Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ataturk'un sansurlenen gorusleri

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

loserz said:

Can Dündar"ın Mustafa filmi, hiçbir tarihi yanlış içermez,bir tane bile.Filmdeki herşey belgeli ve kanıtlıdır,senin attıgında içi boş bir kemalistin çamurundan başka birşey degildir.

birçok önemli tarihçi çıktı tvlere filmde anlatılanların birçoğunun yanlış olduğunu ya da abartıldığını iddaa eden. can dündarın kendiside dedi ntv de bir programda bu film benim yorumumdur diye. sen nasıl bu kadar emin oluyorsunda herşey ispatlanmıştır, kanıtı vardır diye anlayamadım.

can dündar ise oturup bir daha düşünsün yaptığı işi. son yıllarda bazı zihniyetteki kesimin atatürke saldırıları bu kadar arttığı bir dönemde böylesine ısmaralama gibi bir film yapması hiç yakışık almadı.

belli bir yaşa gelmiş insanlar için bu film ile atatürke olan duygular tabiki değişmez ama ilkokul çocuklarının körpe beyinlerinde atatürk hakkında böyle bir intiba bırakması, yıllardır atatürk düşmanı kesimin isteyipte cesaret edemediği birşeydi. fakat can dündar belki istemese de ufak çocukların aklında böyle bir intiba bırakması cidden yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

anladıgım kadarıyla araplaşmaya demvurmuş Atatürk.
araplaşmak tabiki kötü birşey fakat bunun odak noktası islam degil

islamda, islama uyan töreleri terketmek zaten yasaktır.
yani japonsanız harikari yapamıyorsunuz (intahar-günah) geri kalan , islam anlayısına uygun törelerinizi terkedemezsiniz yasaktır.önce egilip selam vericeksiniz ardından islami olarak isterseniz selamlaşıcaksınız.

türk toplumunun araplaşma sorumlusu kabullendikleri din degil osmanlı yönetimidir.sarık yada kavuk falan mesela türklükle hiçbir alakası olmayan bi aksesuar.tüm padişahlarında kafasında.
islam öncesi türk toplumlarınada bakarsanız sürekli olarak komşu ülkelere şekil olarak "özenmek" rahatlıkla görülebilir. özelliklede çin imparatorluguna. sanırsam kalıtsal hastalık gibi bişey olmuş artık bu bizde.
günümüzdede batı özentiligi hatsafhada.ilimine bilimine degil.
Sosyal ağlarda paylaş

abicim izledin mi bu akşam filmi izleyen ilkokul çocuklarının filmden aklında kalanları soduklarında verdikleri cevapları. aralarında çok güzel cevaplar verenler olduğu gibi, çok yanlış etkiler bıraktığı çocuklarda olmuş.

çocuklara atatürkün devrimlerinin önemini , mücadelesini anlatıcak adam gibi belgesel olmamasına ve de çok böylsesine bir belgesele çok ihtiyaç duyulurken tam tersi yanlış kimseler tarafından çok yanlış yerlere çekilebilecek bir belgesel yapmayı tercih etmiştir can dündar.

yobaz atatürk düşmanı kesimin ekmeğine yağ sürüp, sonra tvlere çıkıp bu film benim kendi yorumumdur diyerek kendini savunmaya çalışmasıyla benim gözümde bitmiştir can dündar. sarı zeybek gibi muhteşem bir belgeseli yapan bir insanın bu derece bir dönüş yapması kabul edilebilir gibi birşey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:
..."başıma bir iş gelmeyecekse atatürk'ü sevmiyorum" diyen birisi çıktığında dinine küfredilen yobazın verdiği tepkiyi veriyoruz. ...

o dingile en çok tepki atatürk'ü sevmeyenlerin başına bir iş geldiği iması yüzündendi. atatürk'ü sevmiyor diye değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
Atatürk Kapitalizm'den ziyade Sosyalizm ve Komunizm taraftarı bir insandır. Birinci olarak bir ülkenin tam bağımsız ve kendi ayakları üstünde durabileceğini savunur, bu Küreselleşme taraftarlarının tamamen zıttıdır. Kapitalizm taraftarlarına ise Atatürk'ün sosyal devlet anlayışı ters düşer. Bu iki unsur olup da "Atatürk'ü sevmeyen yok" demek biraz birbirimizi kandırmaktır. Onları geçsek bile halen Hilafet döneminin geri dönmesini isteyenler var (bakınız ikinci Cumhuriyet'çiler)

Atatürk"ün yaptıkları o zamanın kojukturu içerisinde degerlendirilir.

sen daha burjuvası,sermayesi oluşmamış bir ülkeyi liberal bir ekonomiye geçiremessin zaten.
Daha senin dayandıkların bilgiler baştan fail.
Atatürk hiçbir zaman ve asla komunizm taraftarı bir insan olmamıştır.
bu en büyük safsatadır.Atatürk"ün zamanla liberal ekonomiye geçmek istedigi iktisat kongrelerinde açıkça belli olur zaten.

utanmasan Atatürk che guevara gibi bi insandı diceksin,bütün konuşmaların hiçbir ciddi bir argümana dayanmayan, bol romantizm soslu boş cümleler.hadi sana iyi Atatürkçülük ve " politika tartışıyorum" oynamalar.
Sosyal ağlarda paylaş

işte neden "atatürk böyleydi, ondan i.w.i.n" olayının kalkması lazım tartışmalardan. atatürk'ün komünizm ve sosyalizm ile zerre alakası yoktu. sümerbank fabrikası açılışında yaptığı konuşma var, "bugün biz kısıtlı imkanlar nedeniyle açıyoruz bu tesisleri, ileride özel müteşebbisler açacaktır" diyen.
Sosyal ağlarda paylaş

Rahan said:
Sufi said:
..."başıma bir iş gelmeyecekse atatürk'ü sevmiyorum" diyen birisi çıktığında dinine küfredilen yobazın verdiği tepkiyi veriyoruz. ...

o dingile en çok tepki atatürk'ü sevmeyenlerin başına bir iş geldiği iması yüzündendi. atatürk'ü sevmiyor diye değil.

şöyle de diyebilirdik rahan:

"o dingile en çok tepki atatürk'ü sevmeyenlerin başına bir iş geldiği korkusu yüzündendi."

tabi bu iki durumdan biri midir gerçek durum yoksa bambaşka bir şey midir bilemeyiz tabi. ancak şunu çok rahat söyleyebiliriz: senin tepkin yazdığın sebep yüzündendi. bir sürü başka insanın tepkisi de yazdığın sebep yüzündendi. ama emin ol ki azımsanamayacak kadar çok insanın tepkisi de benim anlatmaya çalıştığım biçimde oluştu.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
işte neden "atatürk böyleydi, ondan i.w.i.n" olayının kalkması lazım tartışmalardan. atatürk'ün komünizm ve sosyalizm ile zerre alakası yoktu. sümerbank fabrikası açılışında yaptığı konuşma var, "bugün biz kısıtlı imkanlar nedeniyle açıyoruz bu tesisleri, ileride özel müteşebbisler açacaktır" diyen.

hocam şöyle yalnız. Atatürk'ün zamanının komünistleriyle sıkı fıkı olduğu tüm tarih bilgilerinde yazar. Komünist değil elbette ki, Ama komunizm'den bazı olayları aldığı da bir gerçek.
Sosyalizm meselesine gelirsek, Anayasamızda yazan "sosyal devlet" kavramı Sosyalizm'den gelmez mi? CHP'yi kurduğunda belirlediği altı ok'ta "Devletçilik" kavramı Sosyalizm'e denk değil midir?

diğer mesele, "bugün biz kısıtlı imkanlar nedeniyle açıyoruz bu tesisleri, ileride özel müteşebbisler açacaktır" demesi direk olarak Sosyalizm'dir. Sosyalist Ekonomi'lerde Devlet dediğimiz hadise, ülkede eksik olan alanlara yatırım yapar. Ve halkın da eksik olan alanlara özel "müteşebbis"ler açması için de teşvik eder. kapitalist olsaydı "siz geliştirin biz izleyelim" demez miydi? bunu araştırmanı istiyorum senden.

loserz said:

Daha senin dayandıkların bilgiler baştan fail.utanmasan Atatürk che guevara gibi bi insandı diceksin
bol romantizm soslu boş cümleler.hadi sana iyi Atatürkçülük ve " politika tartışıyorum" oynamalar.

bilgisizliğin yüzünden iplemiyorum seni, onu belirteyim.
Sosyal ağlarda paylaş

evet, atatürk gayet güzel kullanmıştır komünistleri. ihtiyaç kalmadığında da duymazdan gelmiştir. köprüyü geçene kadar meselesi.

altı ok olayını atatürk'ün bizzat hazırladığı yönünde bir kaynak bulabilmiş değilim, devletçilik olayının da geçici bir adım olduğunu kendisi söylüyor kaldı ki.

sosyalist ekonomilerde devlet dediğin gibi teşvikte filan bulunmaz. bütün ekonomi devletin güdümündedir.
Sosyal ağlarda paylaş

sosyalist ekonomi ile sosyal devleti birbirine karıştırmamak lazım bu durumda. yine atatürk'ün bu konuda hangi politikaları izlediği konusundan kesin bilgim olmadığı için o konuda tartışamayacağım ama devletçilik sosyalist ekonominin revize edilmiş hali gibi gözüktü bana hep kim çıkardıysa bilemeyeceğim tabi. Yani bir nevi saldım çayıra mevlam kayıra liberal ekonomisi yerine tedbirli, planlı, gerektiğinde devlet müdahaleli liberal ekonomi.

Fime gittim bu arada. Filmden insanların ve hatta çocukların aklında kalan şey sadece sigara ve alkolse gerçekten komiksiniz. Filmde Atatürk'ün başardığı şeyler üzerinde durulmadığını düşünüyorsanız yine komiksiniz. Aslında komikten öte demek istediklerimde var ama dillendiremedim. Öte yandan filmde benim emin olamadığım ve aklımda şüphe uyandıran Atatürkle ilgili bazı kısımlar da var onları da uygun bir vaktimde bakınacağım (muhalafete karşı olan tutumu, istanbuldan ayrılırken padişahla yaptığı konuşmanın kesinliği ve bir kaç başka bir şey).

Öte yandan aile hayatı olmayan ve büyük sorumlulukları sırtlanmış, bütün ülkenin kendisinden medet umduğu bir lider olmanın yanlızlık getirmesi de bana çok garip gelmedi. DÜnya tarihinde bir çok büyük liderin başına gelmiş bir olay yanlız kalmak ve dalkavuklar tarafından çevrelenmek. Filmde +18 mi yazıyor çocuklar gitmesin denmişti. Bu kadar tartışma dönmesine rağmen filme hala çocuklarıyla geliyorsa (ki gelenler vardı bu saatte bile) bunun sorumluluğunu alıyor ebevynler demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu
said:

Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır...
Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur...
Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.

diyen bir adamin daha nesini tartisiyorsunuz yok eski kafali yok bilmemne
kemalizmi dusence biciminden cok kalip bir ideoloji olarak ortaya atmak istese atardi zaten inonu ye birakmazdi

ki fasizan bir yone giden inonu den kurtulmak istemistir son zamanda ancak olumunden sonra inonu ataturk un guvendigi butun kadrolari aforoz etmis mirascisi benim moduna girmistir

o kadrolar ve tek parti diktasindan rahatsiz olan gurubun bunlari durdumak icin baslattigi demokrat partinin iktidara gelmek icin cevreyi dini kullanarak merkeze karsi kiskirtmasi ve merkezi destekliyen secmeni kazanmaya calismamasi turk siyasetinde yegane kisirdongu olan catismaci siyaset i baslatmistir

cok acayip ulkeyiz
Sosyal ağlarda paylaş

papadapulos said:
atatürkle konuştum, haberler iyi. kendisi tanrıya inanmıyorum ama bir güç var diyor.

hürmetlerimi bide şunu iket ;

kanka, bir muhammetten bir de senden çekiyoruz hala valla , siz aklı başında adamlardınız ama arkanızda koca kafalar bıraktınız, ömrümüzü çürütüyorlar memleketinkiyle birlikte.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

diğer mesele, "bugün biz kısıtlı imkanlar nedeniyle açıyoruz bu tesisleri, ileride özel müteşebbisler açacaktır" demesi direk olarak Sosyalizm'dir.

bone, kızıyosun ama, sen şunu yazabildikten sonra nasıl ciddiye alıp cevap verelim ki? özel müteşebbisler hangi sosyalist düzende var yahu? küba'da koç, sabancı gibi şirketler var da biz mi bilmiyoruz? gerçekten ciddi bir kavram karmaşası yaşıyosun bu tip konularda, sana tavsiyem kullandığın kavramların ne anlama geldiğini ciddi ciddi araştırman.

topiğe gelecek olursak; sam ve sufi'nin söylediklerine ekleyecek pek bişeyim yok doğrusu. olay, kemalist bürokrasinin Atatürk'ü ulaşılamaz bir yere koyması ve sonra da koşulsuz itaat ve sevgi beklemesi. eh dine eleştirel bakan bir Atatürk'ü halk sevmeyebilir, eyvah, o zaman naparız, iktidarımızı nasıl meşrulaştırırız?!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...