Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 vanda italyan askerleri bir kadinin tesetturunu cekip cikarinca sutcu imam tarafindan vurulmus ve kurtulus savasi boyle baslamis canakkale ile devam etmis korede son bulmustur tarihinizi ogrenin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Ozur dilemek manasız. baskasını gunahını ustune alıp onun adına ozur dilemek yersiz, oldu bittiye getirip hadı opusup sarılalım anlaşalım demekten farksız. acıları paylaşmak tumuyle farklı bır durum. aydınlar olarakda her zamanki gibi, toplumun dinamiklerini düşünmeden, tepkilerini hesaplamadan, daha fazla insanı ermenilere düşman ediceklerini önemsemeden hodukce hareket etmesine sasırmasım zaten. bu mallıkla anca bir avuc aydın kendileri kalırlar 30 yıldır oldugu gibi. dümbükler. Son olarakda, atalarının sucları yuzunden zamanı gecmiş nesillerden ozur dileyeceklerine, Kendilerine bok gibi bir dunya bok gibi bir ülke devrettikleri cocuklarından ozur dilesinler. Geleceği mafedilmiş bir nesil olarak özür bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Viktor said: vanda italyan askerleri bir kadinin tesetturunu cekip cikarinca sutcu imam tarafindan vurulmus ve kurtulus savasi boyle baslamis canakkale ile devam etmis korede son bulmustur tarihinizi ogrenin! Fransız değil miydi yaw ben öyle hatırlıyorum. Emin olamadım ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Nefr said: aha iki etti edit; sayilirsa tabii bu arkadaslar =P Yani o yıllarda biz savaşta yoktuk dimi. Süper bilgili admin, Ruslar ermenileri kışkırtmıordu değilmi her şeyi bilen muhteşem admin. Ermenileride zaten öle durduk yere sürüvermişiz, savaş mavaş yok ya, tarih yalan arkadaşım, herşeyi bu süper admin biliyor. 1915 de Bazı ermeniler isyan etmemiş zaten, onlar masum biz katiilz. 1918 de Erzincan Antlaşmasına uymayıp katliama girişende aslında ermeniler değil çinlilerdi Ordu komutanı Vehip Paşa da su katılmamış enayi olduğu için kafkaslara sefer başlattı zaten. Ya tabi ozamanlar senin gibi süper bir adam olmadığı için yapılır böyle yanlışlar. Kusurlarına bakma sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Cuce said: Ozur dilemek manasız. baskasını gunahını ustune alıp onun adına ozur dilemek yersiz, oldu bittiye getirip hadı opusup sarılalım anlaşalım demekten farksız. acıları paylaşmak tumuyle farklı bır durum... suna katilirim ben de. zaten ozur dileme olayi 'osmanli bunu yapmis onlarin adina ozur dileriz' degil, 'biz bu olaylari turkiye cumhuriyeti olarak bunca yildir sumenalti ettik, gormezden gelmekle kalmadik inkar ettik, resmi tarihimizden sildik, cocuklarimiza ogretmedik/ogretmiyoruz o donemi' tadinda daha cok. zaten bence de oyle oldugu surece mantikli bence de 'turkler ermenileri 1915 - 18 arasinda durup dururken tehcire zorlamis' diye dusunmek de en az '1915te durup dururken ermeniler isyan etmis, ruslarin gazina gelip hersey gulluk gulistanlikmis, tum ermeniler -ve diger gayri muslimler- hayatlarindan super memnunmus ama seytana uymuslar / kanlari bozuk oldugu icin isyan etmisler' diye dusunmek kadar saflik olur @flame; /shoo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Kaçaznuni'nin kitabını okumadan yorum yapanlara gülüyorum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Nefr said: Khelben said: Bak arkadaşım, ya sen kıtsın yada bu kadar insan mesajlarda anlatamamış. Kurtuluş savaşı sırasında yapılan tehcir ile, Hitler'in yaptığı Yahudi soykırımı aynı şey değil. Ha sen bunu anlamıyacak kadar kıtsan.... takim tutar gibi tartismaniza alistim, herseyi ya siyah ya beyaz gormenizi de kabullenmek durumundayim, hadi duzeyi yerlerde surundurmenizi de abartmadiginiz surece kabullenelim; ama kalkip 1915 - 18 olaylarini 'kurtulus savasi sirasinda' diye tanimlayip, ustune karsindaki adama 'kit' diyorsun ya, edecek laf bulamiyorum hadi okumayin arastirmayin, iki internet sayfasi acip bakmayi bile kendinize cok gorun, sagdan soldan duydugunuzla tartisin eyvallahta, bari yazdiginizi bir okuyun yahu hmm tamam tarihi karıştırmış olabilirim evet, ben hep kurtuluş savaşı gözüyle baktım çünkü olaylara. ya allah rızası için 1 kişi çıkıp bana Türklerin ermenilere yaptıkları hareketi mantıksız çıkaran bir neden göstersin. Türk halkı orda kendini mi kurtarsın yoksa azınlıklara gidip "biz ölelim önemli değil önemli olan sizin güvenliğiniz." mi desin. Söz konusunu olay Türkiye'nin çıkarları olunca herşeyi siyah beyaz görüyorum malesef evet, Türkiye'nin aleyhine olan herşey benim için siyah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 1000 yil soykirma, devlet biteceği zaman kalk sen soykır , baştan yapsanızya kardeşim şunu,bizide uğraştırmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardelen Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Rewendor said: ardelen said: soykırım davalarında zaman aşımı olmaz rewendor, ha sen anı yaşayabilirsin tabii. not: "dava" dedim, tırmalamayın hemen. O zaman ABD'yi kızılderili katliamı Fransayı Korsika katliamı için, İspanya'yı Musevi-Müslüman katliamı için, Çin'i türkmen katliamı için, İngiltereyi İskoç katliamı için özre davet çalışmalarına başlayabilirsin hemen :) bir işin soykırım olması için önce bir etnik gruba yönelik yok etme çabasını içermesi gerekir. avrupalıların kızılderilerin kızılderili olmasıyla derdi yoktu, sadece topraklarını istiyorlardı. aynı şey endülüslü araplar için de geçerliydi, tek fark daha sonra kovulabildiler. ingilizlerle iskoçlar arasında zaten savaş vardı. her katliyamla ilgili bilgim yok ama her savaş suçu soykırım değildir, sözün özü bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Nefr said: anca dogru biliyorsun, benim kizdigim nokta da o zaten. zira bu cok sahane tarih bilgisine sahip 'milliyetci' genclerimizin, hakkinda engin bilgileriyle ahkam kestikleri soykirim iddialarinin tarihini bilmiyor olmalari sadece komik olabilir, ancak kendi kutulus savaslarinin tarihini bilmiyor olmalari kanimca aci vericidir. neyse ki hem kutulus savasinin tarihini bilmeyip hem de osmanli tarihiyle -'kendi' tarihleri olarak- kayitsiz sartsiz gurur duyabiliyor olmalari da komik, dolayisiyla kara mizah agir basiyor, ama yine de gulerken uzuluyor insan bu arada eger soykirimin tanimina gireceksek dogru yapalim ki konunun nereden ciktigi anlasilsin; said: * Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü'ne göre soykırımın tanımı 6. maddede yapılmaktadır. Bu maddeye göre soykırım, bir milletin, etnik, dini bir grubun veya bir ırkın tamamını veya bir bölümünü yok etmek amaçlı yapılan aşağıdaki davranışlardır: (a) Grup üyelerini öldürmek; (b) Grup üyelerine ciddi fiziki veya zihinsel zarar vermek; (c) Grup üyelerinin yaşam şartlarına, grubu fiziksel olarak yok etme amaçlı zarar vermek; (d) Gruptaki doğumları kasıtlı olarak engellemek (e) Grubun çocuklarını zorla başka bir gruba transfer etmek * Birleşmiş Milletler'in 1948 tarihli Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ne göre bir eylemin soykırım olarak nitelendirilebilmesi için, belirli bir insan topluluğunun; milliyeti, ırkı, etnik kökeni veya dini dolayısıyla yok edilmesi niyetinin bulunması gerekir. yani anlayacaginiz dilde soyle de denebilir; soykirim sadece sabun yaparak olmuyor neyi tartistigimizi bilelim, oyle tartisalim. bilmiyorsak sadece saldirmak icin mesaj atmayalim, en azindan iki web sayfasi acarak bile olsa arastiralim edik; 'ulkelerinin tarihi' demisim yanlislikla, oysa osmanli olacak tabii orasi, yanlis olmus duzelttim sg-1 said: Bizim bildiğimiz anlamda soykırım, 1948 yılında hazırlanan, Türkiye'nin 1950'de imzaladığı ve 1951'den geçerli olmak üzere (Yahudi soykırımı hariç, bu sözleşmenin ortaya çıkma sebebi bu zaten) belirlenmiş BM soykırım anlaşmasında tanımlanmıştır. Ermeni soykırımı iddialarından bağımsız olarak, bir milleti bugünün şartlarıyla soykırım olan birşeyle suçlamak için ne kadar geçmişe gideceksiniz, 10 yıl, 20 yıl, 100 yıl, 1000 yıl? Sizin mantığınıza göre kalecinin geri pası elle aldığı zamanlardaki tüm eski maçlar iptal edilmeli. http://forum.paticik.com/read.php?13,3753649,page=5#msg-3754223 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Osmanlı benim için anarşi ve zulüm imparatorluğudur. Çünkü 36 padişahtan 14'ü "devrilmiştir" Tabi bu sayı "vatansever" patiler için hiçbir anlam ifade etmeyebilir. Ama her bir padişahın devrilmesi çok kanlı olmuştur, büyük kıyımlar yapılmıştır. Osmanlı gittiği topraklara barış getirdi, hatta ilkokul kitaplarında yazdığı gibi diğer milletler osmanlı hakimiyetine girmek için can atıyorlardı, savaşmadılar kendi istekleriyle Osmanlı hakimiyeti altında girdiler gibi resmi ezberlerle büyümüş patilerin anlaması biraz zor olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Kimse burada Osmanlı goygoyculuğu yapmıyor, bir tarafınızdan anlamayın denenleri. Kaldı ki yapılan kıyımları, haksızlıkları da söylüyoruz. Yavuz Selim'in Alevi kıyımı, sonrasında Şeyh Bedrettinlerin öldürülmesi vs. bunlar hep eleştirdiğimiz ve sonunda yargıladığımız şeyler. Ama Ermenistan'ın ilk Başbakanı dahi "Türkler techirle doğru olanı yaptılar, bizler emperyalistlerin oyununa geldik" derken bizim ülkemizde kimi aklı evveller, tarihi çarpıtma derdinde. Bilcümle işbirlikçiler, Cengiz Çandarlar, Murat Belgeler, Şahin Alpaylar; yüreğiniz yetiyorsa ABD'yi soykırım suçlusu ilan edin Irak'ta, Afganistan'da katlettiği milyonlarca insandan ötürü. Ermeni halkı, sizin savunmanıza ihtiyaç duyuyorsa yazıklar olsun bize, yeterince mücadele edememişiz çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 said: Osmanlı benim için anarşi ve zulüm imparatorluğudur lol ^_^ said: diğer milletler osmanlı hakimiyetine girmek için can atıyorlardı, savaşmadılar kendi istekleriyle Osmanlı hakimiyeti altında girdiler gibi resmi ezberlerle büyümüş patiler lol^2 (^_^)^2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 throine said: Osmanlı benim için anarşi ve zulüm imparatorluğudur. bundan sonra okumayı bıraktım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 dünya üzerinde kurulmuş impatorluklar içinde feth ettiği şehirdeki/ülkedeki halklara en az zulüm etmiş impatorluktur osmanlı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardelen Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 sg-1 said: Sizin mantığınıza göre kalecinin geri pası elle aldığı zamanlardaki tüm eski maçlar iptal edilmeli. hukuğun mantığını kavrayamayınca böyle oluyor demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 hukuğun mantığında bazı kararların geriye yürümemesi gibi bişey vardı sanki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 zilan deresi katliamını unuttun. bu da cumhuriyetin döneminde yapılmış ilk büyük kıyımdır. tahmin ettiğim gibi oldu bu 36 padişahtan 14'ünün devrilmiş olması pek önemli değilmiş sizin için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 ardelen said: sg-1 said: Sizin mantığınıza göre kalecinin geri pası elle aldığı zamanlardaki tüm eski maçlar iptal edilmeli. hukuğun mantığını kavrayamayınca böyle oluyor demek ki. bu konuda bm soykırım anlaşmasının mantığını anlasam yeterli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 throine said: sg-1 said: anadoluya girerken yaptığımız zulmün de bedelini ödeyelim mi, ya da istanbulu ve balkanları ele geçirişimizin? Dur hatta esas çinlilerle yaptığımız savaşların bedelini ödeyelim. bu sözü söylersen yarın bir gün birileri bu zulmün aynısını sana layık gördüğünde kendi hakkını arayamazsın.İyide şimdi şartlar aynımı?Değişti her şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardelen Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 bildiğim kadarıyla aktarayım. hukukta aksiyomlar vardır, yani en baştan kabul edilen ve sorgulanmayan şeyler. bir sporda topu elle tutmak birinde ayakla vurmak yasakken bir insanı öldürmek her zaman suçtur. hal böyle olunca bir insanı sadece etnik kökeni yüzünden öldürmek daha da büyük bir suç. ha bu konuda ben kendime ermeniler değil de başka bir topluluk ayaklansaydı ermenilere yine olan olur muydu diye soruyorum, bence olmazdı. bence ermenilere karşı bir soykırım yoktu, ama bunu konuşmayıp asil kanın yaptığı gazla bağırıp çağırıp sümen altı etmek ayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 14 tane devrilmis padisahin katliamla alakasi nedir? birde tarihi yanli okumanin sonuclarini gorun beyler kardesim tabiki osmanlida her savas kazanan ulke gibi vergisini yagmasini almistir yapmistir amma velakin o senin kufrettigin osmanli kendi anadolu topragina bir tas dikmemistir ama belgrada suriyesine, yunanistanina macaristanina onlarca yardim mimari yapmistir, desenki osmanli turke hep zulum yapmistir haklisin ama cikipta osmanli aldigi ulkelerde insanlara zulum cektirdi haa iste o zaman gozunle oku derim. throine said: Osmanlı benim için anarşi ve zulüm imparatorluğudur. Çünkü 36 padişahtan 14'ü "devrilmiştir" Tabi bu sayı "vatansever" patiler için hiçbir anlam ifade etmeyebilir. Ama her bir padişahın devrilmesi çok kanlı olmuştur, büyük kıyımlar yapılmıştır. Osmanlı gittiği topraklara barış getirdi, hatta ilkokul kitaplarında yazdığı gibi diğer milletler osmanlı hakimiyetine girmek için can atıyorlardı, savaşmadılar kendi istekleriyle Osmanlı hakimiyeti altında girdiler gibi resmi ezberlerle büyümüş patilerin anlaması biraz zor olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 yuh bu forumda kac senedir tarih siyaset filan yaziyorum osmanli ile ilgili goruslerim yuzunden kac defa linc edilmeye kalkildim tarih modluguma bile itiraz eden cikti "ecdadimisss osmanlimiss i sevmiyen nasil mod olur!!!!!" diye ama padisahlar devrildi cok onemli bilgi dersen gulerler sadece osmanli cok daha sorunsuz bir hanedandir batidaki kraliyet hanedanlarina kiyasla cunki turkleri bilerek fakir ve bassiz birakmasi, sivrilen aileleri hemen budamasi ve hanedana giren gelinlerin neredeyse tamaminin sosyal statusu olmiyan devsirmeler olmasinin payi cok buyuk avrupa hanedanliklarini cok daha basarisiz buluyorum ben cunki en basitinden kendi milletlerini kontrol altinda tutup uyutamamislar ve soylularla osmanli gibi mucadele edememisler ve saray entrikalari ile kac kral degismis, osmanli hanedaninin tarihi cok daha sade yani her yerde olan sey o devirmeler saydigin devirmelerin icinde 1. mustafa var kim bu adam? atla kayiga binip baliklara para sacan bir padisah simdi bu adam devrildi diye osmanlinin prestijimi cizildi? devrilmeseydi asil komedi denebilirdi ha hazir hanedan yapisina gelmisken osmanli hanedani ucan kusun golgesinden "bizi devirebilirmi acep" diye korktugundan kendi sonunu hazirladi ulkeyi yoneticek adami dogdugu gunden itibaren bir odaya kitlersen adam delirir haliyle vahdettin 56 kusur senemi ne haremden cikmamis devlet yoneticek ama ulkesini halki topraklarini gectim daha yasadigi sehirden birhaber olan agir psikolojik sorunlu tipleri getirir tahta cikarirsan devletin sonu oyle olur iste neyse topicde gordugum gafletlere girismeye devam ediyim padisah devirmeler hic kanli olmadi aksine 2 veya 3 kere kanli bir olayla padisah devrilmsitir padisahin siradan olmiyan gunu siradan bir sekilde baslar genelde sabahliyen kalkiyorsun kaftani giyiyorsun cevirme kuzun geliyor afiyetle tikinirken vezir geliyor iceri hunkarim yeniceriler geldi diye yeniceriler senden abuk subuk taleplerde bulunuyorlar "en yakin arkadasini oldur kellesini bize ver yamuk yapti" gibi ve orda bekliyorlar ya biraz oyaliycan ya rusvet vericen veya liderlerini odullendiricen filan "padisah benim lan ceki ngidin burdan, doverim seni hepinizi doverim huleyn" gibi bir sey yaptimi yakaliyorlar seni saarayda bir daireye tikiyorlar omrunun sonuna kadar orda kaliyorsun ^^ bu kadar yada cok ileri gittiysen nazikce olduruluyorsun kaza susu veriyorlar "kilic yerde duruyordu hunkarimiz ustune dustu" gibi osmanli ve yabanci uyruklar ise apayri bir komedi olmus osmanli avrupaya girdiginde avrupa daha karanlik cagi yeni yeni bitiriyordu balkanlarda durum oyle rezildiki ozellikle bizans halkin cok canini yakmis ve bizans cokucne olusan otorite boslugundan faydalanan birtakim soylular resmen yagmaya baslamis boyle bir ortamda osmanli geliyor ve o donemlerde avrupada olmiyan bir kavrami sunuyor inanc ozgurlugu osmanlinin altin caginda bile anadoluda isyanlarin arkasi kesilmezken fransiz ihtilaline kadar balkanlarda halkin osmanli ile bir sorunu yok cunki develt butun yatirimini oraya yapiyor, askere geliceksinzi diye tutup kimseyi goturmuyro ve vergini verdigin surece sana karismiyor osmanli gucsuzlestikce tablo degisiyor ama, surekli el degsitiren topraklar neredeyse her sene ruslarin soyle bir asagi inip geri donmesi devam eden askeri hariketliligin ekinlere zarar vermesi ile osmanlinin besliyemedigi askerlerin halktan zorla yemek temin etmesi ve imapratorlugun coken ekonomisinin en yogun buralarda hissedilmesi ustune birde milliyetcilik akimi cikinca hakli olarak "biz salakmiyiz kendi ulkemizde bu reziller tarafindan yoentiliyoruz" a geliyor olay osmanlidan nefret ederim ama gercekleri carpitmak gereksiz turkler kadar osmanli tarafindan ezilen baska millet yok ama hala deli gibi sahip cikiyoruz ecdadimisss diye buda ayri komedidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 throine said: zilan deresi katliamını unuttun. bu da cumhuriyetin döneminde yapılmış ilk büyük kıyımdır. PKK nın mı ermenilerin mi uşağı olduğuna karar ver sen de be ! Gerçi sende haklısın, ikisi de aynı şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 osmanlıyı falan boşverin de bu özür dileme işi çok gereksiz. bu baskın oran milletvekili adayıyken bir arkadaşımla istiklalde yürüyorduk, ben bu adamın resmini gösterip "nasıl bir adam? bir bilgin var mı?" dedim. O da "herkes tersini söyleyecektir ama satılmışın önde gideni bi tip" demişti. Valla çocuğun bir bildiği varmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar