Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sir'den Bir Sözde Soykırım Makalesi

sg-1

Öne çıkan mesajlar

huun said:
sg-1'in mesajlarını ve tartışma şeklini beğenmiyorum ve bunu belli edecek 2 tane mesajım var bu başlıkta. bak fikrini beğenmiyorum demiyorum, bu ermeni meselesinde fikrini beğenmediğim adam sir; ama bu başlık mıdır başkası mı bilmem, o bana bişe dedi, ben ona bişe dedim ve bitti gitti.

ne demeye getiriyorsun sen şimdi birader bi anlat hele. sg-1 gibi "taraflı olduğunu düşündüğüm adama onu derim bunu derim" diye lafa girip, en sonunda da "niyet okumaya hevesli arkadaşlara başarılar" gibi başı ayrı, kıçı ayrı bu mesajının anlamı nedir?

Tartışma şekli bambaşka bi mevzu, kendi yazdıklarımı beğenmediğim, göndermeden önce değiştirdiğim çok olur, bazen de vakit darlığından felan klavyeye ne basarsam o çıkar. Gereksiz bir agresifliğim olduğunu biliyorum, ama dönüp baktığında aramızda kaçımız gayet kuul bir şekilde yazı yazabiliyor ki, tahrik edildiğimizde hangimizin klavyesi şirazesinden kaymıyor? Ben kendi adıma kaymaması için uğraşıyorum.

Ama burada bana sataşılan mevzu benim sabit fikirli ve tahammülsüz olduğum iddiası. Üstelik farklı fikirde olanlara hakaret ediyormuşum ve fikirlerini yazmalarını engelliyormuşum, bak bak bak, nasıl engelliyorsam.
Bunu yazan da genel yönetici.
Sonra beni sabit fikirlilikle suçlayan bu arkadaşa cevap verdiğim, yalancılığını yüzüne vurduğum koca bir yazıdan parantez içine yazdığım, yetkisine dokundurduğum küçük bir cümleye takılıp kalıyor. Ama yazının genelini alıntılayıp "evet, dostum, hata yaptım, haklısın, özür dilerim" diyemiyor.

Burada kendisine ("liboş" tabiri dışında, onu sık kullanıyorum, evet, ama ergenekoncu, faşist, ulusalcı vs dendikten sonra bu kelime gayet denk bir kelimedir, yine de bunu hakaret kabul edenlerden özür dilerim, tekrar kendimi kaptırır da kullanırım belki diye peşinen de özür dilerim) "bana şurada şu hakareti etmiştin" deyip mesajımı gösterecek olan bir arkadaş var mıdır?

Ben bana hayvan dendiği mesajları bile bulabilirim, özelden küfürler edip sadece uyarıyla yırtanları da gösterebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
Sparkcaster said:

akp laiklik karşıtı eylemlerin odağı sanırım 9 üyenin görüşü bu,

laikliğe karşı eylemlerin odağı olmanın cezası sadece para ama. öyle gözünde büyütme fazla o eylemleri. parasını verirsen sana da yaptırırlar hehe

hehehehheh

parayı veren düdüğü çalar
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben eşcinsel, alkol, alevi konularına girmedim hiç artık. önceki başlıklarda defalarca yazdığım halde hala aynı basmakalıp "ya bunlar??? haaa? haaaa???" mesajları.

mevsim liberali değilim ekonomik kriz başgösterince "marx biliyordu şerefsizim" diye serbest pazara sırtını dönen, ama bütün ömrü boyunca nimetlerinden faydalanan insanlar gibi. rüzgarın estiği yöne göre savrulmam. bütün özgürlükler, başkalarının daha temel özgürlüklerini işgal etmediği sürece (kimi zıpır arkadaşlar köle edinme özgürlüğü benzeri kendini ayağından vuran argümanlarla gelmesin gene) serbest bırakılmalıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
...yalancılığını yüzüne vurduğum koca bir yazıdan parantez içine yazdığım, yetkisine dokundurduğum küçük bir cümleye takılıp kalıyor...

buna izi kalir umuduyla camur atmak denir, ki pek ucuz bir carpitma oldugunu dusunuyorum kafamda kabak gibi admin yazarken, hani fake acip tartissam sen de ona 'dokundursan' neyse heh

diger kisma geline, hatirladigim kadariyla hakaret ettigini iddia etmedim, zira hakaret etsen yaptirimi uygulanir zaten, sana hakaret etmis oldugunu anlatmaya calismam. farkli fikirleri gerek laf kalabaligiyla, gerek mesaj spamiyle, gerek libos donek romantik saf vs.. 'masum' etiketlere bogarak konusturmamak icin elinden geleni yaptigini dusunuyorum. eger bilincsiz yapiyorsan haberdar etmekten zevk duyarim ki insanlari bunaltip kaciriyor iki mesajda bir icerikten bagimsiz libos veya romantik diye yaftalanmak, dolayisiyla saglikli bir tartisma ortami icin bence en gerekli ikinci sey; yani karsit fikir ortadan kaybolmus oluyor -tahmin edemediysen ilki fikir alisverisine acik olmak

beni bunaltiyor mesela, o yuzden normalde ugrasmiyorum sen ve senin tutumundaki adamlarla iletisim kurmaya, ama iste bazen dayanamiyorum, bir umuttur diyerek bir aciklamayla girisiyorum. zaman zaman da hakikaten iyi ki girmisim tartismaya dedigim oluyor neyse ki hala

ama yine de isterim ki keske ikide birde libos diye etiketledigin -aslinda hepsi birbirinden farkli seyleri savunan- insanlardan bir 30 40 tane daha olsa patide de tartismalarda fikir konusabilsek yine eskisi gibi. tekrar ediyorum; ne dusunurse dusunsun, yeter ki fikir paylasimini amac edinsin tartisirken. belki arada kimin daha uzaga cisini yapabildiginden baska birseyler ogrenme sansimiz olur hepimizin

20K uye var bu forumda, sadece iki gorus az degil mi bu kadar kafaya? ya 'libos' ya degil, ya akpli ya degil, ya solcu ya degil... olmaz ki boyle istatistik =]
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:
beni bunaltiyor mesela, o yuzden normalde ugrasmiyorum sen ve senin tutumundaki adamlarla iletisim kurmaya, ama iste bazen dayanamiyorum, bir umuttur diyerek bir aciklamayla girisiyorum.

bir önceki mesajımda bu anlamda bişeyler yazmıştım sonra niyeyse sildim. demek ki söylenesi varmış bu sözlerin. nefr sağolsun icabına bakmış:)
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:
said:
Hayır her posta asla tam cevap veremeyen boş geciktirme postları.

İşte şu kısmı bi açarsan sevinirim.

@Nefr, çamur atmayı sen yaptın başta, benim birilerine defalarca dönek dediğimi iddia ettin bu topik içerisinde.
Nefr said:
sen degil misin bu topicte defalarca buna 'doneklik' denecegini soyleyen?

Göster nerede dönek dediğimi dedim, gösteremedin. Bi şans daha veriyorum, göster, özür dileyeyim. Gösteremezsen özür dile.

Nefr said:
ha eger aciklayamiyorsaniz, o zaman gidin 'kendi fikrinizi' biraz daha arastirin bence hakaret etmek yerine

Burada benim hakaret ettiğimi iddia etmedin mi?
Şimdi de lafı çevirip "hakaret etmedin, etseydin banlardım" diyorsun. E bana niye "çamur attın" o zaman, bi açıklar mısın?
Bak, sordum insanlara, "size söylediğim rahatsız olduğunuz bir kötü söz var mı, liboştan başka" diye, cevap yok.

Ama sen illa hakaret ettiğimde takılı kaldın ya "romantik fikir" dememi bile kötü algılıyorsun. Romantiklikten nasıl bir kötülük çıkartıyorsun, vallahi anlamıyorum. (liboşluk mevzusu ile ilgili zaten diyeceğimi daha önceden dedim, başka birşey yazmayacağım. O konuya girmek zorunda kalmanı da anlıyorum. elindeki başka birşey yok çünkü)
Söylediğim hiçbir söz senin "sabit fikirli, gelişime kapalı, tahammülsüz" sıfatlarından daha ağır değildir. Sen bunları hakaret olarak görmeyip saf ve romantik kelimelerini görüyorsan bir yerlerde bir yanlışlık var demektir.

Dediğim gibi, liboş teriminden başka negatif diyebileceğin hiçbir ifadem yok, herkes birbirini ne kadar sınıflandırıyorsa ben de o kadar sınıflandırmışımdır.
Ama istatistik hesabın eksik. Ona bakarsan forumda herkes ya 'faşist' ya değil, ya chpli ya değil, ya ergenekoncu ya değil, ya elitist ya değil, ya laikçi ya değil, ya köhne Kemalist ya değil, ya din düşmanı ya değil.
Birşeye ad vereceksen adil ver, hakkını ver, senin bir sıfatın var, fake account değilsin.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer kimse değişmeyecekse konuşmanın da anlamı yoktur.

değişir insanlar da illa sizin istediği gibi olmaz. gene kendince bir yere gelir. zaten böyle de olması gerekir.

ben de çok değiştim hayatım boyunca. ne var bunda ?
düşünerek okuyarak konuşarak seyrederek dinleyerek v.s.
kendimizi inşaa ediyoruz. yoksa kimse annesinden hop diye bir şeyleri bilerek doğmuyor. ama insan sırtında bir çuval taşla doğuyor. din - ırk - millet - kültür v.s. seni sen yapan şeyler aynı zamanda senin yükündür.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:
Nefr said:
beni bunaltiyor mesela, o yuzden normalde ugrasmiyorum sen ve senin tutumundaki adamlarla iletisim kurmaya, ama iste bazen dayanamiyorum, bir umuttur diyerek bir aciklamayla girisiyorum.

bir önceki mesajımda bu anlamda bişeyler yazmıştım sonra niyeyse sildim. demek ki söylenesi varmış bu sözlerin. nefr sağolsun icabına bakmış:)

Ben de aynen Sufi ve Nefr'in ''sg-1 ve onun gibi olduğunu düşündükleri kişilere'' karşı yukarıdaki alıntı yaptığım şekilde düşünmelerine benzer şekilde düşünüp, (ama benim bu yöndeki düşüncelerim tamamiyle farklı kişilere yönelik idi) 2 gün önce bir topike son post olarak şunu göndermiştim:

aquatik said:
Ne oluyoruz ya? Sıkı yönetim falan mı ilan edildi paticikte? Askeri garnizon gibi bir yer oldu burası. Bu kaçıncı gereksiz banlama? Çıkıyorum ben de....Daha demokratik ve insanlara daha çok saygı duyulan bir yer olması için çaba gösterir umarım kalanlar...

Bir daha, bazı şeyler değişene kadar yazmama kararı almıştım. Ama oluyor olanlar nedeniyle şimdilik kararımı bozdum. Tabi ''ne kararından ya da kararsızlığından söz ediyorsun? Zahmet etme, biz seni her an banlayabiliriz'' şeklinde bir Demokles! kılıcının kafamın üzerinde her an sallandığını bilerek...

Evet...Ne yazık ki konu tamamiyle iptal olmuş, tartışma 'sg-1 ve onun gibi olanlar'' ın, ''sir ve onun gibi olanlar'' a yaptığı haksızlıklara!, hakaretlere! getirilmiş.

Ne sir '' ve onun gibi olanları'', ne ''sg-1 ve onun gibi olanları'' ne de onlar adına yukarıdaki ithamlarda bulunanları, ya da onları kollayanları tanımam etmem. Ayrıca düşüncelerim bazında her 2 guruba da girdiğim söylenemez ve bu postu taraflı yazıyor olduğum, birilerini kollamak, diğerlerini de itham etmek adına yazdığım da söylenemez.

Ama benim gördüğüm, (ki bu kez 2 ayrı taraf olarak direkt sir ve sg-1 den söz ediyorum), çok farklı konularda, çok farklı görüş ve düşüncelere sahip olmalarına karşın, son derece düzeyli, bilinçli bir biçimde tartışıyorlar, ve eminim, karşılıklı birbirlerinin fikirlerinden (hiç değilse bir dereceye kadar) yarar da sağlıyorlar.

Ne sir, ne de sg-1 in birbirlerine hakaret ettiğini, ya da çok gerildiklerinde 'liboş' v.s gibi ifadeler dışında herhangi bir nahoş ifade kullandıklarına şahit olmadım. (Polemik yaratmamak amaçlı, karşılıklı kullanılan diğer sözcüklerden söz etmiyorum)
Ayrıca sir 'liboş' sözcüğünden çok ta rahatsız olsa, 'ailenizin liboşu' diye bir imza kullanmaz, ya da ne bileyim, 'şimdi bu topike liboşlar toplanır' dendiğinde, 'buyrun geldim' diyerek ve akabinde fikirlerini açıklamaya başlayarak sevimlilik yapmazdı, hehe...

Şimdi hal böyle iken, forumun bir çok bölümünde küfür tadında hakaretler yapılırken, kimi üyeler birbirini ezip, aşağılamaya çalışarak prim yapmaya çalışırken, böyle bir konu açtı diye sg-1 in üstüne gidilmesi, sabit fikirlilikle, hatta fikirsizlikle suçlanması ne derece mantıklı? Açılan konunun tartışılmayıp, olayın kişiselleştirilmesi, sanki savunduğu görüşler nedeniyle özellikle üstüne gidiliyormuş izlenimini veriyor fena halde. Bırakın olayı kişiselleştirecekse, topikte adı geçen sir kişiselleştirsin. O da gayet uygar ve komplekssiz bir şekilde söyleyeceğini söyledi zaten.

Dolayısıyla ben burada hakaret eden kişinin sg-1 olduğunu düşünmüyorum. Demokratik tartışmaları hazmedemeyip, karşıt fikir ileri sürenleri sabit fikirli, bilgisiz olarak niteleyenlere, tekrardan 'ne bu şiddet, bu celal?' diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:
...beni bunaltiyor mesela...

Nefr said:
...ama yine de isterim ki keske ikide birde libos diye etiketledigin -aslinda hepsi birbirinden farkli seyleri savunan- insanlardan bir 30 40 tane daha olsa patide de tartismalarda fikir konusabilsek yine eskisi gibi. tekrar ediyorum; ne dusunurse dusunsun, yeter ki fikir paylasimini amac edinsin tartisirken...

esen kalin =]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu başlık altındaki bazı mesajlarda tahammülsüzlükten bahsediliyor. Olayların kişiselleştirilmesi forumda zaten olan birşey , bunun çok ötesine geçenler var. Adam rüyasında görüyor sanki o nickname i ve resmen kitleniyor , konu ne olusa olsun. Bakın size birkaç örnek vereceğim linkleri ile.

Siz orada yazı yazmış veya olmayın , adam öyle takmışki , kitlenmişki , kel alaka bir konuda bile size kendi kendine laf atıyor. O başlık altında da kimse o adamın ne dediğini veya niye dediğini anlayamıyor. Böyle insanlar da var aramızda.

Misal ,

Konu garbage da , ve tek mesajım yok.

link1

Bu da onun yandan yemişi , malzeme bulmuş euhe dur ben de destek çıkayim bu zerzavatlığa demiş.

link2

Bu da en bombası , lütfen konu başlığına ve mesajıma bakın. Arkadan bu arkadaşın dediğine bir de. ( banlanan arkadaşın nickname'inin çok yaratıcı bir şekilde değiştirildiğine dikkat çekerim :) nediyembensana )

link3

Not: Dikkatinizi çekerim bu tarz hareketler yapanların çoğu banlanan şahıslar. Bu insanlar aramızda yaşıyorlar. Gerçekler yani şaka değiller.

Kısaca demek istediğim , bu forumda özellikle konu dışında insanlar birbirlerinin yazdıklarına değil , kafalarında soktukları kalıplara göre değerlendiriyorlar ve tartışıyorlar. Pardon tartışmıyorlar , kavga ediyorlar sataşıyorlar , bir çoğu da hakaret ediyor. Bazılarının dokunulmaz olduğunu es geçmiyorum gözümüzle görüyoruz onu ayrı mesele(Bu duruma alıştık forumun kendi yapısı , üzerine fazla birşey diyemiyoruz). Kişiselleştirmeden tartışmayı öğrendimizde daha okunabilir ve yararlı bir forum olacaktır burası. Ama şu an da değil. Birçok kişi foruma "dur bakayım şu kitlediğim salak adam birşey yazmışmı , yazmışsa sağlam bi geçireyim kendimi tatmin edeyim" diyerek girip bakıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
"dur bakayım şu kitlediğim salak adam birşey yazmışmı , yazmışsa sağlam bi geçireyim kendimi tatmin edeyim"

37 yaşındayım . 18 yaşında babamı kaybettim ve kendi imkanlarımla okulu bitirdim.Çoğu kişiye göre şu anda oldukça iyi bir durumdayım. İnsanlarla konuşurken genelde kendi düşüncelerini, kendi yaptıklarını anlattıklarını gördüm. Ve horizon bu tespitimde en başarılı olduğum insanlardan birisin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...