Warchief Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 sg-1 said: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/10494632.asp Vay Be Epic Olmuş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 yahu ideolojiye oy vermek ayrı, kömüre oy satmak ayrı, ekonomik nedenlerle oy vermek apayrı. ideolojiye oy vermek de çok matah bişey değil ayriyeten, siyaset artık ideolojiler üzerinden yapılmamalı zaten. türkiyede doğru dürüst siyaset yapılmamasının sorumluları sadece basiretsiz siyasetçiler değil. bu ülkede egemenlik millete ait olmadı, çeşitli kurum ve kesimler arasında paylaştırıldı. dolayısıyla "halka" bırakılan siyaset aslında toplam hasılanın ve de rantın dağıtılması üzerine gelişti. her iktidar değişiminde sermaye de el değiştirdi. veya sermaye grupları yeni partiler ve iktidarlar yarattılar, akp de bunun bi örneğidir. ve ekonomik sebeplerle oy vermek, bu halkın "kandırıldığı" anlamına gelmiyo, türkiyede siyaset mekanizması böyle işliyo çünkü. ha bunu düzeltmek için önce egemenliği paylaşan gruplar siyasetten elini eteğini çekecek, ve tabii adam gibi bir seçim kanunu yapılacak vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Evet, siyaset ideolojiler üzerinden yapılmamalı, kim cebimize daha fazla para koyacaksa onu başbakan yapalım, paraya tapalım, globalleşelim, amerikanlaşalım, dünya nasıl yaşamamızı istiyorsa öyle yaşayalım, değerlerimizi yakalım evi ısıtalım, ne güzel. O diil de, benim bildiğim bu ülkede iktidarları genel seçimler belirliyor, bizümre toplanıp başbakan mı atıyor. Ha, "birileri birilerine arka çıkıyor, destek sağlıyor, önce kullanıyor, sonra delikten aşağı süpürüyor" diyorsan, bu bariz bir şekilde olan bişey zaten. Bu topraklarda hüküm sürmek için semden-kraliçeden-birilerinden icazet alamazsan sandıktan çıkamazsın. Sonuçta olan yine benim kandırılan vatandaşıma olur. Evet, hadi kıvranma da itiraf et artık, birileri iki anahtar vaad edip vermiyorsa, "elektriğe zam yapmadık" deyip bir senede %61 zam yapıyorsa, aç bırakıp kömür verip "oyunu verirsen arkası gelir" temasını işliyorsa, bu halkı kandırmaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 dediklerimi anlamadan alakasız cevaplar vermişsin, olsun daha açık anlatayım. bu ülkede millet egemenliği diye bişey yok, MGK, anayasa mahkemesi, TSK gibi kurumlar, bu egemenliğe ortak. evet başbakan atamıyolar ama beğenmediklerini asıyolar, beğenmedikleri partiyi kapatıyolar. bu bir. ikincisi siyasetin ideoloji üzerinden yapılmamasını belirtmek, sadece ekonomik nedenlerle yapılsın demek değildir. her kesimin kendi değerleri, kendi siyasal talepleri, kendi demokratik hakları üzerine siyaset yapmasıdır. bu da sivil toplumun gelişmesiyle, ülkede demokrasi kültürünün oturmasıyla olacak bişey. bu olana kadar, evet, halk ekonomik nedenlerle oy vermeye devam edecek. partilerle beraber ideolojilerin hepsi patladı çünkü, hiçbiri halkın genel hak taleplerini, ve dahası ülkenin ve dünyanın geleceğini karşılayacak bir değerler bütününe sahip değil, hepsi de eski ve otoriter bir zihniyetin ürünü, kısacası çağdışı. ancak yeni bi zihniyet dönüşümü, ancak serbest bir demokrasi ortamında, mutlak bir ifade özgürlüğü çerçevesinde mümkün. bunu sağlayacak olan da yeni bir anayasa ve seçim kanunudur elbet. dolayısıyla tekrar söylüyorum, halk kandırılmış falan değil, basbaya biliyo kime ne için oy verdiğini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warchief Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 sir said: dolayısıyla tekrar söylüyorum, halk kandırılmış falan değil, basbaya biliyo kime ne için oy verdiğini. Tamamiyle katılıyorum kim kimi kandırıyor kardeşim... Ayıp değilmi kandırmak... Varsa kandırmaya çalışan aranızda çıksın ben kandırmaya çalışıyorum ve kandırıyorum desin...ve kandırdım ve kandıracağım desin... Yoksa böyle biri arkasından konuşmayın bari ayıp ayıp bak çok kınadım...8-) Yoksa...; said: "o kandırıyo" said: "bu kandırıyo" demekle olmaz... Ha madem kandırmak kolay sen de kandır... Ama önce buradan başla... Gel beni kandır. Gel hadi. B)- Hatta var mı aranızda "Kandırıldım" diyen? Merak ediyorum. Edit:Kullanıcı Sözleşmesi 9. Madde Son Cümle ihlali nedeniyle, yazımın tümünü kapsayan Bold(kalın) etkisini kaldırdım. Geçici de olsa okuyanların Gözlerine zarar verdiğim için Özür dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Bütün yazıları bold yazmak yeni bir ergenlik takıntısı mı? bkz. Kurallar Madde 9; said: 9. Üyeler forumu kullanırken hiçbir şekilde aynı mesajı tekrar tekrar göndermemeli, konularda peş peşe mesaj atıp düzensizliğe yol açmamalı(yazacak başka mesajınız var ise önceki mesajı güncelleyip oraya ekleme yapmayı tercih ediniz), yazım ve imla kurallarına mümkün olduğunca dikkat edilmeli ve irc dili kullanılmamalıdır. Yazılarda göz yoracak ve anlamsız biçimde kalın, italik vb yazım şekilleri gereğinden fazla kullanılmamalıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warchief Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Baggio'ya... @Üyeler forumu kullanırken hiçbir şekilde aynı mesajı tekrar tekrar göndermemeli, konularda peş peşe mesaj atıp düzensizliğe yol açmamalı(yazacak başka mesajınız var ise önceki mesajı güncelleyip oraya ekleme yapmayı tercih ediniz), *"Hiçbir Şekilde" derken; emredicilik var. @yazım ve imla kurallarına mümkün olduğunca dikkat edilmeli *"Mümkün olduğunca" derken; tolerans tanındığı belirtilmiş. @ve irc dili kullanılmamalıdır. *"Kullanılmamalıdır" derken; yasaklayıcılık var. @Yazılarda göz yoracak ve anlamsız biçimde kalın, italik vb yazım şekilleri gereğinden fazla kullanılmamalıdır. *"Gereğinden fazla" derken; taktir yetkisi tanınmış yazara. Benim mesajımda BENCE hepsi kalın yazılmalıydı, ben öyle gerekli görmüştüm. Ama sonra senin göz sağlığını bozmuş olma ihtimalim üzerine, daha sen mesajını editleyip kuralı yazmadan, ben TEKRARdan kurallara bir bakayım "Belki kural çiğniyorumdur" diyerek bakıp mesajımı editliyordum. Tuhaf bir zamanlama. -Ergenliğe yaptığın gönderme zaten yerinde değil.Bolt yazıdan buna varıyorsan forum genelinde kim bilir kaç kişiyi yazım tarzından dolayı ilkokul bebesi sanıyorsundur. -Ayrıca verdiğin cevap ve müdehale de "hiç cevap vermeseydin daha iyiydi" izlenimi oluşturmaya müsait tabi herkes kendi adına bunu söyleyebilir. BENCE yersiz müdehale/uyarıydı. (Sence yerindeydi...vs vs bu böyle uzar gider) -Mesajımın içeriğine ilişkin vermeyecektin bari ÖMS kullansaydın. Hoş pisman değilim BOLT yazdım diye ama yine de nezaket işte. Gerçi bunu benim sana söylemem ne haddime... Koca adamsın sen. -E sen buraya yazma gereği duydun ben de buradan cevap vereyim dedim. Konu da zaten kapandı sayılır. Keza şu saatte kimse Star'ı açıp o "Makarna kömür demokrasisini" göremez. Gerçi endişe etmemek lazım yarın yine aynı saatte çıkarlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Dostum sen hala tsk mgk takıntındasın, adamların kömür dağıtıp oy satın almasının suçunu bile onlarda buldun ya helal. Bu ülkede iyi kötü bi anayasa var ve bugüne kadar yapılanlar bu anayasaya uyan şeyler. Ayrıca ne ilginçtir ki, bu asıp kesenler, parti kapatanlar felan hep bir şekilde halka dönmüş, hiçbiri kalıcı olmamış. Ayrıca 2, son kontrol ettiğimde asılanın partisi tek parti döneminden daha otoriter bir iktidar sürüyordu. Asılmasının gerekliliği ayrı bir konudur, ama CHP'nin tek partili dönemine baskıcı diyen sen DP'ye (bir önceki mesajın itibariyle) "halk seçti, istediğini yapar, kimse karışamaz" gibisinden bir destek sunuyorsan demokrasiden bişey anlamamışsın demektir. Ha senin sorunun anayasaysa çıkar aslanlar gibi o dediğin her kesimin oyu onayıyla bi sivil anayasa yaparsın, oraya seçim kanunu da koyarsın, sınırlı sınırsız ifade özgürlüğünü de. Ha sana bunun sözünü verip bunu yapmamış olan parti de seni kandırmış olur, her ne kadar sen yiğitliğe b.k sürdürüp "aldatıldım" diyemesen de. Ben sadece 2007 seçimlerinde oy kullandım ve kandırıldığımı gayet açık yüreklilikle söyleyebilirim, çünkü oy verdiklerim bana söz verdiklerinin tam tersi şeyler yapıp ülkenin bugünkü açmazlarına gelmesine, birilerinin kucağına oturmasına sebep oldular, artık onlara oy vermeyi düşünmüyorum. İdeolojilere, ne içerirse içersin, gönül rahatlığıyla çağdışı yaftası yapıştırmak da iyiymiş. Birilerinin öbür dünyayla ilgili birşeylere inanması saygı gösterilmesi, kanunlarda yer alması, bir şekilde el üstünde tutulması gereken birşeyken bu dünyayla ilgili birşeylere inanması çağdışılık, iyi peki, öyle olsun, seni kendi iç dünyanla başbaşa bırakıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Way Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 aylık 500 lira parayla 5-6 çocuk yapanları hayatında gazete,kitap okumayanları, iş olduğu halde kahvelerde zaman geçirenleri,iş beğenmiyenleri yan gelip yatanları, hayatının en büyük amacı çocuk yapmak çoğalmak olanları kömür,para yardımıyla kandırırsın.bu insanların %99 u o kömür yardımlarını iktidar partisinin parasıyla değil vatandaşların ödediği vergilerle alındığını bilmez.x belediyesi dağıtıyor x belediyesi y partisinin, demekki y partisi dağıtıyor kömürleri diye düşünürler.o partiye oy verilmezse kömür yardımının yapılmayacağını düşünürler. laiklik karşıtlarını bakın biz dini bir partiyiz x partisi laik dinsiz onlar diyerek kandırılır orta sınıf insanları bizim dönemimizde doğalgaza,elektiriğe,suya vs e zam yapılmadı ekonomimiz e meteor düşse birşey olmaz diyerek kandırırsın. parasal bakımdan çok üst seviyede olanlarıda onlara iş vererek memnun edersin. xx milyon kişi kömür yardımıyla oy vermedi gibi komik bir şey söylenmez.herkesi kandırmanın yolu farklıdır.1000 lirası olana sana 1 lira verelim bana oyunu ver denilmez. ayrıca bir ülkede kömür yardımına ihtiyacı olan insanların sayısı bu kadar çoksa bu ülkeyi yönetenler işini yapamıyor demektir. maaşımdan elime geçmeden alınan vergi onların oy toplama parası oluyorsa bu yanlıştır savunulacak bir tarafı yoktur.tabiki yardım yapılır ama bunun düzgün bir şekilde yapılması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 O değilde bu star haber de çıkan kömür muhabetinde bi kadınla yapılan röportaj aynen şu şekildeydi; M:Muhabir F:Fakir olduğunu söyleyen bayan M: Neyle geçiniyosunuz? F: Sağolsun belediye her ihtiyacımızı karşılıyo. M: Peki yardım yapılmasa ne yapardınız F: Çalışırdım heralde varya bu kadını gidip gırtlağını sıkmak istiyorum,resmen ekmek elden su gölden bi hayat yaşıyo,bu ne ya,enayi miyiz bizde çalışıyoz,yardım etmeselermiş çalışırmış, git çalış işte sapasağlamsın.O kadını sakat bırakmak istiyorum,yemin ederim.Hayatımda en nefret ettiğim şeydir; "elinde imkanı varken başkalarına yapışıp Sülük gibi yaşamak,yapıştığı yeri kurutana kadar başka hiç birşey yapmamak". edit:imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 öldürelim hepsini. sosyalizm sax Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 0ne said: M: Neyle geçiniyosunuz? F: Sağolsun belediye her ihtiyacımızı karşılıyo. M: Peki yardım yapılmasa ne yapardınız F: Çalışırdım heralde aaa ama niye öyle söylüyosuuaaannn 40 milyonun hepsi böyle yaşamıyooo kiiiaaaa hem işsizlik vaaaarrr işi olanlar işi olmayanlara baksıııaaaannnn sosyal devlet bunu gerektiraaaaarrrr işsizsen kralsıııaaannn işin varsa iliğine kadar vergiiaaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 0ne said: M: Neyle geçiniyosunuz? F: Sağolsun belediye her ihtiyacımızı karşılıyo. M: Peki yardım yapılmasa ne yapardınız F: Çalışırdım heralde varya bu kadını gidip gırtlağını sıkmak istiyorum,resmen ekmek elden su gölden bi hayat yaşıyo,bu ne ya,enayi miyiz bizde çalışıyoz,yardım etmeselermiş çalışırmış, Tabii ki beleş yaşatacaklar o kadını, bizim çalışıp devlete de sırtımızdan kar payı verdiğimiz vergilerle ona bedava kömür, bakliyat falan alacaklar. O da seçimlerde gidip oy verecek mis gibi. Oy veren bot işte. Sosyal devlet ayrıca abi, oha ne diyorsun sen böyle. Zaten şeriat bir gelsin sokağa bile çıkamayacak, çalışmak neymiş. Kadın kısmısı o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 bi makarna da bana gondersinler, aciktim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Baggio said: [Zaten şeriat bir gelsin sokağa bile çıkamayacak, çalışmak neymiş. Kadın kısmısı o. daha da iyi lan, sokak masrafi olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warchief Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 said: Harbi ha sosyal devlet sosyal devlet ne bu canım nereye kadar... Neymiş efendim kömür yiyecek içecek yardımıymış... Zaten hiç bize vermiyorlar o kömürlerden... Tamam Doğal gazlı kombili kat kaloriferimiz olabilir ama belki gün gelir lazım olur... Tamam ya tamam o kadar vergi kaçırdık Neden? Sırf bu yüzden işte... Benim vergi diye verdiğimi gitsin burnu sümüklü çocuğu olan Zarife'ye versinler... Bana yok ohh ne anladım ben bu işten... Benim paramı bana yedirme... Nah var sana vergi! Çıkmışlar biz sizin aranızdan çıktık sizin sesiniziz diyorlar. Bırak palavrayı ya... Göbeğini kaşıyan adam(lar)dan aldılar oyu şimdi meydan onlara kaldı... Tamam benim babam da göbekli olabilir ama o bira göbeği... (bende de var sanırım biraz...) biz oy moy vermedik vermeyizde... Gözümü kapatırım o pi-ti pi-ti yaparım basarım mührü yine vermem onlara... Bizim her yaz gittiğimiz tatil beldesine yat limanı yapacaktı belediye hala yapmıyor... Neymiş efendim ilçenin çevre yolu genişletiliyormuş... Ya bıraksana arkadaşım ne gerek var tek sıra halinde yavaş yavaş gitsinler...Benim yatım sahile vurursa nolcak? Nasıl hizmet bu anlamıyorum ki... Eğitim Şart... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 aquila said: bi makarna da bana gondersinler, aciktim. Aynen ya benimde acıktı. Bizim neyimiz eksik ulan. Bizede makarna versinler. Onlar fakir'de elektrik,su,yakacak parası vermiyorlarmı. Veriyorlar ee ozm kafaları basmıyormu bunların sağ cebinden giriyor sol ceblerinden cıkıyor.. He bizim gibi insanlara birşey verildiği de yok biz paso geçirilen tarafız . Ben paramı bir partinin seçim kampanyasına harcanmasını izlemek durumundamıyım. Düpedüz hırsızlık bu. Bu zamlar ne için. Beyinsizleri bir dönem'de olsa doyurmak için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Warchief said: Başbakanlığın Kömür Dağıtması: Sosyal Devlet İlkesi Dalga mı geçiyorsun anlayamadım ama hangi şartları taşıyanlara kömür dağıtılıyor, doğalgaza zam yaparken bedava kömür dağıtmak sosyal devlet ilkesinin neresinde, para yardımını, sübvansiyonu vs. anlarım ama 5 paket kömür ve makarna dağıtılarak sosyal devlet ilkesi gerçekletirebilir mi gibi sorular sormak istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 demokrasi budur işte. gelişigüzel peşkeş çekilen kömür yerine, sağlığa, eğitime ayrılacak bütçenin kendisine daha yararlı olacağını kavrayamayanlarla beraber yaşıyorsanız. yapabileceğiniz çok bir şey yok. tabi işin bi de güzel yanı var, elinizin altında iki torba kömür atıp mal gibi kullanabileceğiniz devasa bir köle iş gücü oluşuyor. uyanana kadar binin üstlerine. en kötü ihtimalle "lan bizim bunları zaten alabiliyo olmamaız gerekmez miydi" diye sendikalaşıp şu asalaklara oy vermekten vazgeçerler. sir said: tabi canım hep böyle iktidara geliyo partiler zaten, milyonlarca insanı kandırmakta ne var ki, hepsi beyinsiz zaten hepsi hemen herşeye kanıveriyo.. bununla ilgili araştırma deney gibi bir şeyler falan var, insanlar bir hediyenin, yardımın altında kalmak istemiyor. beyinsizliğinden değil duygusal sebeplerle karşılık olarak veriyor oyunu. ayrıca miktar doğruysa 6 milyon ton kömür şöyle bi 15-25milyon arasında insan demek farkında mısın bilmiyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 said: Bu zamlar ne için. birilerinin,neyse siz okuyun. haber Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 dp'nin diktaya yöneldiği doğru, ama bir sonraki seçimlerde de chp iktidar olabilirdi, dpye olan destek zaten her bakımdan azalmıştı. ama siyaseti normal akışına bırakmak yerine TSK devletin tepesine oturdu, bi daha da inmedi. anayasalar olsun, milli egemenliğe "kayıt" ve "şart" sunmak olsun, nerdeyse 50 yıldır bu ülkenin siyasetinde TSK var. sonuç: ülkede demokrasi de siyaset de olgunlaşmadı. benim derdim elbette anayasayla, akpnin neden yeni anayasa yapamadığını, reformlardan zamanla niçin uzaklaştığını da hep birlikte gördük zaten. devletin bütün organları partiyi olur olmaz şeylerle yıprata yıprata, sonunda kendisine benzetti. şu sıralar ulusalcı arkadaşlar "bakın sözümüze geldiniz, işte akp böyleydi zaten" gibi şeyler söylemeye bayılıyolar. halbuki onların söyledikleri tehlike "ılımlı islam" ya da "şeriat" gibi hayali bi tehditten ibaretti. akp, ulusalcıların da beklediğinin tam tersini yaptı ve devlete yaklaştı, askerle barıştı, milliyetçiliğe sarıldı. liberallerin sıkıntısı bundandır. doğrusu ben ufuk urasa oy vermedim ve kandırılmadım, çünkü tek başına dahi olsa durumunu, tutumunu korudu, sergilediği siyaseti de beğendim. akp bugün ilk iktidar döneminin tam tersi bir tutum izlemekte, ve bununla halkı değil, belki bütün dünyayı karşısına almakta. bunu da hem mhp ve chpden oy almak, hem de "esas" iktidarla arasını iyi tutmak için yapmakta olduğu belli. akpye, reform yapacağı, askeri siyasetten uzaklaştıracağı inancıyla oy verenler kandırıldı evet, çünkü akp kapatma davası biter bitmez vaadettiğinin tam tersini yaptı. ama ekonomik önceliklerine göre oy verenler, zaten en liberal ve serbest piyasacı-yani devletçilikten uzak parti hangisiyse ona oy verdiler, dolayısıyla kandırılmadılar. burada hesaba katmadığınız bir kesim de var: herhangi bir siyasi beklentisi olmayanlar, siyasi partilerde kendi taleplerinin karşılığını bulamayanlar, bugün akpye yarın chpye oy verebilirler rahatlıkla. ve bu insanlar her toplumda da mevcutturlar, her seçimde nası oy verdikleri değişiklik gösterebilir; kısacası kararsızdırlar. ve bi bakıma, özgürdürler çünkü kendilerini herhangi bir ideolojiye, partiye, kuruma teslim etmezler. devlete yekpare bir ideolojinin hakim olması otoriterliği doğurur, hangi ideoloji olursa olsun bu böyledir. ve otoriterlik artık tarihe karışmalıdır, demokrasi için. öbür dünya inancı, bireyseldir,yani senin benim nasıl yaşadığımı belirlemez, dolayısıyla isteyen istediğine inanır, istediği gibi de yaşar. ama bir ideoloji, bir anayasada yer alıyosa ve benim devletle olan ilişkimi belirliyosa benim ona itirazım olur. beni doğrudan etkiliyo çünkü. sözün özü: devlet, çeşitli ideolojiler ve onların temsilcileri arasında bir "hakem" görevini üstlendiği-insan hakları ve demokrasiyi her türlü ideolojinin-inancın ve zorunluluğun önüne koyduğu vakit, bu ülkede doğru düzgün siyasetten bahsedebiliriz. ve bu noktada sadece siyasiler değil, devletin bütün organlarının bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçmesi gerekmekte. @rahan o zaman az oy almış akp kömürle =) ama bi de şöyle bi araştırmalar var tabii, hep birlikte güzelcene okuyalım, sindirelim: bu bir bu iki bir de şurda seçimle ilgili çok güzel istatistikler yer almakta, boş keseden atmadan evvel okumakta fayda var. bir de şuradan ve şuradan oldukça "doyurucu" bir röportaj okuyabilirsiniz. son olarak önemli güncelleme: @baggio, sistem değişmedikçe biz daha çoook akp görürüz diyorum, ama sanırım anlatamıyorum hiç :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Sir'den bir başka "tamam haklısınız ama kabul edersem burnum düşer, onun için gözlerinizi AKP'den alıp sisteme bok atmalıyım" postu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 sir para kazanıyomuki acaba merak ettim işin ucunda para varsa bende yapabilirim yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Bırakın kömürü ,patatesi , adamlar burdan geliyor esas ; http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=767028&title=bilimin-altin-cocuklari Kömür,patatesle ahmet mehmet de oy toplar zamanı gelirse, gerekirse,ama bu elemanları yetiştirmiyor işte ahmet mehmet. zaman said: dağıtılan 56 madalyanın 31'ini Samanyolu, Fatih ve Yamanlar liseleri aldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 kermit said: sir para kazanıyomuki acaba merak ettim işin ucunda para varsa bende yapabilirim yani kömür yardımı yapılıyor olabilir ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar