Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polis kurbanı motorsikletli genç

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Benim de derdim o da, biraz boolean bakıyor olaya insanlar sanırım. "Savunanlar" ile "savunmayanlar" gibi. Ben kaçan adama durdurucu ateş açılabilmesini savunuyorum, roket'in dediği gibi lastiğe, olmadı bacağına vb, kafasından vurup öldürülmesini değil.

Takip diye bişey de "yok" olayda pek, adamlar motorlu, polis arabasıyla takip edilemeyecek yere girip kaçabilirler gayet.
Mesaj tarihi:

yalnız hareket halinde, uzaklaşan bir motorun lastiğine kimseyi vurmadan tabanca ile isabet ettirebilme ihtimali ne kadar kesin olabilir?

Mesaj tarihi:
motorla giden adamin lastigine ates etmekle kafasina ates etmek arasinda fark olmaz heralde, hatta lastigine ates etmek daha cok aci cektirebilir, sakat bile birakir.
Mesaj tarihi:
said:
po­lis, ye­din­ci fık­ra­nın (c) ben­di kap­sa­mın­da si­lah kul­lan­ma­dan ön­ce ki­şi­ye du­ya­bi­le­ce­ği şe­kil­de "dur" çağ­rı­sın­da bu­lu­nur. ki­şi­nin bu çağ­rı­ya uy­ma­ya­rak kaç­ma­ya de­vam et­me­si ha­lin­de, ön­ce uya­rı ama­cıy­la si­lah­la ateş edi­le­bi­lir. bu­na rağ­men kaç­mak­ta ıs­rar et­me­si do­la­yı­sıy­la ele ge­çi­ril­me­si­nin müm­kün ol­ma­ma­sı ha­lin­de ise ki­şi­nin ya­ka­lan­ma­sı­nı sağ­la­mak ama­cıy­la ve sağ­la­ya­cak öl­çü­de si­lah­la ateş edi­le­bi­lir.

Yasaya da bakınca tek hatalı taraf kafaya isabet edip öldüren atış sanırım, bizim de bahsettiğimiz bu. Suçu bile anlaşılmadan ölmesi tabii ki yanlış, kaçan ve durdurulamayan insana durdurma amacıyla ateş edilmesi bu kadar öcü değil ama.

Polis "dur" diyor, hadi korktun kaçmaya başladın, havaya ateş edildiğinde de durmuyorsan benim aklıma hayatta "motor ehliyeti yokmuş" gibi sudan bir sebep gelmez şahsen.
Mesaj tarihi:
bu yasadaki sözler de yeterli ölçüde ateş mahiyetinde polise bir sürü yetki verir ve bir şeye ulaşılamaz , tartışılması gereken nokta bu olaydan sonra yasa olur .
Mesaj tarihi:
kaçan adam intihar saldırganı olsa polis linç edilir "kaçıyosa terörist demek ki neden vurmadın" diye, ki haklı olunur, kaçmayacak arkadaş, polis de o mesafeden hs yapamaz bence, iyi sıkmış yerini bulmuş, KAÇMASAYDI
Mesaj tarihi:
Olay hakkında özel değil yorumum ama günümüz Türkiyesindeki duruma bakarak polisin DUR ihtarına kaçarak cevap veren bir araç ne pahasına olursa olsun durdurulmalıdır. Öldürme amaçlı ateş elbette son nokta olmalı ama o anki polisin durumunu da göz önüne almak lazım. Sonuçta polis de insan ve terörün en çok can aldığı birimlerden birinde çalışıyor yani o kaçan kimse veya araç belkide intihar bombacısı veya aranan bir suçlu. Har hafta 2-3 bombalama olayı yaşanan bu günlerde ne yazık ki benzer durumlar ile daha çok karşılıklı kalacağız gibi.
Burdan çıkacak sonuç POLİS veya JANDARMAnın DUR ihtarına uyun ve durun. Kaçmanız gerektiren şey ne olursa olsun alacağınız riskten azdırç
Mesaj tarihi:
bence de dur ihtiarına uyun ama benim gibi kulakta kulaklıkla geziyorsanız veya ayakta uyuma ihtimaliniz yüksekse ZBAM gidebilirsiniz..

