sir Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Ergenekon ve Danıştay davası arasındaki ilişkinin araştırılması için dosyaların birleştirilmesini istedi. Dosyaların Ankara’da birleştirilmesine karar verilmesi durumunda, Ergenekon soruşturması İstanbul’dan alınabilecek. ANKARA - Yargıtay 9. Ceza Dairesi, hem Ergenekon davası ve soruşturmasını hem de Danıştay davasını temelden etkileyecek bir karara imza attı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine atılan bombalarla ilgili Alparslan Arslan ve 7 sanık hakkında verdiği kararı oybirliği ile bozdu. Daire, bozma kararında Danıştay davasının İstanbul’daki Ergenekon davasıyla birleşmesinin zorunlu olduğuna hükmetti. Sanıklarının örgütsel bağlantıları, işlenen suçların vasıfları ve tüm delillerin, iki dava arasındaki ilişkinin araştırılmasını zorunlu hale getirdiği belirtildi. Yargıtay: Danıştay ve Ergenekon davası birleştirilmeli Bozma kararının ardından şimdi Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin önünde iki seçenek bulunuyor. Mahkeme, kararında direnebilir. Mahkeme, eski kararında direnip bozma kararına uymayabilir. Bu durumda dava dosyası Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gider, son kararı Yargıtay Ceza Genel kurulu verir. Mahkeme, bozma kararı doğrultusunda karar verebilir. Mahkeme, Yargıtay’ın bozma kararına uyarsa, Danıştay saldırısının ve Ergenekon sanıklarına isnat edilen suçlardan darbe girişiminin yerinin Ankara olması nedeniyle, iki dava Ankara’da birleştirilebilir. Ancak mahkeme, Danıştay dosyasının İstanbul’a gönderilmesine de karar verebilir. Ayrıca Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin alacağı kararlara da itiraz mümkün. Bu nedenle birleştirme konusunda da son kararı Yargıtay’ın vermesi gerekebilir. kaynak: ntvmsnbc ama ergenekon tamamen hayal mahsülü bişey yahu..bi yanlışlık olmalı..yersenekon hohoh
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Ahah uyandırma servisi olarak hatırlatayım. Sadece aralarında bir ilişki var mı yok mu diye araştırılmak üzere birleşiyor. Böyle bi ilişki varsa ergenekon denen örgütlenmenin ciddi bir manipülasyon olayına karıştığı ispatlanacak. Ama yoksa ben sirin "aaa evet hakkaten yersenekonmuş, dincileri masum göstermek içni akp tarafından uydurulan ve bilumum liboş tarafından kasıtlı kasıtsız destek gören bir masala inandığım için HEPİNİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM" diye bi imza kampanyası başlatmasını istiyorum.
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 sir said: yersenekon Gece gece bu kadar yeme, dokunur.
viole Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 işin içine dhkpc ve pkk yıda kattılar artık ölsemde gam yemem
Dennis Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Sırf akp'ye karsıtlıgını dısa vurmak icin her fırsatta ergenokana masal diyenlere baya guluyorum.
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 O zaman metin milli'den gelsin: "Gülmek sana yakışıyor"
sir Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 dincileri masum göstermek? hahahahdflgk tamam, ergenekon dediğin gibi çıkarsa o özür kampanyasını bizzat başlatıcam, caps'le topik açıcam buraya sg-1..ama bağlantı çıkarsa sen napıcaksın onu merak ediyorum işte =)
Earenwen Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 evet sg-1 bence de napacaksın onu düşünmeye başla, çünkü icabında bağlantı da çıkarırlar. bir hukuki davadan bahsederken, yanlısı olsun karşıtı olsun, insanların aklına bir siyasi partinin gelmesi pek bi ilginç.
Dennis Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Her fırsatta komik olma cabalarına girip beceremeyenlere daha cok guluyorum.
münazara Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Ergenekon kendi içinde yüzlerce kez çelişirken bu kadar körü körüne savunanlara kim gülecek ?
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Dikkat edersen ben senin gibi baştan hükümlü olmadığımı göstermişim üstteki mesajımda. Bağlantı yoksa haftalarca yandaş medyada yer alan haberlerin birileri tarafından kasıtlı olarak pompalandığı ortaya çıkacak, o birilerinin de kim ve ne maksatla bu işi yapmış olabileceğini hepimiz biliyoruz. Bağlantı varsa da diyecek sözüm olmaz, bu ülkede çok uzun zamandır derin devlet var. Ama, etrafta ne varsa içine tıkılan boş çuval misali, madımak ve pkk bile ergenekonun üzerine yıkılmaya çalışıyorsa elbette bir yersenekondan şüphe duyarım. Yine de, tekrar söylüyorum, peşin hükümlü değilim, bağlantı ispatlanırsa birileri gibi çıkıp "yargı siyasi karar vermiştir" diye zırlamam. Zamanı geldiğinde hakeden hakettiği cezayı çeker, hangi mevkiyi işgal ediyor olursa olsun.
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Dennis said: Her fırsatta komik olma cabalarına girip beceremeyenlere daha cok guluyorum. Biraz daha eğlenmeye ne dersiniz??!!
Alpgiray Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Yeni oluşan bir takım uyuşmazlık neticelerinde davalar Esas Dosya Ana Dosya kavramı altında birleşmekte görev bakımından Bu dosya Ankaraya gitmez. Başka konularda çabası ama ispat edemeden veya yorgunluktan sadece yukardaki teknik hatayı belirtiyim.
Bone Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Earenwen said: bir hukuki davadan bahsederken, yanlısı olsun karşıtı olsun, insanların aklına bir siyasi partinin gelmesi pek bi ilginç. akp dışında tüm kişiler tek tek yakalanırken, akp taraftarı kimsenin suçlanmaması insanın aklına bir sürü soru getiriyor. pek bi ilginç değil o yüzden.
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Daha oncede soyledim simdide soyluyorum yerel secime kadar gundem mesgul etmek dunyadaki ulkedeki krizi hasir alti etmek icin yapilan bir plandir ergenekon.. Hatta orgut adini bile duzgun birsey bulamadilar.. Fakat kriz o kadar buyudu AKP foyalari o kadar ortaya ciktiki ergenekon bile dikkat ederseniz artik yarim sayfa haber olmuyor eskiden orta sayfayi alirdi komple.. Yani bir AKP politikasi daha gume giderken burdan birileri bu olayi olumune savunmaya calisiyor.. Kim kimden nasil ozur dileyecek bilmiyorum ama hazirana kalmayacak bu dava hicbir sonuc cikmayacak belki 1-2 kisi 1-2 sene yatar ama %99 u su saatte kadar hapishanede kaldiklari goz onune alinarak fln serbest birakilacak.. vs vs vs sonra sizde utanacaksiniz ben bir bok yedim sut dedim diye..
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Bone said: akp dışında tüm kişiler tek tek yakalanırken, akp taraftarı kimsenin suçlanmaması insanın aklına bir sürü soru getiriyor. pek bi ilginç değil o yüzden. akp nin ergenekon ile alakası olduğunu düşünüyorsun yani? çünkü alakası olmadığını düşünüyorsan neden akplilerin de tutuklanması gerektiğini düşündüğünü anlamadım. akpye ne derseniz deyin, darbe istemi hiçbir zaman olmadı. ordu göreve diyen tipler akpci olmuyor. akp taraftarının ergenekon davasında neden suçlanmadığını merak etmeni bilgisizliğine bağlıyorum.
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 heh viktor bot galiba, ergenekon isimli topik arıyo, bulunca içine bu resmi koyuyo :) ilk 2-3 defa komikti viktor da, yeni espiri bulsan artık diyorum.
Milamber Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 valla o saldırı olduğu gün çakmıştım olayı :P operasyona giden bir adam arkadasında bu kadar delil bırakır mı? çok saçmaydı adam girdi bide türban konusunda yasağı desteklemeyen adamı vurdu. ya ergenlerin işi yada cidden malın teki arkadaş kusura bakmasın... bin ladin gibi lan din adına bişi yapıyo ama dine herkesten büyük zarar verdi. bu herifte türbana özgürlük diyenlere zarar verdi "uber" insan lol
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Jadelith Bone onu derken sunu soylemek istedi -ki biraz dikkatli incelemis olsan sanada komik gelirdi.. Tabi incelemis olsan derken en azindan benim kadar okumus oldugunu dusunuyorum bu konuda.. Ergenekon davasinda.. Ogretim gorevlisi isci fabrikator patron asker polis jandarma ozel harekat avukat manken sarkici herkesin adi gecti birtane akp ye yakinligi ile bilinen is adaminin adi gecmedi.. Tamam diyeceksin ne isleri var bunlarin teror orgutu ile hepsi namuslu islerini yapiyorlar vs vs ee oyle olmadiginida biliyoruz degilmi.. Yani bilmiyorsan ac gundemi oku son 2 ayda en az 15 tane belediye baskani milletvekili vs nin foyasi ortaya cikti.. ona buna rant saglayacagim diye.. yani sagindan solundan komunistinden ulkucusune kadar herkes var ergenekonda akp hukumetini devirmek icin ama akp ve yandaslari o kadar kolkolaki arada birtane catlak cikmiyor birtanesi hirs ile kendi arkadaslarini satmiyor oylemi.. Malesef dunyada bunun ornegini gosteremezsin bana sakin ugrasma akp gibi yozlasmis bir kurumun icinde yoktur diye..
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Neyse bu konu akp olayina donmesin sen akp yi savunacaksin olumune ben akp ye saldiracagim olumune bunun kimseye faydasi yok.. Bana gore ben gercekleri goruyorum senin birseyden haberin yok ayni seyi sende benim icin dusunuyorsun..
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 anlatamadım başka sebepten dolayı dava neden açılmıyor, onlar da yolsuzluk yapıyor denilse bişi demicem, haklısın derim hatta. ama "akpci" olup da ergenekon ile bağlantısı olan bir insan hiç duymadım haberlerde gazetelerde, varsa söyleyin bilgileneyim.
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 E niye olsun ki? Zaten kendi iktidarlarına karşı fikir tehdidi oluşturabilicek insanları bile aldılar. ilhan selçuk ya.. şaka gibi. beyniymiş.. ha sahi şu sarışın 1 numaraya noldu? lol
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Jadelith said: anlatamadım başka sebepten dolayı dava neden açılmıyor, onlar da yolsuzluk yapıyor denilse bişi demicem, haklısın derim hatta. ama "akpci" olup da ergenekon ile bağlantısı olan bir insan hiç duymadım haberlerde gazetelerde, varsa söyleyin bilgileneyim. Savcının gözaltına aldırması ile bulaştı birçok kişi ve aynı savcının geçmişi hakkında yayınlanan yazıları unutmamak lazım. Daha doğrusu kendini besleyeni ısırmıyor savcı bey.
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Savcı çevresindeki adamları haraca bağlamış, Atatürk'e "Beton Kemal" diyen, geçmişte dengesiz davranışları bulunan birisi. Benim asıl acıdığım nokta, AKP ve ABD'nin, Türkiye'deki yurtseverleri hapse tıkmak için böyle savcı kılıklı adamlardan medet umması.
Öne çıkan mesajlar