Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dekonstruksuyon - korsanlık, kıllık ve bilimum atraksiyon


efe.hizar

Öne çıkan mesajlar

Yeni Şirketimizdeyiz: Dekonstruksuyon.
Amacımız orada burada millete savas ilan edip, mumkun oldugunca kuralsız sacma salak saf kan pvp yapmak.

Aktif olarak 4 kisiyiz, karakterlerimiz yasi 8 ay civarlarinda.

ilk savasimiz Void Engineers (nereden buluyorlar bu isimleri :) ) 100 kisiler; 2004 beri tek basina ayakta duran (hic bir alliance'a girmemis) agir bir endüstri odaklı sirket.

Karakterleri bizden zengin
Karakterleri bizden yaşlı
Sayıları bizden fazla
Bizden fazla eve'e vakit ayırıyorlar. Kısacası tam sevdiğimiz gibiler.

Ana sistemlerinde large bir Pos'lari var; (dread guristas) genelde orada 7-8 (gerci 13 gordugumuzde oldu) kisi takiliyorlar. Sistemlerine sadece 1 giris var, mumkun oldugu surece 1-2 jump otede interceptor icindeki pilotlariyla kimler geliyor diye bakiyorlar.

Savas aktif hale geliyor, insiyatif bizde oldugundan bizim onlar hakkinda bayagi bir bilgimiz var. Onlar icin biz, genc 1-2 pilotun olusturdugu yeni kurulmus; igrenc bir logosu olan sacma salak bir sirketiz.

Önden Aras'in komutasindaki yan karakter sistemlerini kontrol ediyor. Gate'de 2 drake goruyoruz. Ben mega'dayım Murat vaga'da. Sistemde 7 kisi daha olmasına ragmen direk dumduz giriyoruz.

Atlıyoruz, microwarp drive'imi full'iyip; 20km mesafedeki drake'lere yaklasiyorum; o sırada bir stealth bomber radarımızda beliriyor. Murat vaga'sinin motorlarını acıp; stealth bomber'a uzun bir kosu yapıyor. Primary benim, tam istedigimiz gibi.

Stealth bomber murat menzile alır almaz kevgire donuyor; ilkini patlatıktan sonra ben de ikinci drake'e yuklenmeye baslıyorum, kalkanları %50'deyken. En sonunda destekleri geliyor. Scorpion; onyx ve rokh.. Diger 4 kisiyi de dusunurek artik topuk vakti diyoruz. bir sekilde Mega'mı 20km gate e kadar geitrip; deagrolamayı basarıyorum.

stealth bomber km

Drake km

...

buun disinda daha sonra bir onyx bir de dominix'lerini aliyoruz.

Son olarak, tek basima mega'mla dolasirken; sistemde iki savas hedefine rastliyorum; belt'leri tariyorum; gemisini yeniden isimlenmeye usenmis bir madenci.

Retriever'ini patlatiyorum
Pod'luyorum
ve hatta cesedini kendisine; contract'la 10m isk'a geri satiyorum : )

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

artik bir killboard'umuz da var:

burada !

En son Mega'm la sistemlerinde station onunde bekliyordum. onlardan 3 kisi online'dı. Aslinda yari log-in trap yapiyor gibiydik, ben windowed modda internette saga sola bakinirken Murat'la da baska bir oyun oynuyordu; acil birsey olursa onu cagiracaktim. Bir anda yanima bir mega warpla'di, murat'a haber verdim ama hemen gelmemesine karar verdik. Korkup kacmasini istemiyordum. Bayagi sıkı bir mega'ydi, 1e1 cok basbasa geciyordu. ben yaklasik %5-10 arasi bir armor farkliyla ondeydim. Artik zirhim %40'a (onunki de %25-30 arasiydi) dayaninca, sistemde 2 kisi daha oldugunu da dikkate alarak murat'i cagirdim; murat geldikten sonra 3-6 salvo'da bitirdi. Fitting'den
de gorebileceginiz uzerine zaten tamamen benim Mega'mi counter'lamak icin fitlenmisti. Gerci Damage Control'u olmadigindan eger 1e1 devam etseydik alacagim garantiydi.

Bu Void engineers'la son savasimizdi, 5 gunde (2 battleship, 1 battlecruiser, 1 stealth bomber, 1 h. dictor, 1 barge) kaybeden void sonunda bizimle bir baris antlasmasi imzalamaya karar verdi. Detaylarini antlasmamis yuzunden veremeyecegim ama iki taraf icin olmasa da bizim icin "iyi" bir antlasmaydi : )

Artık 3 yeni savasimizin aktif olmasini bekliyoruz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

uzun süredir yazmıyordum bişiler. aksiyon olmadığından değilde üşendiğimden aslında.bide warhammer macerası fln derken geçti zaman.
heralde eve'e başladığım zamandan beri en çok eğlendiğim gece dün gecedir.

savaştığımız corp evil kitty isminde 4-5tane pos'u olan dışardan bakıldığında gayet zengin madenci/missioner karışık bir corp.savaş açtığımız günden beri pek aksiyon yaşamıyorduk.genelde shuttle,frigate tarzi küçük gemilerle sağda solda gezen üyelerine denk geliyorduk.

neyse gelelim dünkü gecenin nasıl başladığına lowsecteki poslarına giden sistemde alt bir karakter ile beklerken birden bir tanesi sisteme girdi.Umarım her zamanki gibi stationa gidip oturmaz derken lowsecteki pos'un olduğu gateden kocaman bir maelstorm ile gelmişti ve yan sistem gate'ine doğru warplamıştı bile.hemen yan sistemde bekleyen gıcır gıcır stiletto'ma bakıp, acaba battleship geldi diye üzülsem mi yoksa stationda durmadığı için bir şans olur mu diye sevinsem mi diye düşünürken stiletto'mu görmemesi için sistemden çıkmak için yeterli zaman kalmadığını farkedip hemen logout yaptım.gayet tırsak davrandıklarından beni gördüğü anda bütün geceki planlarını iptal edip sabaha kadar stationda oturabilirdi.Alt karakterle 1-2sistem peşinden gittikten sonra amarr sistemine gittiğini tahmin ederek 15j gibi uzakta olan 2. accountumdaki megathorn'u amarra getirmeyi düşündüm ve hemen bir client daha açarak megathorn ile yola koyuldum.Fakat megathorndaki platelerden dolayı çok yavaş ilerliyordum.zamanında orda olmam çok zordu.Bu sırada maelstormda silah takılı olmadığını farkettim yakından incelediğimde.
işte o zaman megathorn'u getirmek için yeterli zamanımın olacağına inanmaya başladım.Çünkü ne zaman bişiler fitlemek için stationa girsem 15-20dakkadan önce çıkamıyordum.

elimden geldiğince hızlı bir şekilde megathornu amarra getiriyordum.bir yandan da stiletto'ma binip amarr'dan dönüş yolunda 1j ötede bekliyordum eğer megathorn ile yetişemezsem interceptorumla zaman kazanabilirdim.
Alt karakterimle adamın olduğu station önünde beklerken overviewde kırmızı işaretli biri çıktı.Bu sefer tempest ile çıkmıştı dışarı ve fitliydi.nereye warplıcak, hay allah yetişemedim derken herhangi bir yere warplamiyordu.stationdan çıktığı gibi devam ediyordu.

Evet işte bu, herşey çok iyi gidiyor diyordum kendime.

4j civarında bişi kalmıştı megathorn'nun gelmesine ve adam hala bir yere warplamıyordu.Ama sonradan hareketleme oldu ve gerisin geriye döndü tempest.stationa doğru gitmeye başladı.15km açılmıştı stationdan o an aklıma yan sistemdeki ceptor ile gidip adamı oyalamak,bumplıyarak daha uzağa itmek geldi aklıma. hemen stiletto'ya döndüm ve localdeki aynı corptan diğer adamı gördüm ve güzelce bi küfrettim.büyük ihtimalle adamlar haberleşmişlerdi ve stationda oturacaklardı.sisteme gelen yeni kişi ise gene aynı gün transport gemisini patlattığım üsütne birde podladığım biriydi.bknz

pff daha aksiyon başlamadı ama bi ton şey yazmışım yahu hehe kısa kesiyim biraz.

bunlar beklenildiği gibi stationa girdiler bende sakin sakin megathornu amarrın dönüş yolundaki gate'e yakın ve align olduğum bir safespota parkettim.stiletto'yu da gate'in dibine bıraktım. arkada overviewe göz atarken bir yandan sitelere filan bakıyordum.

bir süre sonra sisteme girdi 2 kişi biri tempest'taki kişiydi diğeri de drake kullanan beni ilk farkeden kişi.bir süre zaman geçirdim oyaladım biraz onları.o sırada arkadaşlarına da haber vermiş olacaklar ki bir megathorn daha geldi sisteme.bir yandan da "herşey çok güzel giderken, duruma bak o kadar zaman geçti ama patlatamadım kimseyi" diyordum.biraz daha bekledikten sonra tempest'ın shield tank yaptığını farkettim.pvp corpu olmadığıdan gayet kolpa fittinglere sahip olabileceklerini düşünüyordum.Bu sırada 2 tanesi sistemden çıktı.ama ikiside farklı gatelerden çıkmıştı ve bu bana gate'in 10kmsindeki tempesta dalmam için yeterli güveni verdi.hemen stiletto ile kaçmasını engelledim.o sırada eşşek kadar ağır olan mega'nın gelmesini bekliyordum ve geldi.bütün silahlar ile salvolara başladım bir yandan da ogre II'lerin adamın gemisinin etrafında dönmesini izliyordum.zamanım kısıtlı olduğundan silahları overload ettim.tam tahmin ettiğim gibi gemi gayet çabuk patlayacaktı.armor yarıdayken diğer drake geldi.tempest patlamadan hemen önce de diğer megathorn geldi.drake'in dps çok azdı ve gayet deli tank yapılabilindiğinden megathorna yöneldim.megathornda pek zorlamadı beni ve patladı.Bu sırada stiletto ile pilotlardan birini podlamıştım bile.
armor'um %30 civarlarındaydı ve drake kalmıştı geriye hiçbir tacking yeteneği yoktu ve tam tahmin ettiğim gibi full tank yönelmişti.silah ve droneları gönderdikten sonra sabırla beklemeye başladım gayet yavaş iniyordu shieldı ama benim armorumda çok yavaş iniyordu.işi biraz hızlandırmak için silahları tekrar overload ettim. zaten hasarlı olan silahları kapatmayı biraz geciktirmemden dolayı silahların yarısı offline hale geçmişti ve shield %30 civarında kalmıştı bir türlü geçememiştim.üstelik dronelarımdan da 2 tanesini kaybetmiştim ve bu benim için baya bir dps kaybı demekti.

scramble etmediği için savaşı burda kesmenin mantıklı olduğunu düüşünüp stationa warpladım ve tamir ettirdim 30m civarı tuttu repair.Bu sırada gatein baya uzağındaki drake'in üzerinde stiletto'yu tutarak kaçmasını engellemiştim.Repair olduktan sonra silahların overload kısmına dikkat ederek tekrardan denedim shieldını geçmeyi ama mümkün değildi.küçük gemi olduğu için dps'im yetmiyordu.tekrardan ikimizde stationlara geri döndük.bu sırada stiletto'mu bırakıp yan sistemdeki rupture'ıma bindim.rupture'ın yardımı ile drake'i silip süpüreceğimden emindim.ama hesaba katmadığım birşey vardı drake'de stationa girmişti.

İşin asıl zor kısmı drake stationdan çıkmaya ikna etmekti.neyse baya bi uğraştıkran laf cambazlığı yaptıktan sonra bir kez daha kapışmayı kabul etti.mega ile %50 shieldina getirdikten sonra savaşa dahil olan rupture ile ne olduğunu anlayamadan podu ile uzayın boşluğuna fırlattım.Bu arada benim savaşmasının asıl sebebi mega'sını patlattığım kişi yeni bir mega ile gelmişti sisteme fakat gelmeye korktu heralde bir daha görünmedi ortada.

bu patlayan kişiler daha sonra mega ile oyundan çıktıktan sonra stiletto'yu patlatmak için gayet ilginç garip yöntemler denediler amarrdan fitledikleri gemilerle ama hepsinin sonu hüsran oldu.

deli gibi uzun bir hikaye oldu ama eve online'nın en güzel tarafı bu gibi anlardaki adrenalin ve gerçekten oyunda bişiler kaybetme,kazanma duygusu birde stratejik hareketlerin gerçekten fark yaratması.onu iyi yansıtabilmek için uzun tuttum(uzun süredir bişiler yazmamamında etkisi vardır muhtemelen) umarım sonuna kadar okuyabilmişsinizdir ve zevk almışsınızdır.

tempest
megathorn
drake
stiletto

keşke screenshot alsaymışım ama aklıma gelmedi hiç hatta yazmayı bile düşünmüyordum da biraz dürtükleyince paylaşayım dedim.onun yerine eskiden kalma bi iki ss koyayım renklensin biraz.

"dandik" matar ırkı olmamın sebebi bu gemiydi eskiden..

http://img407.imageshack.us/my.php?image=71106332ox5.jpg


gamemasterlardan biri amarr'a geldiğinde böyle bir gemi ile gelmişti

http://img88.imageshack.us/my.php?image=26237413bi9.jpg



son olarak bu corpun ceo'su çok ilginç bir şaysiyet kendisi.iyi mi kötü mü, küçük biri mi yoksa çok olgun biri mi anlayamadım.
ilk pod kill yediğinde haha hihi aa podumu patlattın ama savaştayız. olur böyle şeyler ben seni genede seviyorum, laylaylom diyen biri.dünkü savaş olmadan önce inaktiflikten dolayı savaşı kaldırmıştık.bu akşam savaş bitince bi meraba dedim kendisine hala haha hihi, çok seviorum ben insanları arkadaş olabilir miyiz? modunda geziyor.yahu corpuna anlamsız bir şavaş ve üstüne üstlük o kadar maddi zarar verdiğimiz halde hala böyle davranmasından sonra hafif üzülmedim değil.
son olarak o şahsiyetin ve birazdan gossip girl izleyecek olmamın etkisiyle xoxo diyerek kaçıyorum.:)

bir kez daha mesajımı editlemeyeceğime kendi kendime söz veriyorum 5 kere mi editledim yahu;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eheh iyimiş savaşlar bende yavaştan pvpolayına girmeye çalışıyorumda pek başarılı oldugum söylenemez bi kaç kere patladım punisherımla onun dışında bi kere bi retriever patlatabildim =P Daha büyük bi gemiye geçmenin zamanı geldi sanırım solo pvp için ne önerirsiniz ? Arbitrator yada Omen düşünüyorum ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...


Evet şimdiki savaşlarımız en son böyle oldu :)


Açıklamam gerekirse:

1 - Gattaca ve Lola'ya biz savaş açtık. Eğlencesine. Geyik, madenci, carebare, pvp tecrübesi 0 şirketler bunlar.

2 - İki şirket de bizim eğlencesine savaş açmış olabileceğimize inanmadığından sürekli sizi kim tuttu diye sorup durdu.

3- Lola'ya tam biz savaş açmadan önce NOD diye bi şirketten bikaç kişi sızmış, şirket kasasını boşaltmışlar, yakında sizi bitiricez herkes size savaş açıcak demişler gitmişler. Biz de tam üstüne savaş açmışız. O yüzden lola ne çok istasyon dışına çıktı, ne de bizimle savaşacak bir ekip toparlayabildi.

4- Gattaca, "sizi tutan şirketi söyleyin 100 milyon verelim" diyince, biz de tabi hemen gaza geldik, daha önceden köşeye ayırdığımız savaş açılabilir şirketler arasından bir şirket seçip, "bunlar tuttu bizi, bu sistemde başka endüstri şirketi istemiyorlar, bizi gizlice tuttular, inkar edeceklerdir" diyerek havadan 100 milyon aldık.

5- Bu çamur attığımız şirketin adı da, "Flying Jungle Monkey Squirrels in Space" (isme gel). Neyse tabii onlar kendi aralarında biraz konuşunca durumu anladılar. Bizi ortak chate çağırıp hesap sorunca çat diye flying jungle'a da war dec koyduk.

6- Bu şirketlerin hiçbiri savaşmaya çok yeltenmediği için (çok büyük sayılara ulaşmadıkları sürece), biz oturup localde laf atıp dururken, bi şirket bize chat açtı. (United Security Administration) CEO ları, "Benim sistemimde ne halt yiyosunuz lan!!!" tarzı(ki aynen bunu dedi) krocan triplere girince, "çok konuşma savaş aç arkadaşım" dedik ve bir savaş daha edindik.

7- Lola ve gattaca'yla savaşmak için sürekli kamplarken can sıkıntısından, ortaya bi can attık savaşırız belki diye. Bi baktık cani bi megatron almış. Hemen "pew pew", adamı indirdik aşağı. Ama feci sinirlendirmiştik de adamı. Alliance'da olan şirketinden çıkıp, sırf bize savaş açmak için arkadaşıyla ayrı şirket kurup bize savaş açtılar. (Traumark Shadow Elite)

8- Gattaca'yı 2v7 (biz 2 bs, ben phoon, efe dominix, adamlarda 2 apocalypse 1 raven 1 blackbird 2 harbinger 1 rifter ) bi savaşta dağatınca. (tüm bsleri patladı) Bize karşı "The Good Fellas" (ki bu adamlar ciddi ciddi oyunun başından beri varlar ve ünlü bir merc şirketler) ve Red Skull Terror'u tutmuşlar.

9- Ama işin komik tarafı, Red Skull Terror da dün bize gelip "Bu herifler bizi tuttu da, uğraşmayalım şimdi carebarelar yüzünden, bize 200 verdiler size yarısını verelim kapatalım savaşı. Siz de savaşı kaldırın. Hem iyi çocuklara benziyosunuz bizim şirkete katılın isterseniz" diyince olayların boyutu da değişti iyice.



Savaşlardan akşama bahsederim. Böyle karışık bi politik durumdayız işte :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...