Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden Star Craft Konuşulmuyor?

EgeKose

Öne çıkan mesajlar

Paticige Starcraft bolumu acılcakmı harbıden?Inanılcak gıbın degıl,ya manyak olur elbette ama konusulcak bısey kalmamıs mac teklıflerı felan olur belkı stratejı taktık konusulur ama o kadar yanı baska olmaz..
Bunun yerıne Stratejı oyunları dıye bır bolum acılır ve burda her telden stratejı konusulur cok daha guzel olur..
Genede starcraft bolumu acarsanız haberım olsun :P
Tunuva yaparız kazanan mod olur :D ehee[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others.

Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Sosyal ağlarda paylaş

benim buradan kimseyle sc oynamışlığım yok ki, ama nasıl oynadıklarını biliyorum ve bana pek bir ruhsuz geliyor. wc3 sitesindeki taktikleri okudum, "yok şuna 2 kere bas şuna 3 kere bas, 5 sn bekle şuna 4 kere bas". yemek tarifi mi veriyorsunuz yahu? ne kadar basmakalıp, oyun mu oynuyorsun üretim bandında damga mı basıyorsun?

kaldı ki fps oyunları bölümü bile işlek değilken ne strateji ne de starcraft yeterli ilgiyi görür düşüncesindeyim, cs bile en çok oynandığı halde ayda 1 tane başlığı açılmıyor..

blizzard kadar yeniliklerden kaçan, tek bir formül yakalayıp onu değiştirmeden sürekl kullanan başka firma yok ki. elbette ilk oyunlarına benzeyecek tıpatıp. statükocu mantık..

ayrıca lionheart da blackisle üretimi değildir, satışları arttırmak için öyleymiş gibi sunuldu sadece ama sadece gözetimci olmuştur bis lionheart'ın yapımında ki bu da doğrudan bir katkı sayılmaz..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

said:
behran, 30 Nisan 2004 18:45 tarihinde demiş ki:
yeni sc patch i çıktı 1.10

KÖTÜ HABER 1.11 çıktı ama sadece bug fixlemişler ezik kalan protoss lara halen çözüm bulamıyorlar carrier i 6 pop limit e indirdiler ama yine hikaye zealot u simdi 1 pop limi ye çekmeyi düşünüyorlarmış.

[Bu mesaj screamer tarafından 30 Nisan 2004 22:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sam, sana siddetle yalvariyorum, bir gun sc tanitimi yapalim sana. bir yerden bul sc+bw, veya orjinal cd ni eskitmemek icin netten 120 mb download et, biriki bisey anlatalim gosterelim, wcg maclari izletip yorumlayalim sana da bi sc nasil biseymis anla. senin gibi "S.A.M." mantiginda insanlar site acip build order koyuyo diye oyun ezbere oynanan basmakalip bi oyun olmuyor, o senin tanimlaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Hımmmm.... P , P , P , P Hmmmm B+P .... B+G , B+G ... P,P .... Z , Z Hımmmm B+B , B+P , Z , Z Hımmm A : *!Sam e Tıklar* [hline]Haksızlıgın Onünde Egilmeyin ;
Eger Haksızlığın Onünde Egilirseniz....
Hakkınızla Birlikte $erefinizide Kaybedersiniz.!!
Cray Totem/sNaKe
www.sanaldizin.com

[Bu mesaj CrayTotem tarafından 01 Mayıs 2004 00:58 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj CrayTotem tarafından 01 Mayıs 2004 00:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dark-dr, 01 Mayıs 2004 00:15 tarihinde demiş ki:
senin gibi "S.A.M." mantiginda insanlar site acip build order koyuyo

o siteyi açan bizzat sen oluyorsun sevgili dark.. :)

yaparsınız tanıtımı bana yapmasına da ben kendim oynadım bu oyunu, battle.net'te de oynadım hatta ilk çıktığında, heyecanla bekliyordum bugün "sc gelmiş geçmiş en iyi blabla" diyenlerin haberi yokken. ve beğendim de, kötüdür demişliğim de yok ama blizzard zaten varolan birşeyi alıp cilalamakla tanınan bir şirket. (oyuncuların görüşlerini fazla dikkate almıyorum çünkü objektif olanı çok azdır) yeni konsept getirdiklerini söyleyebileceğimiz birtek ilk diablo olabilir hani, wc serisi, d2, sc, wow bunların hepsinden önce sürüyle oyun sayabilirsiniz ana tasarımı birebir aynı.

sc bu cila işinde çok başarılı, tamam ama bilgisayar oyunları tarihinde bir çığır filan açmadı. oynadığımda "vay be, nasıl akıl etmişler helal olsun" dedirten tek birşey görmüş değilim ki bir oyunda en çok değer verdiğim nokta budur.

ha kaldı ki cilalama işinde sc'ye kıyasla daha başarılı örnekleri de görmüşüm, wcg'de ağaç arkasına zealot drop yapan adamı göreceğim de ne olacak? "vay be, blizzard'daki tasarımcı bunu birisinin yapacağını düşünerek özellikle yamış, ne büyük bir öngörüye sahiplermiş" mi diyeceğim? zilyon kere oynayan adam her oyunda ince taktikler bulur..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

Babs starcrafta kotu dıyen kısılerı ben kaale bıle almam bırak tartısmayı..sam kotu demıyor zatende dıyenı almam dırek solıım.
Starcraft senelerce ınternet cafede kalem olmustur,counter yenılırsem gonul rahatlıgıyla stara gel derdım.Mıllet adım nıtelıgıyle sertac yerıne zergtouch derdı muhaha...neysem stratejı bolumu acın yararlanalım,konusalım,tartısalım.[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others.

Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Sosyal ağlarda paylaş

ha bak işte o kadar iyi bir oyun değil bana göre yıllarca oynanacak, ben 1-2 ay deli gibi oynadım bana yetti.. blizzard'ın diablo 2'si olmasa zaten hepten yerin dibine batırırım ama cila işinde iyiler, gerçi bill roper ve kibi olmadığından artık d3 de birşeye benzemez sanırım, 'vurun kahpeye' moduna geçerim..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

oyunu mu yeniledi blizzard ben oynamadığım sürede? en usta oyuncuların bulduğu taktiklerle oyunun güzelliği ölçülecekse cs de klasik bildiğimiz zilyon tane oyuna geçirir, oyun çıktığı gün neyse odur, sonradan yapılan eklemeler de dikkate alınmaz normalde ama hadi diyelim onları da dahil ediyorum gene aynı sonuç..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

"oyun çıktığı gün neyse odur.
(S.A.M, strateji oyunlari hakkinda)"

satranc ilk bulundugu zaman bugunki kadar gelismis bir oyun degildi. tahminen bugunkinden cok daha basitti, oyuncular sadece bir kac hamle ilerisini gorebildikleri icin ufak hesaplarla oynuyor, oyunun derinligini farkedemiyorlardi. oyun hakkinda aktarilmis tecrube yoktu, insanlar e4 d5 acilip piyon verirlerse ne olacagini, c4 acilmanin kabul edilebilir olup olmadigini bilmiyorlardi. insanlar nimzoindian acilisini, kabul edilmis veya geri cevrilmis vezir gambitini, ingiliz acilisini ve oynanmis milyonlarca oyun tarafindan onaylanmis yuzlerce acilis ve binlerce varyanti bilmiyorlardi.
zaten bu yuzden satranc ancak binlerce senedir milyonlarca insan tarafindan oynanip tecrubeler yazili ve sozlu olarak aktarildiktan sonra bugun ki kompleks ve gelismis haline geldi. her gecen gun de gelismekte, bunu her satranc oyuncusu bilir.
ama bu satrancin ciktigi haliyle kotu bir oyun oldugu anlamina gelmez.

sen eger csdeki cesitli numaralarin zaman icinde bulunmasi ve tecrubeyle gelistirilmesiyle, bir strateji oyununu oynayan milyonlarca insanin zamanla oyunu daha iyi anlayarak gelistirmelerini ve bazi dengeleri binlerce kez oynamalari sayesinde edindikleri tecrubelerle daha iyi anlayip yenilemelerini kiyasliyorsan, cidden bilgisayar icinde ve disinda strateji oyunlari dunyasindan nasibini almamissin demektir. eger illa anliycam ve ustune yorum yapicam diyorsan, bir cok farkli oyun oynamak yerine bir strateji oyununa vaktini verip olayi daha iyi kavramaya calismani tavsiye ederim. yok salla diyorsan cok da onemli bir konu degil zaten, illa herkesin strateji oyunu nedir, strateji ne demektir, olayin temeli nedir bilmesine gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Dark'ın şu mesajına katılmamak elde mi yahu.

Bu arada sc hiç yenilik getirmemiş demişsin SAM. Sc'nin getirdiği yenilik, aynı oyunun içinde birbirinden sadece grafikçe değil kuruluş ve gelişim olarak da birbirinden korkunç derecede farklı 3 ırk barındırmasıdır. Ve bunu dengeli olarak yapabilmiş olmasıdır.[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...