irenikus Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 eyvah forumun elitlerinden biri forsunu kullanıyor tecavüzcülüğü islama bağlamıyorum, o senin kendi korumacılığın. avrupa ülkelerindeki tecavüz zanlılarının içinde müslüman göçmenlerin oranı nüfusa olan oranlarından bir hayli yüksek bunu belirttim sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 sir said: toplumun pisliği, hepimizin pisliğidir. hiiiiç öyle kendinizi aklamaya, üstün ve uzak yerlere koymaya falan çalışmayın. "tecavüzcüler şu ırktanmış, şu dindenmiş" gibi yaftalamalar yapanlar bence tecavüz kadar ağır bi suç işliyolar, mide bulandırıcı. Bunun, ben ve benim gibi düşünenlerin pisliği olduğunu hiç sanmıyorum. Aptal bir toplumun çarpık düzenini yaratan kendi aptallığıysa onların aptallığını üstlenmek gibi saçma birşey niye yapayım ? Benim duruşum belli parmağımla işaret ediyorum gösteriyorum pisliği temizlemek bizlere kalmıyor keşke kalsa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 @ sir Sen cok istiyosan kendi pisligin olarak benimseyebilirsin. Idam edilse yeridir o 3 cocuk. Aksi halde cok daha büyük suclar isleyecekler ilerde. Bu hep böyle olmustur, adim adim. 13 yasinda suca baslayan (haneye tecavüz + siddet + tecavüz) bi cocuk 30 yasinda cekinmeden adam öldürür. Ne 30 u, 18 bile gec. Bütün suc ailede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Ardeth said: kimse diğer konuda gülmemiş o mesaja alıntılamana gerek yok, keşfedilmemiş bir potansiyele sahip değil aklında kalmış demek, olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 irenikus said: eyvah forumun elitlerinden biri forsunu kullanıyor vaaay hemen araya elit lafini sokusturup bu duruma karsi olan isyanini one surmek falan. Cok basarisizsin, farkli yerlerde dikkat cekmeye calis, boyle zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Tecavüz suçunu işleyenler belli bir etnik kökene mi sahiptir? Böyle mi denilmek isteniyor? Diğer tüm suçlar gibi tecavüz suçunun kaynağında çoğunlukla ekonomik yetersizlik, eğitimsizlik, sevgi ve ilgi yokluğu yatar. Elbette bu saydığım etmenlerin etkisine maruz kalmış her insan suç işlemez, ama suç işleme nedenlerinin altında çoğunlukla bu saydıklarım yatar. Bu nedenle ırkı, milliyeti, dini, cinsi ne olursa olsun, üstte belirttiklerim (fakirlik, cehalet, sevgi-ilgi eksikliği), suça teşvik edici başlıca faktörlerdir. Dolayısıyla habere konu olan çocuklara tecavüz edilerek, popolarına boru sokularak, yakarak, idam ederek (hepsi önerilmiş bunların!?) v.s., gerekli cezanın verileceğini, sorunun halledileceğini düşünmek, ancak o çocuklar kadar cahil olmanın ve aynı derecede sevgisiz yetiştirilmiş olmanın göstergesidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 aquatik said: Tecavüz suçunu işleyenler belli bir etnik kökene mi sahiptir? Böyle mi denilmek isteniyor? Diğer tüm suçlar gibi tecavüz suçunun kaynağında çoğunlukla ekonomik yetersizlik, eğitimsizlik, sevgi ve ilgi yokluğu yatar. Elbette bu saydığım etmenlerin etkisine maruz kalmış her insan suç işlemez, ama suç işleme nedenlerinin altında çoğunlukla bu saydıklarım yatar. Bu nedenle ırkı, milliyeti, dini, cinsi ne olursa olsun, üstte belirttiklerim (fakirlik, cehalet, sevgi-ilgi eksikliği), suça teşvik edici başlıca faktörlerdir. Dolayısıyla habere konu olan çocuklara tecavüz edilerek, popoların boru sokularak, yakarak v.s., gerekli cezanın verileceğini, sorunun halledileceğini düşünmek, ancak o çocuklar kadar cahil olmanın ve aynı derecede sevgisiz yetiştirilmiş olmanın göstergesidir. Sonuna aklı başında biri çıkdı. Şapka çıkarıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garager Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Marveloth said: @ sir Sen cok istiyosan kendi pisligin olarak benimseyebilirsin. Idam edilse yeridir o 3 cocuk. Aksi halde cok daha büyük suclar isleyecekler ilerde. Bu hep böyle olmustur, adim adim. 13 yasinda suca baslayan (haneye tecavüz + siddet + tecavüz) bi cocuk 30 yasinda cekinmeden adam öldürür. Ne 30 u, 18 bile gec. Bütün suc ailede. Toplumdaki pislikleri hiç ne oluşturuyor diye düşündünmü ? Hadi çocuklarda suç yok diyelim,anasında babasında var diyelim. Bu ülkede her ana baba olmuş kişi bilinçli bireymi ? Bu tür olayların ana sebepleri yozlaşma,fakirlik,şiddetdir. Ama daha o çocukların kişiliği gelişmemiş durumda.O çocuklara verilecek eğitim sayesinde topluma yeni bireyler kazandırılmış olabilir.Neden olmasın ? İdam etmekle falan olmaz.Yeri gelince en akıllı adam çıldırıp birilerini kesebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Azmodai said: irenikus said: eyvah forumun elitlerinden biri forsunu kullanıyor vaaay hemen araya elit lafini sokusturup bu duruma karsi olan isyanini one surmek falan. Cok basarisizsin, farkli yerlerde dikkat cekmeye calis, boyle zor. sen söyleyecek laf bulamayıp "beni benden alıyorsun" gibi joker bir laf kullandığında ben sana psikanaliz yaptım mı? mesela şimdi de başarılı olduğum halde bana başarısız diyerek puan kazanmaya çalışıyorsun. bence daha fazla çingeneleşmeyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 arkadaşlar yaptığınız şey yanlış, neden yanlış? çünkü bir zümreye bir suçu atfediyosunuz. o zaman sizin zümrenizden birisi aynı suçu işlediğinde ne diyeceksiniz? "o aslında türk değilmiş" falan mı? türkler tecavüz etmiyo mu şimdi? ediyo. ve evet, bu hepimizin ayıbıdır, bunlar bizim toplumumuzun, hatta daha derinde insanlığımızın uzantılarıdır. hala birbirine tecavüz eden, öldüren, işkence eden, savaş açan, zulmeden varlıklarız bu gezegende. ben tecavüzü öyle yokluk, eğitimsizlik, fakirlik vesaireye de doğrudan bağlayamıyorum kusura bakmayın. en zengin, en eğitimli kesimlerde bile böyle bir sapkınlık olabilir. insan olmanın en uç noktalarından biri bu malesef. suçluları cezalandıracaksın, ama eğitimle filan önüne geçmek mümkün mü, emin değilim. akıl yürütmeniz doğru olsaydı ingilterede, danimarkada, norveçte bu tip olayların hiç yaşanmaması gerekirdi..ama sizin derdiniz olayı anlamak değil, kendi pisliğinizi başkasının üzerine yamamak olduğu için bir zümreyi töhmet altında bırakmakta bi sakınca görmüyosunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
viole Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 sapıklar cogaldı. ben korkuyorum bigün bizede tecavüz etmeye calışıcaklar. zaman kötü kolla dötü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 pipilerini kesip tekrar topluma salsınlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardelen Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 avustralyalı imam ve açıkta bırakılmış biftek İslamın kadınlara karşı tutumu her zaman ortadaydı, ama bu müslüman olmayanların daha az tecavüz edip ayrımcılıkta bulunacağı anlamına gelmez. Ağzı bozuk bir imamı çekiştirmiyorum, bunları hepimiz biliyoruz. İmamdan alıntılarsak "örtülmemiş kadın açıkta bırakılmış et gibidir, kedinin biri bulup yer. Sizce bu kedinin suçu mudur açıkta bırakanın mı?". Hepimiz buna verilecek cevabı aşağı yukarı biliyoruz, kişiden topluma taşan yanlış kanıların sonuçlarını biliyoruz. Bu lekelerin her seferinde bir sonraki nesle aktarıldığını bilip, burnunu karıştırdığın parmağınla birileri ben toplum kurbanıyım safsatasının altına yaslanmasın diye bu suçluları dışlarsan eh bu problemin çözüleceği falan yok. istiyosan öğürdüğünü yaz, oturup bunları bu forumda tartışmamızın sebebi de bunu bildiğinin kanıtıdır. ben de kime diyorsam, okuyana diyorum heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Kesinlikle Din'in yanlış yorumlanabilmesinde de daha doğrusu esnek ve yorumlanabilir bir şey olmasında da çok sorun var. Bunu sokakta bir adam yanlış yorumlarsa belki sorunun boyutu o kadar ciddi değil ama yukardaki örnekte ülkedeki en rütbeli imamlardan biri bunu söylemiş bunun ordaki aklı başında olmayan müslümanlar üzerindeki etkisi korkunç. Hele bu Türkiyede olsa eminim yine bazı insanlar çıkar etek giymeyenlerin bacaklarına kezzap falan atarlardı. Şu aşağıda yazılı olanları söyleyen kişi Din konusundan cahil olan biri değil tam tersine Din eğitimi almış olan biri, gerisi korkutucu. said: In a Ramadam sermon in a Sydney mosque, Sheik al-Hilali suggested that a group of Muslim men recently jailed for many years for gang rapes were not entirely to blame. There were women, he said, who 'sway suggestively' and wore make-up and immodest dress "and then you get a judge without mercy and gives you 65 years. But the problem, but the problem all began with who?" he said, referring to the women victims. Addressing 500 worshippers on the topic of adultery, Sheik al-Hilali added: "If you take out uncovered meat and place it outside on the street, or in the garden or in the park, or in the backyard without a cover, and the cats come and eat it..whose fault is it - the cats or the uncovered meat? "The uncovered meat is the problem." He went on: "If she was in her room, in her home, in her hijab (veil), no problem would have occurred." Women, he said, were 'weapons' used by Satan to control men. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 said: haklısın bu adamların cebinde de tc nufus cuzdanı yok mu,haberi okuyan bir ingiliz sizin dusundugunuz gibi dusunup "evet bakın turkiye,turkler bu halde" dese hosunuza gider mi Aslında o insanlar bu ülke toprakları üstünde yaşıyor ve ceplerinde TC: kimliği var o yüzden de Türkiyeliler ve yasaya göre Türkler. Yapılan olaydan dolayı ülkenin adının öyle lanse edilmesi şahsen hiç hoşuma gitmez ama yapanın bizim ülkemizin bir vatandaşı olduğunu değiştirmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Ardeth said: Şu aşağıda yazılı olanları söyleyen kişi Din konusundan cahil olan biri değil tam tersine Din eğitimi almış olan biri, gerisi korkutucu. tam tersine din konusunda cahil biri olduğu belli. :) nasıl yanlış teşhisle hastanın ölümüne neden olan doktorlar nedeniyle bütün doktorları işbilmez addemiyoruz, bu da öyle bir bakıma. insan fikrini alacağı doktoru da, imamı da kendisi seçmeyi öğrenmek durumunda. yoksa dolandırılıyorsun işte maddi veya manevi olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 O imam öyle der diğeri ona benzer yorum yapar öteki arka çıkar sonra hop bunların cemaati o düşünceyi beller. O düşünce o cemaatten yakınlarına yayılır oradan çevrelerine ve bunun sonunda böyle zararlı beyinler dünyaya kazandırılmış olur. Ondan sonra biri çıkıp islamiyet yüzyılın kanseridir dediğinde yerden göğe kadar haklı olur. Neden ? Bir din; yanlış yorumlamalar, algıda farklılıklar sebebiyle sorunlar yaratıyorsa fail oluyor demektir. O halde kurumlar kurup hatalarını düzelteceksin gerekirse dinde yenilik çalışmalarına gireceksin tüm yanlış anlaşılmaları düzeltmek için çaba harcayacaksın. Ha yok sen bunu yapmayıp bunu sana söyleyen insanlara oturduğun yerde ''İslam şöyle güzel, böyle güzel'' ''Muhammed cici bizlerde cicişiz'' ''Hepiniz yanacaksınız bre kafirler'' ''Kaçın cihad başlatıyorum'' dersen hiçbirşeyi çözemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 valla marx da çocuklara tecavüz etmiyordu ama pol pot'un komünizm namına kurukafa piramitleri inşa etmesine mani olmadı bu. yorum yanlış yapanındır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
conanx Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 bence müslümanlıkla ilgisi yok bu olayın tamamiyle türkiyeyle saplantılı bir olay geçen sene yazın dünya turu atan bi kadın vardı türkiye ye geldiğinde kamyoncu tarafından tecavüz edilip öldürüldükten sonra türkiye nin ismi geçti bu şekillerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Giovanni said: 14 15 yasinda bir cocuk nasil bu hale gelebilir allahaskina biri bana aciklasin 15-16 olsa cinselliğini yaşayamayan toplumun sonucudur derdim. 14-15 olunca aşırı hormon ve 15 yaşındakinin 14 yaşındaki arkadaşını haraslaması sonucu meydana gelmiş bir olay diyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Oha dövmüşler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Sam said: Ardeth said: Şu aşağıda yazılı olanları söyleyen kişi Din konusundan cahil olan biri değil tam tersine Din eğitimi almış olan biri, gerisi korkutucu. tam tersine din konusunda cahil biri olduğu belli. :) demek istediğim nokta o değildi aslında. misal örnek verdiğin tıpta sonuçlar kesindir, bir adamın teşisi ya da yöntemi bir hastayı öldürürse başka hiç bir doktor ya da doktor adayı onun yöntemini takip etmez. Ama bu durumda halk "bunu söyleyen imam, bir bildiği var" mantığıyla bu fikri benimserse kötü. Yani dediğin gibi gerçekten eğitimli olmayabilir, yanlış eğitilmiş olabilir ama yine de pozisyon itibariyle kendisi "din konusunda eğitimli". Korkunç olan bu pozisyona gelmiş olması ve yaptığı saçma açıklamaların yanlışlığını tıpta olduğu gibi ortaya koymanın çok kolay olmaması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Güncelci Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Giovanni said: 14 15 yasinda bir cocuk nasil bu hale gelebilir allahaskina biri bana aciklasin hemen açıklayayim.Aile baskısı şiddet görürsen Sende öyle olabilirsin. I KİSS YOU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeppelin Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 darkrider, ilk sayfada hürriyetin sitesinden bir yorum eklemiş: DarKRideR said: Hikmet Feridun Demir 12/12/2008 - 21:14 Mahalledeki çirkeflerin tek başına yaşayan bir kadın hakkında yaydıkları dedikoduların çocuklar üzerinde bıraktığı etkinin sonuçları. Ahlaksız kişilerin çocuklara bıraktığı miras. Adalet bu çocukların kimlerden etkilendiklerini araştırmalı, söz ve davranışları ile etkileyenleri yargılamalı. çocukların beynini seneler boyu yanlız yaşayan kadında bi uğursuzluk vardır (bkz: yeşilçam), dul kadın bla bladır diye yıkarsan olacağı bu. herifin yoruma gel ya. her tek başına yaşayan kadın tecavüz edilip dayak yemek zorunda mı lan? çocuklarda da ergen mergen nası bir gaz varsa "gidek bakak argh urgh argh *kürtçe*" zihniyetiyle dalmışlar içeri bayram seyran dinlemeden heralde. kürtlük olayı ayrı bir konsept, kalkıp alayı tecavüzcü bunların demek saçma. sonuçta tanıdığım çok dostumdan daha insan kürt arkadaşlarım var, ama ırklarını da savunamıyorum birader. bodrumda insanlar bunları gördü mü kaldırım değiştiriyor. çocuklarda bir ruh hastalığı olduğu kesin de, hormonlara bağlayıp sıyrılmak da baside kaçmak oluyor. bildiğin ruh hastası işte. piskopatlığın dini ırkı olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 birşey soracağım bu noktada? kaçınızın aile, eş dost çevresinde yalnız yaşayan kadın ırzına geçilmeklik kadındır diye yorum duydunuz? yoksa bunu söyleyenler bu fikre yeşilçam filmlerinden mi kapıldılar? şu iddiada bulunmak için o çocukların yetişip geldiği ortamda bizzat bulunmak lazım ya da çok türk filmi izlemek. hangisi? yani bu çocuklarla aynı ortamda doğup büyümekte yanlış ya da hakir görülecek birşey yok tabii de, sorsak bu burnu havada toplumsal yorumlar yapanlara; kesin büyük bir şehirde 4 kuşaktır yaşayan, okumuş çocuklar falandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar