Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Schengen sorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Gezip tozma ile alakalı olduğu için buraya açayım dedim. Neyse sorumuz şöyle,

Almanya'dan temin edilmiş bir Schengen vizesi ile Fransa'dan giriş yapılır mı?
Ya da Fransa'dan temin edilmiş bir Schengen vizesi ile Almanya'dan çıkılır mı? (ya da tam tersi amaan)

edit: neyse google sonuçlarında filan çıkar maazallah, papaz olmayalım her kimse.
Mesaj tarihi:
Şimdi aslında bu konu tam muamma diye biliyorum...Bazı acentalara göre "yazılı bir kural olmasada" ilk önce şengeni aldığınız ülkeden giriş yapmanızı tavsiye ediyor...Bazısı da farketmez diyor..Benim bildiğim de herhangi bir şengen vizesiyle,her hangi bir şengen ülkesine direk girebiliyorsun diye..Ama yine de bir öğren derim,bazıları kıllık çıkarabilirler diyor...
Mesaj tarihi:
Yüzde 99 sorunsuz giriş yaparsın, sadece sık sık tekrarlanması durumunda kara listeye alınıyorsun.

Almanya'dan Fransa'ya geçişte de sorun olmaz diyeceğim ama Fransa'ya niye geçiş yapıyorsun, orada kalacak mısın, oradan uçağın mı kalkıyor?
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
vizeyi alırken nereden giriş yapacağını belirttiğin bir bölüm var orada belirtmen gerekiyo eğer transit geçiş yapmak istiyorsan. belirtmesen bile pek fazla sorun yaşıcaını sanmam.
Mesaj tarihi:
şöyle bir durum var (ispanya için geçerli oldu diğerlerinde de mümkündür), diyelim ispanyadan schengen aldın, ilk girişi almanyaya yaptın.. ispanya sana 1 yıl boyunca vize mize vermiyo.

yani schengen i ispanyadan aldıktan sonra birkez ispanyaya gir, sonra istersen papua yeni gine üzerinden dön kimseyi alakadar etmiyo o.
Mesaj tarihi:
hazır topak varken buradan bişey sorayım ben de.

şimdi avusturya büyükelçiliği kırk zahmetle bana bir adet şengen vizesi verdi. neyse aldım ben vizeyi direk hiç bakmadım bile sinirimden, akşamına antalyaya geldim, evde bi baktım soyismimi karagülle yerine karagüelle olarak yazmış mallar. ama pasaport numarası kısmı doğru. yani vize ve pasaport numaradan uyuşuyor. bununla ilgili arıza çıkarırlar mı? dalarım valla. dalmam da dalabilirim. bok dalarım. bişey olur mu ki lan?
Mesaj tarihi:
Adamlar mal degil, hic yere saydirmissin.

Avusturya'da Almanca konusuluyor ve dolayisiyla dillerinde ü harfi var. Uluslararasi alanda ise, ü gibi ozel alman harflerini kullanmak mumkun olmadigindan bunu harf kombinasyonlari seklinde yapiyorlar.

ü = ue
ä = ae

gibi. Adamlar da kendi harflerini gorunce, tum dunyanin aksine kendi basacaklari gibi basmislar ki guzel bi olay. Mesela Lufthansa'yla falan Amerika'ya gidersen, o doldurulcak formlar hakkinda bilgi verirken, adinizda ü, ä, ö varsa diyip bu ozel kombinasyonlari girin diyo.
  • Yeni Oluştur...