Giovanni Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Not : Tarafli ve alinti bir yazidir ama tarihi gelisim ve su anki durumu anlamak icin faydali olacagi gorusundeyim Bir defa önce sorunun adını doğru koymamız lazım gelir. Filistinliler işgalci değildir. İşgalci olan İsrail'dir. Filistin toprakları BM nezdinde de işgal edilmiş topraklar olarak adlandırılmaktadır. Bu arada yerli Filistin halkını da her fırsatta göç etmeye zorlamıştır/zorlamaktadır. 25 Ocak 2006 tarihinde uluslararası gözlemcilerin denetimi altında, Filistin'de bir seçim yapıldı. Bu seçimi, başta ABD olmak üzere bütün Avrupa devletleri ve İsrail alkışladılar ve bizdeki CHP'ye tekabül eden el Fetih'in kazanması için gayret ettiler. O kadar ki, İsrail Filistinlileri etkilemek için hapiste tuttuğu bazı Filistinli şahsiyetlere el Fetih lehine açıklamalar bile yaptırdı. Uluslar arası gözlemcilerin şahadetiyle hiçbir hilenin yapılmadığı, Arap dünyasının bu en demokratik seçimlerini AB'ye, Avrupa'ya ve İsrail'e rağmen HAMAS kazandı. Yani Filistin halkı HAMAS'ı tercih etti. Seçimler yapılıncaya kadar demokrasi ve insan haklarından bahseden batı dünyası, hiç beklemedikleri şekilde seçimleri HAMAS kazanınca kurulan hükümete karşı ilk tavrı onlar koydular. Buna nağmen HAMAS hükümeti önemli başarılara imza atmaya başlayınca bu kez Filistin özerk yönetimi başkanı Mahmud Abbas'a hükümeti azlettirdiler. Yani tek başına iktidar olmuş partinin hükümetini azlettirdiler. Abbas'ın Filistin aleyhine aldığı bu karara HAMAS itiraz etti. Ondan sonra Gazze'de HAMAS yönetimi bağımsız olarak devam etti. Bunun üzerine İsrail Gazze'ye ambargo uygulamaya başladı. Fakat Mısır'a açılan Refah kapısı Gazze halkı için adeta bir nefes borusuydu. İşin en vahim tarafı bu kapının kapatılmasını Mısır yönetiminden bizzat Mahmud Abbas'ın istemiş olmasıdır! Mısır yönetimi de maalesef Filistin'in meşru temsilcisi Abbas'tır o istedi biz de kapattık bahanesinin arkasına sığınmaktadır! Tabi bu arada İsrail, meclis başkanı dahil milletvekillerini bulduğu yerde yakalayıp hapse attı. Topraklarını savunduğu ve işgale karşı meşru direnme hakkını kullandığı için HAMAS, İsrail'in hoşuna gitmiyor. İsrail'in hiçbir kural tanımadan Filistin halkına karşı uyguladığı insanlık dışı muameleye HAMAS direniyor ve İsrail'i yıldırıyor. Öyle ki İsrail geçen Haziran ayında ateşkesi kabul etmek zorunda kaldı. Fakat İsrail kural tanımazlığını bu süre içinde de sürdürdü ve ateşkesi onlarca defa bozdu her bozduğunda da mukabele edildi. Bu mukabele misliyle mukabele değildi. Biri en modenn silahlarla saldırıyor öteki ev yapımı silahlarla karşılık veriyordu. Son iki aydır uygulanan ambargo ise maalesef içler acısıydı. Gazze'yi sesiz ölüme terk eden İsrail ateşkes bitince HAMAS'tan tek taraflı olarak ateşkesi devam ettirmesini istedi. HAMAS bu tek taraflı Filistin halkı aleyhine ateşkesi kabul etmeyince de İsrail, geçen Cumartesi dünyanın gözü önünde katliam yapmaya başladı. Üstelik katliamdan birkaç gün önce Türkiye ziyaretinde İsrail başbakanı, Cumhurbaşkanı Gül'e, "Gazze'de insani kriz yaşanmayacak." sözü vermesine rağmen. Durum ortada. Filistinliler tanklarıyla tüfekleriyle Telaviv'i işgale yürümüyorlar. Sadece yaşadıkları toprakları savunuyorlar. İsrail ise Filistin halkına yaşama hakkını bile çok görüyor. Filistinliler İsrail'in modern silahlarla uyguladığı katliama karşı ev yapımı füzelerle cevap veriyorlar ve bugüne kadar oyıllarca atılan füzeler sonucu ölen İsrailli sayısı sadece 21(yirmibir)dir. İsrail attığı her adımda yüzlercesini birden katlediyor. Ebu Gureyb'de mahpus Iraklıların işgal güçlerine karşı mukavemeti neyse Gazze'deki Filistinlilerin onlardan farkı yok. Çünkü Gazze Ebu Gureybin genişletilmiş şeklidir. Maalesef başta ABD olmak üzere batı dünyası Gazze'yi Ebu Gureybe çeviren İsrail'in insanlık dışı uygulamalarını kınamak yerine İsrail silahları karşısında mantar tabancasından farksız füzeleri bahane ederek hala iki taraflı saldırıların durdurulmasını talep edecek kadar gözü kapalı ve önyargılı davranmakta. Ve maalesef Türkiye'de ki bazı safdil ya da kandırılmış kalemler de işgalci yerine işgale uğrayanları sorumlu tutmaktadırlar. Beyler işgal en büyük insanlık suçudur. Düşünün ki, evinizi birileri işgal etti ve siz küçücük bir odada yaşamaya mahkumsunuz. Bu durumda sizin öteki odalarınızı mutfağınızı tuvaletinizi kullanmak istediğinizde uygulanan yasağa karşı mukavemetiniz ne kadar masum olursa Filistinlilerin mukavemeti de o kadar masumdur. İsrail insanlık suçu irtikap etmektedir. Burada insani kriz yaşanmayacak sözü vermiş olmasına rağmen başlattığı bu katliamdan sonra artık İsrail devlet adamlarıyla görüşmenin hiçbir faydası yoktur. İsrail bu davranışıyla Türkiye'ye karşı da çok büyük bir saygısızlık yapmanın yanı sıra diplomatik güvenilirliğini de tamamen yitirmiştir. Dolayısıyla diplomatik ilişkilerin yeterli olmayacağı anlaşılmıştır. Biz dünyaya akıl vermeden önce kendimize bakmalıyız. Neler yapılabilir? Bence Türkiye, İsrail ile diplomatik ilişkiler asgariyi indirebilir, yapılan anlaşmaları askıya alıp gözden geçirebilir, güvenlik konseyindeki üyeliğimiz başlar başlamaz bu konuya yönelebilir ve NATO'nun tıpkı Bosna'da olduğu gibi İsrail'e müdahalesini gündeme getirebilir, aksi takdirde NATO üyeliğini de askıya alacağını duyurabilir. Bunlar hükümetimizin hemen başvurabileceği acil fakat inanıyorum ki etkili tedbirlerdir. Biz elimizdeki bu imkanları değerlendirelim sonra dünyaya akıl verebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 İsrail'in arkası bölgede sağlamken, bizim onlara yönelik bir ambargo uygulayabileceğimizi düşünüyormusun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Giovanni said: Bir defa önce sorunun adını doğru koymamız lazım gelir. Filistinliler işgalci değildir. İşgalci olan İsrail'dir. haha yazı baştan fail. ben israil işgalcidir ya da filistin işgalci değildir demiyorum ; ama sonuçta yazıyı objektif yazmak durumundasın. 2 tarafında + larını - lerini bildirmen gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenant Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 fail Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 İsrail bir manada filistini işgal etmiştir. Neresi fail bunun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Taraflı bir yazı diye not düşsen daha anlamlı olurdu. 24 veya 25 aralıkta Kongo'da iç savaşta 400 kişi katledildi, haber bile olmadı. Sudan'da etnik temizlik oluyor kimse müdahele edemiyor. Filistin'i özel kılan nedir anlayamıyorum. Orantısız güç kullanımıysa eğer gerillaya karşı orantılı bir savaş tahayyül edemiyorum zaten. said: bizdeki CHP'ye tekabül eden el Fetih'in kazanması için gayret ettiler bu laftan da hiç bir şey anlamadığımı ayrıca belirtmek isterim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenant Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 eldar said: Taraflı bir yazı diye not düşsen daha anlamlı olurdu. 24 veya 25 aralıkta Kongo'da iç savaşta 400 kişi katledildi, haber bile olmadı. Sudan'da etnik temizlik oluyor kimse müdahele edemiyor. Filistin'i özel kılan nedir anlayamıyorum. Orantısız güç kullanımıysa eğer gerillaya karşı orantılı bir savaş tahayyül edemiyorum zaten. budur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 eldar said: 24 veya 25 aralıkta Kongo'da iç savaşta 400 kişi katledildi, haber bile olmadı. Sudan'da etnik temizlik oluyor kimse müdahele edemiyor. Filistin'i özel kılan nedir anlayamıyorum. Müslüman din kardeşlerimiz onlar bizim, ne zaman darda olsak hep bize arka çıktılar, yardım ettiler, şimdi sıra bizde.. Yersen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Zamanında topraklarının bir kısmını para karşılığında satan (ederinden düşük fiyata) filistin halkı,bugün o zaman cebini dolduran politikacılarının eziyetini çekmekte. aynı şey şu an türkiyede olup rte ve grubu bizi filistin durumuna düşürmektedir. ancak herkes suskun kalmakta gelecekte başımıza gelecekleri belki olmaz diyerek geçiştirmekte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 eldar said: Taraflı bir yazı diye not düşsen daha anlamlı olurdu. 24 veya 25 aralıkta Kongo'da iç savaşta 400 kişi katledildi, haber bile olmadı. Sudan'da etnik temizlik oluyor kimse müdahele edemiyor. Filistin'i özel kılan nedir anlayamıyorum. Orantısız güç kullanımıysa eğer gerillaya karşı orantılı bir savaş tahayyül edemiyorum zaten. OWNAGE!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardelen Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 eldar said: 24 veya 25 aralıkta Kongo'da iç savaşta 400 kişi katledildi, haber bile olmadı. Sudan'da etnik temizlik oluyor kimse müdahele edemiyor. Filistin'i özel kılan nedir anlayamıyorum. Orantısız güç kullanımıysa eğer gerillaya karşı orantılı bir savaş tahayyül edemiyorum zaten. onları ozel kılmayan nedir ben asıl onu anlamıyorum. iş bir yerde civisinden cıktıysa oluruna bırakıp onlar olduyse bunlar da olebilir gibisinden ornek teşkiliyeti mertebesine yukseltmek ne kadar mantıklı onu da anlamıyorum. olen her bir insan rozeti yoksa da gerilladır demene anlam veremiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 dünyanın heryerinden yahudiler toplanıyor ve birlik olup kitaptaki ideolojiyi hayata geçirmek için hiç bilmedikleri insanlarını tanımadıkları bir coğrafyada sahip olmadıkları bi toprak için savaşıyorlar hemde nasıl bi risk aldıklarını bi düsünün 1948 de abd israil raporuna göre israil işgalcidir ve derhal filistin isgalden kurtarılmalı yahudiler direniş göstermeden terketmeliydiler aksi taktirde amerika bağımsız israil devletini tanımayacaktır yahudiler böyle bi riske rağmen savaşmaya devam etti sonra amerikadan gelen bi haber bi mucize oldu yahudiler için amerika israil devletinin bağımısızlığını kabul etmişti bu sureç içerisinde başka gelişmelerde yaşandı toprak satmak gibi şimdi II abdulhamitin osmanlının mali krize rağmen 5 milyon altına satmadığı filistin devleti içindeki sembolik israil devletini kim hak ediyor acaba sadece müslüman olmak filistini savunmamız gerektiği anlamına gelmez orada ölen masum insanlar sırf bir vahşet ve insanlık ayıbının kurbanı olan masumlara insan olduğumuz için yardım etmeliyiz bu savaş 60 yıl once filistinliler tarafından kaybedildi barış sürecine zarar vericek filistinlilerin israile attığı roketlerin bedeli ne yazıkki felakete sürüklüyor onları edit:imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 bugun tüm arap cografyasına baktıgınızda 1. dünya savaşından sonra suları hic durulmamış topraklar. turancı türkcü ya da milliyetci olarak tanımlamam kendimi ama yinede araplar 1. dünya savaşında bize sırtını dondükleri icin hep önyargılı düsünüyorum haklarında. keşke büyük oyunlarda piyon olmasalardı biraz daha geniş bakabilselerdi bugun cok daha başka bi dünya olurdu. büyük devletlerin oyun alanı haline gelmezdi orta dogu. cok ilginctir filmlerde bile bariz biz bu topraklarda ajanlık yapıyoruz bu bölgeleri istedigimiz gibi yonlendiriyoruz sonsuz güc ve hakimiyetimiz var diyorlar. saklanan bişey yok. olan gene masum halka oluyo. coluk cocuga oluyo. dünyanın heryerinde her zaman oldugu gibi. ben inanmıyorum ki tüm museviler kana susamış vahşiler. orda da masumlar ölüyor. orda da insanlar intikam yemini ediyor. ve kısır dongü sonsuz dönüşünü sürdüyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 ben mi empati yoksunuyum bilemiyorum ama bu tarz haberlere hic uzulemiyorum. Umrumda olmuyor pek. cıkıp da bu durum icin uzgun oldugunu soyliyen insanlarında bunu ne kadar gercek olarak hissettiklerini merak etmisimdir hep. dunyadaki her haksızlıga uzulmeye kalksaydık hic hos bi yasantımız olmazdı gibime geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Karag8z said: Zamanında topraklarının bir kısmını para karşılığında satan (ederinden düşük fiyata) filistin halkı,bugün o zaman cebini dolduran politikacılarının eziyetini çekmekte. aynı şey şu an türkiyede olup rte ve grubu bizi filistin durumuna düşürmektedir. ancak herkes suskun kalmakta gelecekte başımıza gelecekleri belki olmaz diyerek geçiştirmekte. yabancıların mülk edinebilme hakkından dolayımı söylüyosun bunu :) . çok pranoyakça, biz hemen hemen her ülkeden ev edinebilirken başka ülkeler niye bizden edinemesin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardelen Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 filistinin durumu farklı, britanya sömürgesiydi. britanya osmanlı ve almanyaya karşı savaşında ordusunu finanse etmesi karşılığında yahudilere verdi gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 İsrail resmi olarak işgalci hadi ambargo uygulayalım.Peki Ermenistanda işgalci durumda resmi olarak.Neden onlara ambargo uygulamak ırkçılık oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 kendi ahitlerinde var olduğuna inanan bir dinin ve ırkın daha doğrusu , dünyanın tüm akışını düzenleyen işlevleri , süper güçlerin yönetimlerini ele geçirmelerini az çok izleyen gözleyebilir . bunların en baştaki nedeni de paradır .Yahudiler paraya taparlar, böylece bu onları güçlü yapacaktır .yapmıştır da. eskilerin zulume uğruyanları ,para ve güç meselesi yüzünden çok çabuk zalim rolunu üstlenirler.gözleri eskide yaşadıklarını hemen es geçer. evet , nankördür de onlar . İnsanlar uyurken , bu adamlar çalışmışlardır . Ve bunun yüzünden dünyadaki soykırıma insanlar sesini bile çıkaramayacak bir hale gelmişlerdir. Senin doğruların artık popüleritesini kaybetmiştir , yaklaşımın . Sadece onların ki doğru olmuştur. çünkü bu arada onlar her zaman mazlumlardır .hep onları mazlum ve suçsuz bilmişizdir. Ha bunun suçu bütün insanlıktır .adaleti ve hoşgörüyü üstün gören bir kafa yapısının dünya ideolojisine hakim olmamasından kaynaklanır bütün olanlar .Adalet gider ve üstün görmecilik başlarsa, kimse bi arada yaşayamaz. Dünya birileri tarafından idare edilir , onlar da Sultan Süleyman'a kalmayan dünya işte bize kaldı diye muhteşem egolarını tatmin eder . Filistin direnmelidir ,direnecektir ; ama çok acı çekecekleri kesindir .Dünya devletlerinin ve idare edenlerinin , kısaca hakiki bir heronun , yahudilerin dünya idaresine sevkeden methodlarla kuşanıp , onlara da adaleti getirmesi gerekir . Bu sırada ,dünyanın da o insanın arkasında olması gerekir . Güç ve adalet aranıyor . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Acaba Filistin ayni durumda biz olsak bu kadar uzulur muydu? Gercekten merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 israil'in işgal altında tuttuğu ve çekilmesi gerektiği esas olarak çok doğru olmakla beraber fiiliyatta işler böyle yürümüyor. buyursun arap ülkeleri israil'i işgal etmeye çalışsın tekrar. biraz daha toprak kaptırırlar. filistinliler mecburen barış masasına oturacak çünkü böyle elde edebilecekleri hiçbirşey yok. israil'in bütün uluslararası desteğini kaybetmesi gerek filistinlilerin lehine bir antlaşma çıkabilmesi için. sivillere ev yapımı füze sallamakla da olacak iş değil bu. gerçekçi olmak lazım biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 BIZENEEEEEEEE FILISTINDEN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 din kardeslerimiz hede hodo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 neyse.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 İsrail Bugün Nizar Rayyan'ı da öldürmüş hava saldırısıyla. HAMAS'ın liderlerinden birisi yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 matama said: BIZENEEEEEEEE FILISTINDENyarın öbür gün bizede aynı olursa hede hödö Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar