aktiftablet Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 O değil de MEyi niye kimse sevmiyo? Gayet iyiydi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 http://xkcd.com/323/ http://imgs.xkcd.com/comics/ballmer_peak.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Bir sürü yeni özellik vardı, bazılarını Microsoft geliştirmiş, bazılarını Unix tarafından kopyalamıştı; ama hiç biri çalışmıyordu. Ayrıca command line yoktu ve server işlemi göremiyordu. Gerçi bu son ikisi ev kullanıcısını ilgilendirmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Mum_Chamber said: her yeni windows surumune bir ton saydirmak klasiktir. bunu yapinca iyi bilgisayar biliyor, eski isletim sistemlerini kullanmis, vs olunur. ...learn2change Gayet hoş olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Gandalf_ Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 bill gates mavi ekran verdi konferansda varyaa, ondan sonra 98 daha çıkmadan bende vardı betası ozaman rapidshare yoktu sen bilmezsin haber grup ları vardı varyaa o kadar eskiyim ki raks netten üyeliğim var. ben bilmicemde kim bilecek, vindowsun başından girerim kıçından çıkarım en gıral formatı ben atarım. varya sevdamı dağlara yazarım. devamlı her olayı onaylatıyor allah belasını versin vistanın. xp çıktığında da aynı teraneler dönmüştü. İşletim sisteminin makyajlanması mac a göre pc altında ters tepki yaratıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 12 senedir windows sistemleriyle içli dışlıyım, 95 den 98 e geçtim hiç yadırgamadım eleştirmedim de çokta memnun olmuştum aynısı 98 den xp ye geçerkende geçerli. ama vista tam bir fiyasko, saçmalık ötesi bir işletim sistemi. isteyen istediği kadar vistayı savunsun, kendini kandırmaktan başka birşey değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 vista kullanıom.. dediğiniz kadar vasat değil.. gayet kullanışlı ve güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 alperozg said: ama vista tam bir fiyasko, saçmalık ötesi bir işletim sistemi. isteyen istediği kadar vistayı savunsun, kendini kandırmaktan başka birşey değil Bu tür genellemeler yapmamak lazım. Her zaman beğenenler beğenmeyenler çıkacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Begenen begenmeyen degil de, suark demis arastirmaya vakit kaybedecek degil herkes, keza dogru soyluyor, adamlarin son kullaniciya olabildigince yakin yapmasi lazim sistemi, hayatinda denetim masasi acmamis insanlar da kullanacak sonucta, olabildigince user friendly yapmalari lazim, yoksa karsilasirlar gayet downgrade eden buyuk kitlelerle, fellik fellik fix arayanlarla. Hos mesleki ya da yazilim/kod vb babinda isim olmuyor vista ile, o yuzden o konularda nasil oldugunu bilemeyecegim, ama tahminimce gayet de kotudur, zira msdn boardlarinda falan catir catir saydiriyordu millet hakli olarak. Yani genel olarak dusunmeleri lazim piyasaya surerken bir isletim sistemini, olabildigince user friendly olmasi lazim, icine girip disindan cikmayi gerektirmemeli. Hos ben tweakleri falan cektim memnunum, ayriyetten gerge de dogru soyluyor, envai cesit gereksiz servis calisiyor arkada, onlar icin de bir guide yazmis eleman, da ugrasmak ayri bir dert. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 ya neyle vakit kaybediyorsunuz siz anlamadim ki.. ben de iki aydir vista kullaniyorum hic oyle birseyler arastirip onu bunu acma/kapatma ihtiyacim olmadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 İşte o kullanıcı dostluğu dediğin olay da haliyle kullanıcıya göre değişiyor. Ben gayet kolay buluyorum kullanımını. Envai çeşit linux var bilgisayarlarımda. XP de var ama Vista hariç bir şey kullanmıyorum uzun süredir. Kullanması en zevklisi Vista geliyor. İstediğimi de gayet hızlı yapabiliyorum. Performans yada uyumsuzluk sorunu falan da yok. Daha hayatında denetim masası açmamış adamın UAC benzeri güvenlik önlemlerini kapatmaması gerekir zaten. Ayrıca Windows'ta arama genelde her zaman sinirimi bozmuştur ama Vista'dakinden gayet memnunum. Gerek start menüsünde gerek denetim masasında bir iki kelime yazarak istediğim menüye gidebiliyorum. Daha google'da yada denetim masasında bir şey aramam gerektiğini hatırlamıyorum. Sadece Vista ilk çıktığında UAC kapatmayı bulamamıştım. O da registry kullanmadan mümkün değilmiş zaten Vista ilk çıktığında. Sonradan eklediler denetim masasına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Dos kullandim o zamanlar icin yeterli ve kolaydi kullanimi, 30 dk sac bas yoldugumu hatirlamiyorum. 3.1 kullandim ilginc gelmisti gui nedir bilmiyoruz tabii. Gezdim ogrendim zaten ogrenince bir zorlugu kalmiyor. 95 geldi 10dk sonra herseyini ogrenmistim inanamiyodum oheae inanilmaz diye. 98 de pek bi fark yoktu zaten, yadirgamadim kesinlikle. Xp cikti start menusundeki degisiklikleri sevmedim, AMA hemen orda klasige gecme secenegi oldugundan bilgisayar onunde cildirmadim ogrenene kadar, klasige gectm once sonra yavas yavas yeni seylere alistim. Vista.. Allahaskina, artistlik yapmak icin filan acmadim topigi alakasi yok. Ben macten nefret ederim linux da fazla kasis ugrasamam, onun icin zorunlu windows kullanmam zaten. Ben herkes vistadan nefret etmek zorunda demedim ama masallah siz genellemenin allahini yapip vistayi begenmeyenler artistlik yaptiklarindan dolayi oyle diyolar demissiniz. Ayip Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 O genelleme de yanlış tabii, haklısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 "sunu diyen bu sebepten diyordur" demeyeceksek, ozeti "vistanin allah belasini versin, UAC'i bulan da biran once olsun" olan basliga ne diycez? "insallah" mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Eğer MacOS'u sevmiyorsan, Linux'e de zor diyorsan Windows kullanacaksın (BSD dene bir de istersen). Vista'yı sevmediysen XP kullan, sonuç olarak bunlar ticari ürünler, ve Vista epey başarılı bir ürün. Yapacağını söylediği her şeyi yaptı. Hedef kitlesi farklı, benim gibi adamlar değil, benim beğenmedim demem pek bir yük taşımaz o nedenle. "Oha ya, bu ne?" diye söylenebilirim ama ben tarayıcımı kullanmak istediğimde benim tarayıcıma özel kernel modülünü yükleyip kullanabiliyorum, Vista kullanıcısının %80'ni beceremez. Aslında benim istediğim ve belki de haklı saılabileceğim tek şey Vista'da bir Advanced kurulum ve kullanım özelliği. Arch Linux ve Ubuntu gibi iki farklı kullanım seviyesinde Linux olduğunu biliyorsunuz. Ubuntu'nun aslında Vista'dan çok aşağı kalır yönü yok, 200 tane olmasa da onda da bir 30 tane falan servis var çalışan. Bu Unix için aşırı yüksek bir rakam. O da her türlü şeye hazır tutuluyor son kullanıcı için kolaylık olsun diye. Vista'da böyle Linux gibi kolay ve gelişmiş olarak iki farklı tat ile gelse... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Mum_Chamber said: "sunu diyen bu sebepten diyordur" demeyeceksek, ozeti "vistanin allah belasini versin, UAC'i bulan da biran once olsun" olan basliga ne diycez? "insallah" mi? Yok. Belli ki sinirle acmisim topigi (sac bas yoluyodum), durumu aciklayip sorunu nasil cozecegimi soyleyebilirdin laf sokmak yerine :/ ki sagolsunlar bazi arkadaslar aciklamis. Bu arada bittorrent uac ile alakasizdi, uac kapatsam bile sorun cikariyodu, install olmuyodu. Onun cozumu de exe ye sag clickleyip run as admin demekmis. Duyrulur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Xp istiyodum zaten ama yeni bilgisayarla sadece vista veriyolar :/ 2gb ramin yetersiz olmasi da ilginc. Yeni ram alicam laptopa ama 4gbyi kullanmak icin x64 lazim diyolar dogru mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 İşlemcin ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Jadelith said: Xp istiyodum zaten ama yeni bilgisayarla sadece vista veriyolar :/ 2gb ramin yetersiz olmasi da ilginc. Yeni ram alicam laptopa ama 4gbyi kullanmak icin x64 lazim diyolar dogru mu? Doğru. 64 bit işletim sistemi yoksa 3.2gb falan kullanabiliyorsun. 4gb taksan da 3.2gb görüyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Hm ok. Peki dual core leri daha iyi calistiriyo diyolar 64 bit ler, o dogru mu? Isteyim de googleleyemiyorum :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Ben yaklaşık bir senedir quad core intel q6600 ile 64 bit Vista kullanıyorum ve memnunum. Aynı şekilde dual core ile 64 bit işletim sistemi kullanan bir çok tanıdığım var ve memnunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Tüm OS'lar şu an 64 bit ile iyi çalışıyor. Sorun çıkartan donanım sürücüleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 işlemci core2 duo t9300 2.5ghz 2.5ghz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 64 bitlik o işlemci. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 vermiş zaten vereceği kadar belasını. bende 3.1'den beri kullanıyorum. windows me gibi olmadı vista ama yinede beklentileri karşıladığını söyleyemeyiz. windows 7 çıkana kadar xp-pardus ikilisine devam ondan sonra bakarız zamanın işletim sistemlerine ihtiyacımızı karşılıyamıyorsa zaten tamamen linux'a geçmiş olurum o zmna kadar aynı şekilde devam edilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar