Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polis kılığında tecavüz

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Kendilerine polis süsü verdiler. Bir restoranı bastılar.

İçerideki kadını saçından sürükleyip, tecavüz ettiler!

İstanbul Avcılar'da, kendilerini polis olarak göstererek restoran basan zorbalar, saçlarından sürükleyerek kaçırdıkları 25 yaşındaki kadına 6 saat boyunca tecavüz etti.

Daha sonra evinin önüne atılan 25 yaşındaki A.C. polise gidip, götürüldüğü bir evde 6 saat süresince alıkonulduğunu ve bu sürede 3 kişinin tecavüzüne uğradığını söyledi.

Şehir zorbalarının İstanbul'un göbeğinde estirdiği dehşet, kadının çalıştığı restoranın güvenlik kameralarına an be an yansıdı.

http://video.milliyet.com.tr/web/video/2008/12/01/22886.flv

nereye gidiyoruz lan. : /
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:
cidden izlerken kanım dondu berbat bişeydi. Hiç kimse güvende değil memlekette.

Uzun zamandir böyle bu durum zaten türkiyede.

Bi ara kapkaç olaylarından zaten iyice abartıydı.

Kaç sene daha bazılarının hükümet olması , bazılarının siyasette oturdukları makamlardan,meclisten ayrılmamaları gerek acaba bu işlerin düzelmemesi için çok merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bir taraftan polisin karışılmazlığının göstergesi, diğer taraftan suçlunun polisten hiç kormadığının. zaten adalet adı verilen mevhumdan sadece masumlar korkuyor galiba...

bir taraftan polisler judge dredd olsun diyorum, diğer taraftan polisin karışılmazlığını hatırlıyorum da... bilemiyorum

çok çirkin olaylar bunlar. sağlam ve denegeli bir adalet sistemine sahip olmamızı istiyorum sadece. inşalla

di mi ama?
Sosyal ağlarda paylaş

attiginiz mesajlara, bulundugunuz yere dikkat edin. duzeyiniz elvermiyorsa ya cikmayin garbagedan, ya da direk logout olun, yormayin bizi

geyik yapilacak konuyla duzeysizligin civiginin cikartilacagi konuyu ayiramiyorsaniz ciddi bir sorununuz var demektir, ama bunu hepimizin sorunu haline getirmeyin lutfen
Sosyal ağlarda paylaş

simdi biri bana guvence versin..

kiz arkadasinizin (yada sevdiginiz herhangi biri) kapisi caliniyor, kiz kapi deliginden bakiyor..'hanimefendi polis, lutfen kapiyi acarmisiniz?' diyor...

nasil olacak bu isler bilmiyorum..ama moralim bozuluyor..

kötümser olmakla alakasi da yok dediklerimin, post'taki gerceklesmis haber daha da beter örnegimden..
Sosyal ağlarda paylaş

polisin bir kodu olmasi lazim. kodu mu oturtmamasi lazim. yani belli bir davranis kalibi olmasi lazim. kimlik sorunca hindi gibi kabarmamasi lazim. kaski suratina gecirip onune geleni kameralar onunde dovmemesi lazim. macta cikista iki saat bekleyen on-on bir yasindaki cocuklari coplamamasi, tekmelememesi lazim. polisligin bir meslek, bir ideal oldugunu algilamasi lazim. suclularin onlarin kiligina girmekten cekinmesi lazim. bir de adalet lazim. tsa atan cocuga 50 seneden dava acip uzmezi birakirsan sicmissin demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

mono said:
simdi biri bana guvence versin..

kiz arkadasinizin (yada sevdiginiz herhangi biri) kapisi caliniyor, kiz kapi deliginden bakiyor..'hanimefendi polis, lutfen kapiyi acarmisiniz?' diyor...

nasil olacak bu isler bilmiyorum..ama moralim bozuluyor..

kötümser olmakla alakasi da yok dediklerimin, post'taki gerceklesmis haber daha da beter örnegimden..

Bu tamamen polisin imajı ile ilgili bir durum artık. Orda adam kadını saçından sürükleyere götürüyor, "itiraz etsem muhtemelen polis beni de döver, götürür" diye düşünüyor muhtemelen insanlar. Polis bu ülkede gereksiz ve anlamsız şiddet uygulayabilme eğilimi olan insan olarak görülüyor şu an. Yani polisin seni dövmesi için ona kimlik falan sorman yeter. Polis burda resmen dasaaa'nın dediği gibi aslında Judge Dredd gibi, seni kendi kafasında yargılayıp ona göre davranabiliyor, yasa masa falan önemli değil. Hala bazıları da polise daha çok yetki diyor. Konu polisle ilgili değil evet ama o kamerada orda oturan adamlara çok takıldım ben aslen. En azından bir plakasını alırsın arabanın, polisi arayıp sorarsın ya da şikayet edersin polislerin davranışını, saçından sürüklemek nedir yahu? Ayrıca bu restoranın sahibi falan yok muymuş o niye aramamış polisi? Enteresan sorular bunlar...

Ayrıca rahatsıza polisin bir kodu olması lazım konusundan katılıyorum. Vatandaşın polise kimlik sorma hakkı olacak ve bu durumda artizlenene direk disiplin cezası hatta daha fizikselleşene de meslekten men olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de hiçbir polis bu şekilde sürüyerek götürmez ki bir insanı? Üzerinde sirk kıyafeti ya da polis kıyafeti olması birşey değiştirmez her türlü adam kaçırmak bu yapılan.

Evde tek başına kalan bir kişiye polis olarak kendini tanıtmanın önüne nasıl geçilir bilemiyorum ama polis dışarıda şiddet uygulasa da uygulamasa da kapıyı açmadan gerçek polis olup olmadığını şu an hiçbir şekilde anlayamazsınız.

Anlamak için kod gibi birşey değil de ancak üniformalara nereye bağlı olduğunu ve birim no sunu falan gösteren bir kartvizit yerleştirilebilir.

Ha tabiki bu dediklerim demek değildir polis şiddet uygulamaya devam etsin.. Doğru düzgün işlerini yapsınlar. Ben sadece nasıl önlem alınabilir diye düşünerek yazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

"Polislerse zaten bulaşılmaz, değillerse de üstlerinde polis yeleği vardı herkes şahit, sahteyse bize ne" gibi gibi. Dokunmayan yılan söylemleri.

PhysX said:
Evde tek başına kalan bir kişiye polis olarak kendini tanıtmanın önüne nasıl geçilir bilemiyorum ama polis dışarıda şiddet uygulasa da uygulamasa da kapıyı açmadan gerçek polis olup olmadığını şu an hiçbir şekilde anlayamazsınız.

Kapının 5-10 derece açılmasını sağlayan basit zincirlerle kimlik sorarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

e hiç kimse de sormamış mı bu adamlar gerçekten polis olamaz mı diye?

ya biri bizi yiyorsa "polis kılığında zorbalar" diye??

şöyle polise "tutuklama emrine kadar kedi gibin", "emirden sonra kadar yarı tanrı", "tutukladıktan sonra yarı-kedi" tripleriyle sınırlandıracak bir sistem bulmak lazım. ama olayı polisin yetkisi artsın-azalsın kısır ekseninde tartışabilecek kadar sığ olduğumuz için beele kalıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün, güvenliğimizi sağlamakla ilgili bir kuruluşa güvenemeyecek bir durumda olmamız baya acı.

Artık insanlar resmen polisten korkar oldu.

Açıkçası ben böyle bir sahne görsem bende adamların polis olduğunu düşünebilirim. Böyle sahneler sadece mitinglerde olmuyor, karakollara götürülüp hastanelik olan çok insan var suçsuz yere. Gazetlerde 1 gün yazılıyor geçiliyor.

Yetki az-çok işi değil bu. Sağlam bir psikoloji testi yapıp yarısını işten atmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...