asinanyavuz Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Gezip tozma ile alakalı olduğu için buraya açayım dedim. Neyse sorumuz şöyle, Almanya'dan temin edilmiş bir Schengen vizesi ile Fransa'dan giriş yapılır mı? Ya da Fransa'dan temin edilmiş bir Schengen vizesi ile Almanya'dan çıkılır mı? (ya da tam tersi amaan) edit: neyse google sonuçlarında filan çıkar maazallah, papaz olmayalım her kimse.
aquila Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 schengen kabul eden her yere girip cikarsin schengenle.
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Şimdi aslında bu konu tam muamma diye biliyorum...Bazı acentalara göre "yazılı bir kural olmasada" ilk önce şengeni aldığınız ülkeden giriş yapmanızı tavsiye ediyor...Bazısı da farketmez diyor..Benim bildiğim de herhangi bir şengen vizesiyle,her hangi bir şengen ülkesine direk girebiliyorsun diye..Ama yine de bir öğren derim,bazıları kıllık çıkarabilirler diyor...
asinanyavuz Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Ya asıl sorun giriş yapmak değil aslında, ama giriş oluyosa da süper olur. Asıl sorun çıkışmış. Köln'den girip Paris'ten çıkılabiliyo mu soru? Vize Almanya'dan alındı işte.
eldar Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Yüzde 99 sorunsuz giriş yaparsın, sadece sık sık tekrarlanması durumunda kara listeye alınıyorsun. Almanya'dan Fransa'ya geçişte de sorun olmaz diyeceğim ama Fransa'ya niye geçiş yapıyorsun, orada kalacak mısın, oradan uçağın mı kalkıyor?
asinanyavuz Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Ya evet, orada kalınacak ve dönüş uçağı da oradan işte.
axedice Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 İkisi de sorun olmaz, şengenle ilgili tek sorun hollandadan çıkıyormuş. Eğer ordan giriş yapacaksanız hollanda vizesi almanız lazım.
AMO Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 kıl kıl sorular sorabiliyorlar. neden almanyadan alıp burdan girdin fln gibi. bilet daha ucuzdu fln dersin:D
eldar Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Eline bilet ve rezervasyon olduğu sürece hiçbir sorun çıkmaz.
Kendercik Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Alakasız yerlerin vizeleriyle alakasız yerlere gitme deneyimlerime dayanarak bir "için rahat olsun oyu" da benden.
Greeny Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 ben fransa konsolosluğundan almıştım vizeyi, mallorcaya sorunsuz girdim. pek bi pereblem olmasa gerek
asinanyavuz Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 hmm, teşekkür ederim cevaplar için.
Salieri Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 vizeyi alırken nereden giriş yapacağını belirttiğin bir bölüm var orada belirtmen gerekiyo eğer transit geçiş yapmak istiyorsan. belirtmesen bile pek fazla sorun yaşıcaını sanmam.
fizban Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 şöyle bir durum var (ispanya için geçerli oldu diğerlerinde de mümkündür), diyelim ispanyadan schengen aldın, ilk girişi almanyaya yaptın.. ispanya sana 1 yıl boyunca vize mize vermiyo. yani schengen i ispanyadan aldıktan sonra birkez ispanyaya gir, sonra istersen papua yeni gine üzerinden dön kimseyi alakadar etmiyo o.
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 hazır topak varken buradan bişey sorayım ben de. şimdi avusturya büyükelçiliği kırk zahmetle bana bir adet şengen vizesi verdi. neyse aldım ben vizeyi direk hiç bakmadım bile sinirimden, akşamına antalyaya geldim, evde bi baktım soyismimi karagülle yerine karagüelle olarak yazmış mallar. ama pasaport numarası kısmı doğru. yani vize ve pasaport numaradan uyuşuyor. bununla ilgili arıza çıkarırlar mı? dalarım valla. dalmam da dalabilirim. bok dalarım. bişey olur mu ki lan?
fede Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 dalma abi kıl bi adama gelirsen olabilir belki
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Adamlar mal degil, hic yere saydirmissin. Avusturya'da Almanca konusuluyor ve dolayisiyla dillerinde ü harfi var. Uluslararasi alanda ise, ü gibi ozel alman harflerini kullanmak mumkun olmadigindan bunu harf kombinasyonlari seklinde yapiyorlar. ü = ue ä = ae gibi. Adamlar da kendi harflerini gorunce, tum dunyanin aksine kendi basacaklari gibi basmislar ki guzel bi olay. Mesela Lufthansa'yla falan Amerika'ya gidersen, o doldurulcak formlar hakkinda bilgi verirken, adinizda ü, ä, ö varsa diyip bu ozel kombinasyonlari girin diyo.
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 oha lan, çok gezen biliyormuş hakkaten.
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 ilke nin dediği gibi aynı. ben de avusturyada 1 sene kaldım, adımdaki ö harfini oe olarak yazmışlardı mesela.
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 sabancıdan da gelenler var. çok seviyom onları da.
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 ilke erken davranıp repleri topladın ama aslında benim hakkımdı bu konudaki repler. bu repler seni cehennemde kovalıcak.
Öne çıkan mesajlar