Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Geçenlerde bir arkadaşımla konuşurken farkettik Mustafa Kemal Atatürk'ün gerçek adı Kemal değil miydi? Hani "senin adın Kemal , benim adım Kemal bundan sonra senin adın Mustafa Kemal olsun" lafı vardı. Filmin adı neden Kemal değil de Mustafa? Kafam karıştı ya, gidip izleyenler acaba filmde bunun geçip geçmediğini söyleyebilir mi? Yeni konuyu diğer konuları karıştırmamak için açtım. Vizyon - Konu Dışı arasında kaldım , umarım doğru yerdir.
Buyse Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 said: 1881 selânik'te doğuşu 1893 selânik askerî rüşdiyesine girişi ve öğretmeni mustafa efendinin kendisine "kemal" adını vermesi.
aquila Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 ters hatirlamissiniz abi, adi mustafa.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Oy oy fena batmışız biz :) kaç gündür de ahkam kesiyoduk "ne bu ya daha filmin adı yanlış" diye :D
Lancelion Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 of, baya fena. güldüm hatta sori = ama öğrenmemek şey işte, öyle.
aquila Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 sey gibi olmus bu, dusmana ilk kursunu sutcu imam sikti.
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Sütçü İmam konusunda danışmak istediğiniz bir şey mi vardı?
Llama Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 forgiver said: zaten kemal diye film ismi olmaz niye
aquila Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Asteroth said: Sütçü İmam konusunda danışmak istediğiniz bir şey mi vardı? sutun kilosunu kaca veriyo?
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Asteroth said: Sütçü İmam konusunda danışmak istediğiniz bir şey mi vardı?ahahahahahahahahah
Lancelion Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Asteroth said: Sütçü İmam konusunda danışmak istediğiniz bir şey mi vardı? callcenter =/
eldar Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Herhalde şaşırmanın sebebi Atatürk'ün hep Kemal ismini kullanmasıdır. İmzalarını da Kemal Atatürk veya Mustafa Kemal diye atmıştır, tek başına Mustafa'yı hiçbir zaman kullanmamıştır. Can Dündar, biz Atatürk'ün bilinmyen yanlarını duyuracağız diye takıldığından bu ismi tercih etmiş olabilir veya sırf kıllık olsun diye bilemiyorum.
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 cevabi almissin ama konuyla ilgili oldugunda soyle bi anekdot ekliyim dedim. ntmsnbc nin sitesinde bundan bir kac hafta once can dundar ile yapilan bir soylesiyi izlemistim mustafa filmi ile ilgili. (bayagi bi devrik cumle oldu ya bu) orada can dundar sey diyodu. Filmin Adi Mustafa Kemal Ataturk, ya da Ataturk olabilirdi ama biz Ataturk'u alisildik onder, kurtaran rolu ile gostermek yerine, kendisini gostermek istedik, Kemal ve Ataturk ismi ona sonrada takilan isimlerdi, "Mustafa" ona annesinin hitap ettigi bir isimdi, kendisiydi falan gibi bisi dedi..
mawiman Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Asteroth said: Sütçü İmam konusunda danışmak istediğiniz bir şey mi vardı? sütçü imam ? hem sütçü hemde imam mıydı ? yoksa sadece imamdı da sütçü lakamımıydı?
odiflame Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 mawiman said: Asteroth said: Sütçü İmam konusunda danışmak istediğiniz bir şey mi vardı? sütçü imam ? hem sütçü hemde imam mıydı ? yoksa sadece imamdı da sütçü lakamımıydı? adı imamdı süt satıyordu.yoksa cami imamı değildi.
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 arcane şöyle demiş zamanında (22 Kasım 2007) : arcane said: Bonelar karışıyo birinize mustafa bone diyelim ne bu böyle. http://forum.paticik.com/read.php?2,2959351,page=3 demekki o da fail :)
Barbekü Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 where is gençlik going demek istiyorum çok ayıp
Öne çıkan mesajlar