Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gamorra


throne_eins_meister

Öne çıkan mesajlar

2008 Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan, Türkiye galası önceki gün Filmekimi’nde İstanbul’da yapılan ‘Gomorra’ adlı İtalyan mafya filminin oyuncularından birinin başı gerçekten de mafyayla dertte! Napoli merkezli örgüt Camarro’nun iç yüzünü anlatan ve son yılların en iyi mafya filmi olarak görülen ‘Gomorra’daki aktörlerden birinin, mafyayla ilişkili olduğu suçlamaları nedeniyle gözaltında olduğu ortaya çıktı.

Napoli polisinin cumartesi yakaladığı yedi zanlı arasında, filmde yerel mafya babasını canlandıran oyunculardan 53 yaşındaki Bernardino Terracciano da yer alıyor. Terracciano, haraç kesme ve mafyayla ilişkili olmakla suçlanıyor. Polis, yaptığı baskında yakalanan zanlıların bir parçası olduğu Camarro suç örgütünün geçtiğimiz ay öldürülen altı Afrikalı göçmenle ilgisi olduğunu açıkladı. Yakalanan zanlıların bu cinayetlerle doğrudan ilişkisi olmasa da zanlıların isimleri başka saldırı ve cinayetlerle de birlikte anılıyor. Örgütün başı olduğu düşünülen ve kaçmayı başaran Giuseppe Setola ile diğer üç kişi polis tarafından aranıyor. Afrikalıların, Caserta’da 18 Eylül’de öldürülmesi üzerine bölgede olaylar çıkmış, hükümet 500 askeri görevlendirmişti.
İtalya’da satış rekorları kıran kitabı filme uyarlanan gazeteci Roberto Saviano ise iki yıldır polis korumasında yaşıyor! Gomorra, Oscar için yabancı dildeki filmler kategorisinde umut vaat eden bir film olarak yorumlanıyor. Film İtalya’da moda, çöp toplama ve uyuşturucu trafiğinin yanında siyaset ve finans sektörünün kirli işlere ne kadar bulaştığını da anlatıyor. (ap)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Marl0_on said:
Mayfa filmi olarak değil işte, mayfa konulu belgesel olarak izlemeli. Herkes bir Godfather filan beklediğinden beğenemediler haliyle.


Doğru diyorsun genre olarak mafya filmi değil bu film; mafyayı konu alan çok samimi ve inandırıcı bir film. Baba gibi karizmatik karakterler yerine gerçek insanlar var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...