Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversite sorunsalı

Netcafe

Öne çıkan mesajlar

bilgi üniversitesi görsel iletişim tasarımda okuyorum...
bölüme çok istekli girdim kabul edildiğimde falan baya mutlu oldum.hatta üstüne %50de burs bulunca dünyam güzel oldu yani..

ama şimdi sinirselim hatta küfrediyorum bazen girdiğime..
okulda sana hiç bişey ögretmiyolar direk biliyosun kabul ediliyosun..bilenler bile şikayetiçi durumdan..geçen önüme koydular eşşek gibi vidyo montajı ulan bilmiyorum diyorum ögren diyolar yarına getir ödevi diyolar bide göt gibi kaldım..allahtan sony vegas pro diye bi program buldum pro fln diilmiş aslen yapıtım ettim..e dönem bitiyo. bugun hocayla konuştum 2.dönemde 3D ödevi vericeklermiş. e ben bunları ögrenmek için bölüme girdim bana ögren diyosunuz...e workshoplar var katıl diyolar iyi katılırız dedim..ulan 1 sene okul parası daha ver demişler bana fiyatları görünce farkettim...bu paraları vericek durumum yok zaten ailemden bi destek almıyorum..biriktirdigim para zamanında ordan burdan kazandıgım para ile zar zor burs garantisi derken okula girdim burs bunları karşılamıyo..ne bok yiyicem bilmiyorum..kalırsam süper olur boka giden sene para..ortada kalırım..

şimdi kara kara staj yapıcak iş ögrenicek yer arıyorum..ama elimde dogru düzgün bi yer olmadıgı içinde neresi alır ne yaparım bilmiyorum..fenalardayım yani..

neyse işte böyle paylaşıp rahatlayım dedim..kim okuma zahmetine girdi o ayrı..
Sosyal ağlarda paylaş

öyle bi model yok abi.hocaya diyiceksinki ogreticeksin yani.kaç milyar para veriosun.gerekirse hocanın boş zamanında yanına gidiceksin ögret diyiceksin.onun kendin ögren deme luksu yok.hasktr derler adama:)

staj la falan olcak işler değil.okulda hoca ogretmio staj yaptıgın yerdeki adammı ogreticek sana.onlarda ogretmiolar.biliosun kabul ediolar.görselle alakası yok ama bende cok staj yaptım.staj stajdır aynı hesap.

özel okulda ogrencinin sözü geçer.madem herkes şikayetçi hocaya baskı yapın.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi hoş güzelde ünivde zaten bu tür şeyler öğretilmezki yani adam sana 3dmax'ı öğretmiyecek tabi ama işte salliyorum 3d görüntü prensibleri vs gibin şeyleri öğretecek işin etiğini temelini verecek yani.
bende yaz müh okuyorum 3.sınıftayım dil olarak sadece c ve c++'ın oop yanları gösterildi bize ama adam git bana c#ta otomasyon sistemi yap getir diyor misal.
Sosyal ağlarda paylaş

bilgi biraz acımasız ama o konuda. herifler öyle projeler veriyolarki sanki biz doğuştan tasarımcıyız grafikeriz vs. ayrıca deadline diye bi sistem var ödevi 1 sn bile geciktiremessin, baya acımasız okul. geçen sene fight club ı baştan editleyip başka bişey çıkarın ortaya demişlerdi, 1 hafta içinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Marmaradayım sürekli ders koyuyorlar spesifik programları öğretmek için, özelde nasıl yapmıyorlar bunu anlamadım.

Benim memuriyet sistemiyle çalışan hocalarım bile anlamadığınız birşey varsa ek ders yapalım anlatalım, olmadı gelin bire bir anlatırız tadındayken özelde böyle zulüm komik açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

boğaziçi fizikteyim (genel olarak) burdaki hoca öğrenci ilişkisi maksimum simbiyoz halinde ilerliyor, hocalar öğrencilere istedikleri dersleri açıyor, ödevler için geçerli olmayan deadlinelar var öğrenciler genelde +-1 hafta içersinde getiriyor dolayısıyla. burdan yetişip de yurtdışına giden fizik öğrencileri de baya iyi şeyler yapıyor. özellikle zaten 3. 4. sınıfa kadar alan ya da modül değiştirmemiş ve "pure" fizikte kalmış öğrenciler genelde hocaların bu davranışını sömürmüyor zaten, sıkıştığı zamanlarda faydalanıyor bu esneklikten. eşşeklik yapan yok yani. sistem güzel
Sosyal ağlarda paylaş

hikmet said:
ayrıca deadline diye bi sistem var ödevi 1 sn bile geciktiremessin

Burda okulun hakkını yememek lazım diye düşünüyorum. 'Deadline' adlı sistemi bulup dünyaya kazandırmıştır zira Bilgi. Bugün dünya devi bir çok şirket bile bu sistemi kullanıyor, ve başarı sağlıyor.

Inanmıyorsan;
http://en.wikipedia.org/wiki/Deadline
Göreceğin gibi, bilgisayar oyunlarından müziğe, sinemadan kitaplara kadar bir çok alanda hayatı etkilemiştir bu buluş.

Ayrıca Netcafe'ye ve diğer mutsuz arkadaşlarımıza söyleyebileceğim şu, ben okulu haksız buluyorum bu açıdan.

Çünkü eğer böyle bir prosedür kullanıyorsa, bilmeyen adamı baştan almamalı. Ama alıyor, çünkü güveniyor kovalar halleder diye. Doğal olarak herkes de bunu yapamıyor.

Adobe'un herhangi bir programı olsun, ne bileyim 3dmax olsun, bunların hiç biri öyle inanılmayacak derecede zor programlar değiller. 3dmax ile benimde çok sıcak ilişkilerim yok mesela, ama öğrenilmeyecek şeyler de değiller hani.

Ama kaldı ki ilk sene 3dmax'ini vermen için inanılmaz derecede 3dmax kullanman gerekmiyor, eğer 3d işlerle uğramayacağım diyorsan, almazsın animasyon dersi bilmemne dersi olur biter. Isteyen adam zaten bilir 3dmax.

Ama Canvas nedir bilmeden buraya geliyorsanız, zaten sizin probleminiz bir yerde, bu kadar ilgisizseniz mevzuyla neden buraya geldiniz.

'Burası üniversite öğrenmeye geldim, bilmek zorunda değilim.' falan denilebilir tabii, ama burası böyle bir ortam maalesef, azimli adamda gider workshop'a öğrenir hani kendi başına öğrenemiyorsa.

Basit yani google'a yazıyorsun photoshop "ahmete nasıl bıyık çizerim" tutorial. Ya da arkadaşlarını esir alıyorsun iyi bilen, gösteriyorlar sana. 1 haftada her şeyi yutarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...