Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sağlam bir korku filmi

SoulCube

Öne çıkan mesajlar

öncelikle şunu söyleyerek başlayayım yazacaklarıma. küçükkene korkuyoduk korku filmlerinden, çünkü karanlıktan korkuyoduk, öcülerden korkuyoduk her bi halttan korkuyoduk. yukarıda birisi yazmış ben küçükken freddy den falan korkuyodum diye. çoğumuz korkuyoduk. şimdi komedi filmi diye izliyoruz. niye çünkü artık eski korkularımızın hiçbiri kalmadı. artık nedir olay? gerilim. olay artık korku filmlerinde gerilim noktaları üzerinden dönüyo. ha bi de artık eski zamanlardaki seyirci profili de kalmadı. yani o zamanlar freddy i yapanlar bunu çocuklar korksun diye yapmadı. ya da chucky i. insanlar o zamanlar korkuyodu bunlardan ciddi ciddi. şimdiki seyirciler daha farklı şeyler istiyolar ve de sanmıyorum kolay kolay bulabileceklerini.

tavsiye kısmına gelince, benim önerim In the mouth of madness olacaktır. sağlam film. ama korkar mısın artık bilmem. misal omen da da sağlam tırsmıştım ben küçükken. öyle...
Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:
Yüzlerce korku, gerilim filmi izledim. Ama şu filmi izledikten sonra eve yürürken afedersiniz altıma sıçtım yani o derece etkiledi. İsmi ise.. Cehenneme Bir Adım * kaçççç *

Bu da ne dedim ve arttım. Bizim DESCENT değil miymiş bu cehenneme bir adım? Eh süper filmdir, yukarda biyerde ben de bunu yazdım ama hayatta tahmin edemezdim bu filmin o film olacağını.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
sg-1 said:

Exorcist serisi, Omen serisi, Stigmata, Skeleton Key, ilk aklıma gelenler.

Din temalı korku filmi dedin mi, ilk ikisi ezer.

Genel olarak korku filmi için Blair Witch Project (ilki), John Carpenter'ın The Thing, Evil Dead'in ilk filmi (2 ve 3 bariz komedi, ama 1'i izlerseniz onları da izleyin), elbette Descent favorilerim.

Gelmiş geçmiş en başarılı korku filmi Exorcist'dir ancak serinin 2. ve 3. sünde Richard Burton'un olduğu da dahil artık ilkinin gizemi kalmamıştır. gizem artık mistisizm ile yakalanmaya çalışılmıştır.
Söz Richard Burton'dan açılmışken "Gözler" filmini de tavsiye ederim.
Omen serisi baştan sona aynı gerilimi ayakta tutar. Bu anlamda seri film olmada Exorcist'den daha başarılıdır.
Hepsinden önemlisi kimsenin usta'dan bahsetmemiş olmasına üzülüyorum. Korku filmi denince akla ilk gelmesi gereken isim Alfred Hitchcock'dur. "Kuşlar" filmi çocukluğumda odama girmeme engel olan filmdir. Hele evin içinde karanlıkda el feneriyle yarattığı gerilim bütün korku filmlerine esin kaynağı olmuştur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...