Bone Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 8800gt'li pc'de oynarken oyun gayet akiciydi, ancak oyunun grafiklerinin yeterince kaliteli gibi olmadigini gordum. sanki texture'lar mediumda sabit birakilmis gibiydi. laptopta ise, ekran kartim yetersiz oldugu icin, 8800gt'le ayni performansi elde edemiyorum, paso takilmalarla ve hantallikla oynamak zorunda kaliyorum. oyunu en dusuk grafiklere getirdim yine de cok buyuk bir yavaslik var, bunu nasil halledecegimi bulamadim. aslinda textureleri kisabilsek performans kazanimi elde edecegim gibi dusunuyorum ama bu konuda yardimci olacak bisi bulamadim. benzeri bir sekilde dusuk sistemlerle oynayan kisiler var mi, bu konuda herhangi bir sey yapmaktalar mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 oyunun texture'ları medium quality gibi zaten, normal öle olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Oyunun textureları, hiçte Medium gibi değil Cüce, neye göre konuşuyorsun anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 gayyette düşük kaliteli texture'ları var oyunun donemine gore.neye gore konusuyorum, warhammerla benzer sayıda poligon kullanan, warhammer'ın ihtiyac duyduğunu iddaa ettiği hardware'la calışan benzer oyunlara gore soyluyorum. War'ın texture'ları hem teknik olarak hemde artwork acısından düşük kaliteli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Bi kıyaslama yap, bir SS göster, ne bileyim tartışma niyetine birşey sun? Ben de sallayayım işkembeden o zaman, dur geliyor, WAR textureları şu zamanın en iyilerinden, bir MMO'da kullanılan en süper / imba çizimli Texture. Yok böyle bir olay. Yine dönüp dolaşıp en başa gelmeyelim, RvR tabanlı MMO için, texturelar gayet üst düzeyde, özellikle Itemler ve karakter textureları. Hatta textureları daha iyi olan, patlamamış MMO (bkz: AoC) var mı? Belki LotRO, o da tartışılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Ben dizüstü ile dandik bir ekran kartı ile oynuyorum. Desktop'a çökme problemini bir türlü aşamadım. Performans'ta sıkıntılı tabi. İdare ediyorum anlayacağınız. Çözüm önerilerine açığım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 İŞten bende lap topla baglanıyorum. 1. Fullscreen oynayın çok farkediyor verim olarak. 2. Nvidia kartı varsa laptopun nvdia control panelden war.exe icin ayrı secenekler oluşturun ve herşeyi min yapın. 3. Gereksiz her turlu addounu silin. 4. BuffThrottle addonunu kurun. 5. Oyun açıkken arka planda başka birşey çalışmasın. Ve FPS olarak artık oyun durdu dediğinizde alt tap yapıp 1 dakika falan normal windows ekranında nette gezin ve gene girip uzun süre idare eder sizi fps olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 @Bone makineyi kibleye cevir hoca :D super performans aldim ben :D saka bi yana, dizustunun ekran karti nedir hocam? yukarida baktim da goremedim, sonucta en ii ihtimalle GS dir ekran kartin, driver larini guncel yukledin dimi? texture lar, GPU ile ilgiliyken, cozunurluk, ekran kartinin memory si ile ilgilidir. eger memory si dusuk bir ekran kartin varsa haci, o zaman gereksiz cozunurluge abanma nasilsa 8600 um var diye (ornek olsun diye 8600 dedim). vs vs.. yani birazcik detay alabilirmiyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 e kotu işte, bakınca anlıyosun, genel olarak kötü işlenmiş oyunun animasyonlarıda texture'larıda. zaten bu kadar kaynak tüketip yeterli grafik kalitesinin verememesinin sebepleri bunlar. texture'ların genel olarak modelin derinliğine bir katkısı yok, ışığa bir katkısı yok, evet cözünürlükleri yüksek texture'ların ama birleşme yerleri vasat, renkleri oturmamış, coğununda modeli kaldıracak kadar detay yok. tf2 de wow da texture la neler yapılabilineceğini gördükten sonra war'ın texture'ları teknik olarakda anlayış olarakda doneminin cok geresinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Yardım anlamında birşey yazmıyım diyorsun yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Absolut said: Yardım anlamında birşey yazmıyım diyorsun yani :) dedi valla abi, bende gordum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 "e kotu iste" ile bitmiyor olay üzgünüm. Sana karşı gelebilecek en yerinde argüman "e iyi işte" olur bu durumda. Eve gittiğimde birkaç texture temalı SS alabilirim. 4AA, 8AF ile "bence" texturelar olması gerektiği yerde, istenilen havayı veriyor. Animasyonlara veya ışıklandırmaya gelince, o konuda söyleyeceğim birşey yok, düzeltilmesi gereken bir dolu şey var, haklısın. Ama Texturelar öyle minimal veya vasat değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 dizustunun unofficial driverlarini yuklemek (ozellikle nvidialarda) ctd (crash to desktop) sorununu bayagi cozuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 banada ışıklar iyi gelmişti, renkleri biraz düzenlenip ceşitlenmeli ışıklandırmaların ama, dunyanın nerdeyse her yerınde IB lerin zırhları yeşil parlıyo... ama en azından guzel parlıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 tf2 anladım da wow nedir lol, cartoony art ile kartondan grafikleri birleştirmiş bir oyun direkt ki ilk çıktığında bile gayet kötüydü doku kalitesi filan. iki oyunda da karakterlerine zoom yapıp bakabilir isteyen, göz var nizam var. aynı derecede kalabalık mekanlarda war ile aralarında 10-15fps filan fark olduğu halde ondan birkaç nesil daha eski olduğu belli grafiklerin. ki war optimize edilecek olursa fps farkı olmadan bu üstünlüğü de sağlayabilir muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 wow'un texture kalitesi ilk cıktığındada cok iyidi, şu andada cok iyi, hatta cok rahat bir şekilde texture'u wow kadar iyi kullanan 3-5 oyun vardır diyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 cucecim, gangren'e katilmak zorundayim. ortaya objectif birseyler koysan, oyle tartissak? cunku bana gore de optimizasyonu, animasyonlari ve ozellikle artwork'u geciyorsak war'un genel olarak grafikleri (texture'leri ile birlikte) wow'dan daha guzel. ama wow'da daha dandik texturelar ile cok daha guzel bir artwork cikmamis mi ortaya, cikmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 acıkcası texture'dan kasttetiğinizin ne olduğu hakkında şüphelerim var şu anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 ss klasörüm silinmemiş olsa ya da hesabım açık olsa zoom yapılmış wow karakterimin, sonra da zoom yapılmış war karakterimin ss'lerini şuraya yapıştıracağım. ondan sonra doku kalitesi hangisi daha iyiymiş herkes net olarak söyleyebilir herhalde. ha wow karakterinin dediğim gibi iyice zoomlanmış ss'ini koyabilecek varsa ben de aynısı war için yapabilirim. sence, bence kısmını da geçmiş oluruz bu tartışmanın çünkü izafi bir boyuttan işlenemeyecek denli net fark var. artwork'e gelince, altdorf > bütün wow & tbc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 butun oyunu karakterinin poposuna zoom yapmış şekilde oynadığını var sayıyorum bu soylediklerinden sam, al işte 15 dakka once aldığım ssler. 2004 yapımı donemın her mmoprg oyuncusunun bılgısayarında rahatca calışan oyunundan. Poligon sayısı minimum, ama texture kalitesi o kadar iyiki, her mekan cok rahat bir şekilde anlaşılıyor hemde görüntü son derece zengin doyuru ve derin. warda ise durum bu değil, evet toprağın üstüne toprak texture'ı konuşlmuş ama işcilik kötü, aceleye getirilmiş yeterınce emek harcanmamış, world buildda yeterince detay yok. wow texture konusunda cok iyi işler başardı. Poligon sayısını minimuma cekeren, mapping kullanmadan ciddi işık efectleriyle sistemi yormadan cok iyi derinlik algıları yaratmayı başardı. Daha önemlisi, texture'lar her zaman gameplay'e yardımcı olucak şekilde tasarlandı. uzağı yakını arkaplanı figuru her zaman cok rahat ayırt ettiniz. Warda ise böle değil, texture işciliği kötü, harcanmış emek az. Texture konusunda cok daha iyisi yapılabilnicekken zaman harcanıp yapılmamış. artwork konusunda, Mythic arkasında 30 senelik concept art birikimi olmasına rağmen nasıl bu kadar zayıf mekanlar yaptı aklım almıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 http://farm4.static.flickr.com/3006/2656320428_a0c4067494.jpg?v=0 burdakiler texture degil mi peki cuce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 ben de bu söylediğinden wow karakterinin 'yüzüne' yaklaştırıp alınan bir ss'in kıyaslanmasına cesaret edemediğini çıkarıyorum. maksimum zoom'da almışsın ss'leri ki doku kalitesinin anlaşılması hiç mümkün olmasın. texture kalitesi o kadar iğrenç ki sonradan oyuna yeni ekledikleri epic setleri ayrı bir kalitede koymak zorunda kaldılar millet 6 ay uğraşıp aldığı eşya bulamaç gibi görünmesin hepten diye. oyunun ilk çıktığı andaki zırhları vendordan beyaz eşya alıp deneyebilir isteyen unutan varsa. haliyle karakterlerin yüzlerini filan aynı şekilde değiştiremeyecekleri için gözler altıgen şeklinde halen. lol mum gg yapmış ben yazana kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 evet texture ama oyunu karakterini izleyerek oynamıyorsun, o texture'ların gameplay'e bir katkısı yok, hatta kalabalıkta karakterlerin birbine girmesine sebep oluyorlar. evet sam herzamanki gibi tartışmayı yıne aynı noktaya cekiyorsun, sana cevap vermiyorum, fikir paylaşmayı öğrendiğinde öm at mesajlarını okumaya başlarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kevinromeo Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 WAR'un grafik kalitesi vasat bunu kabul ederim. Ama WoW'daki bloom'a kanıp bloom olmayan WAR'a bu kadar yuklenecek bir durum yok. Oyunun pvpsi vs bi o kadar boktan bunlar ayrı...Ama artwork konusunda yuh artık! Şahsen T4 mekanlara hasta oldum!!1 wowdaki şekerden binalarda gezmeye devam sen... Boş lafları bırakın WAR artwork açısında muhteşem! uzayınız gidiniz başka oyun oynayınız! 4 gözle beklediğim AION'da bile aynı kalitede artworku bulamıyacagımdan korkuyorum :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 cüce niye kasıyorsun bu kadar? bariz arada nesiller fark var grafik olarak, zorlama yani mantık sınırlarını ne pahasına olursa olsun savunmak için. e madem gerçek kanıt önüne konunca mızıkçılık yapacaksın, baştan söyle hiç uğraşmayalım sevgili cüce. yüzüne zoom yap ss çek dedim, sen gidip max zoom out'tan dünya resmi çekiyorsun. sonra gelip burada grafik üzerine demeç veriyorsun. grafikten zerre anlayan insan zaten doku kalitesi deyince zoom in resimleri kıyaslar, hilenin hurdanın daniskası olmuş yaptığın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar