Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ati 4870x2 vs 4870

Mojito

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar yeni bilgisayar alıyorum ve monıtorude 22' dusunuyorum oyunları 22' ekranda (ornek olarak crysis) full+full yani hersey acık goruntulerde antialising - anisotropic filterlar da fullken oynamak istiyorum. 4870x2 bunu kesin yapar ama 4870 yaparmı arada cok fark oldugu ıcın x2 yı almak ıstemıyorum cok fps kaybı yasarmıyım eger yasarsam 20' monitor alırsam 4870 ozaman yeterli performansı gosterırmı

Birde anakart olarak oyun canavarı olacak makıneye gore nası bırsey almalıyım pek oc olayından anlamadıgım ıcın yapıcagımı sanmıyorm 2 mılyarda lımıtım var bu lımıte gore uydurmaya calısmak ıstıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Goruntu olarak benı tatmın etmesı ıcın tekrardan makıne topluyorum onun ıcın bu soruyu soruyorum anladııgm kadarıyla akıcı bı fps ıle 4870 ekran kartıyla x2 ye gerek olmadan yıne full+full oynarım ?:S

+ olarak c2 duo 8500 mu yoksa quad core 6600 mu alıyım ıkısıde aynı fıyat benısme makınede tek ıstegım guzel goruntulu oyun oynamak ve Rhinceros 3d programımı kullanmak hepsı bu
Sosyal ağlarda paylaş

tatmin noktan ne onu bilmiyoruz ki. güzel grafik olsun illa herşeyi sona getirmem diyorsan 4850 dahi yeter. ama illa aayı afyı max'a dayarım dersen 4870 olur x2'si daha güzel olur.

bu arada çok araştırdıydım şunu kesinlikle söyliim 4870 ile 50 arasındaki performans farkı kesinlikle ikisi arasındaki fiyat farkına deymiyor
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:
ayrica eger sorununuz fps ise gozunuz 24'ten fazlasini goremiyor. aradada da frameskipping ya da baska dandiklikler yoksa 40-45 fps istediginizden de fazlasi olacaktir.

yani pek tabii crysis'te 320 fps gorecek makine toplamak isteyebilirsiniz ama _bence_ pek mantikli bir hareket olmayacaktir =)

gayet görüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sonucta 24 fps ile 50 hatta 100 fps arasindaki farki algiliyorsan, bunun gozle ilgisi illaki vardir. ister goz yanilmasi olsun ister akicilik.

24 fps'de oynanan oyundan zevk alan var mi aranizda? Yani $imdiye kadar x tane first person oynadim, 40 fps nin alti hep irrite etti beni.

tabi algı ki$iden ki$iye degi$iyor.
Sosyal ağlarda paylaş

algi kisiden kisiye o kadar da degismiyor eshcim.

senin bahsettigin olay sanirim fotograf makinelerindeki shutter speed olayina denk geliyor. ekran derleme aninda goruntuyu algilama durumu olursa frame'i degil, iki frame kombinasyonunu yakaladigin icin "blurred" ya da "flickered" goruntu gidiyor beynine. ama bunun temel sebebi fps degil. kaldi ki, 60hz monitorler 60fps'in ustunu de gosteremezler, cogu video encoding 25fps uzerine kuruludur, pek cok oyunun limiti 60, bazilarinin 30 fps'tir.

yani fps "ne kadar coksa o kadar iyi" diye de pek birsey yok. ve gozunuzun gercekten de bir limit var.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla 25fpsden sonra ben farkı çok anlayamıyorum, first person shooterlarda bile. 30'a kadar bir "delay" varmış gibi hissedebilirsiniz , ekranın frame'i process ettiği zaman aralığı ile sizin gözünüzün 24 fpslik zaman aralığı arasında kalan zaman boşluğu, ancak onun ötesinde zor biraz.

İdeal bir grafik motorunda FPS arttıkça kazanacağınız tek avantaj bu az önceki 2-4ms bişey olacaktır; bunu hissedebiliyorsanız o zaman 5mslik monitor falan kullanmayın 2mslik monitörle arasındaki farkı hemen görebilmeniz lazım. Çoğu insan bu kadar hassas değil o yüzden gerek yok.

35+ fpsnin bir yararı olacağını hiç düşünmüyorum hani ben kendimde de görmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayarda oluşan görüntülerde motion blur vs olmadığı için gözün kareleri algılamaması için ekran kartı normal film hızından daha hızlı çalışmak zorundadır.

Subjektif bir görüş olarak 60 fps idealdir benim için (motion blur olmadan)

60 hz üstünü monitörüm desteklemiyor zaten, ama quake 3 motorlu oyunlardaki sihirli fps rakamlarını buradaki çoğu kişi biliyordur (76,125,333) ama bu oyun motorundan kaynaklanan bir durum.
Sosyal ağlarda paylaş

"Göz 24 fps'den fazlasını anlayamaz" diye olayı tutup çöpe atmak kadar mantıksız bişey olamaz yani gerçekten :p Kasılma anlarında, ara sıra elbet yaşanan anlık atlamalarda, o düşecek 10-15'e mesela. Rahat oynayabilmek için ortalamanın en az 35-40 olması şart onun için.

Hadi stress test durumlarını geçtim, Esh'e yine de katılıyorum, ben daha 25 fps çalışıp da rahat oynadığım bir oyun hatırlamıyorum. Film izlerken 20 fps bile güzel de oyunlarda 25 bile kötü, yeterince akıcı değil bir şekilde, fiziksel açıklamasını yapamam göz möz diye ama böyle. Siz de deneyebilirsiniz isterseniz, 50-60 fps çalıştırabildiğiniz ve fps limitleme komutu olan bir oyunla.
Sosyal ağlarda paylaş

Yine goz olayi vs giriyor olayin icine de, mutant degilim, zirvalamiyorum da, ama gercekten rahatlikla 25-60 arasindaki farklar cok rahat anlasilabiliyor, ha misal 25 ile 26 arasindaki farki anlamak imkansiz gibi, lakin atiyorum aniden catir catir ardi ardina patlamalar oluyor, orada bir 60 FPS'ten 30'a, hatta 40'a dusus yasandiginda cok cok rahat algilanabiliyor, ben algilayabiliyorum en azindan.

Ha o diro tipinden AGA DESKTOPTA 780 FPS ALIYORUM NASA MAKINEMI FUARA CAGIRDI!11! mantalitesi ayri bir komedi, bence gayet framerate'in 35-40'in altina dusmemesi en temizidir keza.

4870x2 olayina da biraz sicak bakmiyorum micro-stuttering geyiginden dolayi, ne alemde tabi onu da bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
"Göz 24 fps'den fazlasını anlayamaz" diye olayı tutup çöpe atmak kadar mantıksız bişey olamaz yani gerçekten :p Kasılma anlarında, ara sıra elbet yaşanan anlık atlamalarda, o düşecek 10-15'e mesela. Rahat oynayabilmek için ortalamanın en az 35-40 olması şart onun için.

bacyocum, "ortalama 24fps" denmis mi hic? 24'un altina duserse tabiiki de bunu farkedersin. ki ortalama 60 da olsa, arada 3fps'e dustugu oluyorsa yine "gozum 60fps goruyor, yuppiii" diye gezinenler olacaktir. o yuzden ortalamadan bahsetmenin pek bir anlami yok, minimum'dan bahsetmemiz lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

de göz 24 fps le görmüyor öyle bir ayrıntı var. göz 28-29-30 fps le görüyor normal bir insanda. kimi insanda da bu rakam 30 un üstüne cok az bir miktar çıkabiliyor.

24 fps olan stop motionların çekildiği standart ki gayet frameler ayırt edilebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...