AthleT Mesaj tarihi: Kasım 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2008 Biraz önce televizyonda izledim. Son zamanlarda uzak kaldım gündemden biraz. Amerika'da başkan seçimleri vesaire derken Obama seçim vaadlerinde "Irak'tan çekileceğim" gibi bir söylemde bulunmuş. Tarih bölümü ile ne alakası var? Amerika'nın Irak'ta ki hükmü ve etkinliği, çekilirse Irak'ın geleceği ve dolayısı ile Türkiye'ye etkisi. Bunları tartışalım istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Kasım 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2008 alacaklarini aldilar zaten. cekilmeleri islerine geliyor su noktadan sonra. tesaduf mu demokratlarin basa gecmesi? lol discuss. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 guncel siyaset olmuş bu, yarın tartışın tarih olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 farsça da obama yı hecelere ayırırsan şu şekilde o-ba-ma = o bizden biri anlamına geliyor. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 şaka değil he bu sefer espri yapmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 çekilecek afganistana gidecek. karman çorman ettiler ırak'ı şimdi baş edemiyince çekiliyorlar. afganistanda taliban bastırıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garager Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Yanlış düşünceler : Amerika ırak'da zorlanıyor ! Amerika ırak'da yeniliyor ! Amerika bir şey yapamadı ! Amerika ırağa ne için girdi ? Kitle imha silahları için ? Varmı öyle şeyler ? Yok ! O halde Amerika'nın stratejik konumunu devam ettirmesi ve ırağı sömürmesi için bir takım sebeplere ihtiyacı var. Amerikan ordusu saddamın askerlerine benzemez kanımca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 MasterHapLo said: kafamda soyle bir teori var ne kadar dogru cikar bilmiyorum ama zaman gosterecek. iranda obama nin ikinci isminin huseyin oldugu biliniyor ve inanislarina gore dunyanin en buyuk ulkesine hz huseyinin ismini ve vasiflarini tasiyan birinin gececegi varmis. ( tam olarak bu sekilde olmayabilir hatirladigim kadariyla yazdim) ve sonuc olarak obama secilince de iran da bi sempati oldu bu adama karsi. diyorumki abd ayar vererek yildiramadi iran i baska yollara basvurmak icin mi sectirdi bu obamayi. son zamanlarda baya kafama takilan bir soru. zaten irandan tebrik mektubu gitti obamaya. tayyipte bu mektubu iyi kullan ben aracı olurum dior :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 ayar vererek yildirma zaten republicanlarin isi, demokratlar daha yumusak, bariscil oldugu icin sorun yok. halk savastan yoruldu artik, milyar dolarlar akiyo iraka, ekonominin durumu ortada, sebepsiz yere surekli olen askerler, sehit yakinlari falan filan, bikkinlik geldi savastan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Irak'ta daha az şiddet var zaten; her ne kadar yakın zamanda yine tırmansa da. Obama'nın 15 ay içinde çekilme planı var; ama gerçekleştirir mi bilinmiyor. En son imzalanması planlanan status of forces anlaşmasına göre de en geç 2011 sonuna kadar Irak'ta çok gereklileri dışında Amerikan askeri kalmayacak. Pek çok radikal grup politikaya yönelmiş durumda bu arada şu anda; bir kısmı savaşmakla Amerika'yı ülkeden atamadıklarını fark ettiği için, bir kısmı da amerika'nın ayrılmasıyla oluşacak boşlukta siyasi üstünlük elde etmek için. Yorgunluğun da etkisi var tabi. Mesela ilginçtir, önümüzdeki aylarda çekilmesi planlanan taburlardan bir tanesinin geri çekilme tarihi, Irak'taki durum stabil bir hale gelmeye başladığı için 6 ay erkene alınmış. Şu anki durum az çok devam ederse Amerika'nın çekilmesi de hızlanacaktır. edit: vay anasını defalarca Iraq yazmışım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 kısa ve öz bir bilgi vericem size :) Barrack Obama isimlerinin tarihini araştırın. söyleyip burda heycanı kaçırıym istemiyorum *böyle 2 tane üçgen vardır hani biri aşa bakar biri yukarı içiçedir.o bir yıldızdır hani * :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Obama o koltuğa oturunca şu sahneyi yaşayacaz. /watch?v=HfHX3mAbyrs&feature=related Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warchief Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Obama dış politikada Iraktan çekilmeyi İranla ılımlı olmayı uygun görüyor ama Hillary Clinton Dısişleri bakanlığına gelecekmiş büyük ihtimalle ve o tam tersini istiyor. Bakalım görcez ben karaoğlana güveniyorum. Amerikanın pisliklerini temizler umudundayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 dunyada hersey gorundugu gibi degildir,tarihde bize bunu anlatmak icin vardir sezar oldu diye senatoda gobek atarken tepene octavian biner ne oldugunu anlamadan cumhuriyetin olur imparatorluk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Irak'tan çekilmek zaten "şahin mi güvercin mi" den ziyade mantıklı bir hareket. Mesela Obama zaten savaşları bitireceğim demedi; asker ve marines sayısında artış öngördü. Keza Afganistandaki savaşa önem atfediyor. Irak'tan alınan askerler buraya kaydırılacaktır. İran meselesinde ise gerçekten göreceli bir ılımlılık mevcut ekonomik yaptırımlar bekleyebiliriz daha çok. Yine de nükleer silah tehdidi olursa İran'a karşı güç kullanabileceğini yazdı zaten Obama Foreign Affairs'de yer alan makalesinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar