Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ödülünü alamadın biliyor musun?

Reogmar

Öne çıkan mesajlar

Snefru said:
karanlığın simgesini taşıyan kişilerde aydınlık yerlere giremezler.Bu da bizim örf ve adetimizdir.

bu müthiş argümanından dolayı tebrik ediyorum. videonun sayfasına da aynı düzeydeki yorumlarını bekliyoruz :)

konuya dönersek, örf ve adetleri "bana ne bana ne, bu da benim örfüm benim adetim bana ne" diyerek ortaya çıkaramıyosun. tam olarak hatırlamıyorum ama "...GENEL olarak kabul edilmiş ve uzun yıllardır uygulanagelen..." diye bi ifade ile anlatılır bu konu. (bunun üzerine de "bana ne bana ne bizim sülaledekiler gizli gizli uygularmış bunu bi kere" dersin gerçi sen)

konu dağıldığı için en başından beri söylediğim şeyi tekrarlıyorum:

sen istersen o kızı yarışmaya alma, ama almayacaksan bunu yarışmanın kurallarına "bu şekilde giyinen kişiler katılamaz" diye yaz. bunu yazamadığına göre (yemez çünkü) paşa paşa çıkıp ağlayarak da olsa sızlayarak da olsa o ödülü vermen gerekir. o makamda sözünden dönen birisinin tepki toplaması gayet doğal ve haklıdır.

yoksa engin ardıçtan ne farkın kalır?
Sosyal ağlarda paylaş

Olaya bak şimdi 100 senenin altındaki şeyler örf ve adetden sayılmıyormu ?

Böyle saçma bir kural mı var veya ne bileyim 3 kuşak uygulayacak ki örf ve adet olsun gibi saçma bir kural mı var.Benim bahsettiğim olay sallamasyon değildir.Cumhuriyet kazanımlarından gelen bir örf ve adettir.

Ben olcak olsam sırf bu pespayeler rant elde etmesin diye o ödülü paşa paşa veririm.Belki orda kimilerine göre kaybederim.Ama o adamlar bu haberden rant elde edemezler ve hayatımın geri kalanını o kızın çocuklarının türban takmaması için ülkemin kültür seviyesini geliştirmeye adarım.

Ayrıca işin kurgu olduğu apaçık belli.Show yapıyorlar resmen.

Utanmazlığıyla karanlığıyla çarpıklığıyla hortladı bu sırtlan sürüsü türkiyenin üzerine.Hoşgörü kültür ve aydınlığın gücü ile yok olmalıdırlar Allahın izniyle..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Olaya bak şimdi 100 senenin altındaki şeyler örf ve adetden sayılmıyormu ?

belirli bi sınır yok, tahmin edeceğin üzere gayet bulanık konular bunlar. ki zaten "ya ama hala bana ne! böyle olmaması lazım bence ya" değil olay :)

said:
Böyle saçma bir kural mı var veya ne bileyim 3 kuşak uygulayacak ki örf ve adet olsun gibi saçma bir kural mı var.Benim bahsettiğim olay sallamasyon değildir.Cumhuriyet kazanımlarından gelen bir örf ve adettir.

buna ben ya da sen değil hakim amcalar karar veriyo. benzer bi durumda "hakim bey, karanlığın düşmanı ve aydınlığın bekçisi olarak..." diye ikna edebilirsen örfün adetin senindir. yüzüklerin efendisinden bi kaç quote da etkileyici olur :)

said:
Ben olcak olsam sırf bu pespayeler rant elde etmesin diye o ödülü paşa paşa veririm.Belki orda kimilerine göre kaybederim.Ama o adamlar bu haberden rant elde edemezler ve hayatımın geri kalanını o kızın çocuklarının türban takmaması için ülkemin kültür seviyesini geliştirmeye adarım.

şimdi bu kız neler düşünüyo, kimden nefret ediyo, nereye doğru gidiyo? arkadaşlarınızla tartışınız.

said:
Ayrıca işin kurgu olduğu apaçık belli.Show yapıyorlar resmen.

evet show olayı ortada zaten her zaman olduğu gibi. vıcık vıcık lan hatta.

said:
Utanmazlığıyla karanlığıyla çarpıklığıyla hortladı bu sırtlan sürüsü türkiyenin üzerine.Hoşgörü kültür ve aydınlığın gücü ile yok olmalıdırlar Allahın izniyle..

hoşgörü derken? başörtüsü taktı diye kız karanlığın içinden gelen yüzüktayf olmuştu az önce?
Sosyal ağlarda paylaş

Karanlığın simgesini taktığı için hoşgörü ile davranacağım zaten.Aksi halde taraflar birbirini gerer ve durum kötü şeyler ile sonuçlanır.Bu işler eğitim ile olur.Önce ortada olan tehdit hoşgörü ve sağduyu ile yok edilebilir.Karanlığın simgesi bir tanımlamadır salyalar saçarak söylediğim birşey değil.

Bu kız neticede bir piyon.Enayilik yapıp kızı hedef alacak değiliz.Bizim düşmanımız her zaman o kızı oraya koyan eller olmalıdır.Ardından hoşgörü ve sağduyu ile kızı o cemiyetten çekmek gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

abi humanist misiniz, dindar mısınız, dinci misiniz, "alayı gelsin olum inancı budur biz karışamayız"cı mısınız bilmiyorum ama yok öle şey. öyle çıkıp bi de üstüne kamera kendisini takip ederken ağlayıp sızlaması, sonra üstüne atar yapması. ı ıh yok öle şey.

video eski meski, farketmez. imam hatiplere de karşıyım, imamlara verilen paraya da, camilerin fazlalağına da. ister anarşist diyin ister satanist, ister faşist.

yaftalayarak düşünün hacı.
Sosyal ağlarda paylaş

snefru denen arkadaşım, kontrast ettiğini sandığın insanların aslında ayna görüntüsünden ibaret olduğunun farkında mısın? herkes birbirine eziyet ede ede, sonunda son bıçağı saplayan kazanacak sanıyorsun heralde? caminin moda sahilinden farkını idrak edemeyen bir insanın bir ödül kazanmış bir insana hakkının verilmemesi gerektiğini savunması hem beni senden hem seni benden soyutluyor biliyor musun? sen toplumda hoşgörü mi istiyorsun, ama böyle devam edersen sonunda kendi fare deliğinde ekmeği şaraba bana bana gebereceğinin farkındasın değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...