alındığında cep telefonunu polise teslim etti. Ve o cep telefonuna, Hizbut Tahrir üyesi Mehmet Oğuz Kazancı'nın telefonundaki rehber kayıtları aktarıldı Çelebi'nin telefonunun poliste 1 saat 23 saniye usulsüz açıldığı teknik olarak tespit edildi. İstanbul Organize Suçlar Şubesi ise 'Kazancı'nın numaraları Çelebi'nin telefonuna 'sehven' (yanlışlıkla) aktarılmış " dedi

bu ne lan

hocam yılan oynuyorduk karşılıklı o ara olmuş herşey. bilemedik.

yersen
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...