Bone Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 normal pentiumlar ve extreme editionlar arasında presscot diye bişi çıkmış sanırsam.. yoksa benim presscot dediğim extreme edition mı oluyor? normal pentium 2.8 yerine presscot işlemci almamın ne tür avantajları olabilir? peki bu presscot işlemciler için ethernet kartı + 8x AGP slotu + dual ddr ram 400 'ü olan, stabil (ati ekran kartıyla felan uyumlu olsun bi de) ne ana kartı önerirsiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pati Sistem Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 [Bu mesaj Hush tarafından 28 Nisan 2004 18:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pati Sistem Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 hayır, extreme editionlar apayrı. (extremeler Northwood) prescott yeni, northwood eski core'lu işlemciler. prescott ile northwood arasında pek performans farkı yok, prescott'da ısınma sorunu daha az diyorlar, daha iyi overclock oluyor diyorlar. aralarında da fiyat farkı var, prescott daha pahalı.. Karşılaştırma.. p.s: iyice kafam karıştı pardon.. [Bu mesaj Hush tarafından 28 Nisan 2004 18:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 hush, overclock edecek biri değilim, sevmem overclock felan.. extreme editionlar daha ucuzmuş bi de.. presscot'lar neredeyse normal pentiumların fiyatınaydı sanki.. extreme editionları ise çok kazık olur diye düşünüyordum.. extreme editionlar çıktı mı? peki anakart tavsiyesi?[signature][hline]"It's amazing how everytime you open your mouth, you prove that you're an idiot!" Vegeta - DBZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMedia Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 hyr prescott larda ısınma sorunu daa fazla şuan için pek önermiyor kimse[signature][hline]I Love Lıv Tyler (Aşkım Liv için) BedaXa.Com IpAdresimNe.Com Matrix Code System Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ishinotsuyoihito Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Merhaba arkadaşlar, Extreme edition, nam-ı diğer emergency edition, 130 nm teknolojisi ile üretilmiş ve L3 önbellek eklenerek gazlanmış bir P4'ten farklı değil ve görünen o ki sadece AMD üretimi Athlon 64 FX-51 işlemcisini geçebilmek için üretilmiş bir ürün. Fiyatı 900-1000$ a yakın. Halbuki Athlon 64 FX-51 700$-750$ civarında. Prescott, 130 nm P4 işlemcilerinin bir kaç konud ageliştirilmiş hâli. Ana olarka özelliği 90 nm olması ve daha yüksek hızlara izin vermesi olarak söyleniyor. Fakat gelin görün ki, benim elime geçen 3.2 GHz demo işlemci, yüksek güç tüketimi ile o kadar çok ısı yayıyordu ki, anakart esmerleşmeye başlamıştı :P Şaka bir yana, her ne kadar mimarî değişiklikler güzel ve etkiliyse de, bildiğiniz Intel P4'lerden farklı olmayanb ir mimarî kullanıyor. Aynen, Athlon 64 işlemcilerin de Athlon XP işlemcilerine benzemesi gibi. Bu arada bir not: Intel P4 Extreme edition'un neden bu amaçla çıkarıldığına dair sağlam bir dayanağımız var. Kendileri de zaten bu işlemcinin yol haritesında bulunmayan ve gelecek sürümlerinin de yol haritasında olmayacağı bir model olduğunu söylüyorlar. O sebeple de Emergency edition ismi takılmış. Görüşmek üzere, esen kalın.[signature][hline]Berkin Bozdoğan BYTE & PCPratik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 yani sonuç olarak normal pentium 4'ü tercih ediceğiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 bu vakitten sonra bütçe aşırı kısıtlı değilse 64-bit işlemciler dışında hiçbişi tercih etmemek lazım görüşündeyim çünkü windowss 95 çıktığında 32 bit pentium 60'ların bile 16 bit 486 dx-100'lere nasıl geçirdiğini dün gibi hatılıyorum..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucandaire Mesaj tarihi: Nisan 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2004 Prescoot larin cok onemli bir avantaji daha var.. normal islemcilerde olan 512 L2 bellek yerine prescoot larda bununu 2 kati yani 1mb L2 bellek olmasidir..[signature][hline]Lets Turn and Burn..!!! the silly nick of alltimes , this is ucandaire Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 29, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2004 peki üstteki 2. soru.. presscot için anakart tavsiyesi?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2004 Sakın prescott almayın! En iyi ihtimalle fazladan verdiğiniz 30$ a yazık olur. Northwood lardan daha hızlıı olmamalarına rağmen çok çokk ÇOK ısınıyorllar. (Bede var ordan biliyorum) Northwod allın bırakın prescottı Bu arada prescott extreme ediyion değil . P4C=northwood P4E=prescott P4EE=Gallatin=Extreme Edition[signature][hline]move thougtfuly but fast as well from heaven through the world to hell. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 29, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2004 p4c 2.8 mi alayım yani? ya da 3.0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2004 şu ısınmayı problem gibi göstermeyin çünkü problem falan değil[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucandaire Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 said: LvL_Sabo, 30 Nisan 2004 01:12 tarihinde demiş ki: şu ısınmayı problem gibi göstermeyin çünkü problem falan değil Bu ilk deneme asamalarindaki bir sorundu..tabiki intel yeni bununda ustesinden geldi.prescoot taki fanlar dizayn olarak degistirildi ve cok ufak bir bicimd buyutuldu..buda islemcinin isi sorununu ortadan kaldirdi.. yani sabo nun soledigi gibi prescoot larin isinma gibi bir problemi yok..[signature][hline]Lets Turn and Burn..!!! the silly nick of alltimes , this is ucandaire Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 http://www.veribilisim.com.tr/?action=view_cat&cat_id=1 bu sitede: INTEL P4 >HT< (800) 2.8C GHz [1 Mb] BOX Prescott yazıyor. oysa aktiftablet: P4C=northwood P4E=prescott P4EE=Gallatin=Extreme Edition yazmış.. hö oldum görünce[signature][hline]i'll kill you myself. i see you have an appetite for destruction it is a good day to die! i sense a soul in search of answers. honor guide me! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 E yerine C yazmışlar sanırım, C ler northwood. alırken emin ol öyle al. Eğer overclock falan yapacaksan kesinlikle Prescott alma. 1mb cache ve SSE3komut seti ile bir takım uygulamalarda prescott öne geçse de oyunlarda northwood un pek önunde değil, 30$ lık fark ise fiyat/performans oranını iyice düşürüyor. Ama tabii karar senin. Şayet prescott almaya karar verdiysen ve OEM alıcaksan (bence oem al) intel soğutucu alma, nerde hangi model soğutucu verdikleri belli değil. Bana intelin celeronlar için ürettirdiği soğutuyu sattı adam, ben de sğutucu olayına hiç dikkt etmedim alırken işlemci 80C dereceye vurdu. Thermaltake Spark7 (ki o da bir 30$) almak zorunda kaldım. Yani bana fazladan 60$ (yazıyla atmış!) a mal oldu. Karar hala senin. Ama prescottların socket 478 için tasarlanmadığı ortada.[signature][hline]move thougtfuly but fast as well from heaven through the world to hell. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 upgrade etmek istiyorum da nette yeterli bilgi yok deli olcam.. satış sitelerinde 3-5 şeyden fazla parça yok. tom's hardware gibi siteler çok az ürün tanıtıyor. chip gibi dergiler çok iyi de, onlar da yeterli ayrıntıda bilgi vermiyor.. bir anakart mesela, hangi cpu'ların takılabileceğini bilemiyorum.. test sitelerinde bu anakartın sorunlarından yeterince bahsedilmiyor. satış sitelerinde de, bu anakartın fiyatı yazmıyor.. sonra dönüp dolaşıp başa geliyorum, sıfıra sıfır, elde var sıfır.. Ekran kartlarında'da "Nvidia çuvalladı, Ati öne geçti" idi durum. Ama şimdi Ati'nin en azından eski kartlarının birçok oyunla uyumsuzluğu olduğunu gördüm (bir nevi 3dfx kartları gibi) İyice açıklayıcı bilgiler verebilen bir site yok, bulamadım. Ancak kafadan sallıycan parçaları oturtçan. Ya da bilgisayarcına söylüycen, adam kafasına göre parçaları toparlıycak, üstüne de fiyatları da kafasına göre ayarlıycak. Sen de gitçen kuzu kuzu ödüycen parayı. En iyisi aslında böyle yapmak :([signature][hline]i'll kill you myself. i see you have an appetite for destruction it is a good day to die! i sense a soul in search of answers. honor guide me! [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 01 Mayıs 2004 01:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 buradaki arkadaşlar nereden uyduruyor bilmiyroum ama 1 mb cache ile 512 kb arasında 30 dolar falan fark yok, 1-2 dolar fark var sadece şu anda alınması en mantıklı p4, 2.8 ht'dir. ve bunun prescott'u ile normali arasında sadece 1-2 dolar fark var[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 Ya NEDEN uydurayım ki? Bir iki hafta önce aldığımda fark o kadardı![signature][hline]move thougtfuly but fast as well from heaven through the world to hell. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 valla bundan 1 ay önce de fark 1-2 dolardı 2 hafta önce de 1-2 dolardı şimdi de 1-2 dolar bence aldığın bilgisayarcıyı bi gözden geçir[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar