Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Body Of Lies (2008)


sg-1

Öne çıkan mesajlar




Scott biraderlerden Tony'nin Spy Game'ine Ridley'in cevabı olarak nitelendirebileceğim bir casusluk filmi. Di Caprio ve Crowe fena oynamıyor, Hani Paşa rolünde Mark Strong'un sakin ama etkili oyunculuğu güzel.
İlişkiler, stratejiler ve casusluk üzerine filmlerden hoşlananlara tavsiye ederim, ama öyle hop kaldırıp hop oturtan bir aksiyon filmi değil.

http://www.imdb.com/title/tt0758774/

Konuyu bilmediğim için izlemesi daha zevkli geldi, o yüzden spoiler içine atıyorum, aslında spoiler değil. Yine de konusundan haberdar olmak isteyen olursa bakabilir.


said:
O, ABD istihbaratının yeryüzündeki en iyi adamı, yakınındaki kimsenin hayatta kalamadığı, tehlikeli bölgelerde görev yapan bir ajandır. Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) son gizli görevinde ifşa olan sahte kimliğinden başka kimliği olmayan, hayatını güvenli telefon hattının diğer ucundaki duygudan yoksun sese emanet etmiş biridir.

CIA’in kıdemli elemanı Ed Hoffman (Russell Crowe) lüks bir semtteki evinin oturma odasındaki dizüstü bilgisayarından, başının üzerinden geçen mermilerden korunmak için siper aldığı sırada dahi Ferris’in hareketlerini dikte ederek savaş yönetmektedir. Ortaya yeni çıkmış bir terörist lider, dünyanın en iyi istihbarat örgütlerini atlatarak dünya çapında bir bombalama kampanyası başlatmıştır. Onu kandırabilmek için, Ferris’in yeraltı finans örgütleri ve umutsuz şehitler arasına sızması, bunu yaparken de Ürdün Özel Operasyonlar Birliği’yle eğreti bir işbirliğine girmesi gerekecektir. Görevi onu Irak, Ürdün, Washington ve Dubai arasında getirip götürecektir. Ama Ferris, hedefine yaklaştıkça, kendini aynalarla dolu bir koridorda gibi hissedecektir çünkü müttefikler ancak son aldatmacalarında olduğu kadar iyidirler, ve güven, tüm taktiklerin en tehlikelisidir.



Ha bi de ilginç bir yere bağlanan "Fig Orchard" enigması var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi filmdi.


politik casusuluk filmi. casusluk kısmı bi bourne ultimatum değil ama güzel. politik mesaj verilen yerler tempoyu baya düşürüyor. tempo çok inişli çıkışlı o yüzden. hatta aradan sonra film tekrardan başlıyor sanki.
politik mesajlar da doğrudan hatta biraz ham olarak verilmiş. tabi biz orta doğuya daha yakın olduğumuz için bana öyle gelmiş olabilir. batıda bu söylemler daha çarpıcı etki yaratabilir belki.
caprio iyi oynamış yine. ama bana hala bu roller için çok genç gözüküyor. crow'un çok numarası yok, sesini dinliyoruz genelde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün gittim. Tek kelimeyle harikaydı.


Leonardo di caprio ifadeleri, konuşma tarzı, kızdığında ağzından çıkan tükürüklere kadar aşırı gerçekçi oynamış. Sadece müzikleri sevmedim, yani bir spy gamedeki gibi çok daha içine çeken müzikler olabilirdi, konu, ortam, kurgu herşey bu kadar müsaitken. Creditsdeki müziği bilen varsa söylesin ama :P

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Müthiş bi filmdi yaa nası kaçırır bu pati böyle bir filmi?!?!

İnanılmaz muhteşem çok çok süper ya daha ne diyeyim.

Diyaloglar, kurgu, oyunculuk, efektler çekimler herşey süperdi.

Son derece gerçekçi ayrıca...

Russel Crowe un oynadığı tipe bayıldım ya :D

9/10
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Ben beğenmedim.Filmde ki amerikan propagandacılığı bana çok battı.Benim filmlerde o tarz bir bakış arayışım yoktur genelde ne mesaj veriyor ne vermiyor diye ama bu filmde bariz bir şekilde amerika halleluja vardı ben de çok baydım ondan.Oyunculuklar falan şahane ama ben kurugusu neyin daha güzel bir film beklerdim.Film de büyük bir amaç yok gibi yani var aslında ama o da çok basit kaldı sanki bitince film.Hani sanki amerikalı casusların yaşamından bir kesit anlatıyor gibiydi film ki sinemada o tarz bir film izlemeye gitmiyorum ben.Her neyse çok beğenmedim 6 ile 7 arasında gider gelir benim için film.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...