Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 7 Beta

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

Mum_Chamber said:
vista'ya tukaka ya da yeni bir me vakasi diyen arkadaslar sebeplerini de yazabilirler mi acaba?

microsoft avukatligi yapmayayim diyorum ama, o kadar havadan sudan sebepler sunuyorsunuz ki, icim elvermiyor.

why vista sucksdan en sevdigim kısımlar

Who gave you permision?

why you're telling this?

office:

allows removing the installation partition

Problem was caused by Vista:

Dumb! Just delete the files;

Copying 63KB in 5 minutes. lol

Vista is the new BOSS, administrator account is not!

Sosyal ağlarda paylaş

yapma abi allah askına isin teknik boyutuna girmeye hic gerek yok.

Vista kernel tasarım bakımından yenı ve guzel ozellikler getiriyor. Eyvallah, ama sahsen user experience sucks. Sahsim fikrim. O yuzden kullanmıyorum. User experience suck olunca teknik detaylara gırmeyede hıc gerek gormuorum..

ha ama sen dersenki olayın teknik boyutuyla da alakalı konusabiliriz. su su nedenlerden dolayı de teknik olarak cok iyi de konusalım.. ama bu konuya girince sınırlenıp w2k8 den girip hyper-vye sayıp cıkarım sanırsam ;)
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.jawjab.com/20-reasons-why-vista-sucks/ adresi google'da why vista sucks aramasi sonucunda ilk cikandi. 20 madde var, teker teker baktim, cevap yazmadan duramadim. ama konu dagilmasin diye de spo icine koyuyorum.

1) Hardware doesn’t run well on Vista (even new hardware)
r- nope, it does.

2) The new security of Vista is overkill most of the time, being prompted for every little thing is bad enough but Vista even labels existing applications as suspicious.
r- that's what you have been criticizing for years.

3) Lack of drivers for older and newer hardware.
r- lie.

4) Power options do not change automatically for laptops depending on whether you are plugged or unplugged from a power source.
r- lie.

5) The Start Menu has been redone with a completely different look, unfortunately it is hard to navigate and find what you are looking for.
r- if you are a monkey

6) Rebooting a Vista machine is supposed to be faster, but it actually takes longer to reboot than XP.
r- it wasn't supposed to reboot faster at the first place

7) The much talked about Aero UI is great to look at, but with all the resources it takes just to run it all you will be able to do is look at it and not actually work on your pc.
r- and you don't have to use it. what's wrong with the default theme?

8 ) The many different versions of Vista will be confusing to some basic computer users who are not sure of what exactly they need so in the end they will probably figure more expensive means better and pay for a version they don’t need in the first place.
r- ok.

9) Horrible graphics performance that was not an issue with XP.
r- big lie.

10) Although the look is “improved” basic functions like add/remove programs are hard to find.
r- again, if you are a monkey.

11) VPN doesn’t work correctly, even though there are a few work arounds for this it is still not an easy process.
r- biggest lie ever.

12) Software that is supposed to be windows compatible shuts down randomly.
r- another lie.

13) Firefox runs ten times better than IE7 in vista.
r- so what? use firefox then.

14) The sidebar is another resource hog.
r- turn if off then, you idiot.

15) Readyboost seems like a good idea if you can get it to work.
r- it does work with only one single click.

16) DVD playback through windows media player or media center lacks quality.
r- so what?

17) Minor changes to hardware may prevent the system to boot up.
r- nope, it won't.

18) No “open with” when right clicking on a file.
r- another huge lie. there is an open with context menu

19) My brand new Netgear Eva8000 streaming media device will not work wirelessly with vista due to some tcp stack problem in vista (it did work perfect with xp).
r- so whose fault is this?

20) Windows Improved search is a total mess and not very accurate.
r- it is very (read: very) accurate.

user experience konusunda neyin sucks oldugunu da soylersen adam akilli konusuruz. o kadar yuvarlak cumleler kuruyorsunuz ki.. user experience sucks? kime gore? bence gayet basarili yahu.

aynen hand'in dedigi gibi galeyana gelme durumu soz konusu. sevmemissiniz, on yargiyla yaklasiyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Benim eğitimli bir belirtebileceğim tek yani ses sisteminin *nix'lerin yanında çok kötü olması,o nedenle benim açımdan teknik olarak başarısız.

Ama daha önce de söyledim, üretici olmayan son kullanıcı için bir eksiği yok, insanlar fazlalarını sevmiyor ki onlar da vLite ile halledilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

user experience konusunda neyin sucks oldugunu da soylersen adam akilli konusuruz. o kadar yuvarlak cumleler kuruyorsunuz ki.. user experience sucks? kime gore? bence gayet basarili yahu.

postladıgım screenshotlar user experienceı gosterıyor.

bir isletim sistemi;

* kendi kafasına gore restart atıyorsa
* 60kb dosyayı 5 dakkada koplaylıorsa
* Problem solving yardımcısı, sorunlu componentın isletim sisteminin kendısı oldugunu soyluorsa
* dosya silme ıslemının %95 i bittigi halde, kalan %5i silmek yerıne hala time remain hesaplıyorsa,
* user interface bloatedsa
* user interface asırı kaynak tuketiyorsa

bana gore user experience suckstır. bunu sadece ben soylemıorum. Microsoftta Windows XP'nin destek suresını uzatarak bunu kendı soylemis oldu. İnsanlar MS'e vistaları geri al, XP'ye devam et diye baskı yaptı.

Hadi ben on yargılıyım - ama oldukca fazla nedenım var, kalanlarda mı oyle?

quoteladıgın listeyi ben yazmadım buraya, o yazı banada ait degil. baktım listeye oldukca salak sacma zaten.

hicbir zaman linux / ms fanboylik yapmadım. hangisi isime gelirse onu kullanırım veya kullanmam.

bugun c#'ı tek geçiyorsam, bu anti-sun fanboyluktan degil, C# ve ozellikle Visual Studio'dan dolayıdır.

WindowsXP'yi evde kullanıyorsam oyun oynabılecegım en ıyı sıstemdır.

WindowsXP'Yi sırkette kullanıyorsam, .net & c# ortamında en iyi experience o sundugu ıcındır.

web sunucularımda, ubuntu LTS kullanıyorsam, hardened oldugu icindir.

alıp vista kurulumu yapmadım. en basata early betalarda vmler denedım. kardesımın laptopta ve yegenımın laptopta kurulu. ıkısınıde sık sık kullandıgım ıcın user experience olarak memnun kalmadım.
Sosyal ağlarda paylaş

hocam, nerden neye gore bu verileri buluyorsunuz bilemiyorum

- vista kafasina gore restart atmiyor, yok oyle birsey.

- 60kb dosyayi 5 dakikada kopyalamiyor. oyle birsey varsa vidyosunu koysunlar. bir an "5 dakika" yazdi diye 5 dakika surdu diye birsey yok. 1-2 saniyelik olay o.

- kendisi bir soruna neden olduysa soylemesin mi yani? sorunsuz isletim sistemi diye birsey yoktur, olamaz. isletim sisteminden beklemen gereken boyle sorunlar olunca kendini recover edebilmesidir. linux'un gucu buradan gelir, ki windows da vista ile benzer bir kalite yakaladi. cikip da bir kisi "mavi ekran hede hodo" diyor mu? ben hala xp'de mavi ekranlarla cebellesiyorum.

- remaining time hesaplamasi bir isletim sistemini kotulemek icin arguman olarak kullaniliyorsa o isletim sisteminin sorunu yoktur, soylenecek birsey bulunamadigi icin "senin de gozunun ustunde kasin var" deniyordur.

- user interface'in nesi bloated?

- user interface'ten bahsettigin temalarsa aero temasini kullanmak zorunda degil kimse. bu bir opsiyon, zorunluluk degil. default theme de gayet de kaynaklari iyi kullaniyor.

ki tekrar soyluyorum, xp'nin desteginin uzatilmis olmasi vista kotu isletim sistemi oldugundan degil, donanimsal olarak mevcut bilgisayarlar hazir olmadigindan. yoksa yeni yuksek performans bilgisayar alip da xp kullanan adamin (kusura bakmayin ama) aklini karislarim. bunu xp ciktiginda da yapanlar oldu, vista'da var, windows 7'de de olacak. daha once de demistim, learn2change hocam..
Sosyal ağlarda paylaş

vista almak zorunlu olmasaydı niye xp yerine vista alınsın ki. o kadar bilgisayar almıştım niye yarısı vistayı çalıştırmaya kassın.

bir vistalı bilgisayarım var bir xp li.
vistalı olan daha iyi ve pahalı bir bilgisayar.
xpli olan daha hızlı.

xp daha hızlı 1gb ram yemiyor tek başına :) ayrıca xp kullanırken bir kere saç baş yolduğumu hatırlamıyorum, yapılan yenilikleri geri çevirme opsiyonları dev gibi butonlarla gösteriliyordu.

vista maşallah kafada saç bıraktırtmamak üzerine kurulmuş bir işletim sistemi. adeta saklamışlar uac yi kapatmayı. ki hiçbiryerde söylemiyor bile kapatabileceğini. ben şans üzeri başka birinin vistasını kullanırken öğrendim uac nin kapatılabileceğini. ve dediğim gibi ms-dos dahil her microsoft işletim sistemini kullandım.

bazen dvdlerin de sesleri çıkmıyo internetten unofficial media player indirmek zorundasın.

xpde bu sorunlar yoktu.

insanların xpyi vistaya tercih etmesi önyargı değil, vista kullanışsız.
Sosyal ağlarda paylaş

vista bekleneni veremedi aslında kimseye.. ne microsoft'a, ne de kullanıcılara. bu aşikar. zira kullanımı pek yaygınlaşmadı.

ama vista bahsedilen kadar iğrenç bir sistem de değil. suçlamaların çoğu asılsız ya da abartı, bu gerçek.

raist'in koyduğu gibi bir sürü ss, laf ortada dolaşıyor vista ile ilgili.. her şeyi geçtim, hatasız kul olmadığı gibi işletim sistemi de yoktur =) ubuntu'yu ilk kurduğumda, her 10 dk'da bir kilitleniyordu. 5 gün sonra da açılmamaya başlamıştı. alın size user experience. bu mudur ubuntu'yla ilgili tüm diyeceklerim? tabii ki bu değil. bu olmamalı. ama vista için aynı empati gösterilmiyor ^^

başka bir konuda anason güzel bir şey yazmıştı aslında. microsoft windows ile kullanıcılara farklı bir kültür aşılıyor, daha basit, kontrolü kendi elinde.. unix kültürü dışında bir kültür. ve belki de geek'ler tarafından sevilmeyen bu. bilmiyorum. ama o kültür sayesinde windows buralarda, bu kadar yaygın bence...

vista benim de istediğimi veremedi en nihayetinde. win 7'ye bakıyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Thread'i bump'liyorum biraz ama Windows 7'nin son leaked pre-beta'sini denedim (sanirim versiyon 9356 falandi tam build'i).

Kullandigim en iyi Windows versiyonu diyebilirim rahatlikla.
WinXP SP3 kullaniyorum, Vista 32bit'ide 64bit'ide denedim. Acikca soyleyebilirim ki the next big thing is Windows 7.

Vista resmen rezalet bir sistem, yukarda da korumaya calismissiniz ama Vista ne zaman kursam onlarca sacma problemle savasmak zorunda kaldim. Yok ilk kurulusta hicbir network cihazini tanimamasi, sacma sacma guvenlik hatalari, programlari calistirmama, general olarak oldukca yavas sistem performansi vesaire. Kufur ettiren bir isletim sistemi oldu Vista.

Windows 7'yi kurduktan ve ilk acilistan itibaren farki hissediyorsunuz. Son derece hizli ve harika bir interface'e sahip. Daha pre-beta olmasina ragmen, internetten buldugu driverlar ile birlikte bile XP'nin oyun performansina oldukca yakin sonuc verdi. Ekran kartini daha efektif kullanan interface'ide desktop experince'i arttiriyor.

Bayildim yani. Eger GTA4 yukledigim build'de calissaydi WinXP'ye donmez hala W7'i kullaniyor olurdum. Her oyun calisti ama GTA4'u acmadi sistem. Bir onceki build'de aciyormus.

Microsoft Vista ile yaptigi hatalari telafi etmeye basladi.
Son WLM9 build'i, Windows Live servisleri ile oldukca duzgun bir yone dogru ilerliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarıdaki postlardan birine cevap olacak da, Vista ile 100 küsür mblık içinde binlerce birkaç kblık dosyalar olan bir dosyayı kopyalamam 4.5 saat almıştı aynı işlem XP'de 10 dakika tutmamıştı diyorum. Evde belki ama işte vista allah korusun. XP ile MATLAB'ın uçtuğunu hissediyorum Vista'ya kıyasla.

Öte yandan bu sefer MS hatalarını görüp de Win7 ile güzel bir geri dönüş yapabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

vista ya gıcığım yok, şu anda fista yüklü pavillion bilmemne kullanıyorum.

aynı bilgisayarı xp ile de kullanmıştım, şu an nispeten suda yürüyor gibi hissediyorum. çok geç cevap veriyor. (gerçi bitdefenderın rezilliği de olabilir. -şirket bilgisayarları suckz.)schedulingle ilgili çok kökten bir şeyi değiştirip sıvadıkları gibi bir his var içimde.

en son tip işlemcide 8 gb bellekle vista 64 kullanmadan cevap vermek istemesem de, windows xp yi ilk gördükten sonra 98 den ayaklarım götüme vura vura uzaklaşmıştım. bir daha da kafamı çevirip bakmadım. ama vista böyle değil. vistanın süfer özellikleri olabilir ama yeterince iyi değil.

düzgün bi bilgisayar alıp üzerine de paraya kıyıp server 2008 falan alsam? acep nasıl çalışır vijuul stüdyo neyim. hmm..
Sosyal ağlarda paylaş

Çok kısa bir yorum yapıcam. Vista lanet bir sistem çok az kullandım orada burada zaten o da nefret etmeme yetti. Sanki kendi bilgisayarımı kullanmıyorum Kenan Işık'la Kim 500 milyar ister yarışmasındayım gibi hisettim kendimi Vista kullanırken bir şey yapıcam Eminmisin? Son kararın mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...