Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

24 Kasım öğretmenler günü

viole

Öne çıkan mesajlar

fikirlere karşı argümanlarla gelin insanlara karşı değil :p

akademik camiada bulunan biri olarak sonuçta ister istemez bu tarz konular üzerine çok düşünüyorsun özellikle bu ülkede bir şeyler nasıl düzeltilebilir tarzı bir derdin varsa sana en yakın olan alandan başlıyorsun. zira benim ekonominin ya da uluslararası imajın nasıl düzeltileceği konusundaki fikirlerim, eğitim ve akademik camia konusunda sahip olduğum fikirlerden daha boş olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Öğretmen meslek liseleri kapatılmalı mesela çünkü bir çocuk ailesi kendini meslek lisesine verdiğinde henüz onu isteyip istemeyeceğini bilecek durumda olmuyor çoğu zaman. bir insan öğretmen meslek lisesine girdikten sonra da son sınıfa geldiğinde ben öğretmen olmayacağım dediğinde yapabileceği hiç bir şey kalmıyor, puan olarak girebileceği tek yer çünkü eğitim fakültesi oluyor. Çoğu da ya cesaret edemedği ya da aile baskısı yüzünden o yolda ilerlemek zorunda kalıyor ve bizim okulda olduğu gibi okulun en basit bölümlerinden birini istemeden, zorla okuyan tonlarca insanlar doluyor. Bölümlerini tiksinerek, zar zor bitiren bir sürü insan öğretmen oluyor sonra önlerindeki tek seçenek bu olduğu için.

edit: tabi bu önerim öss sisteminin olduğu bir durum için geçerli. daha ideal koşullarda öğretmen meslek liseleri faydalı olabilir ama içinde bulunduğumuz durumda bol miktarda mesleğini zorla yapan öğretmenlerin yetişmesine sebep oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

viole said:
Krusty said:
Öğretmenim canım benim canım benim
Seni ben pek çok pek çok severim
Sen bir ana sen bir baba
Her şey oldun artık bana

(tu)

1 2 sınıfta sınıf anneleri vardır
benm annem sınıf annelerinden biriydi
derste onu görüp şımarır etrafa saldırırdım
vay be :(

ben o sınıf annelerinin sırf hocaya yağ olsun diye sınıf annesi olmuş ev kadınları olduğunu düşünür gıcık olurdum.Bizde 5. sınıfa kadar giderdi o sınıf anneliği müessesesi,sürekli pasta börek yapar kermeste falan satar,hocanın istediği(karton,kağıt vs.) gibi zımbırtıları kırtasiyeci kocalarından karşılar(kırtasiyeci diyince..adamın kırtasiyeci zinciri vardı yahu..)öğretmenler gününde sınıfta para toplatıp içi çikolata dolu kutu falan alır(allı pullu dekoratif kutu,çikolata kutusu da değil) takılırlardı öyle.
Nedense(?) onların çocukları hocanın gözdesiydiler,ne kadar adil davranmaya çalıştıysa da sanırım olmamıştı o kadar ilgiden alakadan sonra.

edit:Bu arada tüm öğretmenlerimin ve cerebralis in öğretmenler günü kutlu olsun=)
ama lisedeki bilmediği her konuyu "O lise 1 konusuydu,bilmen lazımdı bunu,gelmişsin lise 2 ye..not defterime adının yanına nokta koyuyorum,yarına öğrenip gelip özet biçimde anlatacak ve bir sayfa kağıt yazıp getireceksin konuyla ilgili" diyen biyoloji öğretmenimin günü kutlu olmasın,hatta emekli olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

1- öğretmen meslek liseleri kapatılmalı

2- ülkedeki teknik/meslek liseleri büyük bir revizyona gitmeli, bölgelerin ihtiyaçlarına göre normal liseler teknik liselere çevrilmeli. Bu tarz okullarda öğretmen olacak insanlardan beklenti belirli bir pedagoji eğitimi almış olması ve öğreteceği mesleği icra ediyor olması olmalı

Bildiğim kadarıyla öğretmen liseleri meslek liseleri kategorisinde yer almıyor. Meslek liselerinin amacı ara eleman yetiştirmek değil mi? Öğretmenleri ara eleman olarak mı görüyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

L'amante said:
Ardeth said:

1- öğretmen meslek liseleri kapatılmalı

2- ülkedeki teknik/meslek liseleri büyük bir revizyona gitmeli, bölgelerin ihtiyaçlarına göre normal liseler teknik liselere çevrilmeli. Bu tarz okullarda öğretmen olacak insanlardan beklenti belirli bir pedagoji eğitimi almış olması ve öğreteceği mesleği icra ediyor olması olmalı

Bildiğim kadarıyla öğretmen liseleri meslek liseleri kategorisinde yer almıyor. Meslek liselerinin amacı ara eleman yetiştirmek değil mi? Öğretmenleri ara eleman olarak mı görüyorsun?

Resmen çarpıtmışsın hahah. İsmine meslek lisesi desem ne fark edecek ki, madem kelimelerden oynamak istiyorsun, öğretmenliğin bir meslek olmadığını mı iddia ediyorsun?

Neyse komik tartışmalara gerek yok. Yazdıklarımın geri kalanının okursan meslek liseleri benzetmesini (diyelim o zaman ismi meslek lisesi değilse) össde eğitim fakültesine girerken puan açısından aşırı derecede kolaylık sağlanmasından diğer bölümlere girmelerininse nerdeyse imkansız olmasından dolayı söyledim. Zaten misal benim girdiğim sene össde tübitaksız maksimum puan 380, boğaziçi matematik öğretmenliği ise 382 puandı. Es kaza yani öğretmenlik lisesinde olmayıp da öğretmen olmak isteyen hevesli ve iyi puan yapmış bir insan varsa da onun çok iyi bir üniversitede okuması nerdeyse imkansız gördüğünüz gibi.

Onun yanında meslek lisesine şuursuzca verilmiş bir çok insan da istemeden eğitim fakültesinde okumak zorunda kalıyor. Düşünün yüksek puanlı bir insan o bölümü istese de okuyamıyor bunun yanında o bölüm oldukça düşük puanlarla oraya girmiş ve yaptığı şey ona işkence haline gelmiş insanlarla doluyor.

Böyle saçma sistem olur mu, böyle saçma bir kaynak harcama olur mu ülkenin en önemli mesleklerinden biri söz konusu olduğunda? Hoş gerçi ülkenin meclisini para sevici tüccarlarla doldurmuşlar daha konuşmak boş herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben saldırmadan sadece soru sorarak açıklama istemiştim, fazlasını yapmışsın yine de teşekkür ederim...:)

Ben de öğretmen lisesi mezunuyum. İyi bir üniversitede Eğitim Fakültesi'nde okudum. Sınıf arkadaşlarımın içinde öğretmenliği sevmeyenler vardı ama çoğunun sebebi satütüsünün düşük bir meslek olmasıydı. Yine de etrafıma baktığımda keşke tüm öğretmenler sınıf arkadaşlarım gibi olsa diyorum. Ben de belki bayılarak gitmedim o bölüme ama üniversitede aldığım eğitim bana bu mesleğin önemini ve zorluğunu öğretti ve kendimi idealist bir öğretmen olarak görüyorum...Üniversitede verilen eğitim de çok önemli bence bu noktada...

Sorun sadece Eğitim Fakülteleri'ne öğrenci seçmede değil memleketimde. Asıl mesleğimizi icra edebileceğimiz devlet okullarına atanmak için KPSS'den iyi bir puan almamız gerekiyor ve bu sınav öğretmenlik becerilerini ölçmüyor. Son senesinde bu sınava odaklanan ama okulunu güç bela bitiren bir insan atanırken, idealist öğretmen adayları atanamıyor. Öğretmenlikle ilgili asıl metod dersleri, staj v.s. son sınıfta oluyor ama atanan kişiler genellikle bu dersleri ciddiye almayanlar oluyor...

(Amacım seninle tartışmak değil hatta çoğunlukla aynı düşüncedeyiz de diyebilirim ama sen öğretmen lisesi mezunu olup da öğretmenlik okuyanları başarısız amaçsız insanlar gibi göstermişsin, söylediklerin içinde sadece bu beni rahatsız etti)

Bu arada öğretmenlerimizin öğretmenler gününü de kutlarım...:)

edit: Bir de öğretmen liselerine verilme! konusunda bir açıklama yapmak istedim. Benim yaşadığım ilde en yüksek puanlı lise fen lisesiydi, sonra anadolu öğretmen lisesi ve anadolu lisesiydi. Yani puanı fen lisesinde okumak için yeterli olmayanlar anadolu öğretmen lisesine geliyordu genellikle. Mantık da şuydu kabul ediyorum, "ÖSS de çok iyi bir puan yapamazsa ek puanı kullanır öğretmen olur". Ama öğretmenlik seçilmese de puanınız kırılmıyor meslek liseleri gibi. Tercih edilmesinin ve puanının yüksek olmasının da temel sebebi buydu.
Sosyal ağlarda paylaş

SiNKHoLe said:
viole said:
bide
bence bi öğretmen öğretmenliği para için yapmamalı
öğrencilerine kendinden bişiler öğrenecek insanlara faydalı olmak için yapmalı bu işi
ki zaten bu belli olur kendisinden konuşmasından öğrencilere karşı tavırlarından.

Bu yaklasima bitiyorum. Bi arkadasim Doktorlar isini para icin yapmamali demisti aynen senin gibi.

viole kendinin yapamayacagi bir isi baskasindna beklememek gerektigini düsünüyorum. Hayir sevap icin ögretmenlik yapabilirmisin sen? "ah benim icin para sorun degil, cocuklarim ögrensin yeter, ben evimin kirasini da ödemiyim, ac kalim ama yeni nesiller serpilsin" Böyle bi mantik yok. Tabiiki para icin yapmalilar. Para kazanan insan daha iyi calisir. Cok para kazanan insan motive olur, ögrencilerine de enerji verir. Evini gecindirme derdinde, akli yatirmasi gereken faturalarinda olan bi ögretmen, istedigi kadar cabalasin bi sekilde ögrencilerine de yansitir sorunlarini.

yanlış anlaşılmış.
tabikide öyle bişi mümkün değil bu hayat şartlarında
ama yani ne biliyim sırf uğraşmamak için "ay sonu gelsede paramı alsam" diye cocuklara ordan burdan hazırladıgı soruları yazdırıp bunları "yazılıda bunlardan cıkıcak bunlara çalışın" dememesi lazım -ki böyle öğretmenler cogunlukla var
yani işini severek ve isteyerek yapmalı!
Sosyal ağlarda paylaş

İşini hakkını vererek yapan bilgi ışığı ile dolmuş tek amacı insanları aydınlatmak olan tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım.Bunun dışında kalıpda öğretmen kılığına girmiş gözünü para hırsı bürümüş özel dersten dershaneden para vurup işi ticarete dökmüş bütün rantçıların iki yakası bir araya gelmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...