bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Bu garip eğitim sistemi beni bazı hayallerimden uzaklaştırdı. Lisede EA bölümü seçtim.Ekonomiyi seviyorum EA ya geçtikten sonra film çekmek hayali sardı beni. Bir kameram olmadı hiçbizaman ama bulduğum kameralarla bişiiler yapmaya çalıştım.Lise 3 de bunun doruğuna çıktım ve kısa metrajlı bir film yaptık arkadaşlarla. Cd haline getirdik. Ama ben şimdi ünide sinema ve tv okumak istiyorum fakat artık bu imkansız girmem çok zor okul puanımı düşürüyor. Bu yüzden bu hayalimden eğitim aşamasında çok uzağım. Bunun yerine ekonomiye yönelicem. Peki ben sinemaya nasıl giriş yapabilirim? Ünide değilim ama oralarda klupler varmıdır yada şehirlerde klupler varmıdır??? Sinemaya atılmak istiyorum... 7. sanatın büyüsünü yaşamak istiyorum..[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 hmm ben de okuyayım gelecek cevapları.. senaristlik konusunda da bişiler yazan çıkar umarım..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Bilgi Sinema-TV girersin bu bölüme, ama paralı; Mimar Sinan'dan daha iyi duruma geldi şu an bilgi bu bölümde..[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Goering özel üni gitme olasılığım yok zaten ünide kazanamam sinema 300 alsam bile 323 puan belki :) girerim onla bi yere... Senaristliğimde vardır.Ve gerçekten inanılmaz istiyorum film çekmeyi.Mesela bir Çanakkale destanını araştırdım bayağı onun üzerinde oynadım araya bazı askerlerin hikayelerini kattım.Daha da devam edicem bir iki küçük senaryolarım var. İşte en çok istediğim şey... Ama eğitim açısından uzaklaştım bilmiyorum çoğu sinemacı zaten sinema bölümü mezunu değil. ama nasıl bir fırsat yakalıyorlar nerden başlıyorlar asıl öğrenmek istediğim bu.[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 sinema bölümü olarak eskişehirdeki anadolu üniversitesi gayet cazip geliyo bana pek bi övüyolar ea olsam hiç düşünmez direk oraya giderdim öyle fazla bi puan istemiyo olsa gerek ?[signature][hline]Remember Sammy Jankis .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Abi Ea dan girilmiyorki Sözel olman lazım Okul puanım çok düşüyor. 23 mü ne geliyor okul puanı 300 alırsam ki imkansız 315le marmara sinema var en fazla sözel alabileceğim 270 onlada bi yere giremiyorum :)[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OutTrader Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 türkiyede sinema okunmaz, hatta dünyada sinema okumaya gerek yoktur diye düşünüyorum. istanbul bilgi fln hepsi uyduruk(en iyisi istanbul bilgi ama, baya başarılı) okusan bile iş bulamican açıkta kalıcan. yurtdışında yaz okulu şeklinde olan okullar 10bin dolardan başlıyor... paran varsa gidersin(10bin dolara okul içinde çektiğiniz filmlerin harcamaları sayılmıyor, set met yine sizden yani) bide bu en ucuzu ve sadece bi yaz için... bu yüzden sinema okumayı bence unut, bi şekilde bi kamera bul, bu video kamera olmak zorunda deil, fotograf makinasıda olabilir. geç evine okuluna arkadaşlarınla aklındaki küçük fikirleri elindeki kartondu kutuydu bunlarla set oluşturarak çek. kameran olursa bi tripod alırsın tam hollywood havasında hatta tekerlek bulursan aksiyon bile çekersin. bu durumda tek sorunun ses olur, alicagin kameralar sesi dogru düzgün alamayabilir, ondan güzel bi mikrofon bul, onu bulamadın mı, sessiz çek filmleri nostalji olsun. fotograf makinası ile çekmek zor tabi dijitalse bilgisayara aticaksin adobe premierle ardarda koyucaksin oynican ses eklicen cok guzel şeyler olabilir, çok ödüllü filmler var böyle.. ama en zor şey ne olacak, kesinlikle birinden öğrenmen gereken ışık. ışık olayı çok zor, en zor kısmı bence, birincisi elinde ışık için uygun şeyler olmicak, gün ışıgında çekicen düzgün bi yer bulucan, gece çekimler imkansız... bunu ögrenmesi zor onun için bilen birinin yanında fln çalışman lazım yada gidip ders alıcaksın(fotografcılık dersi olursa girdigin universitede o yeterli olur mu bilmiyorum ben alamadım daha) ortam arıyorsan ankaradaysan sana afsad'ı önerebilirim kısa film çekiyolar ders veriyolar, senaryo yazımından film çekimine, sürekli workshoplar düzenleniyor. istanbuldaysan ztn daha iyisini bulursun diye düşünüyorum. ben liseden beri sinema işine girmek istiyorum çok kişiyle konuştum ve sonunda anladım ki türkiyede sinema okunmaz, ama sinemacı olmak içinde sinema okumak şart deildir, bakınız en iyi örneği tarantinodur, sonra ringuyu çeken yönetmende 21 yaşından sonra kamera arkasına geçmiştir asıl işi mühendis mi ne.. sam sormuş senaryo işini, senaryo yazmanın teknikleri var, bunları ögrenmek için ben bi kitap almıştım, kitabi bi arkadaşa vermişim(daybreak) ondan adını alıp yazarım buraya, senaryo kitabı alacaksanızda tarihine bakın ona göre alın, bi sürü kitap var 1980 1970 yıllarından, napcan onu tarih olmuş teknikleri.. bunların dışında en önemlisi tabikide çok fazla film izlemek. mesela, her ne kadar sevmesem ve güvenmesem de imdbye girin ilk 250 filme bakın hepsini izleyin! unutmayalım ki sinemanın birincil bilgi kaynağı filmdir, kitap deil ondan binbir türlü kitabı alıpta okuyup adam olabileceğinizi sanmayın..(ben öyle yaptım olmuo :D)atilla dorsay'ın en iyi yönetmen film kitapları var mesela bunları almayın, bi göz gezdirin ordaki bütün filmleri izleyin sonra alın, okuyun vay be diyin :) yoruldum walla ödev yapmam lazım buraya bişiler yazıorum sorunuz olursa öm atabillirsiniz.[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaReeM Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 said: fizban, 09 Mayıs 2004 17:21 tarihinde demiş ki: kendi üniversitem adına konuşmak gerekirse, sinema kulübü falan var, sinema bölümü yok sinema kulübü var hatta. amatör film çekiyolar, senaryo yazıyolar, dünyanın en ünlü yönetmenlerini senaristlerini getiriyolar söyleşi yapıyolar. hangi üniversite?[signature][hline]Korkmamalıyım, korku akıl katilidir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Çok var sinema okumamış ama yönetmen Örnek Okul Filmi yapımcıları , Mustafa Hakkında Herşey Taylan Biraderler biri işletme mezunu diğeri mühendis Ben işte nerden başladıklarını bilmiyorum.Ben bi yerden başlamak istiyorum. Para önemli değil gerçekten çok istiyorum[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
crepuscolo Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 tahminimce bu kısa film yarışmaları falan var aslında güzel bir filmle bu yarışmalara girsen bir şeyler olur derim. sanırım bu yakınlarda vardı yada yapıldı mı bilmiyorum. bir arada cine5 böyle birşeyler yapmıştı devamı geldimi bilmiyorum. işte birazzda çevre gerekli bu işlerde bi kaç başarı ardından çevreninde yardımıyla olmayacak şey yoktur diye düşünüyorum ama sen önce üniyi kazan ekonomiyi oku ondan sonra derim ben.....[signature][hline]...bekliyorum kaderin elini sıkmak için. Kararmayı bekleyen aLaCaKaRaNLıK gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 bilgi üniversitesin'de geçen sene bizim bölümün altında açılan bir bölüm var. Adı Fotoğraf - Video (POV), bilmiyorum senin ihtiyaçlarını karşılarmı ama burslu girme imkanın var. Neden var çünkü bölüme özel yetenek sınavı ile giriyorsun ve 10 kişi burslu alıyorlar. Eğer yazılı sınavda ve mülakatta başarılı olursan burslu girme imkanın var. Yalnız şunu söliyim güzel bir portfolio ile sınava girenlerin burslu girme şansı daha yüksek. Bölüm'e girersen sinema bölümünün derslerinide seçmeli ders olarak alabilirsin. Bu sayede hem sinema bölümünden sinema kültürü ve teknikleri ile ilgili bilgi kazanabilir, hemde kendi bölümünün içinde son teknoloji teknikleri ve bilgisayar uygulamalarını öğrenebilirsin. Bunun birleşimi güzel olabilir. Hemde sinema bölümünden mezun olduğunda çekeceğin iş bulma sorunlarına göre daha az sorunlar çekersin. Sitesi : pov.bilgi.edu.tr Ders içerikleri hakkında bilgi : Görsel Algılama, Görsel Kültür, Fotoğraf Tarihi, Bilgisayar Kültürü gibi teorik temel derslerin yanı sıra Sayısal Video Görüntüleme Teknikleri, Fotoğraf Teknikleri, Sayısal Görüntü İşleme Teknikleri, Büyük Format Fotoğraf Teknikleri, Müzik Videosu, Sayısal Görüntü Birleştirme Teknikleri, Reklam Fotoğrafı, Etkileşimli Video, Etkileşimli Sunum Teknikleri, Yayın Tasarımı gibi çeşitli uzmanlık alanlarına ilişkin dersler yer almaktadır.[signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
corso Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 oky siteye baktım göremedim. pov'un master programı yoktur dimi sen biliyosundur[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OutTrader Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 konuyla alakası yok ama oky kim yapmış abi o siteyi elini öpcem nası bi tasarımdır o![signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 OutTrader : siteyi levi's tasarım yarışmasında ki ediz abimiz yaptı :) corso : şuan o konuda bilgim yok ama sanırım yoktur. Bunu bölümün çok yeni olmasına bağlıyorum.[signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
corso Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 ben de öyle tahmin etmşitim. ama sanırım sinema'nin masteri var[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OutTrader Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 [modaya uyucam] corso: sinema master degree'de yok ama medya, communication design fln yapabiliosun. Oky: ediz abiye hll olsun aşmış bi siye, kendimi system shock oynar gibi hissettim![signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
corso Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 bi vcd master'i var, bi de film&television denen bölümün masteri var. şimdi baktım şurdan http://www.bilgi.edu.tr/pages/graduates/sinema_tv/default_eng.htm[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 film televizyon işte sinema bölümünün adı. FTV yani.[signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 said: blackchaos, 09 Mayıs 2004 17:14 tarihinde demiş ki: Bu garip eğitim sistemi beni bazı hayallerimden uzaklaştırdı. Lisede EA bölümü seçtim.Ekonomiyi seviyorum EA ya geçtikten sonra film çekmek hayali sardı beni. Bir kameram olmadı hiçbizaman ama bulduğum kameralarla bişiiler yapmaya çalıştım.Lise 3 de bunun doruğuna çıktım ve kısa metrajlı bir film yaptık arkadaşlarla. Cd haline getirdik. Ama ben şimdi ünide sinema ve tv okumak istiyorum fakat artık bu imkansız girmem çok zor okul puanımı düşürüyor. Bu yüzden bu hayalimden eğitim aşamasında çok uzağım. Bunun yerine ekonomiye yönelicem. Peki ben sinemaya nasıl giriş yapabilirim? Ünide değilim ama oralarda klupler varmıdır yada şehirlerde klupler varmıdır??? Sinemaya atılmak istiyorum... 7. sanatın büyüsünü yaşamak istiyorum.. Alan dersinden birinden kalabiliyorsan kal... Genel Kültür'den sözel olursun... EA'ydım ben de matematikten kaldım (iyi ki de kaldım) 326 ile Marmara Sinema-TV deyim... Bu arada Marmara 325 ile kapadı 315 ler eskidendi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar