bLackcha0s Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 "Kırmızı bayrak kurallar benden" "kaleci oyuncuyum" "son bir - son iki" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 saklambaaç oynayaan kaleye mum diksiin kale kapanıııyor elini çeken oynamıııyooor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 en çok mahalle maçlarını özledim.Bide cilli oynamayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 kermit said: mahalle maçlarından sonra en yakın camii yada okulun bahçesine gidip koşa koşa su içmek o su yüzünden ii bi dayak yemiştim asgdfasd bilen bilirde böyle koşuyoz bi tane çeşmeye bizim elemanlardan birisi bağırdı 1 im 1 allah diye ( ne alakaysa adjas) bende ağzımdan kaçtı 2 yim 2 allah dedim bi baktım hepsi bana doğru gelio ii bi dayak yemiştim haha Yeşil tuttum bir allah dı o. ahahaha ne alakaysa :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 o veletler büyüyüp Tayyip erdoğan oldular Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 harbi he ağacı budamışlardı bizde ağaç parçalarından ev yapmıştık arka bahçede. toprak kokusu geliodu yağmur yağınca :) bide çiçekler vardı içinden ufak siyah bişi çıkıyordu onları topluyorduk. ama toplayıp napıoduk hatırlamıyorum :P **bide borunun içine kagıttan külah yapıp birbirimize atıoduk. en sonunda ucuna iğneliler çıkmıştı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 mahallemizde halısaha vardı ama ona vericek paramız yoktu daha doğrusu halısahaya para vermeyi aptallık olarak görürdük onun yerine ateriye gidip sf2 oynamak vardı,bizde bunun üstüne halısahanın tellerini koparıp kaçak giriyorduk sahibi her yakalayışındada bir güzel sopa atıyordu sonunda oda bıraktı ne haliniz varsa görün dedi ve mahalleler arası maçlar böyle başladı atılan gollerden sonra bagıra bagıra roberto baggiooooooooo denirdi....Tranvaya kaçak atlayıp yerebatan sarayına kaçak girip dilek kuyusundaki paraları cebe atardık,misineyle gidip ordaki kefalleri tutmaya calısırdık ama her 10 denemenin 4ünde değerli abilerimiz yakalayıp sopa atardı.Dilek kuyusundaki paralarla gülhaneye gidilir ,orayada müze yolundaki dağ gibi duvardan kaçak girilir,paralarda luneparkda güzelce yenirdi.Mahallede park edilmiş kamyonet görüldümü koştura koştura köşe kapılır,rambonun etkisinde olan küçük izleyicilerin maceraları parklarda başlayıp arka bahçenin en ücra köşelerinde biterdi. Piknik yerine közde patates yapmalar,ramazanlarda orucbabaya gidip milletten yemek toplamalar,balonların içini su doldurup su savaşları yapmalar,ceviz agacındaki Y dallarını potansiyel sapan mazemesi olarak görmeler,evde dolap tıka basa meyva doluyken başkasının bahçesine gidip meyve aşırmalar.Bunların cogunu cocugum yaşayamıyacak iyiki bilgisayar yokmuş bizim dönemimizde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 herkesin anıları canlanmış yahu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 cok beleşciymişim onu anladım =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throne_eins_meister Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Pek sosyal bir çocukluğum geçtiğini söyleyemem. Yamato, Ace wo Neare, Goshogun ve benzeri TRT animeleri ile büyüdüm. En büyük tutkum bu gibi Japon serileriydi. Arada bir mahallemizdeki VHS kasetçinin önünden geçer, kaset arkası yazıları satırı satırına okuyup hatmedene kadar rahat edemezdim. Çocuk kütüphanesine gider 4-5 yıl öncesinin Milliyet Çocuk ve Doğan Kardeş arşivlerine bakar, yada 1978den itibarenki Bilim Teknik arşivlerini incelerdim. Tuhaf bir zevki vardı. (Artık istesem de yapamam çünkü buradaki, kütüphane 2 sene önceki sel felaketinde nerdeyse herşeyini kaybetti) İmitasyon da olsa Atari 2600 'üm vardı inanamazdım. Düşünseniz... Bir zamanlar bundan daha iyisi yapılamaz sanırdım. TRON ve Blade Runner ilk izlediğim bilimkurgu filmleriydi (BR'nin sonunu yaklaşık 10 yıl sonra izleyebildim) Sınıfta herkes korkunç bulduğu yeni filmleri, kasetleri birbirine anlatır muhabbet açardı. Alien ve Freddy serisi filmleri şehir efsanesi olmuştu ki izlemediğim halde ben bile duyar olmuştum izlemeden. (Bunları yine yaklaşık 10 yıl sonra izleyebildim) Transformers ve G.I. Joe'lar eczane raflarına dek her yeri istila etmişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 @throne_eins_meister hacı sen manyakmıydın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 zile boyum yetismiyodu anneeeee diye bagırıyodum ben de. bi sokak arkadaki yesillikte mac yapmaya giderken bile haber veriyodum. hava kararır kararmaz da annem bagırıyodu bu sefer bana :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pýtýk Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 bahsini açmayı bile özlemişim çocukluğun çekirdek kadro top oynamaya inerdi ama bu kadro hep tek sayı olurdu! sonra bu eksik olan kişi topu olan kişiler arasından özenle seçilirdi! unutmadım seni 'penaltı 1 herşey 1' makrom biri yere düştü mü yada çamur bi durum oldu mu direk bağırışılırdı bu şekilde...tabi ilk kim bağırdı orası bilinmez genelde en güçlü kimse o ikna ederdi diğer takım arkadaşlarını camlara erik atma eğer kışsa bayırın aşağısındaki sokaktan geçen araçlara kar atma olayları ayrı bi zevkliydi şimdi aklıma geldi araçla aramızda minimum 50 metre vardır + araç yolu yok biz yukardan bakıyoruz dolanması lazım yakalaması için eğer koşarsa üstümüze o dik bayırı çıkıcak üstüne dikenli telleri geçicek ama biz yinede her frenle kaçardık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 ÖZEL CİPS KOLA! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Bizler sokakta top oynayabildik babalarımız annelerimiz doğa ile daha içli dışlılardı onların anneleri babaları daha bir içli dışlılardı.Sonuçta insanlar doğadan gittikçe uzaklaşıyor şimdiki çocuklar kınayt onlayn oynayıp duruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Absolut said: Sabah sokağa çıkıp akşama kadar alt mahalle üst mahalle dolaşıp nasılsa bir şekilde annenizin ABSOOO yemek hazırrr sesini duymak ne güzel günlerdi. kulagindan dumanlar, gozlerinden ates cikararak aksam sokakta seni arayan anne goruntusu hic hos degil yalniz, kimseye tavsiye etmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PZero Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 ya resmini bulamadımda ama bilen bilir . boru ve külah elektirikciler satardı genelde o boruları böle 3 veya 4 boru kibritle birleştirilir süper bi silah elde edilirdi . sonra onlada savaşırdık . hatta camları acık evlere basket atmaca oynardık :d kızlara flnda atardık kaçardık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PeriTh Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Benim için bu anlattıgınız tam bir nostalji nitekim ben aynen bu sekilde sokaklarda istop, yakantop oyanıp, ip atlayarak öğrendim Türkçeyi... Aralarda da "anneeeeeeeeeeeee" yerine fransızca "mamaaaaaaaaaaaaaannnn" diye bağırdığımda nedense mahallenin bütün çocukları eşlik ederdi çok komikti... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 boncuk tabancası çıktığı dönem epey oynuyoduk. hatta diğer sokaktaki çocuklarla savaş yapıyorduk 10vs10 fln. sonra arkadaşı gözünden vurdum hastaneye götürdüler. bir daha da oynamadık. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coquette Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 bilyeler denk gelmedi benim cocukluguma ya:(( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 kukalı saklambaç abi.. kimse mi oynamadı burda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 oynadım kukalı saklambaçda hatırlamıorum nasıldı. adını hatırlıorum sadece :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 aaah AH! Ne gunlerdi, mahalle maclari, atan alir spor'lar, 3 korner bir penalti, kaykay'larla sokaklarda turlamalar, bisikletlerle gezmeler, GiJoe'larla bahcelerde bitkiler altina evler yapip savastirmalar. Gercektende sokak kulturunun son neferleriyiz. Bilgisayar hayatimiza girince bitti bunlar, gerci yazliklarda devam etti bir sure daha. Cunku yazliklara bilgisayar gidemezdi, arinma merkeziydi. Oralarda yine sokaklarda surunmeceler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 temelde saklambaçla aynıydı kukalı ama top kullanılırdı kale olarak, topa yumup geriye doğru sayılırdı..ebe birini gördüğünde ismini söyleyip topun üstüne ayağını koyup KUKAA diye bağırırdı. özellikle 30 kişi civarı kukalı oynarken ve herkes ebelenmişken biri gelip topa bi vururdu.. ebelenen herkes tekrar saklanmaya koşardı, genelde de ebe küsüp eve giderdi ama eğlenirdik :D bazen milletin hırkayı çikarip ufaktan gösterirdik, çamlak çömlek patladırdık.. ebe birini uzun süre bulamazsa kurt olur, bi dahaki el ebe olmama hakkı kazanırdı ama sıkı küfür yerdi.. zevkliydi lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Ben 91liyim efenim Biz aylık oynuyoduk çetemiz falan vardı boncuklu tabancalarla oynuyor ediyorduk sonracığıma balığa giderdik genelde balık falan tutardık biz şey vardı balıkcı ağlarından mantarları calıp mantarlı araba falan yapıyoduk hatta bi gün böyle girdik sahilde bi evin iskele tarafına baktık epey mantar var 20 tane falan cantaya atıp cok güzel kaçmıştık sonracıma tasolarımız vardı benim en cok vardı ama kuzenlerimden aldıydım ben daha ne vardı şey vardı lan bi de neydi?ha amiga vardı bende superfrog oynuyodum 3.disketim bozukdu kalmisdi öyle sonra bilgisayar geldi babam commandos aldı ve bilgisayarda elimden alındı p.s babam hala commandos oynar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar