Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ergenekon Tertibi'nde yeni dalga

pekaziz

Öne çıkan mesajlar

nutella yerim said:
Horizon said:
Anayasada aydın , cumhuriyetçi , solcu vs. yargılanmaktan muhaftır diye bir madde mi var benmi bilmiyorum ? bunun yanına istediğinizi ekleyebilirsiniz.

Çok saçmalanmış. Sen veya bir kesim bu bir kişiyi iyi biliyor diye , seviyor diye , kendi gözünde ekol gibi görüyor diye , yargılanmayacakmı ? Veya sen hayatın boyunca bu adamla berabermi yaşadında suç işleyip işlemediğine sorgusuz sualsiz kanı getirebiliyorsun.

Şu iyi adamdır böyle şey yapmaz , bu böyle adamdır kötü birşey yapmaz. Bu bilmemnecidir böyle birşey yapmaz.. Dinci fanatiklerden hiçbir farkı yok bu tarz söylemlerin. Hepsi aynı. Geçmişte devlet adına cinayet işledim diyenleri de gördük. Onlarda vatanseverdi sözde.

hayır,elbet kanunlar onunde herkes bir,fakat savcıların telefonlarının dinlenmesinın olagan bir durummus gibi sayılması,ulkenin en saygın bilim adamlarının,yine ulkenin en saygın kurumlarından biri olan tsk mensuplarının cocuk tecavuzcusuymus ya da azılı birer katilmis gibi lanse edilerek o dedigin "gecmiste devlet adına cinayet isledim" diyenlerle bir araya konması,mevcut iktidarın yargıyı kullanıp organize bir sekilde yine ne ironiktir ki demokrasiyi kullanıp pembe demokratik soylemlerle halkı bastıran bir polis devleti goruntusu cizmesi

Bu dediklerini yargımı yapıyor ? Yoksa bazı kişiler mi ? Yargının ne yaptığı belli , iddianame belli. Mahkeme tarafından kabul edilmiş ve dava sürecinde. Onun dışında kimin ne dediği kendini bağlar , yargıyı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Amaç darbe yapmak değil , ortamını sağlamak 1144234 baskı ama hala aynı şeyi söylüyorsun bone.

o zaman ona da terör örgütü denmez işte.
tek amaç darbe yapmaksa bunun neresi terör örgütü..

eğer darbe yapacaksa kime yapacak? herhangi bir hükümete değil elbette AKP hükümetine?
o zaman nasıl oluyor da 2002 yılından önceki suçlar da bu kapsama giriyor..

ayrıca şu da ilginç, bir darbeci grubu bastırmak, bu kadar insanı öldürmeye ve süründürmeye değer mi?
bunu da bir düşün.

ha, bize insanlık dersi verenler bu darbecileri cezalandırırken ölen insanları umursamıyordur o ayrı konu...

Horizon said:
Bunların dışında dediklerin tabiki öyle olacak , silahlar incelenecek , nerden geliyor nerde kullanılmış , kimler ilişkilenmiş vs. Kimse bu silahlar alakası olmayan adamlarıda ilgilendirir diyemez tabiki.

Kanıt , belge , araştırma. Dava bunun için zaten , sorgularda bunun için.

Bazıları davanın görülmesine , insanların sorgulanmasına karşı gelecek nerdeyse.

Bazıları da kanıtlar ortaya çıkmadan insanların karalanmasına ve tüm hayatlarının yokedilmesine karşı çıkan kişilere "davanın görülmesine, yargının sorgulama hakkına karşı gelmeye hevesliler" diyerek dalga geçmekte...
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
nutella yerim said:
Horizon said:
Anayasada aydın , cumhuriyetçi , solcu vs. yargılanmaktan muhaftır diye bir madde mi var benmi bilmiyorum ? bunun yanına istediğinizi ekleyebilirsiniz.

Çok saçmalanmış. Sen veya bir kesim bu bir kişiyi iyi biliyor diye , seviyor diye , kendi gözünde ekol gibi görüyor diye , yargılanmayacakmı ? Veya sen hayatın boyunca bu adamla berabermi yaşadında suç işleyip işlemediğine sorgusuz sualsiz kanı getirebiliyorsun.

Şu iyi adamdır böyle şey yapmaz , bu böyle adamdır kötü birşey yapmaz. Bu bilmemnecidir böyle birşey yapmaz.. Dinci fanatiklerden hiçbir farkı yok bu tarz söylemlerin. Hepsi aynı. Geçmişte devlet adına cinayet işledim diyenleri de gördük. Onlarda vatanseverdi sözde.

suclamalar belli degil,suclamalar belli olmadan suclanan insanlar aylarca gözaltında tutuluyor
Sosyal ağlarda paylaş

Bone terör nedemek bi açıp okuman lazım. Darbeye ortam hazırlamak nasıl yapılır sence ? Bir düşün geçmişten. O bakımdan yazdığın terör örgütü denmez lafın çok çok yanlış. İnsanlara bisküvi dağıtarak yapılmıyor darbeler.

Biz burada neyi tartışıyoruz ? Ben anayasaya aykırı olarak yapılan herhangibirşeyi savunmuyorum. Varsa yapılan yanlış tabiki hesabı sorulsun ama yapılan yanlışlar yüzünden burada önemli bir davayı sulandırmaya çalışanlar var. Bunun doğru olmadığını söylüyorum. Hiçbir dava için masum birilerinin ölmesi kabul edilemez. Ama darbeyi de küçümseyemeyiz. Darbelerde neler olduğunu yaşayan bir ülkeyiz. Hatırlatmaya gerek yok sanırım.

said:
Bazıları da kanıtlar ortaya çıkmadan insanların karalanmasına ve tüm hayatlarının yokedilmesine karşı çıkan kişilere "davanın görülmesine, yargının sorgulama hakkına karşı gelmeye hevesliler" diyerek dalga geçmekte...

Ben böyle birşeyi hiçbirzaman savunmadım , savunmuyorum da. İki türlüsünüde savunmuyorum. Ama burada savunmayı bırak bunu yapan bazı arkadaşlar var. Tartışma konusu da bu zaten.

Yargı kimseye sen suçlusun demiyor , yargılıyor , soruşturuyor. Onu bunu suçlu gösteren kimse , eylem onları bağlar sorumluda onlardır. Ama a kişi b kişi bu naneyi yiyor diye sende tam aksine bu herif suçsuzdur niye yargılanıyor niye sorgulanıyor dersen , çorba olur herşey.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Bone terör nedemek bi açıp okuman lazım. Darbeye ortam hazırlamak nasıl yapılır sence ? Bir düşün geçmişten. O bakımdan yazdığın terör örgütü denmez lafın çok çok yanlış. İnsanlara bisküvi dağıtarak yapılmıyor darbeler.

bone darbeye ortam hazırlamanın wowda account hackleyerek yapıldıgını düşünüyordu bence.
Sosyal ağlarda paylaş

nutella said:
suclamalar belli degil,suclamalar belli olmadan suclanan insanlar aylarca gözaltında tutuluyor

Haberleri iyi takip etmiyorsun. Bundan önce biride aynı şeyi söyledi tekrarladım. Bunlar senin dinlediğin yerin söylediği şey ve sen ona inanıyorsun. Bununla ilgili açıklama yapılmıştı. Gözaltına alınırken kişinin avukatına hangi suçlardan dolayı gözaltına aldığı bildiriliyor ve hatta ilk sorgulamada kendisine söyleniyor. Böyle saçma birşey yok.

Mantıklı olarak bir düşün istersen , seni polis gözaltına alıp sorguluyor sana ilk sorusu ne olucak sence ? Sorgulamada sana bana hikaye anlat demeyecek. Alınma sebebin ne ise onunla ilgili soru soracak. Biraz düşünün.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon, suçlamaların ne kadar tutarsız olduğunu anlatabilmek için şu yazıyı okumanı istiyorum. Avukat Hasan Basri Özbey'in (İP'li yöneticilerin avukatlarından) mahkemedeki konuşmasından:

Sayın Mahkeme Heyeti,

Huzurdaki Ergenekon davasının üç temel iddiası var. Bir anlamda üç temel “kanıtı” var. Kanıtı bir hukuki deyim olarak söylemiyoruz. İddia olarak, sözde kanıtı var. Bunlar nedir?
Birincisi, Tuncay Güney’in 2001’de yapıldığı iddia edilen, söylenen mülakatı… Bu mülakatın kaydedildiği kaset, bir numaralı kanıt…

İkinci kanıt örgütün şeması…
Üçüncü kanıt, imha edildiği söylenen el bombaları…
Bu üç temel “kanıta”, üç temel dayanak üzerine hazırlanarak, huzura getirilen bir dava var.

Peki, soruyorum şimdi;
- Bu kaseti izleyebilir miyiz, mülakatın kasetini?
- Hayır, kaset kayboldu.

- Peki, şemayı görebilir miyiz?
- Hayır, şema kapatıldı.

- Bombayı görebilir miyiz?
- Hayır, çünkü bomba patlatılıp yok edildi.

Nerede kanıtlarınız? Yani kaset yok, şema yok, bomba yok ne var?
2455 sayfalık iddianame var.

Peki, merak ediyoruz ve bütün samimiyetimizle soruyoruz: 25 yıllık bir hukukçu kimliğimle soruyorum, bir hukukçunun evladı olarak, kızı hukukçu olan bir avukat olarak soruyorum. Sayın mahkemenizin önüne geldi 2455 sahife bir kâğıt yığını, 442 klasör, binlerce sayfa... Sorulmadı mı acaba nerede delilleriniz sizin? Hani deliller? Baştan sona Tuncay Güney mülakatı… Nerede bu kaset? Bu kâğıt yığını ne? Ne ifade ediyor? Mülakatın kaydedildiği kasetler nerede, bombalar nerede? Tuncay Güney’in iddianamenin temeli sayılan alınan ifadesi var mı? Anlaşılıyor ki sorulmamış. Burada “kervan yolda dizilir, süreç içerisinde hallederiz” diye bakılmış.
Ama bu çok önemli bir soru; bu merakımızı bu davanın sonuna kadar da sürdürmeye devam edeceğiz.

Üç temel delil, üçü de yok. Ama kuvvetli bir şüphe var. Öyle bir şüphe ki; her ne hikmetse bir türlü kuvveti azalmıyor, hala kuvvetli şüphe. Tahliye istiyor bir kısım sanık arkadaşlar iyi niyetle; “Hakkımdaki kuvvetli şüphe azaldı sanıyorum” diyorlar. Neredeyse bu şüphe, nereden alıyorsa bu kuvveti? “Şüphem azaldı sanıyorum…” Aylardır, 37 duruşmada bu kadar şey konuştuk, açıklığa kavuştu her şey. Her gün, her an, her konuşulan konu, her gelen belge bu şüpheyi tarumar ediyor, yok ediyor. Sayın savcılık makamında oturan kişiler mütalalarında: “Kuvvetli şüphenin devamı nedeniyle” diyorlar. Sayın Mahkeme: “Kuvvetli şüphenin devam etmesi nedeniyle tutukluluk halinin devamına” diyor.

Peki, bu kuvvetli şüphe nerede, nereden güç alıyor?

Sıfır şüphe, sıfır, şüphe yok, sıfır, eksi.

Aslında bir hurafe…

Yazmışlar Atlantik ötesinden bu davanın şüphesini, oturtmuşlar bir takım unsurları yan yana, malzemeleri bulmuşlar, figüranları koymuşlar, savcısını bulmuşlar, yapmışlar Amerika Birleşik Devletleri ile şu anda Çankaya’da oturan zat iki sayfa dokuz maddelik gizli planı, hizmet anlaşmasını, oraya da yazmışlar… Bu ülkenin başbakanlık koltuğunu işgal eden, Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanlığı görevini yaptığını, 31 kez gerine gerine söyleyen ama şimdi utancından söyleyemez hale gelen Tayyip Erdoğan, George Bush ile birlikte oturmuş, Ergenekon soruşturmasını kararlaştırmışlar.

Şimdi, kuvvetli şüphe yok, sıfır şüphe var, bunun altını çizelim. Peki, niye bu insanların hala bileklerinde kelepçe var.

---

Bütün yazıyı alıntılamak istemedim ama önemli kısmı buydu. Devamı http://www.ip.org.tr/lib/pages/detay.asp?goster=haberdetay&idhaber=1514
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
nutella said:

Haberleri iyi takip etmiyorsun. Bundan önce biride aynı şeyi söyledi tekrarladım. Bunlar senin dinlediğin yerin söylediği şey ve sen ona inanıyorsun. Bununla ilgili açıklama yapılmıştı. Gözaltına alınırken kişinin avukatına hangi suçlardan dolayı gözaltına aldığı bildiriliyor ve hatta ilk sorgulamada kendisine söyleniyor. Böyle saçma birşey yok.

Mantıklı olarak bir düşün istersen , seni polis gözaltına alıp sorguluyor sana ilk sorusu ne olucak sence ? Sorgulamada sana bana hikaye anlat demeyecek. Alınma sebebin ne ise onunla ilgili soru soracak. Biraz düşünün.

teror sucu kapsamına giren suclarda sorgusuz sualsiz suclama yapılmadan once gozaltında tutulabiliniyor,yanıldıgın nokta polis sorgulamıyor,sorgulayacak delil bulana ve iddianame hazırlanana kadar sorgusuz sualsiz gözaltında tutuyor
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:
Jadelith said:

"darbe yapılırsa yapılır kardeşim" lafını da yaşının küçüklüğüne veriyorum.

Nerde söyledim yav o lafı? Ama şu an söyleyebilirim. Darbe yapılırsa da yapılsın, şu anki durum çok mu ileride? Darbe yapılırsa kaç sene gerileriz? Fatih'te dolaş bir bakayım kaç sene gerideyiz anlarsın. O kadar geriye gitmeyiz en azından. Yaş hastası mısınız anlamıyorum ki herkes yaş küçük yaş küçük. Sizin yaşınız kaç 50 mi 60 mı? Ha olsa ne farkeder olmasa ne farkeder, yaşınla mı döveceksin?

manhattan güzel bir adadır, 4 sene yaşadım kendisinde.

soho'da takılırsan baya güzel bir şehirdir. ama spanish harlem'e gidersen kaçırılıp 3 gün boyunca tecavüz edilme şansın var : ) (tanıdığımın başına geldi ordan biliyorum)

her şehirde varoş var, istanbulda var diye türkiye geri olmuyor.

yaş hastalığından değil, kendi paranı kazanıp sorumluluk altına girmeye başladığın zaman hayata bakış açın değişmeye başlıyor : ) yaşımla dövmek filan, bunlar da ilginç laflar tabii, pek anlam veremedim.

darbe yapınca güvenliğin kalmıyor, polise karşı çıkamıyorsun hiçbir türlü. yüksek rütbe polisin biri sana kafayı takarsa, bütün sülalene işkence yapar kimseye ağzını açıp hiçbirşey diyemezsin. bunlar oldu türkiyede.
Sosyal ağlarda paylaş

Açıklamada, bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 25 adet el bombası, 10 adet el bombası fünye grubu, 2 adet dolu lav silahı, 590 gram detasheet patlayıcı, 100 gram C-3 plastik patlayıcı, 130 gram C-4 patlayıcı, 50 gram barut, 1 adet Mısır yapımı makineli tüfek, 2 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 8 adet Kalaşnikof şarjörü, 7’si ruhsatlı 29 tabanca, 1 adet kalem tabanca, 16 bin 332 adet çeşitli çap ve markada fişek, 114 adet 9 milimetre çapında kovan, 1 adet anti personel tüfek bombası, 1 adet uçaksavar mermisi, 11 adet MKE sis kutusu, 2 adet MKE sis launcher’i, 2 adet kuru sis kutusu, 4 adet hakem bombası, 4 adet ABD gaz bombası, 1 adet M4 A1 askeri aydınlatma tuzağı, 1 adet havai fişek ateşleme fitili, 2 adet MKE gösteri el bombası, 210 santimetre plastik dış kaplı saniyeli fitil, 8 metre infilaklı fitil, 3 adet shotgun fişeği, 10 adet av tüfeği, 7 dürbün, 4 adet el telsizi, bol miktarda örgütsel doküman, cd ve hard disk ele geçirildiği ifade edildi.

çok acaip laflar dönmüş topikte, şu 10. dalganın bilançosunu da iliştirmekte fayda var. tabi hepsi tertip bunların canım, abd oyunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Savcılar faciadan kıl payı kurtuldu!
Yalçın Küçük operasyon hazırlığında , bastonu içerisinde 1 adet kelebek marka bıçak bulunan Yalçın Küçük'ün, sorgu sırasında savcı Zekeriya Öz'e suikast planladığı ve bu sayede ülkeyi iç karışıklığa sürüklemek istediği anlaşıldı, ayrıca yanında bulunan kitapları ateşe verip çıkan karmaşa sayesinde diğer tutukluları da kurtarmak istediği gelen haberler arasında
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
Açıklamada, bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 25 adet el bombası, 10 adet el bombası fünye grubu, 2 adet dolu lav silahı, 590 gram detasheet patlayıcı, 100 gram C-3 plastik patlayıcı, 130 gram C-4 patlayıcı, 50 gram barut, 1 adet Mısır yapımı makineli tüfek, 2 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 8 adet Kalaşnikof şarjörü, 7’si ruhsatlı 29 tabanca, 1 adet kalem tabanca, 16 bin 332 adet çeşitli çap ve markada fişek, 114 adet 9 milimetre çapında kovan, 1 adet anti personel tüfek bombası, 1 adet uçaksavar mermisi, 11 adet MKE sis kutusu, 2 adet MKE sis launcher’i, 2 adet kuru sis kutusu, 4 adet hakem bombası, 4 adet ABD gaz bombası, 1 adet M4 A1 askeri aydınlatma tuzağı, 1 adet havai fişek ateşleme fitili, 2 adet MKE gösteri el bombası, 210 santimetre plastik dış kaplı saniyeli fitil, 8 metre infilaklı fitil, 3 adet shotgun fişeği, 10 adet av tüfeği, 7 dürbün, 4 adet el telsizi, bol miktarda örgütsel doküman, cd ve hard disk ele geçirildiği ifade edildi.

şu boldlar hakkında iyi geyik yapılır da, neyse vazgeçtim.

her ne kadar bulunuş şekli çok saçma olsa da ibrahim şahin gibi bi adamda bu silahların bulunmasını garip bulmuyorum. Bu adamın karanlık geçmişi akp'nin iktidar olmasıyla başlamadı, bu adama silahları bu devlet verdi, şimdi de artık geri alıyor. Daha önceki mesajımda da yazdım, umarım silahların balistik tarihi sağlıklı bir şekilde açıklanır da (ve öyle hemen apar topar imha edilmez de) nerede nasıl kullanılmış biliriz. Ha bi de bu silahların ergenekon iddianamesi ve so-called terör örgütüyle ilişkisinin de kanıtlanması gerekiyor elbette.
Yoksa her bulduğumuz silaha ergenekon silahı dersek işimiz var.
Sosyal ağlarda paylaş

yav orayı burayı kazıyolar silah milah çıkartıyolar.hükümet kendine ihanet ediyor yani.gündemi bu kadar ergenekona bağladıklarına göre suan cok ciddi anlamda birşeyler üzerinde hükümet.birşeyler çeviriolar işleri bitince ergenokonu rafa kaldırırlar

yıllarca saklı silahlar neden şimdi bi anda tehlike oluşturdu yahu.ki bu işlerin suanki hükümetin veya oncekilerin bilgisi dışında oldugunu ben sanmıyorum.

hadi krokiyi takip edelim,aaa burda gömülü silah varmış.vay anasını teröristler kim bilir neler yapıcaklardı :).
Sosyal ağlarda paylaş

Erdal Sarızeybek'in söyledikleri çok ilginç:

Starda şu an :

Savcı tarafsızlığını yitirmiştir ,
Savcı zekeriya öz beni çağırdı, albayım sizi askeriyede harcadılar , general yapmadılar diyerek askeriyeye karşı ifade vermemi istediler ... devam ediyor

Birde şöyle bir link var :

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=120596&cat=160&dt=2009/01/11

Ayrıca merak edenler için ekşi üzerinden bulduğum bir link :

http://www.fikrimyok.com/Erdal-Sarizeybek-ihaneti-Siz-de-Gordunuz-mu-t30666.html&s=7dafb682bafff0760eb213c36c81b493
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...