Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bmw Yeni Z4


prozzak

Öne çıkan mesajlar

2010 Z4 gün yüzüne çıktı Alman otomobil üreticisi BMW, 2010 yılında piyasaya sürüceği yeni jenerasyon BMW Z4 Roadster'ın ilk fotoğrafları ve videosunu yayınladı. Uzun süredir üzerinde geliştirme çalışmaları sürdürülen ve kısa bir süre önce casus fotoğrafları basına sızan bu yeni roadster, nihayetinde tamamiyle gün yüzüne çıkmış oldu.

Yeni nesil Z4'de üç farklı motor seçeneği sunulacak. Z4'de yer verilen en güçlü ünite twin turbo ile desteklenen 3.0 litrelik motor (sDrive35i). Z4, 306 HP güç ve 400 Nm tork üretebilen 3.0 litrelik bu motor sayesinde 0'dan 100 km hıza 5.2 saniyede ulaşabiliyor.

Z4'de orta seviyede 2.5 litrelik motor yer alıyor (sDrive23i). 2497 cc hacmindeki bu motor 204 HP güç ve 250 Nm tork üretebiliyor. Z4'de yer alan son motor seçeneği ise 258 HP güç ve 210 Nm tork üretebilen 3.0 litrelik motor (sDrive30i). Bu üç motor da EU5 emisyon standartlarına uygun şekilde üretilecek.

2010 yılında piyasaya sürülecek olan bu roadsterda ilk defa metal tavan yer alacak. Eski versiyonlarında bez tavan kullanılan Z4, yeni versiyonuyla birlikte metal tavanlı bir şekilde piyasaya sürülecek. Yeni tasarlanan metal tavan 20 saniye içerisinde açılabiliyor.

Bavyeralı otomobil üreticisi, 2010 Z4'de M süspansiyon sistemi ve sayıcı efekti gibi bazı yeni teknolojilere yer vermiş. Ayarlanabilir süspansiyon sistemi sayesinde araç 10 mm yükseltilip alçaltılabiliyor. Ayrıca Dinamik Kontrol Fonksiyonu da yeni Z4'ün üzerinde yer alıcak.

Yeni BMW Z4'ü tanıtımı gelecek ay düzenlenecek Detroit Auto Show'da yapılacak.


SPY



















Görseller


















Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya abi şöyle bi olay var, önceki modelde tasarımda bi bütünlük vardı. Alet direkt köpekbalığı gibiydi, ama en ufak ayrıntısına kadar... Bu ise o tasarım bütünlüğü olan eski Z4'ün üzerine çok ağır makyaj yapmış bişey olmuş resmen.

Daha doğrusu tasarım bütünlüğü doğru kelime de değil, grameri çok düzgün ama boş şeyler anlatıyo bu tasarım, öyle diyeyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
iyide z3 te benziyordu

aslinda bmw z serisindeki en buyuk degisikligi yapti

hardtop a cevirdi


z3 te kopek balıgı konsepti idi. matama dogru soyluyor. z serisinin olayı o zaten.

hardtop ise bence dogru bir secim olmus.

onunun 6 serisine benzemis olması baya guzel duruyor bakınca ama hakikaten rahatsız edici aslında biraz. hem yaratıcılıktan uzak, hem arabayı fazla agır abi isi haline getiriyor, hem z4 dinamizmine çokta fazla yakışmıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...