Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2012

progamer

Öne çıkan mesajlar

Sintisyzer said:

bu bilim kurgu degil fantastik macera filmi olmus yani.

herşeyi anlarım da adamların çekeceği filmin türüne bile itiraz etmek nasıl bişe ki?

evet fantastik macera filmi çekmişler. bol aksiyon, bol efekt. gayet yerine getirmiş adamlar vaatlerini. 6/10 bir film. kötü de değil, iyi de değil. izleyip unutman gereken bir film işte.

hayır hepsini geçtim, böyle uçuk konusu olan bir filmden ne gibi bir tutarlılık bekliyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben bu filmi savundugunuza inanamıyorum.

Bütün filmlerde yapılmış klişeleri alıp toplasak bir ansiklopedide birleştirsek, bu filmde bir tanesi hariç hepsi var. Onda da yaşlı bir amcanın bi ara çıkıp da "ben bu iş için çok yaşlıyım" demesi yeterliydi.

George

En çok şu ana hatunun sevgilisine üzüldüm. Yani plot gereği daha birinci dakikadan adamın saçma sapan bi şekilde öleceği belliydi de daha adamın ölüsü kurumadan üstüne hatun sattı herifi. Ulan adam hepsine pilotluk yaptı,ana oğlan şans eseri delinin tekiyle konuştu diye kahraman oldu ya çok efsane.

Run Forrest Run

Saçmalık arıyorsanız en barizini göz önünden kaçırıroysunuz: 10.9luk bir depremde yere düşmeyen, ayakta durabilen ve hareket eden, bir uçaktan daha hızlı koşan bir adam gördüm ya of of yani.

Kisacasi ana karakterler icin cok bariz bir `deus ex machina` (kisi deil olaylar olarak) vardi ve bu evet filme olan inancimizi ciddi sekilde bozdu.

Şimdi biri gelip de Star Wars demesin lütfen. Önemli olan burada sunum, özellikle filmin izleyiciye nasıl sunuldugu. Ben bu filmi ilk izlerken de gençken star wars'u izlemişken de hiçbişey bilmeyerek gittiysem ve bu filmde saçmalıklar fazlasıyla gözüme battıysa, diğerinde batmadıysa tam tersine etkilendiysem demek ki bir yönetmen ve senarist sunumu iyi becermiş, diğeri becerememiş demek.

Ayrıca, dediğiniz suspension of disbelief'ı yapıp yapmamak da izleyicinin seçimi. Adam yapmıyor diye onu suçlamak biraz komik oluyor. Bazı filmler var, istediğiniz kadar kasın suspension of disbelief yapamazsınız. Guzel fanstasik ve bilim kurgu filmeri sizi havaya soktuklarindan dediginiz seyleri yapmak ya da hatalari es gecmek daha kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

Sintisyzer said:

bu bilim kurgu degil fantastik macera filmi olmus yani.

herşeyi anlarım da adamların çekeceği filmin türüne bile itiraz etmek nasıl bişe ki?

evet fantastik macera filmi çekmişler. bol aksiyon, bol efekt. gayet yerine getirmiş adamlar vaatlerini. 6/10 bir film. kötü de değil, iyi de değil. izleyip unutman gereken bir film işte.

hayır hepsini geçtim, böyle uçuk konusu olan bir filmden ne gibi bir tutarlılık bekliyorsun?

abi flmi Sci-Fi diye pazarlıyosan science olucak içinde. gelmis gecmis butun fizik kurallarını kuramlarını hiçe sayıp sırf eglencelik cerez yapıyosan olmaz ki. bi de gelmiş yok nötrina parçaçıı çıktı geldi mikrodalga yapyı da core ısındı sora katmanlar oynadı da ondan böle oldu diye acıklama yapmayı da biliyo. ya tam fantazi yap ya tam bilime uydur. az ordan az burdan oluyo sizin dediginizi kabullenmek.
aç imdb yi Sci-Fi diyo. benim itirazım türüne degil. ben yaptım oldu culugua. ona bile degil aslında, adamlar yaptı olmuşculugunuza yani. resmen kraldan cok kralcılık yapıyosunuz yahu. muhaliflik olsun diye.
resmen sırf efektler olsun gorkemli olsun diye senaryoyu çöp etmişler

tamam efektler falan on nomero hiç lafım yok, ama senaryoda falan da savunmayın su filmi bari be.

bunlar da kaçırdıklarımız, moviemistakes.comdan ve imdb.comdan;

Factual error: Gross defiance of the laws of inertia. Cars falling off the back of a moving plane will carry the momentum in the same direction of the plane. It seems to have the opposite effect in this film. The cars are propelled in the wrong direction.

Factual error: According to Wikipedia, Schwarzenegger's term expires on Jan. 2011. This would be the end of his second term and the state constitution prevents him from serving a third. And yet he is apparently still governor in 2012.

Factual error: After leaving the Santa Monica Airport the pilot decides for no apparent reason to fly into Downtown and fly between the buildings. Anyone from LA would know that in order to actually fly into downtown from the airport one would have to actually aim for it. It's not like you take off from the airport and then you are stuck having to fly in amongst tall skyscrapers.

Errors in geography: You cannot drive from Yellowstone National Park, Wyoming, to Manhattan Beach, California, in a single day (as John Cusack's character does). Nor can you helicopter from Washington D.C. to Yellowstone National Park in less than a day as Chiwetel Ejiofor's character does.

Plot holes: Sasha plans to refuel the Antonov on Hawaii, but since Hawaii is destroyed and they don't have enough fuel they have to do a water landing. Gordon mentions they lost the landing gear when they took off in Vegas so that won't be in the way. How, then, were they planning to land to refuel and take off again like originally planned?

Factual errors: No aircraft could function with an atmosphere choked with volcanic ash, which would cause engine seizures.

Factual errors: During the ark scenes, the giraffes are shown to be making sounds. Giraffes have no vocal cords and cannot make any sound.

Factual errors: SPOILER: The enormous fireball erupting from Yellowstone would have incinerated Charlie Frost and Jackson Curtis within seconds, because the intense heat radiates far beyond the actual fireball (think of the heat you feel even a dozen feet from a bonfire.) The same fireball probably would have seriously burnt the airplane and its waiting passengers.

Errors in geography: SPOILER: When it is announced that the Vice President's helicopter crashed due to the volcanic cloud over Philadelphia, the same cloud has not yet hit Las Vegas airport. Volcanic ash would reach Las Vegas much quicker than it would Philadelphia, when originating from Yellowstone Park in Wyoming.

hani böle bi filmde ne mantık arıyosun diyosunuz da öküzlük bunları da yapmak, diyorum ya, sırf o guzel goruntuleri verebilmek için baglamak adına yazılmış bi senaryo
Sosyal ağlarda paylaş

filmden öğrendiğimiz yegane bilgi

çin

o gemielri bu üretim hacmi ve etkinlikle, çalışma prensibiyle tam vaktinde olacak şekilde çinlilerden başkası üretemezdi zaten hani gerçek dünyayay ait bir anektod olmuş bu

bir de komplomsu teorişmsi bir şey

afrika

afrika kıtasının batmayacağı yönünde spekülasyon yaparak dünya üretimini afrikaya aldırmaya çalışıyor olamsınlar? hani fakir ülke bu kalkınsın eline 3-5 kuruş para geçsin de yeni pazarlar ortaya çıksın küresel ekonomi rahatlasın dünya ticareti hız kazansın.. ama olmaz yani de ne bileyim sonuç olarak afrika en eski insan kalıntılarının keşfedildiği ve bilinen en eski insanlık yaşam alanı

son olarak hani izleyip "o ne acaip filmdi?" dedikten sonra hayatımıza devam edeceğimiz klasik dünya sonu filmlerindne biriydi..

bence filmin sonuna "The End" tadında olacak şekidle "Film bitti, paralar yandı." yazsalar çok yerinde olurdu
Sosyal ağlarda paylaş

ha bir de

yine afrika

madem afrika ayakta kalıyor e bu bölhgedeki zenciler ne oalcak şimdi? işçi sınıfı mı olacak? ırk oalrak en kalabalık nüfusa sahipler ama ne olup bittiğini bilmedikelri için proleterya oalrak devam da edebilirler bilemedim.. yada elde mızraklarla dünyayı fethetmeye kalkaiblirier :P

Sosyal ağlarda paylaş

adamlar yapmış arkadaş. şahsen ben beğendim yani. deep impactten sonra en iyi kıyamet günü senaryolu film diyebilirim. gerçi başkada çekilmedi galiba film hafızama göre en azından kayda değer. başarılı.

edit : niye yukarıdaki 12389712897312 tane postta manasız yok şurasında şu olmuş burasında bu olmuş diyosunuz ki. filme gidipte illaki gerçek hayattan bi mantık döngüsü ile iş yapmak yerine waay arkadaş adamlar efektede deli para akıtmış harbi helal olsun demiyosunuz onu anlamıyorum. adam uçaktan hızlı değil adam motorları sıfıra indirdi. hani olaya film diye bakın ya. oha ben koşsam diil uçağa yetişmek ayagım takılırda altında kalırım mantıgıyla bakmayın. way canınasına diyerek bakın. just an advise.
Sosyal ağlarda paylaş

Fransuxa said:

adamlar yapmış arkadaş. şahsen ben beğendim yani. deep impactten sonra en iyi kıyamet günü senaryolu film diyebilirim. gerçi başkada çekilmedi galiba film hafızama göre en azından kayda değer. başarılı.

Judgement Day,bana göre en kralıydı Deep Impact'den sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

(td) ciddi cok başarısız buldum , efekt fln da bi yere kadar arkadaş beyinsizce eblek eblek ekranamı bakıcam ben? yani ne bilim 2 tane eski askere gel k3nk gezegeni kurtaralım diye hikaye yapsalarmış daha ilgi cekici olurmuş senaryo

cok başarısız buldum nedense, ki the day after tomorrow falan yönetmenin filmlerini cok da beğenirim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...