Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Facebook tehlikesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Zaten hayatımız her yönüyle olmasa da birçok yönüyle bir "big brother" meselesine dönmüş durumda. Yakında "1984" deki ütopik dünyanın gölgesini iyiden iyiye görmeye başlarız etrafımızda
Mesaj tarihi:
Hmm,
arkadaşlar niye bardağın dolu tarafını da görmüyorsunuz? GSM hattınız, facebook profiliniz, myspace sayfanız gibi sosyal hayatınızı, yeni tanıştığınız insanları, sizi seven ve nefret edenleri takip eden ve herhangi bir kaçırılma, tecavüz allah muhafaza cinayet gibi durumlarda adli bilgi sağlayabilecek bir kaynak olarak kullanılabilir, hayatınız kurtulabilir, adalet yerini bulabilir(umarım yamulmuyorum)...
Mesaj tarihi:
Garager said:
Fakat bakarsak olaya adamlar resmen dünyanın kütüğünü bir veritabanında saklıyorlar.Kimlerle iletişim halinde olduğunu,doğum tarihini,nerde okuduğunu.

Ama biz bu kişisel bilgilerimizin 3.sahışların eline geçmediğini sadece anlaşmada okuyoruz.

şimdiye kadar bir sürü sitede oldu böyle şeyler. ama nedense sadece facebook'un üstüne yükleniliyor. ben de bunu anlamıyorum.

facebookta olması neyi etkiliycek yahu?

bir kişinin zaten zararlı bir emeli varsa zaten mit'e, cia'e bile girip seni hayatın boyunca takip edebilir.

sanki böyle şeyler yokmuş gibi, facebook sanki senin bilgilerini ele geçirip şantaj maksatlı kullanım için açılmış bir siteymiş gibi davranıyoruz.

fazla paranoyaklık cilde zarar.

ha, ananın hastalığı, arabanın plakası, açık adresin gibi bilgiler senin için top secret bilgilerse, zaten facebook bu tip bilgileri girmeni istemiyor ki senden?

"ühühü ben özgürce mesajlaşamıycak mıyım? ya facebook bunları okuyorsa?" diye endişelenen varsa, bırakın facebook'u, bırakın internette forumlara yazdığınız yazıları, sizin telefonunuz bile dinleniyor, siz hala facebook dinliyor mu dinlemiyor mu onda kaldınız :)

"ayşe, seni çok seviyorum" gibi sizce gizli olması gereken konuşmalar bile direk devletin kasasına giriyor, saklanıyor. istedikleri zaman ilerde "bak sen ayşe'yi tanıyorsun hatta ilişkin olmuş" gibi sunabilirler...

facebook tehlikesiymiş? ha ne?

Garager said:
Bir maydanozun peşine takılıp kişisel bilgileri 3.sahışlara sunmak pek mantıklı gelmiyor açıkcası :)
Şaka bir yana benden başka tırsan yokmu ?

Senin için top secret olan bilgileri facebook'a girmek zorunda değilsin ki. Bunun neresini anlamıyorsunuz?
İlla top secret bulduğunuz bilgileri facebook'a girip, sonra da "facebook bu bilgilerimi elinde tutuyor böhühü" diye üzülüyorsunuz ki?

Fake isim bile girme imkanınız bulunuyor Facebook'ta. Adınız soyadınız bile sizin için çok mühim gizli bilgiyse, "Abdurrahman Kitap" gibi kendi isminizden farklı bir isim girebilirsiniz?

Hem gizli bilgilerinizi girip hem de buna neden üzülüyorsunuz ki? Onu anlamıyorum ben.

İnternet'te de çok yaygın bu şikayet nedense...
Mesaj tarihi:
İYİ GÜNLER BİZ CIA DAN ARIYORUZ BÜTÜN BİLGİLERİNİZ ELİMİZDE HEMEN FAROE ADALARINDAKİ 1231241243 NUMARALI OFF-SHORE HESABINA 5M $ YATIRMAZSANIZ BİLGİLERİNİZİ BASINA AÇIKLAYACAĞIZ.

TŞK.
CIA.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
yahu yeni bir app my buddies mi ne... millete seninle ilgili bir soru soruyor yes veya no cevabı veryor. sonra ismi gizli şekilde sana soruyu ve cevabını yolluyor. direk insanların aralarını bozma amaçlı sanki. dikkat.
  • Yeni Oluştur...