çok önemli yerler hariç taser kullansalar keşke
Mesaj tarihi:
Polislerin çoğunu hiç sevmiyorum tamam yolsuzluk da çok rüşvet de o bakımdan pek güvenilir değiller. Ama bir çok insan sanırım buraya daha evvel gerçekleşmiş bir olaydan dolayı polise kin kusmaya gelmiş. Haberi bir okusanız abi:

Yeşildere Mahallesi 1176 Sokak üzerinde devriye görevi yapan motosikletli Yunus timi, dün saat 15.40 sıralarında şüpheli gördükleri 07 CGH 84 plakalı motosiklet üzerinde bulunan 2 kişiye ‘Dur’ uyarısında bulundu.

Önleyici Hizletler Şube Müdürlüğü bünyesinde görevi olan iki kişilik Yunus timinin uyarısına aldırmayan motosikletteki iki genç, kaçmaya devam etti. Uzun süren kovalamaca sonunda motosikleti kullanan 18 yaşındaki Çağdaş Gemik, arkasında oturan ve soyadı öğrenilemeyen Halil'i indirerek kaçmaya sürdürdü. Bunun üzerine tekrar ‘Dur’ uyarısında bulunan polislerden M.E., motosiklet durmayınca bir el havaya ateş etti.

İddiaya göre bu sırada motosikletin arkasından düşen polis memurunun ikinci kez ateş alan tabancasından çıkan kurşun, Çağdaş Gemik'in çene altından girerek ölümüne neden oldu. Olayla ilgili polis memuru M.E. hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Dur ihtarı yapılmış, havaya ateş edilmiş ve en nihayetinde adam düşerken yerden ateş etmiş..Düşen adamın nişan alması zor kendini bilerek yere attıysa dahi zor sanırım bunda hepimiz anlaşabiliriz? Yanyana gelebilmek için sürücü polis hızlanmış olabilir bu sırada arkadaki dengesini kaybedip düşmüş olabilir, zaten daha evvel havaya uyarı atışı yapmış olduğundan silah elindedir düşerken de yanlışlıkla basmış olabilir?

İyimsersin polyannasın diyebilirsiniz fakat kaçan adama gerek ihtarlar yapıldıktan sonra kamu yararını göz önünde bulundurarak ateş açılması gerektiğini düşünüyorum. Bu olayda da gerekli şartlar yerine götürülmüş gözüküyor. Ayrıca bu aralar PKK'nın iyice azdığını düşünürsek biraz daha temkinli olmakta fayda var. Suçsuz adam panikleyip ilk dur ihtarına uymayabilir, 2.sine de ama eşek değilse havaya ateş açıldığında duracak. Bunun dışında "mümkünse" etkisiz hale getirilmeli değilse hayatına son verilmeli.
Mesaj tarihi:
kacan arkadas, o hizla yolda hamile bir kadina carpsaydi ne olacakti?

olmesi uzucu tabi, ama kacmayacaksin kardesim. nie kaciyosunki?
kacarak hem kendisinin hemde masum insanlarin hayatlarini tehlikeye atiyorsun.

ornegin amerikada polisin direk olarak vurma yetkisi var, yani eger polisten kacmayi goze aldiysan direk olarak olmeyi goze almissin demektir. cunku baska masum insanlarin hayatlarini tehlikeye atiyorsun.
Mesaj tarihi:
Buradaki yazıların tamamını okumadım. Daha önce sorulduysa ve cevap verildiyse kusura bakmayın. Benim asıl merak ettiğim neden kaçtığından çok kaçıp kaçmadığı. Sonuçta "Motorsikletten düşerken önümdeki adamı çenesinden vurdum" diyebilen bir polis aynı şekilde "Kaçıyordu, uzun süre kovaladık" ta demiş olabilir.

Ayrıca, motorlardan çok anlamam ama yunusların kullandıkları güçlü motorlar sanırım. Sonuçta uzun süre kovalayıp yakalayamamaları da(üstelik arada bir yolcu indirdirdiği halde) başka bir gariplik.
Mesaj tarihi:
Motorla başka bir motoru durdurma şansınız yoka yakın yani durduramamış veya yaklaşamamış olabilir. Malum 2 teker üzerinde 2 kişi varken kaçan birini kovalamak kolay değil.
Mesaj tarihi:
Sam said:
bir motorun lastiğine kimseyi vurmadan tabanca ile isabet ettirebilme ihtimali ne kadar kesin olabilir?

Ben de bunu demeye çalışıyorum. Şehir içersindesin ve motosiklet üzerindesin tekerleğe veya adama ateş ettin kaçırdın bir yere çarptı sekti bir başka bir insanı öldürdü. Bunu nasıl açıklayacaksın?

Bir şüphelinin nasıl durdurulması gerektiği ve yasaların verdiği yetkileri tam bilmediğim için o konulara girmeyeceğim ama kesin olan bir şey varsa çok ciddi bir durum olmadıkça kamuya açık bir alanda, şehirde vs polislerin tabanca kullanmamasıdır, özellikle böyle riskli durumlarda. Gerçek tabanca bu arkadaşlar, su balonu değil.
Mesaj tarihi:
Hatta şunu eklemek istiyorum. Bu adam yere düşerken tabancası ateşlenmiş ya da kendisi ateşlemiş bilemeyeceğim ama adamın kafasına gelecek kadar kötü ıskaladıysa o kurşun adamın kafasına değil başka bir insana da gelebilirdi (bir de saat 15.40 siz düşünün). Diyeceksiniz ama bilerek ateş etmediyse bunu demenin manası ne. Bunun sebebi nedir? O polisin eğer şehir içersinde ateş etme yetkisi varsa o zaman böyle bir durumda tabancasını eline alır ve böyle bir hata anında masum bir vatandaşı vurabilir. Eğer polisin karşısındaki silah çekmediği sürece şehir içersinde silah kullanma yetkisi yoksa zaten o tabanca o adamın elinde olmaz ve öyle bir durum da meydana gelmezdi.
Mesaj tarihi:
dunyanın geri kalanında hak ve ozgurlukler mi var?

1- amerikada polisin dur ihtarına uymayıp kaçın. Bolgedeki tum arabalı,motorlu polisler pesinize duser. kendi insiyatiflerine gore istedikleri kalibre silah ile ates acarlar. Sizin durmus olmanız, silahlı yada silahsız olmanız onemli deil. 1 ay kadar once intihara tesebbus etmis akıl sagligi bozuk bir genc kendini eve kapattı.ailesi iceri girip ikna etti, disari teslim olmaya cikti. elinde silah vardı ama tutmuyordu, elinden sarkıyordu. herhangi bir tehlike arz etmiyordu. Su anda hatirladigim kadariyla 3 tane polis birer sarjor bosaltti ustune.

Ayni sekilde araba kovalamacalarının en sonunda es keza meksikali yada biraz fazla bronzsanız sonunuz kesin olumdur.

2- ingilterede polislerin silahı yoktur. silahlı polis ayrıdır, cagrildiginda ve ates acmadan once sesli uyarır. ama bu kadar nazik ve terbiyeli amerika ve ingiltere gerektiginde sizi yerine mıhlar, kımıldamamanızı emreder, istedigi gibi haklarınıza ve size tecavuz eder, canı cektigi gibi alıkoyar ve arar.

Hergun cesitli teror orgutleriyle ugrasan Turkiyedeki polisler su anda bile yetersiz yetki ile donanmistir.
Mesaj tarihi:
dur ihtarına uymadığınız andan itibaren toplum için tehlikelisiniz ve mutlaka durdurulmanız gerekiyor ben bilakis polislerin ateş açmamasından şikayetçiyim.

Amerikada polisler öldürmek için ateş ediyor çünkü devlet kendi memurunu koruyor.Türkiyede de ateş açma yetkileri var ama nadir kullanıyorlar ki bu değişmeli Türk poliside shot to kill hadisesine adapte olmalı

bugün vay hain polis diyen yanar döner arkadaşlar yarın öbür gün polis ateş açmadığı için kaçan adamlar tarafından gerçekleştirilen bir terör eğleminde gene pis polis kaka polis diyecekler. Onuda geçtim bu iki zibidi kaçarken birine çarpsaydı ne olacaktı.

Dur ihtarına uymuyorsan toplum için bir tehlikesin tehlikeysende ortadan kaldırılman lazım ,
Mesaj tarihi:
Mighty_THoR said:
bugün vay hain polis diyen yanar döner arkadaşlar yarın öbür gün polis ateş açmadığı için kaçan adamlar tarafından gerçekleştirilen bir terör eğleminde gene pis polis kaka polis diyecekler. Onuda geçtim bu iki zibidi kaçarken birine çarpsaydı ne olacaktı.

Ben bunu dedim "western filmi" oldu adı, nesi bu kadar saçma anlamadım hala.
Mesaj tarihi:
Mighty_THoR said:
dur ihtarına uymadığınız andan itibaren toplum için tehlikelisiniz ve mutlaka durdurulmanız gerekiyor ben bilakis polislerin ateş açmamasından şikayetçiyim.

Amerikada polisler öldürmek için ateş ediyor çünkü devlet kendi memurunu koruyor.Türkiyede de ateş açma yetkileri var ama nadir kullanıyorlar ki bu değişmeli Türk poliside shot to kill hadisesine adapte olmalı

Dur ihtarına uymuyorsan toplum için bir tehlikesin tehlikeysende ortadan kaldırılman lazım ,

Of senden hiç böyle saçma sapan bir arguman beklemezdim.
Diyorsun ki polis devleti olalım, yetkilerini daha da genişletelim, hapishanedeki işkenceler yetmedi, karakolda da işkenceler başlasın.

3 aylık siksote eğitimle polis olan insanların yetkilerini iyice bufflayalim, ki iyice yetki budalası olsunlar, yetkilerini iyice kötüye kullansınlar.

Umarım bir gün duymadığın bir dur ihtarından kurşun yemezsin, umarım yanlış yerde yanlış zamanda bulunduğun için dayak yemezsin.
Mesaj tarihi:
Ya Amerika'da şöyle böyle diye konuşan arkadaşlara bir çift sözüm var bu arada;

Amerika'da dur uyarısına uymazsanız ateş açılır, GTA kafası bir chase yaşarsınız vesaire, doğru.

Iyi de bunun iyi bir şey olduğunu söyleyen nedir? Şiddet kullanma gücünün sadece devlette olması iyi bir şey sayılabilir, ama sırf bu yüzden devletin bunu sonuna kadar kullanması doğru mudur?

Suicide by Cop kavramı neden sadece Amerika'da vardır?

Amerika dünya'nın en iyi ülkesidir, ve bütün amerikalılar zengindir gibi yanlış ve saçmasapan yargılardan yola çıkıp "Amerika'da böyle o yüzden doğrusu bu." gibi sonuçlara varmayın lütfen ya.
Mesaj tarihi:
Duymayıp normal işine gücüne devam etmekle duyup kaçmak arasındaki farkı aşırı embesil olmayan herhangi bir ilkokul öğrencisi bile anlar sanırım.

edik: Amerika doğru da demiyor kimse, aradan "insan hakları, Avrupa, modernlik" vs. diye fırlayan arkadaşlar olmuş da, insanlar da yurtdışı örnekler sunmuşlar ortaya. Ben öyle anladım en azından.
Mesaj tarihi:
Baggio gerçekten kafan mı çalışmıyor yoksa fikirlerin desteklenmiyor diye sağa sola bok atabilecek kadar düştün mü gerçekten?

Ben olasılıklardan bahsediyordum orda, onu da embesil olmayan herhangi bir birey anlayabilirdi diye düşünüyordum.

Yanılmışım.
  • Yeni Oluştur...