Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çıldırmak üzereyim,bağlantım her dakika kopuyo

Mavardi

Öne çıkan mesajlar

Artık çıldıracam ya.Modemde sürekli net ışığı yanıyo fakat pc de dakka başı net kopup geliyo.Yani msnde konuşmak ve online oyun oynamayı imkansız kılıyor.4 portlu bi modem üzerinde arkadaşla ortak kullanıyoruz modemin nete bağlantısı kendi hafızasında kayıtlı ben sadece ağ bağlantısı oluşturuyorum ve bağlanıyorum.Ağ bağlantımı varsayılan ayarlara getirmem mümkün mü?İki tane ethernet girişim var ikisinde de aynı problemle karşılaşıyorum.Ve ethernet kablom sağlama benziyo alalı 2 ay oldu.Yardım elini uzatın pls :)
Sosyal ağlarda paylaş

Mavardi said:
Artık çıldıracam ya.Modemde sürekli net ışığı yanıyo fakat pc de dakka başı net kopup geliyo.Yani msnde konuşmak ve online oyun oynamayı imkansız kılıyor.4 portlu bi modem üzerinde arkadaşla ortak kullanıyoruz modemin nete bağlantısı kendi hafızasında kayıtlı ben sadece ağ bağlantısı oluşturuyorum ve bağlanıyorum.Ağ bağlantımı varsayılan ayarlara getirmem mümkün mü?İki tane ethernet girişim var ikisinde de aynı problemle karşılaşıyorum.Ve ethernet kablom sağlama benziyo alalı 2 ay oldu.Yardım elini uzatın pls :)

arkadaşında da aynı sorun oluyor mu ? olmuyorsa cok buyuk bır ıhtımalle kablonda sorun var demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende virüs veya benzer bişey yüzünden olabileceğini düşündüm iki harddiscimden birine format attım.İlk yarım saat süresince hiç kopmadı sonra yine eski moduna döndü.Geçen pazar günü nette maçı izlemek için ıp ayarlarıyla oynamıştım.Sonra düzelttim.Galiba o zamandan beri bu durumdayım.Şimdi başka bir kabloyla deniyecem.Size haber vericem.
Sosyal ağlarda paylaş

4 Adımda Bu sorundan kurtulamazsan ya modemin yada ethernetin problemlidir.

1.Bilgisayarında spyware trojan vs gibi kötü yazılımlar olmadığından emin ol.Ad-aware, Spy Sweeper gibi programlarla bilgisayarını tarat (15 günlük deneme sürümlerini bulabilirsin)
2.Spliterını çıkartarak modeme direk bağlantı kur. Yani telefon hattı direk modeme bağlı olsun pareler kablo ek kablo olmadan.
3.Telefon hattındaki kabloyu düzelt.Temassızlık olabilir.En ufak parazit oluşumunda modem internetle bağlantını keser.
4.TTnet i arayarak telefon hattında paket kaybı olup olmadığını sor, varsa düzeltirler zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Pff problemim devam etmekte.Bi anti spyware virüs programıyla taradım bir şey bulamadım.Firewall,firmware,software gibi kavramlarda bahsetmişsiniz.Bende bu kavramları biraz araştırdım gözüm korktu.Bu olayları kendi başıma uygulamam sizce doğru olurmu?(firmwareyi araştırdım.sanırım pcmin iki hd. yada iki rom la çalışmadığını söylememin faydası olur)
Sosyal ağlarda paylaş

Bendede buna benzer bir sorun var farklı başlık açmayayım..

Şimdi şöyle oluyor, internetim stabil değil belli aralıklarla ve interneti kullanma ağırlığına göre kopuyor net ve 5 dakika kadar sonra kendiliğinden geliyor mesela 100 mblık bi dosyayı download etmek imkansız gibi bişi sürekli kopuyor interneti hızlı kullandığımda yani 4-5 pencere açıp sürekli değiştirip hızlı işlem yaparsamda kopuyor çok ilginç bişey bazen hiç kopmuyor neden oldğunu çözemedim neredeyse hertülü şeyi denedim modem değiştirmek dışında. Bu arada modemim ttnet'in verdiği picatel combomax. Bazende hiç kullanamıyorum interneti geliyor maximum 1-2 dakika sonra tekrar gidiyor ve modemi kapatıp bi yarım saat kadar beklediğimde düzelmiş gibi yapıp bi süre sonra gene aynısı oluyor ayrıyeten ev telefonu kullanamıyorum, telefonu bağladığımda eğer dışarıdan bi arama gelirse yada ben telefonu kullanırsam internet tekrar kesiliyor. Yardımcı olabilecek birileri çıkarsa çok makbule geçer.
Sosyal ağlarda paylaş

Khriska,

Bilgisayarınız da spy, virüs olabilir güncel bir programla tarama yapın ya da temiz bir format atın.
Sorun yine devam ediyorsa modem, telefon bağlantılarınızı kontrol edin.

Splitter bağlantınızı kontrol edin size telefon geldiğinde bağlantınızın kesilmemesi gerekiyor. Splitteriniz düzgün çalışmıyor olabilir, temassızlık olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Mavi said:
Khriska,

Bilgisayarınız da spy, virüs olabilir güncel bir programla tarama yapın ya da temiz bir format atın.
Sorun yine devam ediyorsa modem, telefon bağlantılarınızı kontrol edin.

Splitter bağlantınızı kontrol edin size telefon geldiğinde bağlantınızın kesilmemesi gerekiyor. Splitteriniz düzgün çalışmıyor olabilir, temassızlık olabilir.

Hepsini yaptım denedim yaklaşık 6 aydır bu sorunla mücadele ediyorum artık usandım yav bazen çıldırma noktasına geliyorum bak mesela az önce gene kesildi geldi şimdi 8-).
Bu arada interneti bağlattırdığım andan bu yana hep bu sorun vardı sonradan olma bişiyde değil. Öneriler için teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

modem sorunu olabilir.. az önce ben de yaşadım.. bu aptal ötesi, hiçbir işe yaramayan zyxel'i tekmeledikten sonra birazcık düzeldi.. arada yapmak gerekiyor

eski modemim var geek.. vallahi bu yenilerden katbekat daha iyi bir takozdur. bozulmaz, her daim çalışır ve içerisinde her türlü ayarı yaptırır vs. ah bi de wireless'ı olsaydı evladiyelik kullanırdım. en azından sinir stress yapmıyor. bunlar salak ötesi modemler! airties parçalamak çok zevkli, zyxel de gider yakında vallahi! airties en azından dd-wrt destekliyordu. zyxel onu da destekliyormu bilmiyorum.. bu kafamın tasını attırmaya devam ederse sıradaki dlink olacak sanırım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...